Τζακ ρασελ με ροζ μυτουλα???

pinelopi

Member
29 Ιουλίου 2012
12
0
Καλημέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα:):):)! Το πρόβλημα μου είναι το εξής και αν γνωρίζετε παρακαλω βοηθήστε με [-o< με οτι γνωρίζετε!

Επιτρέπεται τον τζακ ράσελ να μην εχει μαυρη μυτούλα? Γιατι κάτι διαβασα οτι πρεπει να εχει μαυρη μυτη..Αλλα αυτο που ειναι να πάρω εγω έχει ροζ με στιγματα μαύρα ελάχιστα...

1) Λέτε να έχω κάποιο προβλημα εφ'όσον λένε οτι η μυτη πρεπει να είναι μαυρη? Υποδεικνύει κάποιο πρόβλημα?? Σας παρακαλώ αν γνωριζει κάποιος θα του ήμουν ευγνώμων!!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Καλως ηρθες στο φορουμ :D Απο που θελεις να παρεις το σκυλακι? Γιατι αν δεν ειναι απο εκτροφεα και θελεις ημιαιμο τι σε πειραζει τι χρωμα μυτουλα θα εχει? Η ακομα καλυτερα να παρεις απο την φιλοζωικη :)

pinelopi

Member
29 Ιουλίου 2012
12
0
Καλως ηρθες στο φορουμ :D Απο που θελεις να παρεις το σκυλακι? Γιατι αν δεν ειναι απο εκτροφεα και θελεις ημιαιμο τι σε πειραζει τι χρωμα μυτουλα θα εχει? Η ακομα καλυτερα να παρεις απο την φιλοζωικη :)
Καλώς σας βρήκα!! Είχε παρει η φίλη μου απο εκτροφείο μια σκυλίτσα και ήθελε να την ζευγαρώσει 1 φορά πριν την στειρώσει και τώρα της εχει μείνει ενα κουταβάκι 3 μηνών και με ρωτησε αν το θέλω αλλα ανησύχησα με αυτο που διάβασα οτι ΠΡΕΠΕΙ να εχει μαύρη μυτουλα και φοβαμαι μήπως αυτο υποδεικνύει κάποιο πρόβλημα

gkamar

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2012
165
1
Ναι Βέβαιος αλλά εάν είναι το πρώτο σου μην πάρεις καθαρόαιμο και εάν θες να το ζευγαρώσεις ψάξε ένα υγιές σκυλί ιδίας ράτσας με Υπεύθυνο άνθρωπο μαζί.

pinelopi

Member
29 Ιουλίου 2012
12
0
Ρε παιδια με μπερδέψατε...δηλαδη μπορεί να έχει προβλημα? Είχα και παλιότερα σκύλο δεν είναι πρώτη φορά που θα αποκτήσω, είχα γερμανικο ποιμενικο αλλά τον χάσαμε πριν λιγα χρόνια λόγω γήρατος.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Ναι Βέβαιος αλλά εάν είναι το πρώτο σου μην πάρεις καθαρόαιμο και εάν θες να το ζευγαρώσεις ψάξε ένα υγιές σκυλί ιδίας ράτσας με Υπεύθυνο άνθρωπο μαζί.
Ό,τι να ναι... αυτά εχεις μάθει όσες μέρες εχει μαλλιάσει η γλώσσα των παιδιών εδω?

Πηνελόπη, το κουταβάκι που θα πάρεις τυπικά ειναι ημιαιμο, αρα δεν πρεπει να σε απασχολεί το χρώμα της μύτης. Αφού δεν ειναι από εκτροφείο, να εχει όλα τα απαραίτητα εγγραφα και εξετάσεις προγεννητικές κλπ, δεν μπορείς να εισαι βεβαια για τίποτα.
Όσο υπεύθυνη και αν νομίζεις ειναι η φίλη σου, όση τυφλή εμπιστοσύνη και αν της εχεις ότι βρήκε τον καλύτερο αρσενικό, ειναι ΑΝΕΥΘΥΝΟ αυτο που έκανε, που από όσο διακρίνω εχει και γερή δόση άγνοιας ("πρεπει να γεννήσει μια φορά πριν στειρωθεί")
Αν θες καθαροαιμο τζακ ράσελ και αντεχεις την ανατροφή του, ΜΟΝΟ σε εκτροφείο θα απευθυνθεις,.

pinelopi

Member
29 Ιουλίου 2012
12
0
Σ ευχαριστώ πάρα πολύ ghelly μου να είσαι καλα! Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου...ολα αυτά της τα είπα και εγω, ίσως γι'αυτο και με πηρε τηλεφωνο λόγω της τρελλης αγαπης μου για τα ζώα..πολύ πιθανό..γιατι 3 μηνών δεν το θελει κάποιος...δεν εχω προβλημα να ειναι ημίαιμο όλα ψυχή έχουν..το μόνο που με ανησυχεί είναι μη μου πάθει τιποτα μην έχει κάποιο προβλημα αυτο μόνο...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΑΝΤΑ συστήνω να κάνουμε αγορες απο σοβαρά εκτροφεία..και τον γερμανικο μου που ειχα απο εκτροφειο τον πήρα και ήταν να ξαναπάρω και τώρα αλλα με πηρε τηλ. και το λυπήθηκα γιατι δεν ήξερε τι να το κάνει...

Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
Το στάνταρτ της FCI για τα jack russell terrier λέει Facial Region:Nose : Black.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Σ ευχαριστώ πάρα πολύ ghelly μου να είσαι καλα! Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου...ολα αυτά της τα είπα και εγω, ίσως γι'αυτο και με πηρε τηλεφωνο λόγω της τρελλης αγαπης μου για τα ζώα..πολύ πιθανό..γιατι 3 μηνών δεν το θελει κάποιος...δεν εχω προβλημα να ειναι ημίαιμο όλα ψυχή έχουν..το μόνο που με ανησυχεί είναι μη μου πάθει τιποτα μην έχει κάποιο προβλημα αυτο μόνο...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΑΝΤΑ συστήνω να κάνουμε αγορες απο σοβαρά εκτροφεία..και τον γερμανικο μου που ειχα απο εκτροφειο τον πήρα και ήταν να ξαναπάρω και τώρα αλλα με πηρε τηλ. και το λυπήθηκα γιατι δεν ήξερε τι να το κάνει...
Κανονικά πρεπει να το φορτωθεί αυτή. Γιατι εκτος από την ανευθυνότητα για τη γέννα, υποβάλλοντας τη σκύλα σε ταλαιπωρία με κίνδυνο της υγείας της, ήταν ανεύθυνο και το να μην εχει τι να κάνει τα κουτάβια... δλδ? Πρεπει η σκύλα μας να νιώσει μάνα πριν την στειρώσουμε και απλά ξεπετάμε όπου κάτσει τα κουτάβια? Θα ελεγα να το λυπηθείς αν ειχε προβλημα που δεν θα μπορούσε να το κρατήσει εκεινη. Αλλά έτσι περισσότερο εκμεταλλεύεται εσένα και την ευαισθησία σου...
Δεν μπορώ να σε συμβουλεψω στο δίλημμα που εισαι γιατι λογικο αν σε τριβελίζει ενα "και αυτό το κουταβακι τι θα γινει?" Και εμενα το ίδιο θα γινόταν. Πάντως η φίλη θέλει ενα γερό ξέχεσμα για την επιπόλαιότητα της. Αν της πεθαινε η σκύλα ή εβγαιναν αρρωστα τα κουτάβια, τι θα εκανε?

pinelopi

Member
29 Ιουλίου 2012
12
0
Το ένα της πέθανε θυμαμαι οταν είχε γεννησει..και της εμειναν τα υπολοιπα 2..Δυστυχώς δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι και δεν τα σκέφτονται έτσι..Άλλοι το βλέπουν το θεμα απο οικονομικης αποψης αλλοι τα αγαπανε ανιοδιοτελως.. Γι αυτο πρεπει πριν παρουμε ενα κουταβι να αποφασίσουμε τι ακριβως θέλουμε το φυλο του κλπ να ξερουμε ολα αυτα απο πιο πριν. Τελος παντων το θετικο ειναι οτι ευτυχως υπαρχουν αρκετοι υπευθυνοι με σωστή κριση..Σε ευχαριστω κουκλα μου θα δω τι θα κανω..το σκεφτομαι κιολας το έρημο..δεν ξερω τι θα το κάνει...

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Το καλο ειναι οτι ξερεις τον σωστο αποκτησης σκυλου. Κοιτα πολλα σκυλια εχουν ροζ μυτουλα με μαυρα στιγματα δεν ειναι καποια αρρωστια απλα αν θελεις το τυπικο της φυλης θα επρεπε να ειναι μαυρη η μυτη. Δηλαδη δεν σημαινει οτι ειναι αρρωστο επειδη εχει τετοια μυτη απλα επειδη ειναι ανευθυνη γεννα θα επρεπε να σε ανησυχει η μετεπειτα υγεια του κουταβιου συν οτι μπορει να μην εχει τον χαρακτηρα της φυλης. Εγω θα σου ελεγα να μην το παρεις για να της γινει μαθημα το παθημα γιατι δεν επρεπε να το ζευγαρωσει το σκυλι της, στα ζωα δεν υπαρχει "ηθελε να νιωσει την χαρα της μητροτητας", πιο πολυ σε κυνδινο εβαλε την υγεια του σκυλου της. Φυσικα η αποφαση ειναι δικη σου και φυσικα ολα τα σκυλακια εχουν ψυχη οπως και αυτο το κουταβακι δεν ειπε κανεις το αντιθετο, ολοι εδω μεσα λατρευουμε τα σκυλια απλα πρεπει καποια στιγμη να καταλαβει ο κοσμος. Αν της μεινει της φιλης σου θα το κρατησει ή θα το πεταξεισ τον δρομο?
Φιλικα παντα :)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Δεν ξερω αν υπάρχουν αρκετοι με σωστή νοοτροπία, αλλά σίγουρα ειναι περισσότεροι οι βλαμμένοι που θα αγοράσουν απο ιδιώτη, αδιαφορώντας για τα της υγείας του κουταβιου, λέγοντας και ενα σωρό ανακρίβειες για τα πεντιγκρι προκειμένου να καλύψουν εγωιστικά το λάθος τους (ειπα τον καημο μου)
Αυτοι λοιπόν, αφού κάνουν το ΛΑΘΟΣ να κάνουν γέννα και μετά να κοιτούν τα κουτάβια με βλέμμα απορίας στην αρχή και αγανάκτησης (αφού θα κλαίνε, κατουράνε, χέζουν, τρώνε) μετά, βρίσκουν τους σωστους φιλόζωους και μεταθέτουν τις ευθύνες τους, φέρνοντας τους προ τετελεσμένου.

pinelopi

Member
29 Ιουλίου 2012
12
0
Καλά να βρουν φιλόζωους και να τα δώσουν αλλα ξέρεις πράττουν και αλλιώς, νομίζω οτι εχεις ασχοληθει και εσυ και γνωρίζεις αρκετά..άλλωστε το ιδιο κάνουν και ορισμένοι εκτροφείς στα δικά τους κουτάβια αν δεν πληρούν τις προδιαγραφές..δυστυχώς...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Αυτή ειναι η κατάντια μας.
Ναι την ξερω και την πρακτική αυτή... στον Καιάδα ό,τι δεν μας κάνει και μας ξέμεινε. Αλλά πιστεύω και στη Θεία Δικη....
Έχω ακούσει από "φιλόζωους" πυο ηθελαν η σκυλα τους να νιώσει το θαύμα της μητρότητας, άπειρα.... και απορώ, τους καρπους της πολυαγαπημένης τους σκύλας, πώς γινεται να μην τους θέλουν και να τους αντιμετωπίζουν σαν βάρος που θα πάει στα σκουπιδια αν ξεμείνει και δεν πουληθεί...?
Καταντια!

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Ο Ρας 3 μηνών 04012010035.jpg έχει κάποιο ρόζ σημαδάκι

Ο Ρας ένα μήνα μετά CIMG0019.jpg με εντελώς μαύρη μυτούλα. Δεν τον είχα δει πιο μωρό για να ξέρω αν είχε ακόμα πιό ροζ μυτούλα... Πάντως, νομίζω, ότι σε ορισμένα τουλάχιστον, μαυρίζει η μυτούλα μεγαλώνοντας.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Δώστε μου ένα admin mode για 5 λεπτά να μοιράσω 2-3 ban. Ώχου πια.