Πάντως Βιβή στην ερώτηση σου "τι δεν κάνω σωστά" νομίζω η απάντηση είναι ότι του δείχνεις την υπερβολικη αδυναμία που του έχεις !
Το ξέρω γιατί και εγώ αυτό δεν κάνω σωστά.
Κι εγώ αυτό δεν κάνω σωστά. Απλά ΑΔΥΝΑΤΩ να είμαι αυστηρή με τα σκυλιά. Και ειδικά με τη Λάρα. Το ξέρω ότι κάνω τεράστιο λάθος, αλλά απλά δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Τα ελάχιστα όρια που της έχω βάλει τα κρατάω με νύχια και με δόντια, αλλιώς θα με καβαλήσει για τα καλά
Εντελώς ακατάλληλη για οποιονδήποτε δυναμικό σκύλο
Και για να είμαι on topic: Viviana συμφωνώ με τους υπόλοιπους, μην επιμένεις να παίξει το σκυλί σου με άλλα σκυλάκια, δεν είναι κάτι που πρέπει να κάνει! Απλά προσπάθησε να μην λυσσάει όταν βλέπει άλλο σκύλο. Αυτό δυστυχώς θα πρέπει να το δουλέψεις πολύ, πρώτα με τον εαυτό σου, και αυτό είναι το πιο δύσκολο.
Προσωπικά, αγχώνομαι ασυναίσθητα μόλις βλέπω άγνωστο σκύλο όταν είμαστε βόλτα γιατί η Λάρα θα λυσσάξει να πάει κοντά του να γνωριστούνε και τα άλλα σκυλιά σπάνια χαίρονται με την εντελώς αγενή προσέγγιση της Λάρας. Έτσι μόλις βλέπω άλλο σκυλί σφίγγω το λουρί και η Λάρα τσιτώνει. Καλύτερα θα ήταν να γύρναγα και να έφευγα σαν να μην τρέχει τίποτα. Ένα κοφτό πάμε, λίγο τράβηγμα και φύγαμε ήρεμα κι ωραία. Κάπως έτσι!
Φυσικά αν μπορείς να έχεις τη βοήθεια ενός καλού εκπαιδευτή, όλα θα είναι πιο εύκολα για σένα και τον Ρόκυ!
Επίσης θεωρώ άσκοπο να φοράς πνίχτη, χωρίς να σου έχει δείξει κάποιος πως να τον χρησιμοποιείς σωστά. Το έκανα κι εγώ στην αρχή που ήμουν τελείως στούρνος. Μου είχαν πει στο πετ σοπ ότι αυτό είναι το καλύτερο περιλαίμιο.... Δε χαμπάριαζε τίποτα η Λάρα. Απλά τράβαγε κι ας πνιγόταν. Είναι εργαλείο, όχι απλό περιλαίμιο που διορθώνει το σκύλο αυτόματα!