Της Πόλης τα αδέσποτα

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Στην Πόλη είναι πολύ μπροστά σε διάφορα θέματα (σε σχέση με μας πάντα), σε κάποια πάλι όχι. Προς τα μέσα πάντως, δεν είναι καθόλου μπροστά..Σίγουρα παίζει ρόλο, όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο σχόλιο, και η προσκόλληση στο κοράνι, αλλά υπάρχει τόση φτώχεια και τόση εξαθλίωση σε κάποιες περιοχές, που μόνο και μόνο ο όρος κατοικίδιο, φαντάζει εξωπραγματικός.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Ενώ τα δικά μας τα...προς τα μέσα ε; :rolleyes:
για τον τρόπο συμπεριφοράς προς τα ζώα ναι..όχι μόνο δεν απέχουμε, αναλογικά εμάς μας θεωρώ χειρότερους. Μιλούσα γενικά βέβαια. Για το σύνολο μιας κατάστασης και μιας χώρας με πάρα πολλές τραγικές αντιφάσεις. Εδω δεν θα το βρείς σε τόσο μεγάλο βαθμό θεωρώ. Στην Ελλάδα, μας φταίει η έλλειψη καλλιέργειας, ενημέρωσης και το ξερό μας το κεφάλι. Δεν μας δικαιολογώ. Αυτη είναι η διαφορά.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Σύμφωνα με ένα ποστ μιας φίλης στο fb, σε κάτι τέτοια βάζουν φαγητό για τα αδέσποτα στα εστιατόρια της Πόλης... μάλιστα, έχει και προειδοποίηση να μη βάζουν οδοντογλυφίδες μέσα...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Σύμφωνα με ένα ποστ μιας φίλης στο fb, σε κάτι τέτοια βάζουν φαγητό για τα αδέσποτα στα εστιατόρια της Πόλης... μάλιστα, έχει και προειδοποίηση να μη βάζουν οδοντογλυφίδες μέσα...

αν ισχύει, υποκλινομαι!

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Άντε τώρα να υποστηρίξεις ότι εμείς είμαστε που διαδωσαμε τον πολιτισμό και αυτοί είναι βάρβαροι.
Πέρα από την πλάκα έχω εντυπωσιαστει από τους γείτονες μας.
Και μια απορία. Υπάρχει άλλη χωρά εκτός από την Ελλάδα που να έχει τοοοοσα πολλά νεκρά ζώα στους δρόμους;;;;;

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.758
7.288
Στην Ευρώπη ή παγκοσμίως? Πώς δεν έχει τόοοοσα πολλά νεκρά ζώα κι αλλού. Το θέμα είναι εμείς (ο καθένας μας προσωπικά) τι κάνουμε για να βελτιωθούμε όχι να ψάξουμε τους καλύτερους και τους χειρότερους για να στρέψουμε το δάχτυλο. Αυτό που ή είμαστε οι καλύτεροι ή οι χειρότεροι ως έθνος ποτέ μου δεν θα μπορέσω να το καταλάβω...

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
1.Στην Ευρώπη ή παγκοσμίως? Πώς δεν έχει τόοοοσα πολλά νεκρά ζώα κι αλλού.
2.Το θέμα είναι εμείς (ο καθένας μας προσωπικά) τι κάνουμε για να βελτιωθούμε όχι να ψάξουμε τους καλύτερους και τους χειρότερους για να στρέψουμε το δάχτυλο.
3.Αυτό που ή είμαστε οι καλύτεροι ή οι χειρότεροι ως έθνος ποτέ μου δεν θα μπορέσω να το καταλάβω...
1.Σε 3, 4 χώρες που έχω πάει δεν είδα ποτέ πατημένο ζώο στους δρόμους.

2. Συμφωνώ

3.Σαν λαός είμαστε η του ύψους η του βάθους. Χροοόνια τώρα.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Manolo σκέψου μόνο ποιός εφηύρε τον όρο "roadkill".. Αυτό που έχω παρατηρήσει εγώ πάντως είναι ότι τα μαζεύουν άμεσα οι περισσότεροι..."πολιτισμένοι"..Δεν τα αφήνουν εκεί σαν σπλατς.. Κατα τ άλλα υπάρχουν παντού δυστυχώς..Ειδικά οντά σε δάση, άλση, εθνικά πάρκα, δρυμούς κλπ

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Ίσως να είναι έτσι. Δεν θα διαφωνήσω από την στιγμή που δεν γνωρίζω καλά το θέμα. Απλά μετέφερα την δικιά μου εικόνα σε 3, 4 ολιγοήμερα ταξίδια που έχω κάνει στο εξωτερικό. Ίσως να ήταν τυχαίο το ότι δεν είδα σκοτωμένο ζώο σε δρόμο. Ίσως τα μαζεύουν άμεσα. Αλλά αν τα μαζεύουν άμεσα, δεν είναι μεγάλη διαφορά σε σχέση με εδώ που τα νεκρά ζώα είναι για μέρες στους δρόμους με τα εντόσθια τους απλωμένα;

Σωστόοοος για τα εισαγωγικά στην λέξη πολιτισμένοι. Το τι είναι πολιτισμός εξαρτάτε από πια σκοπιά το βλέπει ο καθένας.
Εγώ για παράδειγμα θεωρώ πιο πολιτισμένες κάποιες αφρικάνικες φυλές που προσέχουν μην πατήσουν κανένα έντομο κατά λάθος, η κάποιες φυλές του ειρηνικού που για να κόψουν ένα δέντρο και να φτιάξουν βάρκα,κάνουν ολόκληρη τελετή και ζητούν συγνώμη από το δάσος, σε σχέση με εμάς που σκοτώνουμε ζώα για χαβαλέ η καίμε ένα δάσος για να φτιάξουμε αυθαίρετο.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Ακριβώς όπως τα λες είναι manolo. Οι φυλές αυτές, που δεν είναι "πολιτισμένες", σέβονται τη φύση γιατί ζουν απο αυτή και μέσα σ αυτή.

Τώρα για τις άλλες χώρες, πάει ανάλογα. Βλέπεις, μια χώρα η οποία έχει χαμηλά ποσοστά σε αδέσποτα ζώα, αντίστοιχα δε θα έχει τόσα σκοτωμένα απο δω κι απο κει στους δρόμους. Οπότε εντάξει..τι να δείς..σκοτωμένο ελάφι ας πούμε; :p Δύσκολο..Κυρίως όμως το πρόβλημα είναι με τα "άγρια" ζώα σε άλλες χώρες και όχι τόσο με τα κατοικίδια.

Για τους άλλους "πολιτισμένους" πάντως..Δες αυτό αν θες : "Everyday in the U.S., 190 million motor vehicles hit the road, and one million animals get hit by motor vehicles. That's counting cars, buses, motorbikes, and trucks, but not ATVs, snowmobiles and other off-road vehicles. The figure includes mammals, birds, reptiles, and amphibians, but not insects and bugs, who somehow never count." (Driving Animals to Their Graves - Roadkill Takes One Million Animals Daily)

ή αυτό: A car smashes into a wild animal on a German road over one million times a year. (Germany Tries to Curb Roadkill Problem - SPIEGEL ONLINE)

υγ τελείως off topic αλλά αξίζει τον κόπο πιστεύω..

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Ακριβώς όπως τα λες είναι manolo. Οι φυλές αυτές, που δεν είναι "πολιτισμένες", σέβονται τη φύση γιατί ζουν απο αυτή και μέσα σ αυτή.

Τώρα για τις άλλες χώρες, πάει ανάλογα. Βλέπεις, μια χώρα η οποία έχει χαμηλά ποσοστά σε αδέσποτα ζώα, αντίστοιχα δε θα έχει τόσα σκοτωμένα απο δω κι απο κει στους δρόμους. Οπότε εντάξει..τι να δείς..σκοτωμένο ελάφι ας πούμε; :p Δύσκολο..Κυρίως όμως το πρόβλημα είναι με τα "άγρια" ζώα σε άλλες χώρες και όχι τόσο με τα κατοικίδια.

Για τους άλλους "πολιτισμένους" πάντως..Δες αυτό αν θες : "Everyday in the U.S., 190 million motor vehicles hit the road, and one million animals get hit by motor vehicles. That's counting cars, buses, motorbikes, and trucks, but not ATVs, snowmobiles and other off-road vehicles. The figure includes mammals, birds, reptiles, and amphibians, but not insects and bugs, who somehow never count." (Driving Animals to Their Graves - Roadkill Takes One Million Animals Daily)

ή αυτό: A car smashes into a wild animal on a German road over one million times a year. (Germany Tries to Curb Roadkill Problem - SPIEGEL ONLINE)

υγ τελείως off topic αλλά αξίζει τον κόπο πιστεύω..

Μην το λες, μην το λες
ddd.jpg

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.758
7.288
Παίζει πολύ ελάφι roadkill σε περιοχές που έχει αντίστοιχο βιότοπο δίπλα σε δρόμο (τι βάζεις φώτο βρε πουλάκι μου.. πάλι καλά που είναι μικρή.. να χεις δει το Μπαμπι να σου ξυπνήσει παιδικά τραύματα!!). Σε αμερικάνικες σειρές ας πούμε άμα παρατηρήσεις είναι πολύ συχνό να αναφέρονται σε εκφράσεις ξαφνιάσματος ως "like a deer getting blinded by headlights". Ε άμα σε τυφλώσει το φανάρι κ κοκκαλώσεις όπως το εννοεί η έκφραση, μαντέψτε τη συνέχεια :S

Και γενικά, μπορεί σε χώρες που δεν έχει τόσο αδέσποτο σκυλο-γάτα πλέον το roadkill να είναι πολύ alternative. Ρακούν, κάτι άλλα μεγαλόσωμα τρωκτικά που δε θυμάμαι πώς τα λένε - και μπόλικα, κ επειδή ακριβώς είναι μπόλικα σε περιοχές της Αμερικής είναι πολύ συνηθισμένο να τα τρώνε (να πώς καθαρίζουν απ'το δρόμο μάνι μάνι). Όταν έγραψα πιο πάνω είχα γκουγκλάρει τη λέξη roadkill για να βρω στατιστικά (ψιλοχοντροβαρέθηκα να ψάξω τελικά όμως) και είδα στην πρώτη σελίδα άρθρα για το πόσο ηθικό είναι που μαγειρεύουν κατά κόρον roadkill σε περιοχές της Αμερικής. Και θυμήθηκα πριν κάτι μήνες που είδα επεισόδιο "οντισιόν" για το αμερικάνικο μάστερ σεφ που τους μαγείρεψε ένας roadkill και είχε αηδιάσει το σύμπαν. Παίζει και να ταν καλό το πιάτο του κ να πέρασε όμως, δε θυμάμαι.

-- Το βρήκα, ουρά κάστορα μαγείρεψε. Και πέρασε.

Last edited:

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Αμάν πια!!! Πάνω που έβαλα να φάω μια μπουκιά..διαβάζω αυτό..I'm so hungry - aaaaaaaaand It's gone! :p

Ομολογώ ότι δεν το ήξερα αυτό με το roadkill ότι το μαγειρεύουν..Είναι τουλάχιστον εμετικό..Καλά και δεν έχει ας πούμε σημασία αν το κρέας βρισκόταν εκεί για ώρες, ειδικά προς το νότο, καλοκαίρι; Ιου! Αυτο με τα ελάφια, το ξέρω ότι συμβαίνει, αλλά δεν φανταζόμουν ότι είναι τόσο συχνό φαινόμενο, μιας και μιλάμε για σχετικά ογκώδες ζώο, όχι τύπου τσιντσιλά πχ..

Άκου εκεί ουρά κάστορα..(που στην αρχή διάβασα ούρα κάστορα και ακόμα δεν ξέρω τι με φρικάρει περισσότερο)..

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.758
7.288
Σόοορυυυυ :oops:

edit:
Καλά και δεν έχει ας πούμε σημασία αν το κρέας βρισκόταν εκεί για ώρες, ειδικά προς το νότο, καλοκαίρι; Ιου!
Λιαστό! *demonio*

Last edited: