Τελικά είναι κανείς μας αρχηγός?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Τελικα, αν και τεχνοκράτης, ειμαι μαλλον πολύ ρομαντικος.
Δεν πιστευω απλά στην αγαπη του σκυλου, πιστευω στην άδολη αγαπη του.

Στο harry έλεγα για NILIF, που από τα λεγόμενά του φαινόταν να μην το έχει υπόψην του. Για μένα είναι καλό να είναι καθημερινό πάντως. Γιατί η ίδια η συνέπεια βοηθάει το σκύλο….
Το εχω υποψη μου αλλά, όπως ειπα σε προηγουμενο ποστ στο παρόν τοπικ, δεν ειμαι συνεπης.
Όχι επειδη δεν γνωριζω την αξια της συνεπειας, αλλά επειδη θελω τα σκυλια μου καπου καπου να ξεσκάνε.

Λάθος? Ειμαι ετοιμος να υποστω τις συνεπειες.
Αν αποδειχθουν σοβαρές, θα διορθωσω το λαθος.

Qdog

Active Member
2 Ιουλίου 2009
26
0
@chiara: Προφανώς σκύλες δε μπορούμε ούτε είναι η θέση μας να γίνουμε, αλλά μπορούμε να διδαχθούμε από αυτές. Και προφανώς καλύπτουν διάφορες ανάγκες τα ζώα συντροφιάς. Και από την πλευρά Ψ κι εγώ που είμαι, θα συμφωνήσω. Διαφωνώ με τον εξανθρωπισμό τους απλά. Εμένα το σκυλί μου έχει προσφέρει μεγάλη ηρεμία και μου έχει διδάξει τη σημασία του εδώ και τώρα κι εγώ με τη σειρά μου της προσφέρω κάποια πράγματα. Είναι μία σχέση πάρε δώσε και αυτή.

Όσο για το χρόνο εκτέλεσης εντολής, πολλές φορές για τη δική του ασφάλεια καλό είναι να είναι σύντομος. Δεν μαθαίνουμε τέτοιες εντολές για πλάκα, άλλο τα τρικάκια. Πχ αν πλησιάζει κάποιο περίεργο σκυλί θέλω να της πω κάτσε και να το κάνει άμεσα και να συγκεντρωθεί σε εμένα.

@dimiv: Όχι, δε χρειάζεται τίποτα, ο καθένας και η καθεμιά το ψάχνουν και το αναλύουν όσο γουστάρουν. Αν είσαι εσύ εντάξει με εσένα και με τη συμπεριφορά του σκύλου σου. Κι έχεις ένα calm-submissive σκύλο με απειροελάχιστα θέματα συμπεριφοράς, τότε μην ψάχνεις τίποτα άλλο.

Γενικά, το θέμα με την αρχηγία στη σχέση με το σκύλο δεν είναι για να του λέμε τι να κάνει, είναι για να είναι ήρεμος και να έχει εμπιστοσύνη και να μη νιώθει την ανάγκη να αναλάβει αρχηγία, πράγμα που δημιουργεί άγχος και νευρικότητα στα περισσοτερα σκυλιά. Εμείς τους αφαιρούμε αυτό το βάρος και με χαρά ακολουθούν και νιώθουν ασφάλεια αν το κάνουμε καλά (λίγα είναι τα πραγματικά πραγματικά κυριαρχικά σκυλιά που θα γινόντουσαν στη φύση αρχηγοί της αγέλης τους άλλωστε).

Qdog

Active Member
2 Ιουλίου 2009
26
0
Εγώ θέλω το σκυλί μου να ξεσπάει περπατώντας, παίζοντας και μαθαίνοντας harry :D

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Δεν έχει να κάνει με ρομαντισμούς, τεχνοκρατικές αντιλήψεις ή... αίσθηση του βάθους και υπερανάλυσης. Ούτε φυσικά χαρακτηρίζει το "ποιόν" του ιδιοκτήτη.
Κάποιος που καλομαθαίνει το κατοικίδιό του δε θεωρείται "κακός" ιδιοκτήτης, κανένας δεν ανέφερε κάτι τέτοιο. Και φυσικά ναι, για τον καθένα η συμβίωση με ένα ή περισσότερα τετράποδα (ή και τρίποδα) γίνεται για διαφορετικούς λόγους και πληρεί διαφορετικές ψυχολογικές μας ανάγκες.

Δε γίνεται καμία "ανάλυση σε βάθος και ερμηνεία όπως θέλουμε" στα παραπάνω. Το πώς βγαίνουν τα συμπεράσματα των "κυριαρχικών" συμπεριφορών έχει να κάνει με την πολύ απλή μέθοδο της.. παρατήρησης. Παρατηρώντας ήδη υπάρχουσες αγέλες σκύλων διακρίνουμε επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές που σε συνδυασμό του τι θέση έχει ο σκύλος στην αγέλη, ερμηνεύονται.

Νομίζω υπάρχει μία παρερμήνευση της έννοιας της χαρας, της αγάπης, του ενθουσιασμού και του.. "overexcited". Φυσικά και υπάρχουν τα άνωθεν συναισθήματα με τον σκυλίσιο τρόπο και ούτε σημαίνει ότι όποιο σκυλό είναι πιο κάτω ιεραρχικά από εμάς είναι ένα υποτονικό σκυλοδουλάκι που κάνει ότι του λέμε, δίχως προσωπικότητα. Δεν έχει καμία σχέση και ούτε εννοείται κάτι τέτοιο.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εγώ θέλω το σκυλί μου να ξεσπάει περπατώντας, παίζοντας και μαθαίνοντας harry :D
Σε βεβαιωνω οτι ολοι στο forum αυτο το ιδιο θελουμε και φυσικα πράττουμε, οσο μπορει ο καθενας.
Επισης ειπα οτι "θελω καπου καπου να ξεσκάνε".
Το "ξεσπάει" που λες ειναι κατι τελειως διαφορετικο.

Qdog

Active Member
2 Ιουλίου 2009
26
0
Ξεσκάει είπες; Τώρα το είδα! Ε και πάλι ξεσκάει και ξεσπάει με τα παραπάνω!

dimiv

Well-Known Member
18 Αυγούστου 2008
506
0
50
Αθήνα
@dimiv: Κι έχεις ένα calm-submissive σκύλο με απειροελάχιστα θέματα συμπεριφοράς, τότε μην ψάχνεις τίποτα άλλο.
δηλαδή τώρα αυτό πως να το εκλάβω?

α) ότι γνωρίζεις τον σκύλο μου?
β)ότι έχεις εμπειρία απο west highland white terrier?
γ)ότι τα μικρά σκυλια είναι πιο "υπάκουα" από ότι τα πιο μεγάλα?

σε πληροφορω σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις ότι τα westie είναι πολύ

πεισματάρικα και με δυναμικό χαρακτήρα -εάν δεν τους δειξεις νωρίς

ποιος είναι ο "αρχηγός" σε καβαλήσανε-

δεν λέω ,δεν είναι malinois αλλά μην τα θεωρείς καθόλου εύκολα..

αλήθεια qdogi εσύ τι σκυλί έχεις ?δεν μας συστήθηκες...

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Η πρόταση της Qdog ξεκινάει με το "AN".
Δε σου είπε ότι ξέρει τι σκυλί έχεις, αλλά ότι αν είσαι ευχαριστημένος κλπ τότε εσύ κρίνεις και αποφασίζεις.

Εξαλλου συνήθως τα πιο μικρόσωμα σκυλιά, αντιθέτως με την κοινή "πεποίθηση", είναι σε πολλές περιπτώσεις πιο ιδιαίτεροι χαρακτήρες και θέλουν πιο εξειδικευμένο χειρισμό.

Qdog

Active Member
2 Ιουλίου 2009
26
0
Ό,τι είπε η Κυβέλη. Αν είσαι εντάξει με το σκυλί σου, τότε μην ψάχνεις κάτι άλλο, δεν το είπα κάπως. Δεν ξέρω το σκυλί σου κι ελπίζω να'στε μια χαρά. Τα westie ομολογουμένως είναι απόλυτα ξεροκέφαλα σκυλιά και δύσκολα και κατανοώ μια χαρά το πόσο σημαντικό είναι από νωρίς να μάθουν κάποια πράγματα.

Qdog

Active Member
2 Ιουλίου 2009
26
0
Α επίσης έχω ένα κοπρόσκυλο 9 μηνών :D Κοριτσάκι είναι, λαμπραντορίζει (χρωματικά κατά βάση), εε...αυτά :)

dimiv

Well-Known Member
18 Αυγούστου 2008
506
0
50
Αθήνα
@dimiv: Όχι, δε χρειάζεται τίποτα, ο καθένας και η καθεμιά το ψάχνουν και το αναλύουν όσο γουστάρουν. Αν είσαι εσύ εντάξει με εσένα και με τη συμπεριφορά του σκύλου σου. Κι έχεις ένα calm-submissive σκύλο με απειροελάχιστα θέματα συμπεριφοράς, τότε μην ψάχνεις τίποτα άλλο.
.
Η πρόταση της Qdog ξεκινάει με το "AN".
λυπάμαι αλλά η πρόταση με το ΑΝ είχε τελεία και ξεκίναγε καινούρια με κεφαλαίο.. εαν το διαβάσεις έτσι αλλάζει το νόημα...

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Βρε μην αρπάζεστε τι πάθατε? :D
Κι εγώ αυτό που κατάλαβε η Kyveli κατάλαβα Δημήτρη :)
Της ξέφυγε μια επιπλέον τελεία και άφησε ατελή την πρόταση χωρίς ρήμα.

dimiv

Well-Known Member
18 Αυγούστου 2008
506
0
50
Αθήνα
Don't shoot! Αλήθεια ήταν ένα συντακτικό λάθος!

δεν τρέχει τίποτα ,ήμουν και εγώ υπερβολικός ,βλέπεις έχω

μεγάλη αδυναμία στον κοντοστούπη :D

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Κατι λεγαμε για μωρά (σε άλλο τοπικ) και αρχηγους αγελης εδω…….:D

Τωρα ποιος ακουει τη Λίζα….:(

Πάντως η Ζηνα δεν εγινε φοβική, το αντιθετο μαλιστα.
Επιθετικη εγινε γιατι βαρεθηκε να την βλεπουν καποιοι ξενοι, και ειδικα κατι καλα παιδάκια, σαν παιχνιδι.

Σημ. Ο αξυριστος ασχημάντρας με τις αρχές φαλάκρας ειμαι εγω και δίπλα κοιμαται η κορη μου.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Οταν ξαπλωνει φαινεται γεματούλα. Ορθια φαινεται κανονικη.
Η γιατρος μας ειπε οτι θα ηταν καλο να χασει ελαχιστο βαρος.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Από τα πλευρά καταλαβαίνουμε αν είναι παχιά η όχι..;):)

Αρη διπλα κοιμάται η κόρη σου αλλα με στοργή κοιτάς την μικρη..

Respect!!:D:D