Τι είδους λιχουδιές δίνετε?

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Παιδιά μπορείτε να μου πείτε τι έιδους λιχουδιές δίνετε στους σκύλους για επιβράβευση στην εκπαίδευση; Για να καταλάβετε, ψάχνω να βρω κάτι που να μπορώ να το χω σε μπωλάκι στο σαλόνι (να μη διατηρείται στο ψυγείο δηλαδή), ώστε να επιβραβεύω τις καλές συμπεριφορές. Διάβασα για κορν φλέικς, αλλά αυτά έχουν ζάχαρη...:confused:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ροδελες απο λουκανικο σαν κερματα, ή κομματακια συκωτι. Ολα ξεραμενα στον φουρνο μικροκυματων.
Κομματακια ξηρας τροφης.
Αποξηραμενο τυρι.

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Α, τέλεια! Υποθέτω ότι αφού ξηραθούν δεν μυρίζουν δηλαδή, ε; (είμαι τελείως ηλίθια, διάβαζα για αποξηραμένο συκώτι και αναρωτιόμουν "μα γιατί το ξηραίνουν;;;;"). Ευχαριστώ πολύ!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Για σενα θα μυριζουν ελαχιστα, για τον σκυλο ομως πολυ.
Υπαρχουν κι άλλα θεματα για λιχουδιες αλλά αδυνατω να τα βρω. Βεβαια δεν ηταν ολες αποξηραμενες.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Ψιλοκομμένα στομάχια κοτόπουλου ή συκωτάκια.
Αν πάω μακρυά τα βράζω λιγάκι αν πάμε κοντά με τα πόδια όπως είναι.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Θα ηταν καλυτερα για μεσα στο σπιτι να εχεις σκυλοκροκετες που ειναι λιγοτερο γευστικες απο τα συκωτακια,τυρακια,κτλ και αυτα να τα αφησεις για την εκπαιδευση που θα κανεις εξω απο το σπιτι,που θες πιο ισχυρη ανταμοιβη με τοσα ερεθισματα που θα εχει.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Το καλύτερο θα ήταν να μη δίνουμε καθόλου κροκέτες και να τα παρακινούμε με κάποιο παιχνίδι αλλά δυστηχώς τα περισσότερα σκυλιά δεν μεγαλώνουν με αυτή την φιλοσοφία :D

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Ναι ρε παιδί μου κι η δικιά μου γουρούνα, είναι μόνο το φαΐ την ενδιαφέρει! Μάλλον θα δίνω κροκέτες εντός σπιτιού κι όταν με το καλό μεταφέρουμε την εκπαίδευση έξω θα το γυρίσουμε στα αποξηραμένα λουκανικάκια (τα συκώτια και τα άντερα μου φαίνονται πολύ "μοβόρικα" :D)! Ευχαριστώ παιδιά!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Τα μεζεδακια ειναι πολυ καλα για επιβραβευση συμπεριφορων (αφου πρωτα τις δειξουμε) και για εκπαιδευση εντολων.
Και παλι, αλλοι σκυλοι αντιδρουν εντονα στα μεζεδακια και αλλοι παρακινουνται λιγοτερο. Σημασια εχει και το περιβαλλον και τα ερεθισματα.
Θα προτεινα σταδιακη ανεξαρτητοποιηση απο τα μεζεδακια για να μην φτασουμε στο σημειο να εκτελει ο σκυλος μονο οταν εχει κινητρο το φαϊ.
Ενα ασχετο κερασμα παντως, χωρις αναγκαστικα να εχει σημασια επιβραβευσης, ανεβαζει πολυ τον σκυλο.