Την πάτησα...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ο σκύλος για να δαγκώσει θα πρέπει να έχει μεγααααλη κριτική ικανότητα!

Όταν οι συνθήκες είναι λανθασμένες συμπέρασμα δεν θα βγει...

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Για τον σκύλο εκείνη την ώρα είμουν εισβολέας,πέρασα κολητά στο όχημα,το άγγιζα περίπου
Για μένα αντέδρασε σωστά,αν είμουν μισό μέτρο πιο μακρυά δεν θα είχα πρόβλημα.Στην επιστροφή,μετά από 2 λεπτά ξανά πέρασα από εκεί (αυτήν την φορά πολύ πιο μακρυά) και ο σκύλος απλά με παρατηρούσε.
Φαινόταν πραγματικά ήρεμος και αστρεσάριστος.

Δηλαδή τι θα έπρεπε να κάνω για να αντιδράσει ο σκύλος,να κάτσω στην θέση του οδηγού και να βάλω μπρος?

Πάρτε μια εικόνα σκύλου φύλακα οχήματος:11_ZARITA..jpg
:D:D

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Ok δεχομαι οτι σε δαγκωσε για προειδοποιηση.
Αλλα αν στην θεση σου περναγε ενα μικρο παιδι και εκανε το ιδιο τι θα λεγαμε τοτε?
Το παιδι εφταιγε γιατι πλησιασε την περιοχη του σκυλου?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ok δεχομαι οτι σε δαγκωσε για προειδοποιηση.
Αλλα αν στην θεση σου περναγε ενα μικρο παιδι και εκανε το ιδιο τι θα λεγαμε τοτε?
Το παιδι εφταιγε γιατι πλησιασε την περιοχη του σκυλου?
Ναι το παιδί θα έφταιγε!

Ναι το παιδί έχει μάνα όπως ο σκύλος έχει αφεντικό!

Αν πλησίαζε παιδί και το άρπαζε θα έφταιγε και ο ιδιοκτήτης που έχει αφήσει το σκύλο έτσι εκεί και η μάνα που άφησε το παιδί!

Αν είναι να εκπαιδεύσεις τον σκύλο σε προστασία δεν θα δει αν είναι παιδί εκείνη την ώρα!Προστατεύει!

Οπότε ας αφήσουμε αυτήν την καραμέλα...τι θα λέγαμε!
Εγώ θα έλεγα ότι έκανε την δουλειά του!

Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
Στέλιο καταλαβαίνω τι λες, αλλά ο σκύλος δεν ήταν σε ιδιόκτητο χώρο.
Ήταν δίπλα σε παρκαρισμένο όχημα σε δημόσιο δρόμο απο όπου μπορεί να περνάει ο οποιοσδήποτε.
Που είμαστε στη ζούγκλα? Να κοιτάμε γύρω μας μη μας επιτεθεί κανένα θηρίο?

Σε άλλες χώρες η κατοχή σκύλου θεωρείται οπλοκατοχή και ο ιδιοκτήτης σε ανάλογη περίπτωση θα πήγαινε "μέσα". ;)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
είδα ένα Σνάουτσερ γίγας να είναι δεμένο μέσα στην παρκαρισμένη γουρούνα.
Δεν είχα πάρει χαμπάρι τίποτα,ο ιδιοκτήτης του σκύλου και του αμαξιδίου πουθενά....
;)

Άλλο η αμέλεια του ιδιοκτήτη που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι τραγική και άλλο η ικανότητα του σκύλου να δαγκώσει!
Ο σκύλος έχει μάθει να προστατεύει και θα προστατεύσει!Είτε μωρό είναι,είτε,μεγάλος άνθρωπος,είτε γέρος!

Last edited:

Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
Ναι το παιδί θα έφταιγε!

Αν πλησίαζε παιδί και το άρπαζε θα έφταιγε και ο ιδιοκτήτης που έχει αφήσει το σκύλο έτσι εκεί και η μάνα που άφησε το παιδί!

Αν είναι να εκπαιδεύσεις τον σκύλο σε προστασία δεν θα δει αν είναι παιδί εκείνη την ώρα!Προστατεύει!

Σε αυτό είχα ένσταση Στέλιο.
Για τα υπόλοιπα δεν διαφωνώ σε τίποτα.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Για να μην το πάμε offtopic ο ιδιοκτήτης οφείλει να είναι μαζί με τον σκύλο του όταν κυκλοφορεί έξω!
Αν στην συγκεκριμένη περίπτωση ο ιδιοκτήτης ήταν μαζί με τον σκύλο δεν θα είχε ανοιχτεί αυτό το θέμα ούτε ο Dog Crime θα είχε μελανιές!
Θα μάζευε τον σκύλο του και θα είχε λήξει εκεί!
Τα περισσότερα δαγκώματα έγιναν είτε από αμέλεια του ιδιοκτήτη είτε από του άλλου ανθρώπου!
Στην προκειμένη περίπτωση ο Dog Crime φυσικά και δεν έφταιγε γιατί περπατούσε ο άνθρωπος!
Είτε ο ιδιοκτήτης άφησε τον σκύλο χωρίς επίβλεψη είτε ο υποψήφιος δαγκωμένος πήγε προς τον σκύλο!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αν αυτό συνεβαινε σε μενα, τον ιδιοκτητη του σκυλου θα τον επαιρνε ο διάολος. Αστυνομια επι τοπου και μηνυση.
Αν ο γιγας εκανε ακομα λιγο καλυτερα τη δουλεια του, θα επρεπε να μεινω εγω με ένα χερι, επειδη περπατουσα κοιταζοντας μπροστα και όχι χαμηλα σε δημοσιο δρομο μιας ελευθερης χωρας?

Δεν θα κατσω να σκεφτω αν ο γιγας επραξε σωστα ή πόσο σωστα και ότι δεν φταιει που εχει βλακα και ανευθυνο ιδιοκτητη.
Ουτε τις πιθανες επιπτωσεις στον σκυλο.
Κυνοφιλια δεν θα κανει κανενας τζαμπα στον δικο μου τον κωλο.
Ουτε τι θα γινοταν αν ημουν παιδακι.

Το «μεσα» μπορει να μην το καταλαβαμε, αλλά εγω απορω και για το «πού» θα καθοταν ο γιγας όταν θα ερχοταν το αφεντικο να παρει αυτόν και το οχημα. Μηπως η γουρουνα δεν ηταν κάν δικια του?

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
το σκυλι δεν φταιει ρε παιδια σε κατι.οντως την δουλεια του εκανε.μην εξετασουμε παραμετρους τυπου παιδια,κουνουπια κτλ..το σκυλι ηταν δεμενο(+1 στο μυαλο του για να φυλαξει),κ το αφεντικο ελειπε(λαθος για δημοσιο χωρο....μιλαμε για δρομο....),απο εκει κ μετα ευτυχως που δεν ειχαμε αιματα,πραγμα το οποιο δηλωνει ναι μεν καποια εκπαιδευση,αλλα δεν μπορουμε να ειμαστε σιγουροι.επισης δεν ειμαστε σιγουροι το τι θα γινοταν αν πλησιαζε παιδακι.μπορει κ να παιζανε....

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
χαρη υποψιαζομαι οτι μπορει να τον ετρεχε.απο εκει κ μετα εννοειται οτι εκεινη την ωρα θα επαιρνε ο διαολος κ ιδιοκτητη κ σκυλο...αλλα αφου περασε το εξεταζουμε αλλιως.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Εαν ο σκυλος δαγκωνει(ή μαλλον ο καθε σκυλος) δεν υπαρχει διακαιολογια να ειναι οπουδηποτε εκτος του σπιτιου μας χωρις επιτηρηση. Φταιει και ειναι υπευθυνος ο ιδιοκτητης.

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Εμοιαζε με αυτό,αλλά αρκετά πιο μικρό.
Δεν ξέρω αν λέγεται γουρούνα ή κάπως αλλιώς.
Ο σκύλος καθόταν εκεί που ακουμπάνε τα πόδια σου.

11746..jpg

Μάλιστα όταν ο τύπος έχει και την γυναίκα του μαζί ο σκύλος είνα δεμένος δίπλα και τρέχει παράλληλα με την γουρούνα.
Τον έχω ξανά πετύχει:)

Last edited:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
το σκυλί αυτό ήταν ηλίθιο...
έπρεπε να προειδοποιήσει....αν τύχαινε αυτό με καναν γέρο το σκυλί θα πήγαινε για ευθανασία τώρα
βέβαια δεν δάγκωσε,αλλά τσίμπησε απλά(για προειδοποίηση)
αλλά και πάλι δεν κάνουν έτσι-έπρεπε να είχε ενημερώσει
κι αν ήταν φύλακας με "κάκαλα" θα είχε καταλάβει ότι ο Dog.Crime δεν είχε καμία απολύτως πρόθεση να ενοχλήσει την "περιουσία" του αφεντικού του....

απαράδεκτα πράγματα να είναι τέτοιος σκύλος χωρίς φίμωτρο σε έναν δημόσιο δρόμο χωρίςτο αφεντικό του εκεί....
φανταστείτε να αρχίσουν όλοι να δένουν έναν σκύλο που δαγκώνει χωρίς προειδοποίηση στο μηχανάκι τους ,την γουρούνα τους, την γίδα τους ή την κουρούνα τους.....ήμαρτων.....

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Ναι το παιδί θα έφταιγε!

Δλδ εσυ στα 14 σου κυκλοφορουσες μονο με τους γονεις σου? Γιατι και στα 14 παιδι θεωρησε. Και δεν προκειται περι καραμελας. Αν το χ παιδι ή ο ψ παππους ή και εγω δεν ξερω ποιος αλλος εμπαινε στον χωρο του σκυλου ναι φταιει αυτος. Αν το παιδι μου πηδαγε στην αυλη ενος σπιτιου και τον δαγκωνε ο σκυλος δεν θα κατηγορουσα τον σκυλο, ουτε θα εκανα καταγγελια (που θα ειχε σαν αποτελεσμα την ευθανασια του ζωου) αλλα θα κατηγορουσα εμενα το "ζωο" που δεν εμαθα στο παιδι μου καποια βασικα πραγματα.

Αλλα δεν μπορουμε να ριξουμε ευθυνες επειδη κυκλοφορουμε στον δρομο αμεριμνοι χωρις να κοιταμε αριστερα, δεξια, κατω, πανω για τον οποιοδηποτε ανευθυνο ιδιοκτητη δενει τον σκυλο-φυλακα σε δημοσιο χωρο. Για μενα φταιει ο ιδιοκτητης καθαρα.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Δλδ εσυ στα 14 σου κυκλοφορουσες μονο με τους γονεις σου? Γιατι και στα 14 παιδι θεωρησε. Και δεν προκειται περι καραμελας. Αν το χ παιδι ή ο ψ παππους ή και εγω δεν ξερω ποιος αλλος εμπαινε στον χωρο του σκυλου ναι φταιει αυτος. Αν το παιδι μου πηδαγε στην αυλη ενος σπιτιου και τον δαγκωνε ο σκυλος δεν θα κατηγορουσα τον σκυλο, ουτε θα εκανα καταγγελια (που θα ειχε σαν αποτελεσμα την ευθανασια του ζωου) αλλα θα κατηγορουσα εμενα το "ζωο" που δεν εμαθα στο παιδι μου καποια βασικα πραγματα.

Αλλα δεν μπορουμε να ριξουμε ευθυνες επειδη κυκλοφορουμε στον δρομο αμεριμνοι χωρις να κοιταμε αριστερα, δεξια, κατω, πανω για τον οποιοδηποτε ανευθυνο ιδιοκτητη δενει τον σκυλο-φυλακα σε δημοσιο χωρο. Για μενα φταιει ο ιδιοκτητης καθαρα.
Δεν λέμε κάτι διαφορετικό!Το ίδιο λέμε!Απλώς το διατύπωσα αλλιώς!

Εγώ μίλησα για δουλειά του σκύλου!Την δουλειά του κάνει ο σκύλος!Το υπόλοιπο περί ευθυνών είναι αλλού παπά ευαγγέλιο!Δεν αντιλέγω,δεν λέω ότι έχετε άδικο,αλλά εξακολουθεί ο σκύλος να έχει κάνει την δουλειά του άσχετα αν μας πιάνουν οι συναισθηματισμοί!

Πάντως μιας που διάβασα πιο πάνω περί εκπαίδευσης δαγκωμάτων,προτιμώ έναν σκύλο που έχει κάνει δαγκώματα και ξέρει να κοντρολάρει παρά έναν ανεκπαίδευτο σκύλο!Ο ένας είναι αποτελεσματικός και ο άλλος είναι αμφίβολος!

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
το σκυλί αυτό ήταν ηλίθιο...
έπρεπε να προειδοποιήσει....αν τύχαινε αυτό με καναν γέρο το σκυλί θα πήγαινε για ευθανασία τώρα
βέβαια δεν δάγκωσε,αλλά τσίμπησε απλά(για προειδοποίηση)
αλλά και πάλι δεν κάνουν έτσι-έπρεπε να είχε ενημερώσει
κι αν ήταν φύλακας με "κάκαλα" θα είχε καταλάβει ότι ο Dog.Crime δεν είχε καμία απολύτως πρόθεση να ενοχλήσει την "περιουσία" του αφεντικού του....

απαράδεκτα πράγματα να είναι τέτοιος σκύλος χωρίς φίμωτρο σε έναν δημόσιο δρόμο χωρίςτο αφεντικό του εκεί....
φανταστείτε να αρχίσουν όλοι να δένουν έναν σκύλο που δαγκώνει χωρίς προειδοποίηση στο μηχανάκι τους ,την γουρούνα τους, την γίδα τους ή την κουρούνα τους.....ήμαρτων.....
Κοκονι εγώ επιμένω πως ο σκύλος αντέδρασε καλά.
Αν δεν ήταν το αμαξίδιο,αλλά ένας χώρος,αντικείμενο το οποίο φυλάει και πλησίαζε κάποιος,το ακουμπούσε δηλαδή (όπως εγώ),ο σκύλος σε τόσο κοντινή απόσταση δεν θα έπρεπε να αντιδράσει άμεσα?Δεν προηδοποίησε γιατί είχα περάσει κατά πολύ τα όρια,με είδε ξαφνικά.
Στην επιστροφή πέρασα σε απόσταση 2-3 μέτρων και απλά με παρακολουθούσε μέχρι να απομακρυνθώ.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97