Τι γνώμη έχετε?

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Το θέμα δεν είναι αν είσαι πάνω από 25, αν ο χώρος που θα χρησιμοποιήσεις είναι δικός σου και το ξέρει η μαμά σου.

Το θέμα είναι να αλλάζει η νοοτροπία του κόσμου και να γίνονται έργα.. Ακόμα 16χρονο να είσαι και να καταφέρεις να σώσεις ,νόμιμα πάντα, 2 σκυλιά μόνο μέσα στο 2014 είναι ΠΟΛΫ ΘΕΤΙΚΟ..
Ελα ομως που εδω μιλάμε για κέντρο διασώσεων/φιλοξενιας/ιατρικης περιθαλψης. Δεν μιλάμε απλά για περισυλλογη αδεσποτου. Αλλά τι θα κανει και το 16χρονο της περιπτωσης που περιγράφεις, αν η μανούλα δεν το αφηνει να βοηθήσει και να φιλοξενησει καποιο αδεσποτο? Οποτε εχει τεράστια σημασία αν εξαρτάσαι οικονομικα από αλλον.
Όπως επισης και το ενοικιο.... γιατι πρεπει να ξερει ο ιδιοκτητης τι σκοπεύεις να κάνεις, πριν σου το επιτρέψει. Στο δικό σου ιδιοκτητο χώρο, όμως, μοναχος σου χόρευε και όσο θελεις πήδα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.790
20.102
Robin...επειδή είναι τουλάχιστον εμφανές, ότι δεν έχεις άποψη επί του θέματος, προτιμώ να απαντήσω στην Mirsini, πάνω στα στοιχεία που θα μου δώσει η ίδια και αναλόγως, εκεί που θέλω να καταλήξω εγώ. Οχι εκεί, που το πας εσύ. Στην έμπρακτη βοήθεια, σε 3 ανθρώπους που αναρωτιούνται, και όχι στην ρομαντική πλευρά του θέματος, στην οποία μπορείς να αναφερθείς άσκοπα, όσο θέλεις, αρκεί να μην quotάρεις δικά μου post, που δεν έχουν καμμία σχέση.

Αν χρειαστούμε στην πορεία ΑΦΜ και δικηγόρο, θα προσλάβουμε την ghelly.

Robin

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2013
217
2
Δυτική Μακεδονία
Στα μικράτα μου, ούτε εμένα η μάνα μου γούσταρε να μπλέκω σε καταστάσεις και να μαζεύω αδέσποτα που έχρηζαν βοήθειας αλλά ο ρομαντισμός της ηλικίας, όπως το θέτεις, με πείσμωνε παραπάνω.. Αυτο θα πει νιάτα.

Εγώ επιμένω. Και δύο σκούλους να σώσεις, να περιθάλψεις κλπ είναι κέρδος. Το θέμα δεν είναι πόσο καρτατισμένος είσαι και πόσο οικονομικά ανεξάρτητος καιδυνατός. Το θέμα είναι να αλλάξει η νοοτροπία και να γίνονται προσπαθειες

Robin...επειδή είναι τουλάχιστον εμφανές, ότι δεν έχεις άποψη επί του θέματος, προτιμώ να απαντήσω στην Mirsini, πάνω στα στοιχεία που θα μου δώσει η ίδια και αναλόγως, εκεί που θέλω να καταλήξω εγώ. Οχι εκεί, που το πας εσύ. Στην έμπρακτη βοήθεια, σε 3 ανθρώπους που αναρωτιούνται, και όχι στην ρομαντική πλευρά του θέματος, στην οποία μπορείς να αναφερθείς άσκοπα, όσο θέλεις, αρκεί να μην quotάρεις δικά μου post, που δεν έχουν καμμία σχέση.

Αν χρειαστούμε στην πορεία ΑΦΜ και δικηγόρο, θα προσλάβουμε την ghelly.
Στο τσιφλίκι σου αν ποτέ γίνω μέλος θα ζητήσω άδεια για να quotάρω αφού πρώτα πάρω άδεια, θα βαράω και προσοχή.
Εννοείται πως εκεί θα σε αφήνω πάντα να καταλήγεις και όπως θές γιατί είσαι αλάνθαστη.
Εδώ όμως δεν είναι... Κάνω λάθος?

Πάρτο αλλιώς γιατί θα βρεις. Για μια ακομα φορά βλέπεις το δέντρο και χανεις το δάσος..

ΥΓ Δεν ξέρω ποιον θέλεις να προσλάβεις αλλά προθιμοποιούμαι να ψάξω να σου βρω δικηγόρο χωρίς να χρειαστεί πρόσληψη...

ΥΓ.2 Ο κόσμος γύρω από την Mirsini και την κάθε Mirsini θα βοηθηθεί να αλλάξει νοοτροπία. Φαντάζομαι όποιος είναι εδω μέσα έχει πάρει το μάθημα του.
Ευχαριστώ:D

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.790
20.102
Η νοοτροπία, σε έναν άνθρωπο, που ρωτάει επί τούτου, προφανώς...είναι ήδη αλλαγμένη. Δεν χρειάζεται...ζμπρώξιμο...
Να δούμε λοιπόν λίγο, και την πράξη;

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Στα μικράτα μου, ούτε εμένα η μάνα μου γούσταρε να μπλέκω σε καταστάσεις και να μαζεύω αδέσποτα που έχρηζαν βοήθειας αλλά ο ρομαντισμός της ηλικίας, όπως το θέτεις, με πείσμωνε παραπάνω.. Αυτο θα πει νιάτα.

Εγώ επιμένω. Και δύο σκούλους να σώσεις, να περιθάλψεις κλπ είναι κέρδος. Το θέμα δεν είναι πόσο καρτατισμένος είσαι και πόσο οικονομικά ανεξάρτητος καιδυνατός. Το θέμα είναι να αλλάξει η νοοτροπία και να γίνονται προσπαθειες
Ποια νοοτροπια να αλλάξει Robin σε κάποιον που ήδη εχει τουλάχιστον θεωρητικά ξεπεράσει το θεμα την "κοινης" φιλοζωικής δράσης και θέλει να στησει εγκαταστάσεις. Που εχουν προσωπικό, όχι απαραίτητα εθελοντές (γιατι αυτό σημαίνει πως ο κτηνιατρος που θα περιθαλπτεί, αν ειναι εθελοντης, θα πρεπει να δουλευει και στο ιατρειο του για βιοπορισμό, αρα δεν θα ειναι 24/7 στις εγκαταστασεις της Mirsini)

Robin

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2013
217
2
Δυτική Μακεδονία
Ποια νοοτροπια να αλλάξει Robin σε κάποιον που ήδη εχει τουλάχιστον θεωρητικά ξεπεράσει το θεμα την "κοινης" φιλοζωικής δράσης και θέλει να στησει εγκαταστάσεις. Που εχουν προσωπικό, όχι απαραίτητα εθελοντές (γιατι αυτό σημαίνει πως ο κτηνιατρος που θα περιθαλπτεί, αν ειναι εθελοντης, θα πρεπει να δουλευει και στο ιατρειο του για βιοπορισμό, αρα δεν θα ειναι 24/7 στις εγκαταστασεις της Mirsini)
Το πως θα ξεκινήσεις και θα υλοποιήσεις κάτι διαφέρει ανάλογα με το τί μπορείς να διαθέσεις.. Τα παιδιά εννοείται δεν ξέρουμε τι διαθέτουν. Οπότε άλλο να αναφερθείς στο αν έχουν αναλογιστεί πόσα χρειάζονται και άλλο πόσο χρονών είναι και αν το είπαν στη μαμά τους.

Στην φιλοζωική της περιοχής μου πχ οι κτηνίατροι αναλαμβάνουν εθελοντικά κάποια περιστατικά γιατί μέσα από αυτά διαφημίζονται στα μέλη. Οπότε θέλει κόπο, τρόπο και πάνω από όλα διάθεση.

Όσο για την νοοτροπία που είπα, προφανώς και δεν αναφερόμουν στην Mirsini που για να κάνει τέτοιες κινήσεις |(όπως είπα και παραπάνω) είναι σίγουρα ευαισθητοποιημένη αλλά στο περιβάλλον γύρω της και στις πόρτες που θα χτυπήσει.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Το πως θα ξεκινήσεις και θα υλοποιήσεις κάτι διαφέρει ανάλογα με το τί μπορείς να διαθέσεις.. Τα παιδιά εννοείται δεν ξέρουμε τι διαθέτουν. Οπότε άλλο να αναφερθείς στο αν έχουν αναλογιστεί πόσα χρειάζονται και άλλο πόσο χρονών είναι και αν το είπαν στη μαμά τους.
Α μπραβο, αυτό λεμε τόση ωρα. Μια και το μελος με το που γράφτηκε ρώτησε πώς μας φαίνεται "αυτό", ειναι δεδομένο ότι αφου δεν γνωρίζουμε τίποτα για το τι και πώς ξεπετάχτηκε η ιδεα, θα ρωτησουμε.
Το πόσο χρονων εχει να κάνει με το πόση εμπειρια, ρεαλισμό και ενδεχομενως κυνικότητα εχει καποιος που ανοιγει τετοιο πλάνο. Οποτε όταν βρεθεί χειραφετημενο ανηλικο προσγειωμένο και με δικους του προς εκμεταλλευσην οικονομικους πόρους, δεν θα εχει σημασία σαν ερωτηση. Ως τότε όμως...

Μη χαλάμε λοιπόν περαιτέρω το θεμα.

Mirsini V.

Member
15 Δεκεμβρίου 2013
9
0
samothraki
mirsiniv.tumblr.com
Για να το ξεκαθαρίσω :) . Είμαι 16 και τα αλλά 2 άτομα 17. Βέβαια θα συμφωνήσω με όποιον λέει ότι δεν έχουμε την ίδια εμπειρία με κάποιον που είναι 25+.Όμως μιας και είμαστε και οι 3 ντόπιοι κάτοικοι,έχουμε δικά μας σπίτια με πολύ μεγάλο χώρο( Ο παππούς μου και οι γονείς των 2 παιδιών είναι κτηνοτρόφοι όλοι έχουμε μεταφορικά μέσα και γνωρίζουμε από ζώα).Στο νησί στο οποίο μένω (μια ζωή :p ) όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Γνωρίζουμε τον κτηνίατρο του νησιού με τον οποίο μάλιστα είχαμε κάνει μια συζήτηση για το όταν μπορέσουμε να υλοποιήσουμε την ιδέα μας και προσφέρθηκε να μας βοηθήσει και χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση!Τέλος θέλω να προσθέσω ότι και οι γονείς συμφωνούν με την ενέργεια αυτή και επίσης καθώς εγώ δεν μπορώ να φιλοξενώ κάποιο ζώο μέσα στο σπίτι μου(λόγω προβλήματος υγείας της μητέρας μου) , θα τα φιλοξενούν τα άλλα 2 παιδιά! Ελπίζω να κάλυψα τυχόν απορίες. Πιστεύω ότι αν έχεις όρεξη και θέληση θα πετύχεις αυτό που θες και ειδικά όταν σου προσφέρουν βοήθεια. :)

Last edited:

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Μυρσινη μου για να κανεις κατι τετοια χρειαζονται χρηματα. Αν το σκυλι που σωσεις
χρειαζεται καποιο χειρουργιο ο κτηνιατρος σαφεστατα και θα θελει να πληρωθει.
Το σκυλι μετα θα χρειαστει μερος φιλοξενειας, τροφες, αμπουλες, τα οποια
ολα αυτα χρειαζονται χρηματα. Μετα θα πρεπει να βρειτε ενα καινουργιο σπιτι.
Απο την στιγμη που εισαστε ολοι τοσο νεοι που και φανταζομαι πηγαινετε σχολειο
με τι πορους θα τα κανετε ολα αυτα?

Mirsini V.

Member
15 Δεκεμβρίου 2013
9
0
samothraki
mirsiniv.tumblr.com
Μυρσινη μου για να κανεις κατι τετοια χρειαζονται χρηματα. Αν το σκυλι που σωσεις
χρειαζεται καποιο χειρουργιο ο κτηνιατρος σαφεστατα και θα θελει να πληρωθει.
Το σκυλι μετα θα χρειαστει μερος φιλοξενειας, τροφες, αμπουλες, τα οποια
ολα αυτα χρειαζονται χρηματα. Μετα θα πρεπει να βρειτε ενα καινουργιο σπιτι.
Απο την στιγμη που εισαστε ολοι τοσο νεοι που και φανταζομαι πηγαινετε σχολειο
με τι πορους θα τα κανετε ολα αυτα?
Συμφωνω οτι σε περίπτωση χειρουρειου ειναι λογικό να θέλει να πληρωθεί. Για μια τέτοια περίπτωση όπου θα χρειαστούν χρήματα το σκεφτόμαστε ακόμη (κυρίως αυτη ειναι η μεγαλύτερη ανησυχία μας). Τα έξοδα της τροφής μπορούμε να τα καλύψουμε.Οπως προανέφερα σπίτια για να φιλοξενηθούν τα ζώα υπάρχουν. Το μέρος ειναι μικρό και σοβαρά περιστατικά συμβαίνουν σπάνια (συνήθως ειναι σκυλιά και γάτες που χρειάζονται τροφή,νερό,καθάρισμα και ενα ζεστό σπιτι το χειμώνα). Σύμφωνα με τον ελάχιστο αριθμό περιστατικών και τις ανάγκες που έχουν τα ζώα εδώ στο νησί θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε. Μπορεί να μην ειναι μια τεράστια ενέργεια αλλα και πάλι κάτι ειναι και αυτο. :) Πάντως απο τη στιγμή που δεν έχουμε βρει κάποια λύση σε περίπτωση που κάποιο ζώο χρειαστεί χειρουργείο μπορεί να μην αναλάβουμε κάποιο τέτοιο περιστατικό.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Δεν ξέρω ποιο τυχερό νησί είναι αυτό που έχει σπάνια σοβαρά περιστατικά και κτηνίατρο πρόθυμο να βοηθήσει εθελοντικά, αλλά όπως και να'χει, αν είναι όπως τα περιγράφεις, είναι πιθανό να μην χρειάζεται καν περισυλλογή και φιλοξενία των αδέσποτων. Η φιλοξενία έχει απώτερο σκοπό την υιοθεσία. Σε ένα μικρό μέρος όπως το φαντάζομαι για να επικρατούν τέτοιες συνθήκες, πιθανότατα έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχουν και αρκετές επιλογές για υιοθεσία.

Στη θέση σας θα έκανα μια κουβέντα στον γιατρό για στειρώσεις. Να σας πει ποια είναι η ελάχιστη τιμή που μπορεί να προσφέρει για γενική αίματος που είναι απαραίτητη στους σκύλους πριν την επέμβαση και στείρωση, και αν έχει δυνατότητα να κρατάει τα ζώα για τις λίγες μέρες που πρέπει να πάρουν αντιβίωση (οι σκύλοι, γιατί οι γάτες μπορούν να επανατοποθετηθούν άμεσα με ενέσιμη αντιβίωση μακράς διαρκείας).

Αν τα χρήματα που θα δίνατε για τροφές τα δώσετε για στειρώσεις, θα δείτε σημαντική αλλαγή στη γενική εικόνα. Εφόσον μένετε χρόνια εκεί και έχετε σχέσεις με τους κατοίκους, προσπαθήστε να τους συμπεριλάβετε κι αυτούς στην προσπάθεια. Να σας ενημερώνουν αν βλέπουν θηλυκές αστείρωτες ή έγκυες, και σιγά σιγά να αντιλαμβάνουνται κι αυτοί τη χρησιμότητα της στείρωσης. Σκοπός δεν είναι να τρέχουν μόνο 3 άτομα για ένα νησί, αλλά να αυξηθούν και οι άνθρωποι που θα βοηθάνε, είτε άμεσα και πρακτικά, είτε με το να μην επιδεινώνουν το πρόβλημα.

Καλή επιτυχία!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Οποτε όντως δεν μιλάμε για τις εγκαταστάσεις των οργανώσεων που βλέπεις στο animal planet αλλά για εν δυναμει φιλοζωική οργάνωση.Χμ θα συνεχίσω να σε ξενερώνω.... τι μορφης? Σωματείο? Χρειάζεστε καταστατικό, αδεια από το Ειρηνοδικείο αρα και δικηγόρο να σας τα κανει (δνε ειναι αμελητέο κοστος). Από εκει και πέρα γιατι δεν παραμένετε solo εθελοντές, να κάνετε στειρώσεις σε συνεργασία με τον κτηνιατρο?
Αν βρεθει ενα σκυλι πολύ ασχημα κακοποιημένο που πρεπει να ταξιδεψει αθήνα, ποιος θα το συνοδέψει στον κτηνιατρο στην αθηνα, να χειρουργηθεί, να παραμένει εκει και να πληρώσει και το κόστος?
Είναι υπεροχο να θες να βοηθήσεις και να καίγεσαι να το κάνεις, αλλά θελει ψυχραιμια και προγραμμα. Να μπορεις να εγκαταλείψεις τις αλλες υποχρεώσεις σου οποτεδήποτε χρειαστεί και για όσο χρειαστεί!

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Το να θες να προσγειώσεις ένα παιδί και να το βάλεις στον ορθολογισμό των "μεγαλων ",είναι κάπως σαν να καταστρέφεις τον ευαίσθητο ψυχισμο του και να τον απομακρύνεις από τα όνειρά του.

Τα παιδιά βρίσκονται σε μια ηλικία που νιώθουν ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα! Αυτό είναι πολύ καλό κ ρομαντικό. Μου αρέσει και μου θυμίζει τον εαυτό μου.
Συνεπώς δεν θα ήμουν εγώ αυτός που θα τους πω "δε μπορείτε να το κάνετε".
Ούτε να χρεωθούν μπορούν ούτε να χάσουν λεφτά που δεν έχουν να διαθέσουν εξαρχής.

Εγώ θα συγχαρώ τη Μυρσίνη και τα άλλα παιδιά και θα τους ευχηθώ να έχουν πάντα στόχους αντίστοιχης ευαισθησίας σε όλη τους τη ζωή.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

• Like
Reactions: Hiraeth

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.922
Eγώ πάλι θα συγχαρώ το Xotikouli που έδωσε μια άλλη διάσταση στα όνειρα της Μυρσίνης και τα έκανε πιο ρεαλιστικά έτσι ώστε να μπορέσει η ίδια και τα άλλα παιδιά που μοιράζονται το ίδιο όραμα να ξεκινήσουν από κάτι πιο ρεαλιστικό.

Robin

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2013
217
2
Δυτική Μακεδονία
Το ξανα σκέφτηκα.. Τελικά Mirsini έχουν δίκιο.. Φιλοζωική δεν μπορείτε να κάνετε γιατι χρειάζεται πολυέξοδη διαδικασία. Αυτό που θέλατε εξαρχής πάλι δεν γίνεται γιατί το anima planet διαθετει budget κοκ που πάλι δεν μπορείτε να διαθέσετε..

Μπορείτε όμως να περιμένετε να φτάσετε τα 30 μέχρι να βρείτε δουλειά (και αν στην Ελλάδα του σήμερα) ή να περιμένετε να τα αναλάβει κάποιος άλλος ενήλικος με χρήματα να διαθέσει. Μεχρι εκείνη τη στιγμη απλά μπορείτε να τα παρακολουθείτε

Ευτυχώς βλέπω άτομα σαν τον/την nfeel. Elladistan Ole..!