Τι κάνουν τους σκύλους όταν γεράσουν;


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εγώ νομίζω πως δεν μπορούμε να βγάλουμε κάποιο συγκεκριμένο συμπέρασμα όσο μιλάμε για ηλικίες..

Αρχικά παίζει μεγάλο ρόλο η φυλή..τα πέντε για ένα westie και ένα κανίς είναι ακόμα μικρά..για έναν Αγίου Βερνάρδου αρκετά ώριμα..
Επίσης μετά τα πέντε υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να έχει παρουσιαστεί ένα πρόβλημά υγείας π.χ. κάποια καρδιοπάθεια..που από μόνη της η ασθένεια προστάζει πιο ήσυχους περιπάτους..και λιγότερη εκτόνωση..
Φυσικά.., ο ενθουσιασμός είναι γεγονός πως σε πολλούς κρατάει τα πρώτα τρία χρόνια, όμως δεν μπορούμε και πάλι να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα..γιατί..?
Γιατί ο κόσμος μετακομίζει.., αλλάζει διαδρομές βόλτας.., παρκάκια για τους φχψ λόγους..
Γενικά όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλο τα ίδια μένουν..

Εμένα μου έχει κάνει άλλο θέμα εντύπωση..
Υπάρχουν περιοχές με πολλά κατοικίδια..και περιοχές με πολύ λίγα..π.χ. πρόσφατα φίλη μου πήρε σκυλάκι και μένει Βύρωνα στην πρώτη βόλτα τους θέλανε να συναντήσουν σκυλάκια για κοινωνικοποίηση..όμως δεν συνάντησαν κανένα και άλλη μία φορά μόνο ένα. Μία περιοχή που δεν έχει σχεδόν κανένα πετ σοπ..

Άρα όλα παίζουν τον ρόλο τους..
Στο Παλαίο Φάληρο π.χ. και στην Νέα Σμύρνη είναι γεμάτη με κατοικίδια και ο δήμος της Γλυφάδας έβαλε και ειδικά μέρη για να κάνουν οι σκύλοι την ανάγκη τους.
Στου Παπάγου πολλά σκυλιά βλέπεις καθημερινά στην βόλτα σου να κάνουν την δική τους.
Στο πάρκο της Νέας Σμύρνης για σκύλους βλέπεις όλων των ηλικιών σκυλιά και μάλιστα επειδή και εκεί είναι θαμώνες τα σκυλιά τους έρχονται από όταν ήταν μικρά και μπορώ να πω πως τα μεσήλικα και τα ηλικιωμένα είναι περισσότερα των νέων..

Τα ηλικιωμένα σκυλιά που βλέπω στην βόλτα μου είναι αρκετά..και πολλά αυτά που ήμασταν "συνταξιδιώτες" και μεγαλώνουμε παρέα..
Επίσης δεν μπορούμε να κρίνουμε από την επίσκεψη μας σε ένα κτηνιατρείο, πολλοί κτηνίατροι πηγαίνουν και σπίτι..και αναλογικά δεν μπορούμε να έχουμε εικόνα μόνο αν τους ρωτήσουμε και κάνουμε έρευνα για όλες τις ημέρες της εβδομάδας και του χρόνου.
στους κτηνιάτρους εκτός εμβολίων πηγαίνουν όπου υπάρχει πρόβλημα και όσοι θέλουν να κάνουν προληπτικό έλεγχο..

και μην ξεχνάτε πως μετά από κάποια ηλικία τα εμβόλια σταματάνε στα ηλικιωμένα σκυλιά..

Νομίζω πως απλά αλλάζουν και οι ανάγκες των σκύλων ανάλογα την ηλικία, αλλά και των ιδιοκτητών..
Επίσης θεωρώ πως οι σημερινοί κούταβοι θα έχουν καλύτερης αντιμετώπισης από τους παλαιότερους.., γιατί όλο και πιο νέοι άνθρωποι ενδιαφέρονται και μέσω ίντερνετ αποκτούν άλλα σκεπτικά από αυτά που έμαθαν από γονείς ή από "σου πα μου πε ο μπαρμπας"..
Καλύτερη κοινωνικοποίηση.. καλύτερη αντιμετώπιση γενικά..

Βέβαια όλα σχετικά είναι..
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μηνύματα
898.141
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ