Τα ζωα ακολουθουν ακομα τους νομους της φυσης. Ο νομος λεει οτι κυνηγας μονο για να φας. Οταν εισαι χορτατος δεν ενοχλεις τα θηραματα, τα αφηνεις ησυχα να φανε κι αυτα, για να εχεις να φας κι εσυ αυριο.Όσο για το κυνηγετικό τους ένστικτο, περνάει το ποντίκι από μπροστά τους και βαριούνται να σηκώσουν το κεφάλι τους έστω να το παρατηρήσουν. Άρρωστες καταστάσεις.
Τα λιονταρια περιμενουν στον νερολακκο γιατι ξερουν οτι τα θηραματα αναγκαστικα θα πρεπει να πανε για να πιουν νερο, τα θηραματα ξερουν οτι εκει τα περιμενουν τα λιονταρια αλλα ερχεται η στιγμη που δεν μπορουν να αντισταθουν στην διψα τους και κανουν την κινηση...
Οταν τα λιονταρια πιασουν το θηραμα τους, τοτε ολα τα υπολοιπα ζωα ξερουν οτι ηρθε η ωρα να ξεδιψασουν και κανενας δεν προκειται να τα πειραξει. Το λιονταρι δεν κυνηγα με την κοιλια γεματη.
Η γατα γινεται οικοσιτο εξημερωμενο ζωο, αν το μεγαλωσεις απο νεαρη ηλικια κοντα σου και τρωει απο το χερι σου. Το ιδιο και το γερακι, και πολλα αλλα αγρια ζωα. Ενα ζωο που ζει στο περιβαλλον της πολης επειδη βρισκει πιο ευκολα την τροφη του δεν σημαινει απαραιτητα οτι ειναι οικοσιτο, εξημερωμενο ή αδεσποτο.
Παραδοσιακα η γατα επρεπε να βασιστει περισσοτερο στις δικες τη ικανοτητες για να επιβιωσει και λιγοτερο στην ανθρωπινη βοηθεια. Αυτος πιστευω ειναι και ο λογος που παρεμεινε αυστηρα σαρκοφαγο και δεν ηρθε πιο κοντα στις δικες μας διαροφικες συνηθειες.
Μετα ηρθε η αναπτυξη του ανθρωπου με τα βουνα απο σκουπιδια και η κυριουλα με τα τσουβαλια με τις γατοτροφες και σιγα σιγα μετατρεπεται απο κυνηγος σε scavanger...
Υγ.Ποτε δε καταλαβα γιατι αυτοι οι ανθρωποι που θελουν να ταϊζουν πχ τις γατες για να νιωθουν οτι κανουν κατι καλο, δεν αφιερωνονται ας πουμε στο να ταϊζουν κοτες, γιδες ή προβατινες.
Θα μπορουσαν να παραγουν αυγα και γαλα και τα δωριζουν σε οικογενειες με οικονομικα προβληματα. Ετσι θα εκαναν διπλο καλο, και στα ζωα και στους ανθρωπους