Δεν νομίζω να είναι χειρότερα ψυχολογικά (και τον εκπαιδευτή τον αγαπάει).Δεν ξερω σε τι κατασταση ηταν ο σκυλος πριν την εκπαιδευση αλλα ψυχολογικα τωρα θα ειναι σιγουρα χειροτερα.
Αυτό το νομιζεις εσυ. Ο εκπαιδευτης θα επρεπε να γνωρισει καλυτερα τον σκυλο και τοτε πιθανον θα εβλεπε ότι υπαρχουν κι αλλοι τροποι.Σήμερα ο εκπαιδευτής τού έβαλε e-collar.
Εγώ συμφώνησα επειδή ξέρω πολύ καλά πως δεν υπάρχει άλλος τρόπος να τον αποτρέψεις ή να του αποσπάσεις την προσοχή όταν αρχίσει να τρέχει προς άλλο σκυλί.
Το ηλεκτρικο κολαρο θελει εκπαιδευση και συνηθεια από τον σκυλο. Επισης, όπως σε κάθε διορθωση, θα πρεπει να ξερει ο σκυλος για ποιο λογο και από ποιο ατομο διορθωθηκε.Να φανταστείτε πως ο εκπαιδευτής είχε πατήσει κουμπί για ηλεκτροσόκ, ο Κούκης τσίριξε και συνέχισε να τρέχει προς το σκύλο! Μετά βέβαια πανικοβλήθηκε, άρχισε να τρέχει προς το μέρος απ'όπου ερχόταν η φωνή μου, μας είχε χάσει, έτρεχε σαν τρελός, στο τέλος ήρθε και τον χαϊδεψαμε...
Αυτό είναι το πρόβλημά μου:Για να καταλαβω δλδ....Το προβλημα του σκυλου ποιο ακριβως ειναι?Το μεγαλυτερο.
Οτι οταν δει σκυλο παει πανω του?Ειναι επιθετικος με τα αλλα σκυλια?Τι εννοεις?
Η αλήθεια είναι πως δεν ξανάτρεξε σε άλλο σκύλο. (για σήμερα, αλλά θα δούμε)Αυτή η κατασταση, αναλογα με τον σκυλο, μπορει να προκαλεσει φοβια για τους ανθρωπους ή τους αλλους σκυλους ή επιθετικοτητα.
Δεν ξέρω τι να κάνω... θετικοί εκπαιδευτές εδώ δεν υπάρχουν. Αυτόν το βρήκα από μια κοπέλα που πηγαίνει τον σκύλο της σε αυτόν και είναι ευχαριστημένη με τα αποτελέσματα (το σκυλί έχει θέμα επιθετικότητας). Αλλά δεν συνεχίζεται πλέον ούτε η κατάσταση να τον κυνηγάνε με ξύλα, να σκίζει μπουφάν και να τον κλωτσάνε.Δεν μου αρεσει ο εκπαιδευτής σου παρολο που προσωπικα είμαι υπερ των εργαλειων εκπαιδευσης. Βιαζεται να σας ξεπετάξει και ο Κουκης ακουει λογω φοβου.
Το έβαλε σε μικρή ένταση (έτσι μου είπε). Και ο Κούκης τσίριξε μάλλον όχι από φόβο, αλλά αιφνηδιάστηκε. (είναι η πρώτη του επαφή με ηλ. κολλάρο)Και μετα από αυτά τα λογια του βαζει ηλ. κολαρο χωρις προεργασια και σε τετοια ενταση που τον κανει να τσιριξει.
Εχουμε δουλέψει κι έτσι, το πρόβλημα είναι (πάλι έτσι μου είπε) πως ο Κούκης θα αρχίσει να καταλαβαίνει πως σέρνει ένα μακρύ λουρί από πίσω του (είπε πως το σκυλί είναι πολύ έξυπνο και επίσης μου είπε πως υποτάσεται).Επρεπε να μπει στον κοπο να δοκιμασει το ΕΛΑ με μακρυ ιμαντα και ανταμοιβη με μεζεδακια και χαδια.
Είμασταν πρώτα στο πάρκο μας, δουλεύαμε το δίπλα και το έλα, αλλά χρειαζόμασταν άλλα σκυλιά (γιατί αυτό είναι το πρόβλημα) κι έτσι πήγαμε αλλού. Μόλις είδε το σκύλο ο Κούκης πετάχτηκε σφαίρα. Εγώ χτύπησα παλαμάκια και τον φώναξα, ο Κούκης το χαβά του. Τότε πάτησε ο εκπαιδευτής ηλεκτροσόκ (γιατί ήταν η πρώτη φορά που χρειάστηκε), ο Κούκης συνέχισε να τρέχει προς το σκύλο (αν και είχε τσιρίξει) και τότε νομίζω το ξαναπάτησε, γιατί τότε γύρισε ο Κούκης και άρχισε να τρέχει προς τη φωνή μου (με είχε χάσει).Πρωτα σε χωρο χωρις πολλα ερεθισματα και σιγα σιγα να τον «χτισει» ανεβαζοντας τον βαθμο δυσκολιας και φτανοντας κάποια στιγμη στην μεγιστη δυσκολια του συγκεκριμενου σκυλου, που είναι τα άλλα σκυλια στα οποια θελει να τρεξει.
Θες να πεις, να μην ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποίησε ηλ. κολλάρο; Του το φορέσαμε από την αρχή, αλλά δεν χρειάστηκε να το χρησιμοποιήσει γιατί πάντα ερχόταν όταν τον φώναζα...Αν τον ειχε δουλεψει πριν, ο Κουκης θα επεστρεφε αμεσως με την διορθωση με το ηλ. κολαρο και δεν θα τριγυρνουσε αλαφιασμενος και πανικοβλητος.
βρε συ, τι "ηλεκτροσοκ"?είχε πατήσει κουμπί για ηλεκτροσόκ,
(..........)
απ' την μία λέω καλύτερα μερικά ηλεκτροσόκ
Τι θες να πεις;
βρε συ, τι "ηλεκτροσοκ"?
ελεος πια με αυτην την καραμελα, ουτε στην φωλια του κουκου να παιζαμε......