Τι ειναι το AGILITY ?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
τι ειναι τα agility?μπορουν να παρουν μερος ολες οι ρατσες , που γινοντε και τι χρειαζεται στην ουσια ειναι εκπεδευση και οχι παιχνιδι γιατι εχω δει κατι videakia με κατι νεροτσουλιθρες για σκυλια που μπαινουν σε τρυπες μεσα και τετοια και τα λεγαν agility αλλα πανω ειδα οτι εχει να κανει πιο πολυ με εκπεδευση..καμια σχεση..? :oops: ?

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
ΤΟ agility είναι κυνάθλημα.

όπως λέει και το όνομα του agility = ευκινισία.

είναι μια συγκεκριμένη σειρά εμποδίων την οποία το σκυλί πρέπει να περάσει σε όσο το δυνατόν μικρότερο χρόνο.

θεωρητικά όλα τα σκυλιά μπορούν να το κάνουν.

πρακτικά :-k :-k :-k :-k :-k

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
εχεις δικιο και εγω οπως τα λες ,μαλλον λιγο χλωμο το βλεπω.. :? για westie?μπα.....! :smurf:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Μα ας υποθεσουμε οτι πραγματικα μπορει να καταφερει το Westie για Agility- Που θα βρει μερος να το κανει???

Δυστιχος ζουμε σε μια χωρα κυνολογικα βαθεια υποαναπτυκτη (κατι σαν Σενεγκαλη θα ελεγα)- με ομιλους σχεδων ανυπαρκτους- η τουλαχιστον αδιαφορους σε αυτα τα θεματα!

Δεν υπαρχουν ομιλοι (οσο ξερω εγω- ας με διαψευσει οπιος ξερει καλυτερα!!) που προσφερουν Agility, Mobility, Obedience, DogDancing, Flyball, Distance Racing, Fresbeee Freestyle και αλλα.

Παντος σαν κυνοφιλοι (και οχι μονο!!) εχουμε διαλεξει λαθος χωρα!
Γιατι δεν βλεπω και να αλλαζει κατι.
Ετσι ηταν πριν απο 15 χρονια ( οταν εγω αρχισα εδω στην ελλαδα να ασχολιθω με την οργανομενη κυνοφιλια ) ετσι ειναι και σημερα ακομα!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
ε ναι ειματε μπροστα δεν λεω.. :zzzz:
καταλαβα...οποτε το ξεχναμε..
ελα ντε! σε λαθος χωρα γεννηθηκαμε...! :evil:

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Και γιατί να το ξεχάσεις kango?? Θέλεις να ασχοληθείς αγωνιστικά με το άθλημα ή απλά να κάνεις το κέφι σου με τον σκύλο σου?? Τα περισσότερα εμπόδια είναι απλό να τα φτιάξεις. Αλλά ακόμα και αν δεν θέλεις να κάνεις κάτι τέτοιο μπορείς απλά να μάθεις στο σκύλο σου να πηδάει μικρά εμπόδια, στο σπίτι ή στην βόλτα να περνάει κάτω από τραπεζάκια ή παγκάκια να περνάει δίπλα σε εσένα στην αρχή περπατώντας και μετά τρέχοντας γύρω από δεντράκια, θάμνους, στύλους με αλλαγές κατεύθυνσης κλπ. Όρεξη και φαντασία να έχεις και μπορείς να κάνεις άπειρα πράγματα.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
να περναω καλα με τον σκυλο μου θελω..!
ναι αλλα δεν ξερω και πολλα για αυτα..
εκει εχουν κατι σαν τραμπαλες και κατι σαν σκουλικαντερες που μπενουν απο την μια και βγενουν απο την αλλη..μου φαινετε συναρπαστικο για westy που καποτε ανακαλυπτε αλεπουδες..!αλλα που να τα κανω μονη μου..πως να φτιαξω εμποδια και σκουλικαντερες?τα δεντρακια ναι! καλη ιδαια!! :p

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
matilda said:
Και γιατί να το ξεχάσεις kango?? Θέλεις να ασχοληθείς αγωνιστικά με το άθλημα ή απλά να κάνεις το κέφι σου με τον σκύλο σου?? Τα περισσότερα εμπόδια είναι απλό να τα φτιάξεις. Αλλά ακόμα και αν δεν θέλεις να κάνεις κάτι τέτοιο μπορείς απλά να μάθεις στο σκύλο σου να πηδάει μικρά εμπόδια, στο σπίτι ή στην βόλτα να περνάει κάτω από τραπεζάκια ή παγκάκια να περνάει δίπλα σε εσένα στην αρχή περπατώντας και μετά τρέχοντας γύρω από δεντράκια, θάμνους, στύλους με αλλαγές κατεύθυνσης κλπ. Όρεξη και φαντασία να έχεις και μπορείς να κάνεις άπειρα πράγματα.
Ολα καλα και οραια!
Αλλα ειναι αλλιος να πας σε ενα γρουπακι/ομιλο και να προπονεισαι με αλλους τρελους σαν και σενα! Ακομα και να μην βγει αγωνιστικο!
Αλλα να υπαρχει και λιγος ανταγονισμος και παρεουλα!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
FrenchieFan said:
matilda said:
Ολα καλα και οραια!
Αλλα ειναι αλλιος να πας σε ενα γρουπακι/ομιλο και να προπονεισαι με αλλους τρελους σαν και σενα! Ακομα και να μην βγει αγωνιστικο!
Αλλα να υπαρχει και λιγος ανταγονισμος και παρεουλα!
Ε!ναι! πιο ωραια ειναι ετσι.. :( :(

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
συμφωνω με την ματιλντα..εκανα agility :) με τον σκυλο μου στις κουνιες της γειτονιας...

κουνιες ξυλινες χωρις πλατη αλμα απο πανω ,
μονοζυγο με σκαλακια ..ερποντας,
αμαξα κουνιστη αλμα σε μηκος ,
τσουληθρα μικρη πλαστικη ..ανεβασμα σκαλακια και κατεβασμα απο τσουληθρα ..φρεναριστος :) ,
τσουληθρα μεγαλη στριφογυριστη σκαλα μονο ανεβα - κατεβα,
παγκακια τεσσερα στην σειρα ολα με αλμα..
το γυρω γυρω ολοι πως λεγετε?τον ανεβαζα στο μεινε και του τραβαγα και μια μικρη στροφη..

και μενα τοτε ενα tubes moy ελειπε..ηθελα να παω στον μαραγκο να μου κανει εμποδια..τελικα εβαζα τους καδους αποριματων να ναι καλα το eurosport ειδαμε νωρις τι ειναι agility..

οσο για αυτο που λεει η frenchie ...νομιζω οτι θα ηταν απλα ΚΟΡΥΦΑΙΟ!!!!!!!!!!!!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
λοιπον σημερα κι ολας στην βραδινη μας βολτα θα παμε στην παιδικη χαρα της γειτονιας..αν και δεν εχω ιδαια απο agility..θα παμε να παιξουμε και οτι μας βγει..θα τον ανεβασω να κανει τσουλιθρα..θα τον αφησω να τρεξει..τωρα για παγκακια και εμποδια δεν ξερω πως να τον κανω να τα πηδαει ,αλλα μου φαινετε λιγο ψιλα για westy..θα ξεκηνισω με μαξιλαρια..
ελπιζω να μην μας την πει κανεις.. :-s

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
σκουλικαντέρα έχω :wink: την πήρα από κατάστημα παιχνιδιών. (Βλ. Τούνελ)

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
εαν εισαι καλο κοριτσι και μαζευεις τα κακακιου του οχι να πας..αλλα αργα τα παιδακια να εχουν παει για νανι

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
oscar said:
εαν εισαι καλο κοριτσι και μαζευεις τα κακακιου του οχι να πας..αλλα αργα τα παιδακια να εχουν παει για νανι
:D :D :p

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
matilda said:
σκουλικαντέρα έχω :wink: την πήρα από κατάστημα παιχνιδιών. (Βλ. Τούνελ)
τι εχει σε καταστημα παιχνιδιων?θελεις να μου πεις απο ποιο?στειλε αν θες pm

:p