Τι θα κανατε???

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Εγώ δεν θα μπορούσα να το κάνω :( όπως δεν το έκανα όσες φορές μου έτυχε το "δώρο" αλλά δε μπορώ να είμαι απολυτη αν κάποιος το κάνει, δεν ξέρω πραγματικά ποιο είναι το σωστό και ποιο οχι.
Αυτό όμως που θα ήθελα, είναι μια μέρα να ήμουν μπροστά όταν παράταγαν την κούτα :mad:

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Πως σου πάει η καρδιά να θανατώσεις νεογέννητο ζώο, έτσι επειδή έχει λίγες πιθανότητες να ζήσει??
Εχει κάποιες πιθανότητες, όποιες και αν ειναι αυτες!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Κι "ενταξει" αυτος τα πηγε. Τον "κτηνιατρο" που κανε ευθανασια σε υγιη κουταβια, τι τον κανεις?!
τι να τον κανεις??

Εγω ξερω απο πρωτο χερι, οτι γινεται πολυ συχνα. Και οχι μονο με κουταβια και γατακια που βρισκει ο κοσμος στο δρομο και τους τα παει για ευθανασια, αλλα και με τα απειρα ζωακια που τους αφηνουν στο κατοφλι τους καθε 3 και λιγο διαφοροι ασυνειδητοι, που δεν βλεπουν τον λογο να στειρονουν τα ζωα τους- αλλα νομιζουν οτι ο κτνινιατρος " θα τα αναλαβει, επειδη ειναι ζωοφιλος".

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Ωραια αντε και εχει καποιες πιθανοτητες. . . Γιατι τοτε δεν βοηθαμε ολοι εμεις
στα τοσα περιστατικα προσφεροντας εστω μια φιλοξενεια? να φαμε το τρεξιμο,
την ευθυνη, την τρελα κτλ.Να δουμε τι εστι βερυκοκο και μετα ξαναμιλαμε. . .

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.128
4.809
Ωραια αντε και εχει καποιες πιθανοτητες. . . Γιατι τοτε δεν βοηθαμε ολοι εμειςστα τοσα περιστατικα προσφεροντας εστω μια φιλοξενεια? να φαμε το τρεξιμο,
την ευθυνη, την τρελα κτλ.Να δουμε τι εστι βερυκοκο και μετα ξαναμιλαμε. . .
Αδυνατω να καταλαβω πως συνδεονται αυτες οι οι προτασεις Ειρηνη... τι εννοεις ?

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Αμαλια, εισαι μεσα στα πραγματα ΠΟΛΥ πριν απο εμενα. Ξερεις λοιπον απο πρωτο χερι και πολυ καλα οτι μονο η καλη θεληση δεν αρκει. Χρειαζεται και η ουσιαστικη βοηθεια.
Αν λοιπον εγω βρω 5 νεογεννητα κουταβια τα οποια αδυνατω να μεγαλωσω με μπιμπερο, αδυνατω να τα φιλοξενησω για 2, 6, 10 μηνες μεχρι να βρουν (αν βρουν οικογενεια) και σαφεστατα αδυνατω να ανταπεξελθω στα τοσα εξοδα. Και ζητω βοηθεια. Ποσοι πιστευεις οτι θα βοηθησουν? Ποσοι θα παρουν ενα κουταβι να το σωσουν? ποσοι θα με βοηθαγαν στα εξοδα? Ποσοι θα ξεσκατιζαν? Θα χαλαγαν την βολεψη
της καθημερινοτητας τους?

Αγγελος 13

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2013
757
748
Δεν θελω να κρινω κανεναν κ ουτε εχω χρονο-χρημα να ασχοληθω με αλλες 6 ψυχες κ ουτε λεω πως ειμαι ο super φιλοζωος οχι..
Αλλα αυτο δεν θα το εκανα με τπτ,δεν μου παει καρδια.
Θα προσπαθουσα να βρω ιδιοκτητες..

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
τι να τον κανεις??

Εγω ξερω απο πρωτο χερι, οτι γινεται πολυ συχνα. Και οχι μονο με κουταβια και γατακια που βρισκει ο κοσμος στο δρομο και τους τα παει για ευθανασια, αλλα και με τα απειρα ζωακια που τους αφηνουν στο κατοφλι τους καθε 3 και λιγο διαφοροι ασυνειδητοι, που δεν βλεπουν τον λογο να στειρονουν τα ζωα τους- αλλα νομιζουν οτι ο κτνινιατρος " θα τα αναλαβει, επειδη ειναι ζωοφιλος".
Ο κτηνιατρος οφειλει να σωζει ζωες και οχι να τις τερματιζει. Η ευθανασια πρεπει να ειναι επιλογη μονο για συγκεκριμενες περιπτωσεις αρρωστων ζωων.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.128
4.809
Αμαλια, εισαι μεσα στα πραγματα ΠΟΛΥ πριν απο εμενα. Ξερεις λοιπον απο πρωτο χερι και πολυ καλα οτι μονο η καλη θεληση δεν αρκει. Χρειαζεται και η ουσιαστικη βοηθεια.
Αν λοιπον εγω βρω 5 νεογεννητα κουταβια τα οποια αδυνατω να μεγαλωσω με μπιμπερο, αδυνατω να τα φιλοξενησω για 2, 6, 10 μηνες μεχρι να βρουν (αν βρουν οικογενεια) και σαφεστατα αδυνατω να ανταπεξελθω στα τοσα εξοδα. Και ζητω βοηθεια. Ποσοι πιστευεις οτι θα βοηθησουν? Ποσοι θα παρουν ενα κουταβι να το σωσουν? ποσοι θα με βοηθαγαν στα εξοδα? Ποσοι θα ξεσκατιζαν? Θα χαλαγαν την βολεψη
Ελαχιστοι... ισως και κανενας. Αλλα και τι με αυτο?

Ξαναλεω.. εδω στο Κορωπι καποια στιγμη ειχα δει 2 σκυλια σε πολυ ασχημη κατασταση.. δε μπορουσα να ανταπεξελθω ομως τοτε ... με τιποτα... ειχα και αλλα σπιτι μου... ημουν με αδειες τσεπες. Τα ταισα, τα προσπερασα.... ελπιζοντας για το "θαυμα". Αν αποφασιζα να τα παω για ευθανασια... σημερα δε θα εβλεπα να τα εχουν αναλαβει αλλες ομαδες και να ειναι μια χαρα τα ζωντανα.

Τι να πω... για μενα ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ δυσκολη αποφαση. Ειναι αποφαση που θα επαιρνα οταν δεν υπαρχει ελπιδα, γυρισμος.

Last edited:

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Τι με αυτο? Προτιμω να τα κοιμησω παρα να τα αφησω στην τυχη τους.
Διοτι δεν εχω δει να γινεται κανενα θαυμα. . .
Διοτι η τυχη τους σε εμας εκει πανω ειναι να τα βρω πατημενα απο αμαξια,
σκοτωμενα απο αλλες αγελες, να μετακομιζουν περιοχες για να βρουν φαγητο,
να τα κλωτσανε, κακομεταχειριζονται κτλ. Και καποιοι να κανουν αγωνα μπας
και δωσουν εστω και ενα.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.128
4.809
Δε θεωρω οτι ειμαι μονο εγω ή η μαυρη τους τυχη ... υπαρχουν κι αλλοι. Τουλαχιστον , ετσι θελω να πιστευω.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Υπαρχουν και αυτοι που δε θα μπουν στη διαδικασια ν απαντησουν σε μια αγγελια οπως λες, αλλα θα βοηθησουν οταν το κουταβι βρεθει μπροστα τους. Εγω εχω τουλαχ. 3 τετοια παραδειγματα ατομων τον τελευταιο καιρο που ενω δε σκοπευαν να παρουν σκυλο, τα βρηκαν μπροστα τους και τα μαζεψαν.

Περιπτωση 1:γκριφονοειδες νεαρο που βρεθηκε με βιαιως κομμενη ουρα και μαλιστα χρειαστηκε εντατικη θεραπεια για να γινει καλα.

2:κουταβι λαμπραντοροειδες στο λαγονησι βρεθηκε 2 μηνων, μαυροτσουκαλο.

3:αγνωστης προελευσης σκυλιτσα 2-3 χρονων πολυ φοβισμενη και σκελετωμενη, λαγονησι και αυτοι.

Κι οι 3 ανθρωποι δεν ειχαν μπει ποτε στη διαδικασια του "εθελοντισμου", ομως μολις ειδαν αυτα τα πλασματα τα μαζεψαν χωρις δυετερη σκεψη.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Το θαύμα το είδε ένας λογιστής εδώ στην Πάτρα όμως. Είδε χαρτόκουτο, δεν μπορούσε να αναλάβει και πήρε απλά ένα τηλέφωνο. Γιατι αυτό μπορούσε. Τρια στα τέσσερα κουτάβια έχουν βρει πολυ καλό σπίτι πλέον (αν και τα δυο πέρασαν και δυο ατυχείς υιοθεσίες) και ο τέταρτος φιλοξενείται μια χαρά σε σπίτι με ενήλικα γατιά και σκυλιά, σε φιλοξενία χωρίς συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης. Υπάρχει ακόμα ελπίδα.

eleonor97

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
115
19
athens
Το θαύμα το είδε ένας λογιστής εδώ στην Πάτρα όμως. Είδε χαρτόκουτο, δεν μπορούσε να αναλάβει και πήρε απλά ένα τηλέφωνο. Γιατι αυτό μπορούσε. Τρια στα τέσσερα κουτάβια έχουν βρει πολυ καλό σπίτι πλέον (αν και τα δυο πέρασαν και δυο ατυχείς υιοθεσίες) και ο τέταρτος φιλοξενείται μια χαρά σε σπίτι με ενήλικα γατιά και σκυλιά, σε φιλοξενία χωρίς συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης. Υπάρχει ακόμα ελπίδα.
+1

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Στον αντιποδα ξερετε τι υπαρχει? Χιλαδες τηλεφωνα. . .ελατε μαζεψτε
το ταδε σκυλι που ειναι χτυπημενο, τα ταδε κουταβια, τα ταδε γατακια,
το ταδε σκυλι που ειναι τυφλο, που δεν μπορει να περπατησει κτλ.
Οποτε ποια περιστατικα ειναι περισσοτερα? μεγαλο πραγμα η λεξη εθελοντισμος
παιδια. οταν αρχιζει η τσεπη και αδειαζει δραματικα και τα κουραγια σε
εγκαταλειπουν οι περισσοτεροι στριβουν για αλλες παραλιες.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Πως σου πάει η καρδιά να θανατώσεις νεογέννητο ζώο, έτσι επειδή έχει λίγες πιθανότητες να ζήσει??
Εχει κάποιες πιθανότητες, όποιες και αν ειναι αυτες!
Αυτό ακριβώς! Where there's a will, there's a way. Άλλο ο εθελοντισμός γενικά και άλλο να σου τύχει. Να τα βρείς μπροστά σου και πόσο μάλλον μέσα στο ίδιο σου το σπίτι. Κι εγω θα έκανα τα αδύνατα δυνατά. Έστω γι αυτές τις "κάποιες" πιθανότητες.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
και στο διαταυτα. Σαν ομαδα αυτη τη στιγμη εχουμε 4 κουταβια. Θελει καποιος να φιλοξενησει? να αναλαβει? να βοηθησει? Αν οχι εμας τα τοσα που υπαρχουν σε καταφυγια, δρομους?

Διοτι οσο μερικοι θεωρουν οτι το σκυλι τους πρεπει να γινει μανα και
να κανει οικογενεια παντα θα υπαρχουν ανθρωποι που θα κληθουν να παρουν τις δυσκολες και αχαρες αποφασεις.

Last edited:

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Στρίβουν για άλλες παραλίες επειδή στερηθούν οι τσέπες και τα κουράγια ή γιατί ο εθελοντισμός γίνεται καταναγκασμός;

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn