είναι πανέξυπνο σκυλί. επειδή μένω σε μονοκατοικία με κήπο φοβόμουν μην γαβγίζει σε περαστικά αμάξια, αλλά δόξα τω θεώ γαβγίζει μόνο σε όσους σταματάνε έξω από την πόρτα, τον φρουρεί το χώρο της ενστικτωδώς. δεν την έχω εκπαιδεύσει να το κάνει.
είναι ζωηρότατη και όσο κουρασμένη και να ναι δεν θα πει όχι σε παιχνίδια. όποτε με βλέπει πηδάει ψηλά να με φτάσει και αν δεν της δώσω σημασία θα ξαπλώσει ανάσκελα ζητώντας χάδια στην κοιλιά. είναι πολύ χαδιάρω, αν με δει να κάθομαι θα έρθει δίπλα μου και θα ακουμπήσει το κεφάλι της στα πόδια μου για να την χαιδέψω.
έχει πολύ δυνατά πόδια, με έχει ρίξει ουκ ολίγες φορές στα παιχνίδια μας.
όποιον δει για πρώτη φορά θα του γαβγίσει μέχρι να της πω να σταματήσει, από εκεί και ύστερα αν με δει να του μιλάω θα έρθει κοντά του να τον μυρίσει και να παίξει μαζί του, είναι φιλικό με όσους γνωρίζει.
πρόβλημα με τις βόλτες της είχα στις αρχές..δεν ήθελε να βγει με τίποτα από το οικόπεδο. σιγά σιγά όμως μαθαίνει και ακόμα και χωρίς λουρί είναι δίπλα μου.
τις διαδρομές τις ξέρει όλες, αυτήν αφήνω να αποφασίσει που θέλει να πάμε και μέχρι πότε. νομίζω πως φοβάται μην την παρατήσω και για αυτό έχει δισταγμό με τις βόλτες.
όσο ζωηρή και να είναι δεν έχει κάνει ποτέ καμιά ζημιά.
ορισμένες φορές νομίζω πως μιλάω σε άνθρωπο, καταλαβαίνει το κάθε τι που της λέω.
ααυτά. αν σκεφτώ κάτι άλλο θα το προσθέσω.