Τι γινεται οταν τελειωνει η τροφη?

ntia-bill

Active Member
12 Μαϊου 2009
26
0
Πολυ καλησπερα σας και βοηθεια!!
Εχω ενα shih tzu 1 ετους και καναμε την πρωτη αλλαγη στην τροφη του σε acana adult.ειναι το πρωτο πακετο που πηρα και σημερα πηγα να παρω το δευτερο και δεν ειχε.δεν εχει ουτε ενα μηνα που περασαμε σε αυτη και καλα καλα δεν την συνηθησε και αυτη στο μαγαζι μου προτεινε την lamb and apple.
Παιδια μεσα σε 1.5 μηνα θα αλλαξει τρεις τροφες, τι να κανω σε αυτη την περιπτωση?? και επισης αφου τελειωσε η adult θα πρεπει να του δωσω την αλλη κατευθειαν χωρις να γινει μιξη.... στο καλο αγχωθηκα :(

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
acana για shih tzu;;; Κάνει άρση βαρών το σκυλάκι; Body building, κάτι άλλο που θα απαιτούσε τόση πρωτεΐνη; 33% είναι αρκετή πρωτεΐνη για μεγαλόσωμες και πολύ πιο δραστήριες φυλές. Έτσι νομίζω τουλάχιστον...
Επίσης, αφού δεν έχει τελειώσει η acana adult, γιατί δεν ξεκινάς τη μετάβαση (δηλαδή την ανάμιξη ) τώρα;

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Κάνει άρση βαρών το σκυλάκι;
Γιατι κανει το δικο μου???:p
Ας μην ειμαστε υπερβολικοι. Η πολλη πρωτεινη(που 33% για εμενα δεν ειναι πολυ) δεν κανει για μεγαλοσωμα,δεν κανει για μικροσωμα ,τοτε για ποια κανει???:rolleyes: Αν δινει οσο πρεπει το σκυλακι θα ειναι μια χαρα οπως θα ηταν και με καθε αλλη τροφη.

Επίσης, αφού δεν έχει τελειώσει η acana adult, γιατί δεν ξεκινάς τη μετάβαση (δηλαδή την ανάμιξη ) τώρα;
Σωστο.Ανακατευοντας αυτες τις δυο θα του ερθει πιο ευκολο να συνηθησει την καινουρια.:D

ειναι το πρωτο πακετο που πηρα και σημερα πηγα να παρω το δευτερο και δεν ειχε.
Επειδη εχουν ΤΡΕΛΟ θεμα με τις ελλείψεις καλυτερα να αγοραζεις 2 πακετα μαζι(οπως λεει κ η Ειρηνη) ωστε να βγαζεις ενα χ διαστημα.

ntia-bill

Active Member
12 Μαϊου 2009
26
0
το εμαθα σημερα αυτο,να καβατζωνω δλδ.η adult ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ. μονο 100γρ. μεινανε για σημερα. μπορειτε να μου πειτε τι να κανω? και η πρωτεινη 27%-29% δεν ειναι οκ για το σκυλι?

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
το εμαθα σημερα αυτο,να καβατζωνω δλδ.η adult εχει τελειωσει. μονο 100γρ. μεινανε για σημερα. μπορειτε να μου πειτε τι να κανω? και η πρωτεινη 27%-29% δεν ειναι οκ για το σκυλι?
Nα συνεχισεις με lamb & apple μιας και την πηρες.
Οταν θα ξαναφερει τροφη το πετ σοπ παρε ή την απλη adult ή την lamb & apple AΛΛΑ 2 σακουλια για να μην ξεμεινεις.Επισης,λιγο πριν σου τελειωσει η τροφη να παίρνεις τηλεφωνο και να ρωτας αν εχουν διαθεσιμα σακουλια και αν δεν εχουν να στα παραγγείλουν. Φαινεται πολυ μπερδεγουει το σκηνικο αλλα τι να κανεις???Υπομονη...:-|

Η πρωτεινη μια χαρα ειναι.
Αν εδινες μια τροφη δλδ με 21-25% πρωτεινη αλλα γεματη καλαμποκι,γλουτενη,σογια θα ηταν καλυτερα?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
το εμαθα σημερα αυτο,να καβατζωνω δλδ.η adult ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ. μονο 100γρ. μεινανε για σημερα. μπορειτε να μου πειτε τι να κανω? και η πρωτεινη 27%-29% δεν ειναι οκ για το σκυλι?
Είχα μια αρκετά μακρά συζήτηση σχετικά με την κτηνίατρο του Μουφ την περασμένη βδομάδα, όπου τα άκουσα ένα χεράκι για τα περί επιλογών μου στις τροφές. 26% είναι μια χαρά για το σκυλί και σίγουρα και η τροφή που δίνεις είναι μια χαρά. Επίσης η κτηνίατρος μου είπε να αποφύγω τις grain-free που έχουνε γίνει της μόδας. Και όχι, δεν ήθελε να μου πουλήσει καμιά συγκεκριμένη.:)

Συμφωνώ τέλος με τα όσα λένε οι υπόλοιποι περί του να παίρνεις λίγο παραπάνω τροφή για να μην ξεμένεις. Εγώ αυτό το μήνα βρήκα εκπτώσεις στην τροφή του Μουφ (Purina Pro Plan), συν είχα κουπόνια, οπότε αγόρασα τσουβάλια για κανα χρόνο ώστε να μην ξεπαραδιάζομαι αργότερα που θα έχουν τελειώσει και οι εκπτώσεις και θα έχουν λήξει τα κουπόνια.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Σαρα, εσυ δινεις chicken soup ή canidae??? Δεν θυμαμαι...:rolleyes:

edit: Οκ ,ProPlan.

Last edited:

ntia-bill

Active Member
12 Μαϊου 2009
26
0

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
αν παρω αυτη και μεινω σε αυτη θα υπαρχει προβλημα? γιατι αυτη λεει οτι ειναι για ευαισθητους σκυλους.
η να παρω ξανα την adult ?
Oχι δεν θα εχει κανενα προβλημα. Λεει οτι ειναι για ευαισθητα σκυλια επειδη χρησιμοποιεί εναλλακτική πηγη πρωτεινης(αρνι) .

jimmy58

Well-Known Member
16 Σεπτεμβρίου 2008
260
0
λιγο χαλαρα παιδια αν απο αρνακι παμε στο κοτοπουλο δεν θα παθουμαι τιποτα μην υπαρχει πανικος ολες σκυλοτροφες ειναι

Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
Sara σου εξήγησε το λόγο, για τον οποίο καλό θα ήταν να αποφεύγεις τις grain-free τροφές?

ntia-bill από να πάρεις κάτι άλλο, πάρε καλύτερα την lamp & apple. Μυρίζει και ωραία, οπότε πιστεύω θα τη φάει με όρεξη. Αν είσαι από Θεσσαλονίκη, μπορώ να σου στείλω με πμ πετ σοπ που κατά πάσα πιθανότητα θα την έχει. Πήγα προχθές και είχε λίγες μέρες που έκανε νέα παραλαβή.

ntia-bill

Active Member
12 Μαϊου 2009
26
0
ok. αυριο παω και την τσιμπαω.
και κατι ακομη σε παρακαλω.... Σημερα θα του δωσω οπως ειπα την τελευταια δοση απο adult και αυριο μονομιας θα του βαλω την lamb.θα παθει τιποτα ο σκυλος επειδη δεν θα εχω με τι να την ανακατεψω?

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Μπορει να παθει μπορει και οχι.:-|
Οι αλλαγες καλο ειναι να γινονται σταδιακα ΕΚΤΟΣ αν ξερουμε οτι το σκυλι μας εχει γερο στομαχι.
Τωρα εσυ δεν εχεις αλλη λυση...:-?

ntia-bill

Active Member
12 Μαϊου 2009
26
0
Ναι ετσι ακριβως. δεν εχω λυση και δεν μπορω να περιμενω ως την Τριτη οπως λεει η αλλη στο shop..
Σας Ευχαριστω Ολους :)

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Οι απότομες αλλαγές, ειδικά όταν τα συστατικά διαφέρουν πολύ, καταστρέφουν τη χλωρίδα του στομάχου. Γιαυτό πρέπει να γίνεται σταδιακά. Δεν ξέρω αν αναφέρει λάθος το site της acana τα συστατικά, άλλα λέει ότι η adult small breed έχει 33% πρωτεΐνη και όχι 26 ή ότι άλλο έχετε πει νωρίτερα... Επίσης σε άλλο θέμα έχει συζητηθεί αρκετά, και ο χρήστης GAIA LYKAIA έχει αναφέρει ακριβώς τι βλάβες προκαλεί η τροφή με πολύ πρωτεΐνη στα νεφρά του σκύλου. Από εκεί και πέρα.... ότι νομίζετε....

http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=8900&page=4

http://www.championpetfoods.com/acana/show-product.php?formulation=asb

ntia-bill

Active Member
12 Μαϊου 2009
26
0
Kirki - Amirah αν διαβασεις προσεκτικα μιλαω για την adult που εχει 29% οχι adult small breed που εχει 33%.γι αυτο μετα ειπα να περασω στην lamb and rise να του παρω που εχει λιγοτερη (27%) και οχι περισσοτερη απο την adult.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
O καθενας κρινει τα αποτελεσματα που βλεπει στο ζωο του. Αυτο που δουλευει για το χ σκυλι μπορει να ειναι καταστροφικο για το ψ.

Σχετικα με τις πρωτεινες υπαρχουν 10.000 αποψεις και ακρη δεν βγαινει. Προσωπικα ακολουθω την μεση λυση.

Δεν ειναι αναγκη να ειμαστε απολυτοι...

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Υπέθεσα λόγο της φυλής οτι δίνεις small breed.. Όπως και να έχει το 29% δεν απέχει πολύ. Τέτοιες ποσότητες και μέχρι 40% χρειάζονται σκυλιά που κάνουν έντονη ζωή - και δεν εννοώ οτι τρέχουν πολύ. Εννοώ οτι κάνουν κυναθλήματα κλπ.. Φαντάσου κάποιον που κάθεται όλη μέρα (αν και είναι λίγο άτοπο το παράδειγμα γιατί μιλάω για παμφάγο και οχι για σαρκοφάγο) να καταναλώνει την ίδια ποσότητα πρωτεΐνης με κάποιον που πλακώνεται στα γυμναστήρια...
Φυσικά δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι, άλλα ο μεταβολισμός είναι απόλυτος απο μόνος του και τα νεφρά επίσης.. Στα λέω αυτά, γιατί έχω κάνει ήδη ζημιά σε ένα από τα 3 σκυλιά μου, την Κίρκη (τη μεγάλη της παρέας) και πίστεψε με - ενώ δεν το έκανα εις γνώση μου - ήθελα να πεθάνω όταν διαπιστώθηκε. Ευτυχώς με αυστηρή δίαιτα και πανάκριβες τροφές είμαστε καλά τώρα...

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Στα λέω αυτά, γιατί έχω κάνει ήδη ζημιά σε ένα από τα 3 σκυλιά μου, την Κίρκη (τη μεγάλη της παρέας) και πίστεψε με - ενώ δεν το έκανα εις γνώση μου - ήθελα να πεθάνω όταν διαπιστώθηκε. Ευτυχώς με αυστηρή δίαιτα και πανάκριβες τροφές είμαστε καλά τώρα...
Δεν καταλαβαινω.
Το εξηγεις λιγο? Τι ταιζες? Τι επαθαν τα νεφρα της? Εισαι σιγουρος οτι εφταιγε η τροφη? Γιατι το 30% ειναι πολυ? Ποιο ειναι το ιδανικο ποσοστο?
:rolleyes: