Ο λαϊκισμός υπό την ορθή του έννοια είναι η προσπάθεια προστασίας της μάζας απ' τα συμφέροντα άλλων.
Μάλλον δεν το εννοείς για 'μενα (εγώ) κατ' αυτό τον τρόπο, αλλά όπως το βλέπεις στα αγαπημένα σου κανάλια το βράδυ που μιλάνε για τους πολιτικούς, πως προβάλλω αξία στη μάζα που δε δικαιούται προκειμένου να επικαλεστώ(εγώ) την αυθεντία της και να κρύψω τα αδύναμα επιχειρήματα μου.
Ξέρεις κάτι; Άπαξ και μιλάμε για τα λεφτά που εγώ έχω δώσει για να μείνω σε συγκεκριμένα μέρη επικαλούμαι μόνο τον εαυτό μου και ποσώς με απασχολεί αν θίγω τον ελληνικό τουρισμό που έπρεπε επιτέλους να φάει τη φάπα που έφαγε για να καταλάβει πως τα λεφτά που παίρνει έχουν αξία και να σταματήσει τόσο τις υπερχρεώσεις, όσο και να νοικιάζει δωμάτια που δεν τηρούν ορισμένες προδιαγραφές, να χρεώνει παραπάνω τον Έλληνα κι ακόμη παραπάνω τον αλλοδαπό που έρχεται εκτός κυκλώματος γκρουπ.
Στα περισσότερα ξενοδοχεία που έχω μείνει (εγώ) και δε θα με φιμώσει κανένας να επικαλεστώ τον εαυτό μου(εγώ) υπήρχε βρωμιά, έλλειψη παροχών, ελλιπείς προδιαγραφές και υπερχρεώσεις.
Εγώ λοιπόν ο λαϊκιστής, που εν αντιθέσει με 'σενα γνωρίζω τα site που διάφοροι άσχετοι κρίνουν ξενοδοχεία και κάμπινγκ, δεν έχω(εγώ) δώσει ποτέ σημασία σε τέτοιες αρλούμπες (και γι' αυτό εγώ ο λαϊκιστής ούτε εδώ, ούτε αλλού αναφέρομαι σε ονόματα ξενοδοχείων) παρά μόνο όταν κάποιος φίλος ενδιαφέρεται να πάει κάπου εκφράζω τι είδα εγώ και όχι σαν αυθεντία.
Λοιπόν, συνέχισε την πίστη σου στα ελληνικά γίγνεσθαι (ξεχάστε πια το παρελθόν να δούμε τι θα κάνουμε με το μέλλον να πάψουμε επιτέλους να είμαστε δεύτεροι σε όλα) χωρίς καμιά διάθεση τα πράγματα ν' αλλάξουν, αλλά επέτρεψε μου να πιπιλίσω κι εγώ το καραμελάκι μου για 'σενα που είναι κάτι ανάμεσα σε συμφεροντολογισμό και εθνικισμό και να το πάω ένα βήμα παραπέρα σε αναστραμμένο κατά κάποιο τρόπο εγελιανισμό.
Βλέπεις εσύ έβγαλες συμπεράσματα για 'μενα απ' αυτά που γράφω, ΕΣΥ όμως δεν έχεις εκφραστεί θέτεις απλά αποφθεγματικές ερωτήσεις και μεμονωμένες λέξεις. Γιατί δε γράφεις όμορφα κι ωραία την άποψη σου;
Τέλος από 'μενα(πάλι το εγώ)
(Μάλιστα)
Εγώ το ένα,
εγώ το άλλο,
εγώ εκείνο,
εγώ,
εγώ,
εγώ! Μήπως εδώ έχουμε μια
υπερδιόγκωση του
Εγώ που δεν είχα αντιληφθεί ;
Αγαπητέ επιστήμονα (βοτανολόγος -ορνιθολόγος, λυπάμαι δεν θυμάμαι) στη γρήγορη
αναζήτησή σου στο διαδίκτυο για τον λαϊκισμό κάτι κατά κάποιο τρόπο ηθελημένο ή μη παρανόησες.
Ένας υπέροχος, κατά τους Γερμανούς πάντα, λαϊκιστής ήταν και ο Χίτλερ! Οπότε έχουμε την
προσπάθεια κάποιου. Προτιμώ λοιπόν, όσο ρομαντικό και αν ακούγεται, να αναπολώ την
κάποτε Δημοκρατία που δημιουργήθηκε από τον λαό για τον λαό. Το Εγώ λοιπόν(δηλαδή
εσύ από εδώ και πέρα έτσι θα σε ονομάζω) παραπονιέται για την φειδωλότητα μου, τα
αποφθέγματα(παρηγοριάς για τον Έρωτα) τις μονολεκτικές μου απαντήσεις και τις ερωτήσεις
μου. Όταν
μια και μόνο
μια ερώτηση μπορεί να βγάλει τα λεγόμενα σου
παραπετάσματα, γιατί
να αναλωθώ σε περαιτέρω ανάλυση; Άλλα το Εγώ (δηλαδή εσύ) αφορίζεις εκατομμύρια ανά
τον κόσμο κριτικές και απόψεις ταξιδιωτών και τους κατονομάζεις ως άσχετους,
‘αρλουμπίστες’ και αγνώμονες. Άλλα ξέχασα μόνο το Εγώ (δηλαδή εσύ) γνωρίζεις, έχεις
γίνει από αυτούς τους ειδικό-κολονοσκόπους που αν μη τι άλλο δεν περιορίζονται μόνο στις
απόψεις τους αλλά έχουν αποκτήσει εξειδίκευση στα πάντα. Ίσως θα πρέπει να
σκεφτείς το εγώ (δηλαδή εσύ) να φιμώσεις μόνο σου τον εαυτό σου δεν το βρίσκω
κόσμιο να το κάνουν άλλοι για εσένα. Οπότε, το Εγώ (δηλαδή εσύ) συνέχιζε να
υποστηρίζεις με τα λεφτά σου μέρη και ξενοδοχεία που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις
λόγω χαμηλότατης τιμής αλλά κάντο εις γνώση σου, μην κλαίγεσαι εκ των υστέρων
ούτε για τον εαυτό σου αλλά ούτε για την δεύτερη θέση. Άσε τους ανθρώπους που
ασχολούνται με το αντικείμενο να προάγουν αυτό που λένε Φιλοξενία έναν βαρύγδουπο
όρο που σπανίζει στο σήμερα.
Μα το Εγώ (δηλαδή εσύ) δεν καταλαβαίνεις τίποτα; Αυτή είναι η άποψη μου όμορφη και
ωραία σαν την σφαγή της Χίου στον πίνακα του Ντελακρουά, τόσο όμορφη που σε κάνει
να ντρέπεσαι νιώθοντας δέος γιατί αφορά κάτι τόσο αιμοσταγές. Α ναι το Εγώ (δηλαδή εσύ)
έχεις φθάσει την κολονοσκόπηση και στη τέχνη.
Μπορούμε να συνεχίσουμε για μέρες, αλλά έχω την υποψία ότι θα καταλήξεις στην λύση
των υπογλώσσιων, που άλλωστε το Εγώ (δηλαδή εσύ) έχεις αναφέρει σε άλλα θέματα,
και δεν κάνουν καλό τα ψυχοφάρμακα, ούτε στον ψυχισμό ούτε στο σώμα!