Την φωνάζω και δεν έρχεται

stefserres

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2012
50
0
σερρες.μαυβολοφος
1ον παιδια καλησπερα ονομαζομαι στεφανος ειμαι απο σερρες ειμαι 15 χρονων και εχω 2 σκυλια στο σπιτι ενα rottweiller και ενα ελληνικο υχνηλατοι γκεκας το rottweiller θελω να το εκπαιδευσω μονος μου
2ον οταν το rottweiller εν ονοματι ρεα ξεφυγη απο τιν αλυσιδα αρχιζει να τρεχει και οσο και αν το φοναζω δεν ερχεται πισω με τιποτα ακομα που και την εδειρα παρακαλω πειτε μου συμβουλες και αποψεις

Last edited by a moderator:

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Στεφανε δεν χρειάζετε να γράφεις το ονοματεπώνυμο σου έτσι στο διαδίκτυο.

Καλώς μας ήρθες λοιπον και ξεκίνα διάβασμα στα θέματα περι εκπαίδευσεις.

Το σκυλί μπορεί να τρέχει και να μη γυρνα για 1002 λόγους. Το ότι την "μαλώνεις" όταν την πιάνεις το μόνο που κάνεις είναι να προσπαθεί την επόμενη φορά ακόμα περισσότερο να μη γυρίσει κοντά σου.

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Απο τη στιγμή που το έδειρες, το σκυλί χάνει την εμπιστοσύνη του σε σένα και φοβάται πως θα το ξανακάνεις. Τα σκυλια δεν σκέφτονται ακριβως όπως εμείς, πρέπει να μάθεις εσύ να επικοινωνείς μαζί του και να μην περιμένεις να καταλάβει αυτό το τι θες να κάνει. Οταν σου έφυγε, το φώναξες δεν γύρισε και μετά το χτύπησες, τώρα μπορεί να φοβάται οτι θα ξανακάνεις το ίδιο αν το πιάσεις γι αυτο δεν σε πλησιαζει.
Το εξήγησα λίγο μπακαλίστικα αλλά ελπίζω να έγινα κατανοητη.
Γιατί δεν δοκιμάζεις να τον επιβραβεύσεις με μια λιχουδιά όταν τον φωνάζεις και έρχεται? Μην προσπαθεις να του επιβληθεις με το να το τρομαζεις, μονο τα αντίθετα πετυχαίνεις.
Και κάτι άλλο, όταν λες ξεφεύγει απο την αλυσίδα? Το έχεις μόνιμα δεμένο? Βόλτες για εκτόνωση πάει?

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Δεν δέρνουμε ποτέ ένα σκυλί επειδή δεν έρχεται σε εμάς...γιατί πολύ απλά θα σκεφτεί "γιατί να πάω? για να της φάω?"...θέμα λογικής!!
Αν είναι δεμένη όλη μέρα πχ και ξαφνικά μείνει ελέυθερη, εννοείται ότι θα θέλει να τρέξει και να εκτονωθεί...

Πρέπει να της δώσεεις έναν καλό και ευχάριστο λόγο για να γυρίσει σε σένα...ένα μπαλάκι...μια λιχουδιά..

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Και επίσης τα σκυλιά δεν καταλαβαίνουν την ανθρώπινη γλώσσα. Μόνο ελάχιστους "ήχους", οι οποίοι αν συνοδεύονται και με επιβράβευση έχουν αποτέλεσμα.

Διάβασε τα θέματα εκπαίδευσης και συμπεριφοράς για να μάθεις να φέρεσαι σωστά στο σκύλο σου. Και προς θεού μην το ξαναχτυπήσεις. Μόνο χειρότερα τα κάνεις.

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
μπορει να μην ακουει.
αν εισαι σιγουρος οτι ακουει,θα σου στειλω με πμ την μεθοδο "τηγανιας"

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Γενικά δεν δέρνουμε τον σκύλο. Και όταν τον φωνάζουμε όση ώρα και να κάνει να έρθει, όσο και να μας ταλαιπωρήσει σφίγγουμε τα δόντια και του κάνουμε πολλές χαρούλες και χάδια μόλις έρθει. Έχουμε και λιχουδιές και τον μπουκώνουμε. Το έλα μπορούμε να το μάθουμε πολύ εύκολα από κουτάβι που είναι μέσα στον ενθουσιασμό του και να το δουλεύουμε συνέχεια και όταν μεγαλώσει μαζί του.