Τελικά μετά το δάγκωμα έπαθα φοβία

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Μετά την παραμονή των Χριστουγέννων που με δάγκωσε εκείνο το σκυλί, δυσκολεύομαι πολύ να χαϊδέψω άλλο σκύλο εκτός από το δικό μου και αν τύχει κάποια φορά να χαϊδέψω άλλο σκυλί, σφίγγεται το στομάχι μου. Πως το ξεπερνάνε αυτό;

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Συγγνώμη δεν ξέρω για το σκυλί που σε δάγκωσε :(, αλλά πιστεύω ότι όλους τους φοβίες σου τις ξεπερνάς μόνο με "ομοιπαθητική" δηλαδή σφίγγεις τα δόντια και αντιμετωπίζεις αυτό που φοβάσαι ώστε να δεις ότι δεν θα πάθεις τίποτα πάλι.
βέβαια επιεδή λένε ότι τα σκυλιά "μυρίζονται" τον φόβο δεν ξέρω πόσο θα βοηθήσει αυτό στην περίπτωσή σου:confused:
Ίσως αν χαϊδευες (για αρχή) μόνο σκυλιά γνωστών σου που ξέρεις ότι δεν είναι επιθετικά?
δεν ξέρω τι άλλο να σου πω...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Oι φοβίες ξεπερνιούνται όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με την ίδια την φοβία..

Έχει δίκιο η Lara_κουκλάρα πως από την στιγμή που τα σκυλιά διαβάζουν τον φόβο σου δεν σε βοηθάει.., όμως γνωρίζοντας την γλώσσα του σώματος των σκυλιών αποκωδικοποιώντας τα, θα δεις πως δεν θέλουν όλα τα σκυλιά να σε δαγκώσουν.

Αυτό που σε δάγκωσε σίγουρα έδωσε σημάδια τα οποία εσύ δεν τα κατάλαβες..

flygirl

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2010
335
49
Kefalonia
Πριν κανενα μηνα με δαγκωσε και μενα ενας σκυλος και μαλιστα γνωστος μου σκυλος,που ειχαμε ανταλαξει πολλα φιλια και αγκαλιες στο παρελθον.
Δεν συμφωνω οτι πρεπει να αντιμετωπιζεις τους φοβους σου με το να πηγαινεις να κανεις οτι φοβασαι.
Αυτο μπορει να φερει και τα αντιθετα αποτελεσματα.
Φοβασαι για καποιο λογο και πρεπει να τον βρεις και μετα θα φυγει και ο φοβος απο μονος του.
Οταν με δαγκωσε ο σκυλος σεκφτηκα σαν και σενα οτι εχασα την εμπιστοσυνη μου αλλα προσπαθησα πριν μου "κατσει" αυτη η σκεψη στο μαυλο,να την βγαλω αμεσως και να σκεφτω οτι τοσα χρονια δεν ειχα ποτε προβλημα και δεν φοβομουν,οποτε δεν υπαρχει λογος να φοβαμαι και τωρα.
Σκεφτηκα τον λογο που με δαγκωσε ο σκυλος και το ξεπερασα.

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
ΤΟ λόγο που με δάγκωσε ακριβώς δεν τον ξέρω, ίσως γατί μύρισε το δικό μου σκυλί που δε συμπαθιούνται, ίσως γιατί πλησίασα κι εγώ επιφυλακτικά και με μια σκέψη στο βάθος του μυαλού μου πως μπορεί να με δαγκώσει, ίσως και γιατί κάποιος μπορεί να το είχε κλωτσήσει όπως μου είπε η ιδιοκτήτριά του.
Σκυλιά γνωστών έχω χαϊδέψει, αλλά κυρίως με αρσενικά που φοβάμαι μήπως μυρίσουν το Φοίβο με πιάνει ένα σφίξιμο.
Τέλος πάντων δε θα το βάλω κάτω γιατί δε βοηθάει ούτε εμένα ούτε το σκυλί μου.

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Επειδη κ εγω είχα μια τέτοια εμπειρια πρόσφατα συμφωνώ με το να μην χαιδεύουμε ξένα σκυλια. Εμένα το αδέσποτο που με δάγκωσε, με είχε πλησιάσει πρώτα αυτό, με μύρισε και μου κουνούσε την ουρά. Με το που άπλωσα όμως το χέρι μου να το χαιδέψω με δάγκωσε. Θέλει πολύ προσοχή ειδικά με τα αδέσποτα που έχουν περάσει πολλά και έχουν γνωρίσει την απανθρωπια σε όλο της το μεγαλείο και συνήθως είναι επιφυλακτικά και φοβισμένα. Ακόμα και το σκυλί κάποιου άλλου δεν νομίζω οτι είναι καλή ιδέα να το χαιδέψεις χωρίς να το ξέρεις γιατί δεν ξέρεις πως είναι εκπαιδευμένο και ενώ φαινομενικα είναι ήρεμο μπορει να αγριέψει οταν το πλησιασεις. Δεν λέω να φοβόμαστε όλα τα σκυλιά που περνάνε δίπλα μας, απλά αν δεν είμαστε σίγουροι καλύτερα να μην απλώνουμε χέρια...

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλά εννοείται ότι δεν χαϊδευουμε έτσι χωρίς φόβο και πάθος αδέσποτα και γενικά σκυλιά που δεν τα ξέρουμε ειδικά αν έχουμε και μια μικρή φοβία ή αμφιβολία ότι θα μας δαγκώσουν αφού όπως είπα και πριν τα σκυλιά 'μυρίζονται' το φόβο.

Απλά νομίζω ότι αν αφήσεις μια τέτοια φοβία να σε πάρει απο κάτω μετά θα έχεις πρόβλημα άμα πχ βγάλεις το σκύλο βόλτα και συναντήσετε μια "αγέλη" αδέσποτα με επιθετικές διαθέσεις, γιατί άμα φοβηθείς και κάνεις το λάθος είναι πολύ πιθανό να την πατήσεις άσχημα :(

Στην πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου υπάρχουν πολλά αδέσποτα (ευτυχώς πολλά είναι στειρωμένα-εμβολιασμένα απο το δήμο). Αν συνατήσεις ένα μόνο του το πιθανότερο είναι να σου κουνήσεις ουρά ή να αδιαφορήσει. Όταν κυκλοφορούν σε ομάδες όμως γίνονταο αρκετά επιθετικά.
Ένα μεσημέρι πέρασα κοντά από μια ομάδα σκυλιών (4-5 ήταν) που κοιμόντουσαν και χωρίς να τους δώσω την παραμικρή σημασία αφού τα προσπέρασα άκουσα πίσω μου "ποδοβολητά" και πολύ επιθετικά γαυγίσματα. Σταμάτησα να περπατάω,γύρισα και χωρίς να κοιτάξω κάποιο στα μάτια άρχισα να χτυπάω το πόδι μου κάτω και να φωνάζω ΗΣΥΧΑ! Αφού πέρασαν 1-2 λεπτά και είδαν ότι δε "μασάω" αδιαφόρησαν για μένα και έφυγα ήσυχα ήσυχα. Να σημειώσω ότι είχα ξανασυνατήσει όλα τα σκυλιά το κάθε ένα μόνο του και τα είχα χαιδεψει πολλές φορές. Τα έχω ξαναχαιδεψει από τότε.
Η ίδια ομάδα σκυλιών μετά από μισή ώρα δάγκωσε μια συμφοιτήτριά μου που τρόμαξε και έτρεξε να φύγει. Τις εσκισαν τη γάμπα και πήγε για ράμματα.

Νομίζω ότι το παράδειγμά μου είναι πολύ συνηθισμένο και έχει συμβεί πάνω κάτω το ίδιο σε πολλούς, πολλές φορές.
Δεν είναι λοιπόν καλύτερα να μην φοβόμαστε τα σκυλιά?

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Α ειμαστε συναδελφοί!! :D όντως έχουμε πολλά στην πολυτεχνειούπολη, έχω ταίσει και μερικά αλλά δεν έχω συναντήσει εχθρικές συμπεριφορές σαν αυτές που περιγράφεις... Βασικα δεν έχω πέσει ποτέ πάνω σε αγέλη, όλο μόνα τους τα βλέπω... Με ανησύχησες λίγο τώρα...:confused: Φυσικά και είναι καλύτερο να μην τα φοβόμαστε ο πανικος είναι ο χειρότερος σύμβουλος, εξαγριώνει τα σκυλιά ακόμα πιο πολύ

Last edited:

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
:):):)

Καλά κι εγώ τόσα χρόνια 2-3 φορές έχει τύχει να είμαι μπροστά σε επιθετικές εκδηλώσεις. Τις 2 είχα σκυλί μαζί μου και πέρναγα κοντά απο εκει που κοιμόντουσαν, οπότε το δικαιολογώ γιατί ένιωσαν να απειλείται ο χώρος τους.

Το περιστατικό που περιέγραψα παραπάνω, δεν ξέρω τι μπορεί να το προκάλεσε. Αλλά μόνο μια φορά έγινε. Πριν 1 χρόνο περίπου. Εκτοτε έχω χαιδεψει πολλές φορές τα σκυλιά αυτά. Ποιος ξέρει? Ίσως κάποιος που πέρασε πριν απο μένα να τα ενοχλησε?

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.769
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος για να χαϊδέψεις ξένο σκύλο... δεν ξέρεις καμιά φορά αν είναι φοβισμένος, επιθετικός, κλπ.. Εγώ προσωπικά δεν χαϊδεύω ξένα σκυλιά, όχι γιατί τα φοβάμαι (δεν τα φοβάμαι) αλλά δεν νιώθω την ανάγκη να τα χαϊδέψω. Και γιατί να με εμπιστευτεί ένας σκύλος που με βλέπει πρώτη φορά ή σπάνια με βλέπει, δεν είμαι στην αγέλη του.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Ρε παιδιά τα σκυλιά δε "μυρίζουν το φόβο". Απλά διαβάζουν τη γλώσσα του σώματός μας και ανταποκρίνονται αναλόγως στις δικές μας ενδεχομένως άγαρμπες κινήσεις, στην επιφυλακτικότητά μας, στο "σφίξιμο", στη χαλαρότητα κ.ο.κ.

Επειδή είμαι άνθρωπος με φοβίες, έχω να πω ότι το να συμβουλεύεις κάποιον να "μη φοβάται" δεν πιάνει. Ο φόβος δεν είναι συναίσθημα ελεγχόμενο, δυστυχώς - ή μάλλον, για να γίνει, χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά - και συχνά μόνο η προσπάθεια ελέγχου του, τον μετατρέπει σε πανικό. Ωστόσο, Βασιλική, ούτε το να αποφεύγεις την πηγή του φόβου σου είναι λύση στο πρόβλημά σου. Λύση είναι η σταδιακή απευαισθητοποίηση. Εννοείται ότι δεν θα πας να περάσεις μέσα από αγέλες αδέσποτων! Αν σου τύχει και δεν μπορείς να αλλάξεις δρόμο, κράτησε την ψυχραιμία σου όσο μπορείς.
Στην περίπτωσή σου η απευαισθητοποίηση μπορεί να γίνει με τη συναναστροφή (όσο πιο πολύ μπορείς) με γνωστά, φιλικά σκυλιά, μόνη σου, αλλά και παρέα με τον δικό σου.
Στη συνέχεια επισκέψου καταφύγια σκύλων και μίλα με τους υπεύθυνους. Ζήτα να βγάλεις βόλτα ήρεμα και φιλικά σκυλάκια.

Κατά τα άλλα, όταν συναντάμε ιδιοκτήτη σκύλου ρωτάμε αν μπορούμε να τον χαϊδέψουμε (το σκύλο...), ενώ στην περίπτωση άγνωστου αδέσποτου, αν δεν είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι είναι φιλικό δεν ασχολούμαστε...

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Δε διαφωνώ με τίποτα απο όσα λες Chloe!
Αν μπορούσα θα τα είχα γραψει ακριβώς έτσι.
Απλά μου είναι αδύνατον να τα γράψω τόσο ωραία και συνοπτικά όπως εσύ και πολλοί άλλοι εδώ μέσα ή αλλού!
Καταλήγω να γράφω σεντόνια στα οποία χάνεται το κεντρικό νόημα ή πολύ σύντομα μηνύματα που έμενα μου φαίνονται περιεκτικά και κατανοητά, αλλά πολλές φορές βλέπω ότι δεν ερμηνεύονται σωστά από αυτούς που προσπαθώ να απευθυνθώ, οπότε μάλλον είναι δικό μου πρόβλημα.
Θα προσπαθήσω να το δουλεψω :D

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
@Lara_kouklara κι εγώ το έχω αυτό το θέμα με το γραπτό λόγο, ελπίζω να βελτιωθώ κι εγώ σιγά σιγά

@chloe έχεις δίκιο..
Δυστυχώς εδώ δεν έχουμε καταφύγιο, αν είχαμε σίγουρα θα έκανα επισκέψεις και για να προσφέρω βοήθεια σε ότι μπορούσα.
Δεν έχω πρόβλημα να περάσω ανάμεσα σε αγέλη από αδέσποτα και αυτό έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν. Να χαϊδέψω ξένο σκύλο έχω πρόβλημα. Έχω όμως το Μποσανόβα τον πιο ισορροπημένο σκύλο της Αμαλιάδας ημίαιμο λαμπραντοράκι που είναι ότι πρέπει για απευαισθητοποίηση.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Καλέ ο καθένας έχει το στυλ του, δεν κάνουμε εδώ διαγωνισμό δημιουργικής γραφής, πολύ καλά καταλαβαινόμαστε όλοι!
Ωραία συζήτηση Κάτια την είχα ξεχάσει :)

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Πριν καμια 20αρια χρονια με ειχε φαει ενα τερβιρεν σε ενα βενζιναδικο ευτυχως ηταν κοντα ο βενζινας κι ετσι ειμαι εδω και γραφω. Το σκυλι κοιμοταν και εγα σαν μ@λ@κ@ς πηγα χωρις να με ξερει να το χαϊδεψω. Τετοιες εμπειριες μας κανουν να σεβομαστε περισσοτερο τους τετραποδους φιλους και μας κανουν να καταλαβουμε για τι ειναι ικανοι αν το θελησουν. Σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να μας δημιουργησει φοβια σε καποιες περιπτωσεις θα ελεγα οτι ειναι πρωτης ταξεως μαθημα.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Πριν καμια 20αρια χρονια με ειχε φαει ενα τερβιρεν σε ενα βενζιναδικο ευτυχως ηταν κοντα ο βενζινας κι ετσι ειμαι εδω και γραφω. Το σκυλι κοιμοταν και εγα σαν μ@λ@κ@ς πηγα χωρις να με ξερει να το χαϊδεψω.
Τα πήρε ε?
Εμένα μια φορά σε μια έκθεση μου έκανε μαρς ένα ροτβάιλερ. Η πλάκα είναι που πάει ο φίλος μου και ρωτάει "να τη χαϊδέψω?". "Ναι" λέει η ιδιοκτήτης-εκτροφέας. Τη χαϊδεύει λάθος, χαλαρά το σκυλί, και πάω εγώ να το παίξω έξυπνη και του λέω "όχι έτσι" και τη χαϊδεύω σωστά. "Όπως σου δείχνει η κοπέλα" του λέει και η εκτροφέας κι εκείνη ακριβώς τη στιγμή μου χώθηκε η σκύλα μες στη μούρη! :eek:
Εντάξει, έζησα γιατί έπεσα πίσω την ίδια στιγμή που η γυναίκα τράβηξε τη σκύλα. Έφταιγε λέει μάλλον που φορούσα γυαλιά, καπέλο, δεν είχε χρονίσει κιόλας το σκυλί να έχει κοινωνικοποιηθεί καλά κ.ο.κ.
Αλλά γενικά... :eek::eek::eek:

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Ειναι τρομερο πως απο την απολυτη ηρεμια μπορει να τους γυρισει το ματι να παρει μπρος η μηχανη και αν δεν εισαι προετοιμασμενος να τρεχεις για ραμματα στην καλυτερη. Λες και σεληνιαζονται. Respect!!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα