Τιμές & ποιότητα κουταβιών

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Καθαροαιμα, δινονται σε ολες τις τιμες και με ολους τους τροπους.
Για παραδειγμα, οταν εχω 4 αρσενικα κουταβια σε μια γεννα, και αν και ειναι ολα ΟΚ, ειναι σαφες οτι ο 4ος ποτε δεν θα μπορουσε να κερδισει καποιο απο τα αλλα 3, αυτο για μενα ειναι πετ και θα πουληθει πολυ φτηνοτερα (μπορει και κατω απο τα μισα), γιατι δεν μαρεσει να κλεβω τον κοσμο. Ο νο1 επισης κατα πασα πιθανοτητα θα δωθει με λιγοτερα απο οσο αξιζει η τσαμπα αλλα με πολυ σκληρους ορους συνιδιοκτησιας.
Οι αλλοι δυο θα πουληθουν σε στανταρ τιμη κουταβιου για σοου ειτε παιξουν ειτε οχι - εξαρταται απο τον ιδιοκτητη..
Εχουν υπαρξει βεβαια περιπτωσεις που αυτο το νο4, εχει τελικα διακριθει σε εκθεσεις, αλλα αν και οταν δεν παιξουν τα αλλα - συνηθως για ασχετους προς την ποιοτητα τους λογους.
Επισης γενιουνται και ανεπαρκη - για παραδειγμα, καταπληκτικο κατα τα αλλα κουταβι με ελλειψη ενος κοπτηρα. Αυτος ειναι ενας σκυλος που στην καθημερινη ζωη κανει "στρακες", αλλα δεν παιζει και ειναι ακαταλληλος για αναπαραγωγη. Αρα, 300 ευρω το πολυ.
Σιγουρα παντως το φτηνο, εκτος απο την περιπτωση της συνιδιοκτησιας καλου κουταβιου, εχει καποιο "προβλημα" αλλα δεν ειναι απαραιτητα ημιαιμο.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Δημιουργείς έτσι πρόβλημα, δίνεις το δικαίωμα σε κάποιον που αναπαράγει στην αυλή του ακατάλληλα δειγματα να πει ότι είναι super σκύλοι και απλά δεν είναι για έκθεση γιατί μπλα μπλα μπλά ...

Είναι κατά την γνώμη μου 100% λάθος.

Οταν παιρνεις έναν σκύλο (κουτάβι) από σοβαρό εκτροφείο δεν αγοράζεις ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ να κερδίσει σε έκθεση, αγοράζεις 1.000.000 άλλα πράγματα ...

Αν ζευγαρώσεις με έναν σκύλο στο εξωτερικό την καλύτερή σου σκύλα και έχεις ένα κουτάβι με ανοιχτοχρωμα πχ μάτια, για μένα δεν νοείται να κάνει λιγότερο.

Και τα 300 ευρώ είναι ξεφόρτωμα ...

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Προφανως αυτα που δεν κανουν για εκτροφη δεν παιρνουν πεντιγκρι η αν το παρουν το παιρνουν με την επισημανση οτι δεν κανουν για αναπαραγωγη. Υπαρχει και παρακολουθηση - απ'οσο ξερω ελαχιστα εχουν ζευγαρωσει μετα.

Οσον αφορα το σωστο σκυλο που δεν θα μπορουσε να κερδισει τους αδελφους του, αλλα ειναι εκθεσιακος, δεν σημαινει οτι προκεται για ...παρταλι. Αν αποδειχτει ΟΚ μετεπειτα, τι ζορι τραβας; Αλλωστε η συγκριση ειναι με τα αδερφια του - οχι με το γενικο πληθυσμο.

Δηλαδη καποιος θα πρεπει να πληρωνει και τον πιο μετριο σκυλο μιας γεννας στην ιδια τιμη με τα καλυτερα αδελφια; Διαφωνω καθετα.

Ποιος ειπε οτι εγω λεω στον αγοραστη οτι προκειται για σουπερ σκυλο αν δεν κανει για εκθεση; Εδω γραφω αυτο που βλεπω, στον πελατη λεω οτι το παιρνει φτηνο και χωρις χαρτια γιατι δεν κανει για αναπαραγωγη.Ειναι σπανια βεβαια, αλλα συμβαινει ενα σουπερ κατα τα αλλα κουταβι να εχει ελαττωμα δοντιου.

Προσωπικα ελεγχω πολυ αυστηρα την αναπαραγωγικη χρηση ολων των κουταβιων που εχω βγαλει, μια και σχεδον ολοι εχουν απευθυνθει σε μενα οταν νομισουν οτι εχει ελθει η ωρα. Στην συντριπτικη πλειοψηφια των περιπτωσεων δεν εχει γινει κανενα ζευγαρωμα, γιατι ειμαι αποτρεπτικος, ακομα και για καλα ζωα . Ακομα και τα συνιδιοκτησια με διακρισεις σπανια ζευγαρωνουν-συνηθως ποτε.

Συμφωνω οτι η καλη προελευση σημαινει πολυ περισσοτερα απο την επιτυχια στις εκθεσεις, αρα, τι προτεινεις; Ευθανασια υγιων κουταβιων;

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Πώληση υγιών κουταβιών σε τιμή ίδια με ''εκθεσιακού'' ... πολύ απλό ... και εξήγησα (και όχι μόνο εδώ) γιατί ....

Δεν έχω συναντήσει σε σοβαρό εκτροφείο επίσης ποτέ τέτοια διαβάθμιση (στο εξωτερικό)

Προσωπικά δεν θα κοστολογούσα ΠΟΤΕ την εκθεσιακή αξία ενός κουταβιού, γιατί πρώτον δεν την ξέρω, λάθος να λέμε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ πρίν τους 12 μήνες Μinimum και για δεκάδες άλλους λόγους που δεν ξαναγράφω, ενώ με ενδιαφέρει μόνο το πού θα πάει ένα καλο κουτάβι.

Εσύ γιατί προτεινεις το αντίθετο δεν μου λές όμως ... το τί πρόγραμμα παρακολούθησης έχεις ΕΣΥ δεν καταλαβαίνεις ότι δεν έχει σχέση με αυτό που συζητάμε ???

Σε κάποιον ΑΣΧΕΤΟ πώς θα ξεχωρίσεις το ΣΚΥΛΙ ΣΟΥ που το ξεγέννησες γονατιστός και ίσως το σχεδίασες πρίν 3-5-10 χρόνια το ΠΩΣ θα γεννηθεί, από το σκυλί του ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΥ από πάνω, που πάλι θα πεί ''εκθεσιακά είναι αλλά δεν έχουν χαρτιά ??'' Αν ΕΣΥ λές έτσι, τότε έχει το δικαιωμα και ο Γεωργιανός να το πεί, sorry, δεν σε ξέρω, δεν έχεις για μένα καμία διαφορά από αυτόν ...

Το ερώτημα είναι απλό.

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Τα παραπανω ισχυουν μονο αν ο εκτροφεας παρακολουθει.
Η διαβαθμιση αυτη ειναι ο κανονας στα καλα αμερικανικα εκτροφεια, και στα πετ γινεται limited registration με αποκλεισμο της χρησης για αναπαραγωγη.
Στην ευρωπη οντως ειναι αλλιως, αλλα συνηθως αν το κουταβι βγει με προβλημα ανεπαρκειας αντικαθισταται εαν ηταν απο την αρχη σαφες οτι προοριζεται για εκθεσεις.
Σε αγορα απο το πιο τοπ εκτροφειο στην Ιταλια, υπεγραψα δηλωση 105 οτι θα κανω τεστ δυσπλασιας εαν ειναι να χρησιμοποιησω το σκυλο. Επισης ο εκτροφεας δεν εδωσε τα πεντιγκρι σε οσα σκυλια δεν του αρεσαν 7 μηνων.
Αλλα η διαφορα ηταν το ονομα σε διεθνες επιπεδο-καιο ο σκυλος "ελεγε". Αν και εδω υπαρχει καποιο καλο ονομα, θεωρω λαθος να δωσω μετριο σκυλι στην ιδια τιμη με το εκθεσιακο.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
ΓΙΑΤΙ ??
Αυτό σε ρωτάω ...

Νομίζω ότι τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς είναι ισχυρότατα ...

(Ας αφήσουμε τα της Αμερικής, καθως και αυτα που έκανε ο Ιταλός, που για μένα ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ...)

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Αυτα που κανει ο Ιταλος τον εχουν κανει αντιπαθη μεν, αλλα ετσι κανενα κατσικι δεν μπαινει στην εκτροφη με τη σφραγιδα .............(πασιγνωστο εκτροφειο), που αλλιως θαμπαινε με τα τσαρουχια αφ'ενος, και επισης δεν διαφερει και πολυ απο αυτο που λες δηλ. μια τιμη για ολα. Κι αυτα σε μια τιμη δοθηκαν. Το οτι ηθελε να εξασφαλισει οτι κανενα δυσπλαστικο η ανεπαρκες δεν θα ζευγαρωνε δεν το βρισκω και τοσο κακο, αλλα ισως αν ειχα παρει εγω τον κατιμα να τοβρισκα.
Τωρα σκοπευω να δινω τα πετ φτηνοτερα αν υπογραψουν δηλωση 105 οτι δεν θα τα εκθεσουν αν δεν το εγκρινω γραπτα και φυσικα δεν θα τα ζευγαρωσουν επισημα.
Τα δινω σε αλλη τιμη για να μπορω ακριβως να επισημανω την ακαταλληλοτητα τους για εκτροφη. Αλλιως θα θεωρουσαν οτι εχουν σουπερ σκυλο και θαρχιζαν τις γεννες.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ :shock:

Και το κατσίκι εκτροφης σου είναι ... baskal .... κοίτα τί γράφεις ... :shock: :shock:

να μην εκτεθεί είναι το θέμα ???
Nα μην ζευγαρώσει ?? ΤΙ ??

Η ίδια η εκτροφή λέει ότι ο χειρότερος σκύλος μίας γέννας ΜΠΟΡΕΙ να δώσει τους καλύτερους απογονους ...

Δεν βάζεις την υπογραφή σου και σε δείγματα που δεν ''σου αρέσουν'' ... ??
Δεν είναι κουτάβια σου ?? Να βγαλεις καλύτερα άμα είσαι μάγκας ... :?

Τί κόλπα ''επιλεκτικής εκτροφής είναι αυτά ??? Να δώσεις pedigree σε όλα, ΕΚΤΟΣ από αυτά που ειναι δυσπλασικά, όπου πάλι θα δώσεις, αλλά αν θυμάμαι καλά γράφεται στο pedigree ... όχι εσύ, όλοι ...

αυτά είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ μέθοδοι ΜΗ ΒΑΣΙΣΜΕΝΕΣ και στην επιστήμη, αλλά στην ταλιμπανολογία ...

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Δεν αρνουμαι κανενα σκυλι εκτροφης μου, οσο μετριο κι αν ειναι, επισης δινω καταφυγιο σε οποιο βρεθει σε προβλημα και μερικα απο τα αγαπημενα μου προσωπικα κατοικιδια ειναι ακριβως τετοια σκυλια. Μετρια, με καλαζαρ, καταγματα η δεν ξερω εγω τι και ζουν μαζι μου και τρωνε οσο και τα ¨καλα".
Αλλα να ζευγαρωσει ο καθενας το σκυλι που δεν κανει δεν θα το επιτρεψω. Οταν εφαρμοζα αυτα που λες, γιατι μου εχει συμβει βεβαια, τα πρωτα που ζευγαρωναν ηταν τα κατσικια - γιατι δεν ειχαν αλλη δουλεια να κανουν, και γιατι ειχαν πεντιγκρι.
Το οτι οντως καποια καλα σκυλια ειναι προιοντα κατσικας με τσακαλι, δεν παει να πει οτι θα παρουμε αβερτα ολα τα τσακαλια για να ζευγαρωσουν με ολες τις κατσικες.

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Η ίδια η εκτροφή λέει ότι ο χειρότερος σκύλος μίας γέννας ΜΠΟΡΕΙ να δώσει τους καλύτερους απογονους ...

Ναι, οταν ο σκυλος ειναι καταλληλος για εκτροφη. Με τον υπεροχο κατα τα αλλα αλλα με ενα δοντι μειον ακαταλληλο τι γινεται;

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Διάλεξε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ που δεν θα το κάνουν και όχι ΣΚΥΛΙΑ που δεν θα πάρουν pedigree ... στα θέματα εκτροφής δεν μου απαντάς ... επίσης στην φυλή κάνεις κακό, στο όνομά σου επίσης κακό και όχι καλό ... αν κυκλοφορούν σκύλοι ''από καλό εκτροφείο χωρίς pedigree'' ... επίσης στην κυνοφιλια ... το θέμα δεν είναι αν θα ζευγαρώσουν 30 σκυλιά που θα βγάλεις εσύ κι εγώ (ασε που θα ζευγαρώσουν πάλι πρώτα αυτά) ... το θέμα είναι ότι 100 άλλοι θα βγάζουν επίσης ''πρωταθλητές, αλλά να μωρέ, δεν σου δινω pedigree γιατί ... ''

ΑΡΝΕΙΣΑΙ όταν δεν δίνεις pedigree τον σκύλο ... το ότι έχεις μερικά ''μέτρια'' σπίτι σου δεν μου λέει τιποτα ... εγώ έχω παραπάνω μέτρια και τα παω και στην έκθεση ... :wink: :lol: :lol:

Tα επιχειρηματά μου τα είπα ... δεν βλεπω άλλη συνέχεια στην συζήτηση ...

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Σε θεματα προσωπικης πολιτικης δεν νομιζω οτι ουτως η αλλως η παραταση μιας συζητησης βοηθαει, παντως θα ομολογησω οτι με βαζεις σε σκεψεις.

Συμφωνω στα περι ανθρωπων και το προσπαθω, αλλα εχω διαψευστει αρκετα...

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Tα περνουμε περιπου οταν τα σκυλια ειναι 7 μηνων. Αλλα η γεννα δηλωνεται μεσα σε 30 μερες απο τη γεννηση.
Αυτα που λεμε "δεν δινω πεντιγκρι" σημαινει οτι με κοινη συμφωνια δεν μεταβιβαζεται ο σκυλος - ολα τα σκυλια εχουν πεντιγκρι.
Επισης ειναι βεβαια αδυνατο να περιμενει ο εκτροφεας αν θα κανει τεστ δυσπλασιας ο σκυλος για να αρνηθει να δωσει πεντιγκρι αν ειναι αρρωστος- οταν και εαν ιδιοκτητης αποφασισει να κανει τεστ σε σκυλο.

staman2

Member
23 Αυγούστου 2008
7
0
Αθηνα
πεντιγκρι σκύλων και αναπαραγωγή τους

Παιδιά γεια!
Συγχαρητήρια για το φόρουμ κατ΄αρχήν κ επίσης καλή επιτυχία και κουράγιο σ΄αυτό που κάνετε όλοι σας.
Πραγματικά αναρρωτιέμαι όταν κάποιος ιδιώτης πάρει από επίσημο εκτροφείο ένα σκυλί, με πεντιγκρι ασφαλώς,-δηλ. αν κατάλαβα καλά απ΄αυτά που διάβασα πιο πάνω -με επίσημη μεταβίβαση του ζώου στον νέο του ιδιοκτήτη;, - αν δεσμεύεται ως προς την αναπαραγωγή του σκύλου ο νέος ιδιοκτήτης. Γιατί απ΄ότι έχω διαβάσει σε εκτροφεία γατών (καθότι τυγχάνει να έχω 3- μία κεραμιδόγατα και 2 περσικές από εκτροφείο-) δεν έχει επίσημα κάποιος το δικαίωμα να ζευγαρώνει τα ζώα έτσι όπως νάναι, διότι δεν τηρούνται οι προδιαγραφές της φυλής και επίσης είναι ίσως επικίνδυνο για την ίδια τους την υγεία όσον αφορά μελλοντικά προβλήματα. Στην περίπτωση λοιπόν των γατων, υπάρχει μια συμφωνία μεταξύ εκτροφέα κ αγοραστή, ώστε να διασφαλιστεί αν το ζωο θα λαμβάνει μέρος σε εκθέσεις, ή αν θα είναι μόνον συντροφιάς ή προς εκτροφή. Στις δυο πρώτες περιπτώσεις όμως δεν πρέπει να ζευγαρώνει. Στην Ελλάδα βέβαια δεν τηρείται ο έλεγχος αυστηρά για το άν το ζωάκι στειρώθηκε στους 7 μήνες για αρσενικά και στον χρόνο για τα θηλυκά. Ομως έτσι πρεπει να γίνεται αν θέλουμε να αφήσουμε τους εκτροφείς να κάνουν σωστά τη δουλειά τους κ να γεννιούνται σωστά και υγιή ζώα. Εγώ προσωπικά είχα για 12 έτη ένα γλυκήτατο θιβετιανό σπάνιελ που πέθανε πριν 6 χρόνια. Τώρα έχω μια ημίαιμη σκυλίτσα κυνηγετική που την πήρα από κάποιον που ζευγάρωσε κατα λάθος η σκύλα του με αδέσποτο και ήθελε να ξεφορτωθεί τα κουτάβια. Είναι 5 χρονών τώρα. Δεν ζευγάρωσα ποτέ το θιβετιανό κι ας ήταν ράτσας, και ούτε θα ζευγαρώσω το τωρινό μου γιατί δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για κάτι τέτοιο κ δεν θα ήθελα να κάνω λάθη.Απεναντίας αν πάρω κ άλλο σκυλάκι, θα φροντίσω να είναι ρατσας και να τηρεί τις προδιαγραφές σωστά. Θα μου πείτε γιατί όχι αδεσποτούλη, Ήδη έχω ένα σκυλάκι και ένα γατάκι αδεσποτούλια. Ας επανέλθω. Τα σκυλάκια που κάποιοι αποκτούν από εκτροφεία με τα στάνταρτ της φυλής επιτρέπεται να ζευγαρώνουν με άλλα από ιδιώτες?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Τα σκυλάκια που κάποιοι αποκτούν από εκτροφεία με τα στάνταρτ της φυλής επιτρέπεται να ζευγαρώνουν με άλλα από ιδιώτες?
Πιστευω πως αυτο εξαρταται απο την συμφωνια του εκτροφεα με τον μελλοντικο ιδιοκτητη.(αν υπαρχει).Αν δεν υπαρχει συμφωνια σκεψου τον λογο που θες να ζευγαρωσεις το ζωο σου.

Last edited: