@Ταμ μέσα σε έξι μήνες, έχεις αλλάξει στο σκυλάκι, περισσότερα είδη και ποικιλλίες τροφής, απ' ότι εγώ σε 10 χρόνια.
Για αρχή, δεν υπάρχει ειδική τροφή για ακίτα. Δεν ξέρω γιατί το γράφεις έτσι και αν πιστεύεις όντως, ότι υπάρχει κάτι εξειδικευμένο για κάθε ράτσα, ή για κάθε ημίαιμο.
Δεν είθισται να αλλάζουμε την τροφή τους, τόσο συχνά. Κάθε είδος τροφής, αν δεν δημιουργήσει άμεσα, κάποιο πολύ σοβαρό και συγχρόνως πολύ εμφανές πρόβλημα, χρειάζεται περίπου δύο μήνες, να την συνηθίσει ο οργανισμός του σκυλάκου και να δείξει αν τελικά του ταιριάζει ή όχι.
Ξεκινάς λοιπόν με μια καλή τροφή, στην δοσολογία που προτείνει ο κατασκευαστής, η οποία όμως δεν είναι θέσφατο. Αν δηλαδή το σκυλάκι κάνει μαλακά κακά, ή διάρροια, ή με βλέννες, για αρχή μειώνεις την ποσότητα. Δεν αλλάζεις μάρκα ή είδος τροφής. Μπορείς να ταίζεις 2-3 φορές την ημέρα, αντί για 1. Το προτείνουν πολλοί κτηνίατροι. Την ίδια ποσότητα τροφής ε; Την ημερήσια που προτείνεται στο τσουβάλι. Απλώς την μοιράζεις. Δεν την δίνεις επί 3. Μειώνεις λοιπόν ποσότητα, παρατηρώντας συγχρόνως να μην λιμοκτονεί ο σκύλος σου. Και δίνεις χρόνο, να προσαρμοστεί, να δεις πως θα πάει. Ασε να πεινάσει και λίγο, έτσι για δοκιμή. Εννοείται ότι δεν του αφήνεις όλη μέρα διαθέσιμο το φαγητό του ε; Βάζεις στην ώρα του, αφήνεις κανά δεκάλεπτο και αν δεν το φάει, το παίρνεις. Την επόμενη φορά πάλι. Να καταλάβεις μήπως τελικά, κάνει απλώς πείσματα. Μπορείς και να δοκιμάσεις να την νοστιμέψεις λίγο. Μια κουταλιά γιαουρτάκι πχ, τώρα που έπιασαν και οι ζέστες είναι καλή ιδέα. Η μια κουταλιά από ότι ζουμάκι μπορεί να υπάρχει, από το δικό σας φαγητό. Οσο ζεσταίνει ο καιρός, τόσο μπορεί να μειώνεται και η όρεξη για φαγητό. Φυσιολογικό είναι. Επίσης αν τρώει άλλα πράγματα στην διάρκεια της ημέρας, παίζει κι αυτό, τον αρνητικότατο ρόλο του.
Αποπαρασίτωση εσωτερική του έχεις κάνει;
Καμιά εξέταση αίματος, μήπως τρέχει κάτι άλλο;
Το ότι αποφασίσατε να του δώσετε κλινική τροφή, μόνο και μόνο γιατί δεν τρώει, μου είναι εντελώς ακατανόητο. Τι σόι αλλεργία είναι αυτή, χωρίς κανένα άλλο σύμπτωμα; Εκτός αν υπάρχουν και άλλα στοιχεία, μετά από εξετάσεις που του έκανες, και βρέθηκε ότι υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα.