Τι να κάνω;!(σκύλος μένει μόνιμα σε μπαλκόνι)

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
Καλημέρα σε όλους!
Στη διπλανή πολυκατοικία έχουν ένα σκύλο ο οποίος μένει μόνιμα στο μπαλκόνι.
Από τη μια, το λυπάμαι το καημένο γιατί φαίνεται να το έχουν παρατημένο, ούτε βόλτα δε το βγάζουν! :(
Από την άλλη όμως, μου έχει σπάσει τα νεύρα! Τα βράδια δε σταματάει να γαβγίζει σε σημείο που δεν μπορώ να κοιμηθώ! Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση μιλάμε σήμερα κατάφερα να κλείσω μάτι στις 8 το πρωί που σταμάτησε! :mad:

Και σας ρωτάω, ποια η θέση μου?! Ξέρω πως αυτό που κάνουν οι ιδιοκτήτες του είναι παράνομο (να ζει ο σκύλος μόνιμα στο μπαλκόνι) αλλά άμα του κάνω καταγγελία, πως θα το αποδείξω? Και αν κάνω κάτι τέτοιο, θα είμαι άραγε η περίεργη/ στριμμένη της γειτονιάς που "τι μου έφταιξε μωρέ το σκυλάκι?" Δεν τα έχω όμως μαζί του, όπως προανέφερα στεναχωριέμαι γι' αυτό!
Τι κάνουν σε αυτές τις περιπτώσεις?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
Δεν μπορείς καταρχάς, να τους χτυπήσεις το κουδούνι και πολύ όμορφα, ωραία και χαμογελαστά, να τους παραπονεθείς ότι ενοχλείσαι από την φασαρία;

Αν η πολιτισμένη προσέγγιση δεν πιάσει, μπορείς να κάνεις καταγγελία στην αστυνομία, να γίνει σύσταση για διατάραξη ησυχίας.
Αν ο σκύλος μένει μόνιμα στο μπαλκόνι, ότι ώρα και να έρθουν, θα τον βρουν εκεί. Αρα, μια χαρά θα μπορείς να το αποδείξεις.
Αν δεν συμμορφωθούν, θα πρέπει να πάρεις εισαγγελική παραγγελία. Τότε, θα αναγκαστούν να συμμορφωθούν.
Σε όποια από τις δύο περιπτώσεις, πιθανότατα θα έρθεις σε ρήξη μαζί τους.

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
Δε νομίζω να συγκινηθούν από μια φιλική προσέγγιση, αλλά θα προσπαθήσω. Περιμένω αντιμετώπιση του στυλ "Σκυλί είναι, θα γαβγίσει" ή να περάσουν στην επίθεση και να σκοτωθούμε! Αλλά θα το σκεφτώ και θα πάω... Ευχαριστώ πάντως γιατί ειδικά εν όψη εξεταστικής δε με βλέπω να την αντέχω άλλο αυτή την κατάσταση...

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Σε ενδεχόμενη απάντηση <σκυλί είναι θα γαβγίσει> πάλι χαμογελαστά να τους πεις <Φυσικά και θα γαβγίσει, και η γάτα θα νιαουρίσει, και το μωρό θα κλάψει... λογικό ΑΛΛΑ άλλο γαβγίζει άλλο λυσσάει το καημένο όλη νύχτα> καλά οι ίδιοι τόση αναισθησία που δεν ένοχλούνται??? Κανένας άλλος <σύμμαχος> στην γειτονιά να πάτε παρέα???

mairoula

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
438
32
33
Zografou, Greece
Η αλήθεια είναι πως δεν έχω πολλούς γνωστούς στη γειτονιά γιατί είμαι σχετικά νέα εδώ... Ίσως πάω μαζί με τη μητέρα μου που θα έρθει την άλλη βδομάδα... Κι εγώ την ίδια απορία έχω! Πώς είναι δυνατόν να μη συγκινούνται αυτοί από την όλη κατάσταση που έχουν δημιουργήσει! Έλεος δηλαδή!

zoulou

Well-Known Member
19 Απριλίου 2007
245
0
48
Μυτιλήνη - Λέσβος
www.era-aegean.gr
Καλημέρα.
Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ με το σπίτι στον επάνω όροφο μου!
Την πρώτη φορά μίλησα σε αυτούς που μένουν μέσα. (δεν κατάλαβαν τίποτα)
Τη δεύτερη μίλησα με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού(δεν κατάλαβε τίποτα)
Την τρίτη φορά ενημέρωσα και τους δύο ότι θα κάνω ότι μπορώ βάση νόμου για να μην βρίσκεται μόνημα το σκυλάκι στο μπαλκόνι!
Το ίδιο βράδι το σκυλάκι μπήκε μέσα στο σπίτι και βγαίνει μόνο κάποιες ώρες έξω!
Χθές το είδα να το πηγαίνουν και βόλτα, του είχαν κάνει και μπάνιο!

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Κοίτα για να το έχουν έτσι παρατημένο σιγά μην συγκινηθούν γενικότερα για το καλό του σκύλου, αλλά μιας και φαίνεται ότι δεν το πολυ γουστάρουν κιόλας γιατί αν το ήθελαν πραγματικά θα το είχαν σε άλλες συνθήκες πόσο βαριά κοιμούνται που δεν τους ενοχλεί τόσο επίμονο γαβγισμα στο μπαλκόνι τους???

Μισό λεπτό (και πολύ λέω) να γαβγίσει η Μάιρα με τον επίμονο εκνευριστικό τόνο που βάζει στις γάτες και μου τρυπάει τον εγκέφαλο! Φαντάζομαι πως κάνει το καημένο στην ησυχία της νύχτας!

Πάντως αν δεν πιάσει η ευγένια τρίξε τους τα δόντια με το γάντι... για το καλό και του σκύλου!

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Μία άλλη ιδέα θα ήταν να συζητήσεις και με κυνόφιλους της γειτονιάς. Στην βόλτα με το δικό σου το σκυλί θα συναντάς κάποιους. Λέω μήπως παραπονεθείτε όλοι μαζί, και οι ανεύθυνοι αυτοί τύποι που αφήνουν το έρημο το σκυλί στο μπαλκόνι αισθανθούν μεγαλύτερη πίεση.