Τι είναι η κατοχή σκύλου για τον αστό;

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
σύμφωνα με τον Μπαμπινιώτη χόμπι = διασκεδαστική απασχόληση με κάτι, που καταλαμβάνει κάποιο από το χρόνο μας και είναι ευχάριστη. Σύμφωνα με αυτόν τον ορισμό λοιπόν ναι ο σκύλος θα μπορούσε να είναι χόμπι. Σε άλλο θέμα όμως μου έθεσες άρθρο από τα δικαιώματα των ζώων βάσει νόμου πλέον. Κολλάνε αυτά τα δυο;
Τι σε προβληματίζει και πιστεύεις ότι δεν κολλάνε?

Ποιος σου είπε ότι η συλλογή φυτών ή η ενασχόληση με την κηπουρική είναι λιγότερο απαιτητικό χομπυ από την ενασχόληση με το σκύλο? Γιατί θεωρείς ότι είναι εύκολο να παρατήσει κάποιος τα φυτά του αλλά δύσκολο να παρατήσει το σκύλο του?

Όπως κάποιος που ασχολειται με τα φυτά μπορεί να τα βαρεθεί και να τα παρατήσει, άλλο τόσο μπορεί να βαρεθεί και κάποιος που ασχολειται με τα σκυλιά και να παρατήσει το σκύλο του στο δρόμο (γίνεται κατά κόρον), να τον πουλήσει ή να τον χαρίσει. Γι’ αυτό υπάρχουν οι νόμοι που κατοχυρώνουν τα δικαιώματα των ζώων. Διότι η ενασχόληση με το σκύλο είναι χομπυ το οποίο σχετίζεται με την κατοχή και συντήρηση έμβιου όντος.

Ειδές που τελικά όλα κολλάνε? ;):)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δοκίμασε σπανάκι,
Ναι δινω και σπανακι..:)
Επίσης, φρούτα όπως μήλο και πεπόνι.
ναι ρε γμτ το πεπονι δεν το τρωει ποτε..
Το μηλο το τρωει ναι..:)
Ψαράκια και σκουλήκια για πρωτεϊνη.
Ναι για αυτο δινω ψαρακια..αλλα σκουλικακια αν και το ξερω δεν εχω δωσει..φαντασου να ξεφυγει κανενα..:D

Να τις αφήνεις όσο μπορείς στον ήλιο, όχι μέσα σε γυάλα ή ενυδρείο θα βράσουν!
Να έχουν και την δυνατότητα δροσιάς (νερού) ή/και σκιάς.
Eπειδή ιδανικό σκηνικό δεν είναι εύκολο να φτιάξω σε ένα μπαλκόνι έχω ένα χαμηλό ταπερ με νερό και την περιορίζω στο φωτεινό μέρος του μπαλκονιού.. που φυσικά έχει αν θέλει σκιά κάτω από τραπέζι ή καρεκλα κλπ..
Μια λάμπα UVB είναι απαραίτητη για διατήρηση σε εσωτερικό χώρο!
Ναι φυσικά :)της έχω λάμπα αυτό εννοούσα με τον ειδικό φωτισμό..
Γιατί μια η άλλη δεν μπορείς να βασίζεσαι στον ήλιο τον χειμώνα..

Σε ευχαριστω παρα πολυ:):)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Στατιστικά το 80% παίρνει σκύλο χωρίς ΚΑΝΕΝΑΝ απολύτως λόγο
Το υπολοιπο 20% τι σοβαρο λογο εχει να παρει σκυλο?

το 90% των ιδιοκτητών καθαρόαιμων δεν χρειαζόταν να έχουν καθαρόαιμο.
Το υπολοιπο 10% για ποιο λογο χρειαζεται καθαροαιμο?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Πολυ ωραιο αυτο το τοπικ αλλα δεν κρυβω οτι δεν μου αρεσει απο την αποψη οτι τον σκυλο τον εχω στο μυαλο μου οχι σαν κατι τετοιο!

Προσωπικα προτιμω να μην απομυθοποιω μια ψυχη που μπορει να μου δωσει παρα πολλα!Δεν υπαρχει λογος!Δεν θελω να μπαινω σε τετοια τρυπακια να σκεφτομαι τι ειναι ο σκυλος μου, χομπυ ή ενασχοληση κτλ η που τον κατατασσω!

Προτιμω να ξερω οτι εχω διπλα μου εναν φιλο και να ξερει οτι και αυτος εχει εμενα φιλο!Αυτο μου φτανει,νομιζω αυτο θελει και ο ιδιος!Απλα και ωραια!

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Το υπολοιπο 20% τι σοβαρο λογο εχει να παρει σκυλο?
Ο από πάνω αναφερόμενος λόγος "για να έχω έναν φίλο που θα μου προσφέρει" πιάνει πολλούς σοβαρούς κατ'εμέ λόγους.

Το υπολοιπο 10% για ποιο λογο χρειαζεται καθαροαιμο?
Γιατί οι πραγματικές του ανάγκες επιτάσσουν σκύλο με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που πρέπει να μπορούν να προβλεφθούν.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Γιατί οι πραγματικές του ανάγκες επιτάσσουν σκύλο με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που πρέπει να μπορούν να προβλεφθούν.
Συγκεκριμενα παραδειγματα που καλυπτουν αυτο το 10%

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Bάλε ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό ενός καθαρόαιμου (ΣΙΓΟΥΡΟ) και φαντάσου έναν λόγο που δεν μπορεί κάποιος να ρισκάρει αυτό το χαρακτηριστικό.

πχ μικρές απαιτήσεις άσκησης γιατί ... (french bulldog)
μεγάλη ικανότητα φύλαξης γιατί ... (rottweiler)
καλή σχέση με το νερό, το χιόνι, κλπ κλπ κλπ (lab - husky κλπ)

Οπως είδες δεν βάζω μέγεθος - μάδημα κλπ :) ;)

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Εαν αναλύσουμε με το ίδιο σκεπτικό, γιατί παντρευόμαστε, γιατί κάνουμε παιδιά, γιατί έχουμε φίλους κλπ, θα βγουν τρομακτικά συμπεράσματα.

Η ζωή απλώς μας συμβαίνει, και κάνουμε διάφορα, τις περισσότερες φορές χωρίς να σκεφτόμαστε το γιατί.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
H σχέση του ανθρώπου με τον σκύλο είναι αρχαία σχέση, το δέσιμο μεταξύ μας έχει πλέον γραφτεί στα γονίδια. Αν και ο πλησιέστερος "συγγενής" του ανθρώπου γονιδιακά είναι ο χιμπατζής, τα σκυλιά κοινωνικοποιούνται και προσαρμόζονται καλύτερα με τους ανθρώπους. Ακόμα και τα κουτάβια παρουσιάζουν κάποια γεννετική κατανόηση για το ανθρώπινο είδος.

Απο το βιβλίο του Jack London - Call of the Wild

"Love, genuine passionate love, was his for the first time...With the Judge's sons, hunting and tramping, it had been a working partnership; with the Judge's grandsons, a sort of pompous guardianship; and with the Judge himself, a stately and dignified friendship. But love that was feverish and burning, that was adoration, that was madness, it had taken John Thornton to arouse."

"[Buck] sat by John Thornton's fire, a broad-breasted dog, white-fanged and long furred; but behind him were the shades of all manner of dogs, half-wolves and wild wolves, urgent and prompting, tasting the savor of the meat he ate, thirsting for the water he drank...lying down to sleep with him when he lay down, and dreaming with him and beyond him and becoming themselves the stuff of his dreams."

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
H σχέση του ανθρώπου με τον σκύλο είναι συμβιωτική, προσφέρει εξ ίσου και στους δύο, ή στην εργασία ή συναισθηματικά για τους ανθρώπους εφόσον περι αυτών το τόπικ, εξάλλου εαν δεν ήταν τόσο επιτυχημένη η συμβίωση δεν θα είχε κρατήσει 15.000 χρόνια :)

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Συμβιωτική είναι η σχέση με όλα τα έμβια που κατέχουμε ή μας περιτριγυρίζουν.

Η "επιτυχία" της σχέσης μας με τον σκύλο οφείλεται στην ολοκληρωτική ανοχή του ενός μέρους (σκύλου) σε κάθε βίτσιο, γούστο, καπρίτσιο, ανάγκη του δεύτερου (άνθρωπος).

Η κατοχή σκύλου είναι ένα "θέλω" (μικρό ή μεγάλο) και όχι ένα "πρέπει".

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
...

Η "επιτυχία" της σχέσης μας με τον σκύλο οφείλεται στην ολοκληρωτική ανοχή του ενός μέρους (σκύλου) σε κάθε βίτσιο, γούστο, καπρίτσιο, ανάγκη του δεύτερου (άνθρωπος).

...
Συγγνώμη, αλλά περισσότερο έχω προσαρμοστεί εγώ στο σκύλο μου, παρά αυτός σε εμένα.

Η ανοχή του είναι ότι μένει κάποιες ώρες μόνος του την ημέρα και ότι εκπαιδεύτηκε (με το ζόρι σχολείο).

Εγώ έχω προσαρμοστεί στα εξής: βόλτες, τάισμα, ξεσκάτισμα, βούρτσισμα κάθε μέρα, καθαριότητα του σπιτιού κτλ. Για να τα καταφέρω όλα αυτά χάνω τουλάχιστον μια ώρα από τον ύπνο μου...

Επίσης, το να έχεις και ένα χόμπυ μαζί με το σκύλο σημαίνει ότι κάποιες μέρες της εβδομάδας θα αφιερώσεις ακόμα παραπάνω ώρες σε αυτόν, το οποίο σημαίνει ότι ο χαλαρωτικός καφές ή η έξοδος πάνε περίπατο :)

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Συμβιωτική είναι η σχέση με όλα τα έμβια που κατέχουμε ή μας περιτριγυρίζουν.

Οχι
Nα πιάσουμε τα λεξικά πάλι?

Λάθος, οχι μόνο

Η κατοχή σκύλου είναι ένα "θέλω" (μικρό ή μεγάλο) και όχι ένα "πρέπει".
Σαφώς

Last edited:

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
@ kkranis

Ε, δεν απευθυνόμουν και προσωπικά σε εσένα!

Για την "επιτυχία" της συμβίωσης μέσα στους αιώνες έγραφα.

Ακόμα όμως και στην δική σου περίπτωση, τι σε κάνει να πιστεύεις πως ο σκύλος σου δεν έχει προσαρμοστεί και αναγκαστικά "συμβιβαστεί" με τον τρόπο ζωής που του επιτάσεις;

Το βούρτσισμα, το τάισμα με ότι εσύ θες να τον ταϊσεις και όχι με ότι αυτός θα ήθελε να φάει, το μπάνιο, τα εμβόλια, την εκπαίδευση, κ.α.

Εσύ μπορεί να μεταφράζεις πως τα απολαμβάνει όλα, όπως και κάποιος να μεταφράζει πως του σκύλου του αρέσει να μάχετε με άλλα σκυλιά ή πως δε τον πειράζει που ζεί στο κτήμα...

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
dj, το ότι τα απολαμβάνει όλα (εκτός από τη μοναξιά και τη βασική υπακοή) είναι δεδομένο από τις αντιδράσεις του και μόνο :D

Η ουσία είναι ότι το δικό μου πρόγραμμα (και η ζωή μου) έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες του σκύλου μου, βάσει φυλής και χαρακτήρα. Π.χ. πριν τον πάρω δεν είχα σκεφτεί, ούτε ήξερα ποτέ περί άθλησης του σκύλου. Θεωρούσα ότι μια βόλτα γύρω από το τετράγωνο κάθε μέρα είναι ΟΚ. Διαβάζοντας είδα ότι καλύτερα για αυτόν είναι μεγάλες βόλτες, αλλά και το παιχνίδι. Οι μεγάλες βόλτες έγιναν καθημερινές και το παιχνίδι (αφού δοκιμάστηκε) έγινε hobby.

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
για μενα η κατοχη-συμβιωση με σκυλο ειναι αναγκη

ειναι η αναγκη της επικοινωνιας, ειναι τα συναισθηματα,ειναι το δεσιμο στην αλυσιδα της ζωης, ειναι ενα κομματι του υμνου της φυσης

για μενα ο σκυλος μου δεν ειναι χομπι , αλλα μαζι με το σκυλο μου μπορουμε να εχουμε χομπι , ομορφες δραστηριοτητες που θα ταιριαζουν στο χαρακτηρα μας και θα μας προσφερουν χαρα,εκτονωση αλλα και δημιουργια,ακομα ενα λιθαρι στο χτησιμο της σχεσης μας

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
@ kkranis

Αν και ξεφεύγουμε κάπως από το θέμα, σίγουρα θα απολαμβάνει να τρώει μπριζόλες, μακαρόνια με κιμά και κρουασάν (θα το βλέπεις και στις αντιδράσεις του) αλλά επιλέγεις να του δίνεις κάτι που τον ενθουσιάζει λιγότερο.

Έτσι, επιλέγεις να του κάνεις και βασική υπακοή ενώ θα απολάμβανε να κάνει ότι γουστάρει.

Επίσης, αν είχες μείνει στη βόλτα του τετραγώνου, αυτή θα ήταν η χαρά του και θα την απολάμβανε, αλλά σίγουρα θα υπήρχαν και μεγαλύτερες απολαύσεις.

Πιστεύω πως καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.

Ο σκύλος κάνει ότι του επιτρέπουμε να κάνει, κάποια του αρέσουν και κάποια όχι, αλλά όλα ΠΡΕΠΕΙ να τα κάνει και τα κάνει.

Αν ζοριστούμε πέρα από τα όρια μας, τον δίνουμε, τον παρατάμε, κλπ.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Το τι τον ταΐζω άστο... (όχι μόνο την ξηρά τροφή). Αρκετά πράγματα εξτρά που του αρέσουν πολύ. :p

Η διαφορά είναι ότι εμείς ξέρουμε τι είναι καλό και τι όχι για το σκύλο. Αυτός όχι. ;)

Οπότε φροντίζουμε να του παρέχουμε αυτά που πρέπει. Προσαρμόζοντας πολλά πράγματα στη ζωή μας για αυτό το λόγο :)

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Νομίζουμε ότι ξέρουμε τι είναι καλό και σωστό και αυτό αποδυκνείετε από το ότι έχουμε πολλές και διαφορετικές απόψεις.

Η εξημέρωση, από μόνη της είναι "βίαιη" πράξη, με όλα τα συνοδευόμενα...:)

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Αν και βγαίνουμε τελείως off-topic, τι είναι αυτό που νομίζω (δεν αναφέρομαι αποκλειστικά σε εμένα) ότι του κάνει καλό;

Η ποικιλία στη διατροφή του; Τόνος, όργανα, γιαούρτι, αυγό κτλ. μαζί με την ξηρά...

Οι μεγάλες βόλτες; Όχι σε σημείο να τον εξαντλούν, αλλά για να εκτονώνεται...

Το παιχνίδι; Εξασκεί το μυαλό του και όλα του τα ένστικτα...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog