Τι πρεπει να ξερει καποιος για να γινει εκτροφεας?

19 Φεβρουαρίου 2014
2
0
Καλησπερα σε ολα τα μελη!:)Το ονομα μου ειναι Αθανασια.Εδω και 1,5-2 χρονια σκευτομαι να γινω εκτροφεας μιας συγκεκριμενης φυλης που λατρευω αλλα δυστηχως δεν μπορω να εχω ακομα.Η ηλικια μου ειναι 15 (το ξερω ειμαι μικρη για να σκευτομαι για το μελλον μου,αλλα καθε μερα σκευτομαι πολυ καλα το ονειρο μου). :DΤο αρχικο μου ονειρο που ακομα υσχιει, ειναι να γινω μια καλη κτηνιατρος,ομως δεν ειμαι συγουρη οτι θα περασω , και σκευτηκα και αυτην την ιδεα μιας που εχω λατρεια σε μια συγκεκριμενη φυλη (φυσικα αγαπω ολες τις ρατσες και τα ημιαιμα).Γνωριζω οτι για να "λεγομαι" εκτροφεας πρεπει να δωσω στον ΚΟΕ 100 ευρω,αν γνωριζω καλα,για προδιαγραφες.Πιστευω οτι ξερω (αρκετα) καλα το προτυπο και τα ελαττωματα της φυλης,και μαθαινω καθημερινα νεα πραγματα για αυτην.Γνωριζω οτι πρεπει να εχω τουλαχιστον 1 αρσενικο και 2-3 θηλυκα (για αρχη)οτι οιι πρωτες γεννες μπορει να ειναι αποτυχημενες και χρειαζομαι αρκετα χρηματα για τα εξοδα: τροφη,εκπαιδευση,κτηνιατρος,αποπαρασιτωσεις κτλ...Επισης βλεπω και διαφορα βιντεακια στο youtube για τα σκυλια εργασιας κτλ.(δεν ξερω αν θα χρησιμευεσει,αλλα καλου κακου το λεω).Φυσικα και θα το κανω για χομπυ,και για να ερθω πιο κοντα στην φυλη που αγαπω.Αυτο που δεν γνωριζω και θελω να γνωρισω απο σας,αν ξερετε, ειναι οι εξης ερωτησεις:

1. Γινεται τα σκυλια που θα παρω για την εκτροφη να τα παρω απο κουταβια και να τα μεγαλωσω η ιδια για να ειμαι απο νωρις κοντα τους?
2. Αρκετα αφεντικα των σκυλιων πανε τα σκυλια τους για εκπαιδευση-δαγκωμα κτλ. Αυτα τα κανει ο εκπαιδευτης ή ο εκτροφεας? Γιατι εχω δει σε διαφορες φωτογραφιες εκτροφειων,φωτογραφιες με τα σκυλια την ωρα που δαγκωνουν..
3. Τι αλλο πρεπει να ξερω για να γινω ενας σωστος εκτροφεας?

Ευχαριστω εκ των προτερων!!!:D