Τα φώτα σας για απόκτηση γερμανικού ποιμενικού..

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@Yorkaddict
Ναι, μεγαλη εμφαση στο επελεξαν.

Οταν θες να σκαψεις το παρελθον μιας γραμμης σε αφορα να μαθεις τι ποιοτητας ηταν ΟΛΑ τα (η οσα περισσοτερα μπορεσεις) σκυλια αυτης κ οχι μονο ο καλυτερος σκυλος που χιλιοδιαφημιζεται για τα κατορθωματα του απο το εκτροφειο γιατι "βγηκε", για ευνοητους λογους.

Στα οσα χρονια ενασχολησης εχω, μια φορα μου ετυχε εκτροφειο να κανει update πληροφοριων δημοσια στα κουταβια που εδωσε κατα την διαρκεια της ζωης τους. Να γνωριζει δλδ αυτος που θα ψαξει, οχι μονο ποια ηταν η γιαγια του σκυλου, αλλα τι "εκανε" και τι ποιοτητα ειχε ολη η τοκετοομαδα της τριτης γενιας προγονων.

Ειδικα οι πληροφοριες που αφορουν την διαρκεια ζωης του Χ προγονου κ την αιτια θανατου (που τις θεωρω προσωπικα εξαιρετικα σημαντικες) ειναι κατι που ποτε δεν δημοσιοποιειται κ ακομα κ αν ρωτησεις αναθεμα αν θα μαθεις την αληθεια. Ομοιως για το αν καποιο σκυλι απο την γραμμη εμφανισε κατι περιεργο ιατρικα, αν εχει παρουσιασει προβληματα υγειας η χαρακτηρα, μικρα η μεγαλα...... Και παει λεγοντας.......

Οι σημαντικες πληροφοριες ειναι αυτες που δεν δημοσιοποιουνται, η αυτες που πρεπει να γινεις κατασκοπος της CIA για να τις μαθεις, ΑΝ μαθεις!

Τωρα αν μας κανουν χαρη? Προσωπικα θεωρω οτι οποιος δεν ξερει να δωσει τετοιες πληροφοριες για τα σκυλια του, δεν ενδιαφερεται πραγματικα. Το θεωρω κριτηριο συνεργασιας το αν ο εκτροφεας (με η χωρις εισαγωγικα) γνωριζει αυτες τις πληροφοριες κ αν θα τις μοιραστει.

Οι λογοι μπορει να ειναι πολλοι, εχει να κανει κυριως με το αν συμφαιρει να ακουστουν καποιες πληροφοριες.
Μου ετυχε εκτροφεας να πει εν πληρη ειλικρινεια "η τοκετοομαδα αυτη δεν μου εβγαλε καλα" πισινα" και απο τα 6 αδερφια τα 3 εχουν εγχειριστει για γονατα κ χιαστους". Ποσοι το λενε αυτο? Που αν δεν στο πει ο ιδιος πιθανον να μην μπορεσεις να το μαθεις ποτε!! Η οτι απο την μερια του Χ αρσενικου εχω 4 κρουσματα συστροφων κ ενα σκυλι το χασαμε απο αυτο στην ηλικια των 3ετων. Ποσοι αντεχουν να ειναι τοσο ειλικρινεις;

Συνηθως οι εκτροφεις λενε στον πελατη τα καλα που θελει να ακουσει για να νιωσει καλυμμενος κ τα αλλα τα σκεπαζουν με ενα "δεν ξερω". Αντιστοιχα δημοσιευουν τα κατορθωματα του σκυλου ενω τα προβληματα δεν τα αναφερουν ποτε κ πουθενα (λες κ κανενα δεν εχει προβληματα).

Μεσα απο ενα database η ξεκινοντας απο το pedigree βρισκεις βασικες πληροφοριες. Το ποσο θα το προχωρησεις μετα ειναι που εχει σημασια κ το ποσες λεπτομεριες θα μαθεις για ολα τα σκυλια της γραμμης.....

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.455
12.888
Aθήνα
Συμφωνώ Ιστ.

Βέβαια εσύ τώρα πιάνεις και άλλα στοιχεία πολύ σημαντικά (ασθένειες, προβλήματα, προσδόκιμο ζωής κλπ) που αφορούν ολόκληρες τοκετοομάδες και όχι 1-2 σκύλους.
Δεν υπάρχουν αυτά Ιστ δυστυχώς.
Μόνο αν κάποιος κρατάει αρχείο και παρακολουθεί στενά έναν εκτροφέα, μπορεί να βγάλει μια άκρη και ΑΝ βγάλει άκρη. Γιατί χάνονται τα ίχνη πάρα πολλών σκύλων.

Επίσης μην ξεχνάμε πως όλα αυτά αφορούν και άλλους εκτροφείς και όχι μόνο 5-10 μελλοντικούς ιδιοκτήτες που θέλουν να το ψάξουν παραπάνω.

• Like
Reactions: alexxela

ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Χθές σκεφτόμουν πόσοι άραγε από τους εκτροφείς κρατάνε επαφές με όσους πήραν σκυλία από αυτούς, αν μη τι άλλο για να γνωρίζουν ( έστω προσωπικά ) την πορεία των σκύλων τους ώστε να εξάγουν συμπεράσματα.

Θεωρώ πως είναι χρήσιμο, μέχρι ένα βαθμό, να μου δώσει ο εκτροφέας τα τηλέφωνα άλλων που πήραν σκυλιά απο αυτόν ώστε να μπορέσω να ενημερωθώ.

* Αν ήμουν μέλος του ΚΟΕ ( στο ΔΣ ή απλό μέλος ) και κατέβαζα μια πρόταση για την δημιουργία βάσης δεδομένων όπου ο καθένας κάτοχος θα μπορούσε να γράψει τα προβλήματα ή την πορεία ζωής του σκύλου του πως θα την αντιμετώπιζαν ; :LOL::LOL::LOL: Κλειδί μοναδικότητος υπάρχει, το pedigree.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Συμφωνώ Ιστ.

Βέβαια εσύ τώρα πιάνεις και άλλα στοιχεία πολύ σημαντικά (ασθένειες, προβλήματα, προσδόκιμο ζωής κλπ) που αφορούν ολόκληρες τοκετοομάδες και όχι 1-2 σκύλους.
Δεν υπάρχουν αυτά Ιστ δυστυχώς.
Μόνο αν κάποιος κρατάει αρχείο και παρακολουθεί στενά έναν εκτροφέα, μπορεί να βγάλει μια άκρη και ΑΝ βγάλει άκρη. Γιατί χάνονται τα ίχνη πάρα πολλών σκύλων.

Επίσης μην ξεχνάμε πως όλα αυτά αφορούν και άλλους εκτροφείς και όχι μόνο 5-10 μελλοντικούς ιδιοκτήτες που θέλουν να το ψάξουν παραπάνω.
Μα ποσο επιφανειακο ειναι να ενδιαφερεται ο εκαστοτε μονο για το αν ο σκυλος που ζευγαρωνει εχει ΙΡΟ και επισημες δυσπλασιας Α;
Εχει κι αυτο την βαρυτητα του, αλλα ειναι μια σταγονα στον ωκεανο της γενικοτερης αναζητησης......

Δεν ενδιαφερεται να μαθει τι "ποιοτητας" ηταν τα αλλα αδερφια? απο τι κ σε τι ηλικια πεθαναν οι προγονοι; ποιο ηταν το οριο ηλικιας κ η αιτια θανατου των τοκετοομαδων των προγονων; αν κ τι προβληματα εμφανισαν ολα αυτα τα ζωα στην διαρκεια της ζωης τους; πως ζουσαν σε τι συνθηκες τι εκαναν στην ζωη τους; πως ηταν ο χαρακτηρας των σκυλων της τοκετοομαδας;; αν σκυλια απο την τομετοομαδα των γονιων στα χερια αλλων εδωσαν απογονους, με τι ζευγαρωματα κ τι αποτελεσματα;;
Πως γινεται αυτα να μην ενδιαφερουν που στην τελικη ΕΙΝΑΙ η ουσια;;
Οπως το βλεπω εγω παντα ετσι;
Που ναι, οκ... Εχω καει λιγο παραπανω....

Πρεπει λοιπον να φτιαξει αρχειο για τον εκτροφεα που τον ενδιαφερει, να κανει μονος του tracking για οσα ζωα μπορει να ανακαλυψει, να μαθει πληροφοριες γι αυτα, να μιλησει με ιδιοκτητες, ανταγωνιστες, συνεργατες και φυσικα με αυτους που εχει τσακωθει κ οταν φτασει να βρεθει δια ζωσης να μαθει και τις λεπτομεριες που του λειπουν για συμπληρωθουν τα κομματια του παζλ της ολοκληρωμενης εικονας.

Δεν θα συμφωνησω με το "δεν υπαρχουν αυτα".
Υπαρχουν, αλλα ειναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ κρυμμενα κ θελει ΠΟΛΥ κοπο ΚΑΙ τροπο για να τα ανακαλυψεις.
Εαν εμενα μου πηρε καπου 1,5χρονο "εργασιων τυπου CIA" απειρες συζητησεις +2 διερευνητικα ταξιδια στο εξωτερικο, που δεν ξεκινουσα απο το μηδεν, θεωρω οτι ο Χ υποψηφιος ιδιοκτητης θελει αρκετα πανω απο τοσο κ δεν θα τολμουσα να το μεταφρασω σε κοστος.....
Σιγουρα παντως μετα απο ολο αυτο οτι κι αν ζητησει ο εκαστοτε ως "τιμη" ειναι αμελητεο, γιατι με ολη αυτη την αναζητηση ξερεις ακριβως τι θελεις, γιατι το θελεις και γιατι θελεις αυτο κ οποιοδηποτε αλλο.. ......
Αυτα για οποιον θελει να καει και να ΞΕΡΕΙ.

Μπορει βεβαια να παει με την λογικη της απλης τυπικης αναζητησης αλλα ο ανθρωπος παραπανω ρωτησε πως κανεις trackback σε γραμμες.....

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
Αναφέρεσαι σε ελληνικά σκυλιά ή γενικώς;

Ο καθένας μπορεί βάλει το λιθαράκι του. Ειδικά σε τέτοιες βάσεις δεδομένων που είναι επεξεργάσιμες.
Στο pedigreedatabase πχ δεν έχει υλικό να ψάξεις;
για Ελλαδα λεμε,για παραεξω απο εδω δεν ξερω,ειδικα για γπ
οπως το πες,ο καθενας μπορει να βαλει το λιθαρακι του και συνηθως γραφοντε μονο σκλια που εχουν κανει κατι η κραταν οι εκτροφεις.
δεν θα μπει στην διαδικασα καν ο νεος ιδιοκτητης να το γραψει και ας ειναι και τζαμπα.

συν οτι ακομα και σε αυτες τις βασεις μπορεις να γραψεις ενα ψεμματακι για ακτινες πχ.

• Like
Reactions: Yorkaddict

AGRIAN

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2015
590
1.968
Αθήνα
@Yorkaddict
Ναι, μεγαλη εμφαση στο επελεξαν.

Οταν θες να σκαψεις το παρελθον μιας γραμμης σε αφορα να μαθεις τι ποιοτητας ηταν ΟΛΑ τα (η οσα περισσοτερα μπορεσεις) σκυλια αυτης κ οχι μονο ο καλυτερος σκυλος που χιλιοδιαφημιζεται για τα κατορθωματα του απο το εκτροφειο γιατι "βγηκε", για ευνοητους λογους.

Στα οσα χρονια ενασχολησης εχω, μια φορα μου ετυχε εκτροφειο να κανει update πληροφοριων δημοσια στα κουταβια που εδωσε κατα την διαρκεια της ζωης τους. Να γνωριζει δλδ αυτος που θα ψαξει, οχι μονο ποια ηταν η γιαγια του σκυλου, αλλα τι "εκανε" και τι ποιοτητα ειχε ολη η τοκετοομαδα της τριτης γενιας προγονων.

Ειδικα οι πληροφοριες που αφορουν την διαρκεια ζωης του Χ προγονου κ την αιτια θανατου (που τις θεωρω προσωπικα εξαιρετικα σημαντικες) ειναι κατι που ποτε δεν δημοσιοποιειται κ ακομα κ αν ρωτησεις αναθεμα αν θα μαθεις την αληθεια. Ομοιως για το αν καποιο σκυλι απο την γραμμη εμφανισε κατι περιεργο ιατρικα, αν εχει παρουσιασει προβληματα υγειας η χαρακτηρα, μικρα η μεγαλα...... Και παει λεγοντας.......

Οι σημαντικες πληροφοριες ειναι αυτες που δεν δημοσιοποιουνται, η αυτες που πρεπει να γινεις κατασκοπος της CIA για να τις μαθεις, ΑΝ μαθεις!

Τωρα αν μας κανουν χαρη? Προσωπικα θεωρω οτι οποιος δεν ξερει να δωσει τετοιες πληροφοριες για τα σκυλια του, δεν ενδιαφερεται πραγματικα. Το θεωρω κριτηριο συνεργασιας το αν ο εκτροφεας (με η χωρις εισαγωγικα) γνωριζει αυτες τις πληροφοριες κ αν θα τις μοιραστει.

Οι λογοι μπορει να ειναι πολλοι, εχει να κανει κυριως με το αν συμφαιρει να ακουστουν καποιες πληροφοριες.
Μου ετυχε εκτροφεας να πει εν πληρη ειλικρινεια "η τοκετοομαδα αυτη δεν μου εβγαλε καλα" πισινα" και απο τα 6 αδερφια τα 3 εχουν εγχειριστει για γονατα κ χιαστους". Ποσοι το λενε αυτο? Που αν δεν στο πει ο ιδιος πιθανον να μην μπορεσεις να το μαθεις ποτε!! Η οτι απο την μερια του Χ αρσενικου εχω 4 κρουσματα συστροφων κ ενα σκυλι το χασαμε απο αυτο στην ηλικια των 3ετων. Ποσοι αντεχουν να ειναι τοσο ειλικρινεις;

Συνηθως οι εκτροφεις λενε στον πελατη τα καλα που θελει να ακουσει για να νιωσει καλυμμενος κ τα αλλα τα σκεπαζουν με ενα "δεν ξερω". Αντιστοιχα δημοσιευουν τα κατορθωματα του σκυλου ενω τα προβληματα δεν τα αναφερουν ποτε κ πουθενα (λες κ κανενα δεν εχει προβληματα).

Μεσα απο ενα database η ξεκινοντας απο το pedigree βρισκεις βασικες πληροφοριες. Το ποσο θα το προχωρησεις μετα ειναι που εχει σημασια κ το ποσες λεπτομεριες θα μαθεις για ολα τα σκυλια της γραμμης.....
Το πιο σημαντικό και ουσιαστικό σχόλιο/άποψη/γνώση που διάβασα/άκουσα ποτέ στο τεράστιο θέμα "Επιλογή εκτροφέα/κουταβιού".

Χίλια μπράβο ιστ.

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.008
2.720
Δραμα
@Yorkaddict
το ποστ 261 ειναι απο αυτα που αυριο μεθαυριο θα λες που το ξεθαψες

@east49
Εναlike ειναι λιγο. Μεγαλες αληθειες, απλα λιτα και ομορφα. Ο πυρηνας και η ουσια της αναζητησης εκτροφικου σκυλου. Ουτοπικα ξεουτοπικα δεν εχει σχεση. Εκτροφεας που απο μονος του θα σου που η ταδε γεννα αυτα τα προβληματα, η αλλη τα αλλα...θεωρουσα οτι δεν υπαρχει, και μονο αν εισαι τερμα insider θα εχεις προσβαση σε τετοια πληροφορια. Η πλειοψηφια θεωρω οτι δεν τα λεει ουτε στις γυναικες τους ουτε στις μανες τους... πιθανοτατα ουτε στον ιδιο τους τον εαυτο...και ισως απο εκει θα πρεπει να ξεκινησουμε...
Ενα like ειναι λιγο.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Ευχαριστω για τα καλα σας λογια, να ειστε καλα.....
Δεν θεωρω οτι ανακαλυψα την Αμερικη παντως.....

Γενικα ομως θα ηθελα αυτο το ποστ 261, σε συνδιασμο με το 264, να θυμηθειτε να τα ανασκαψουμε οταν θα κληθω να ξανα-απαντησω γιατι πλεον διαλεγω σκυλια απο..... εκει που διαλεγω και πως διαλεγω χωρις να ζηταω τιτλους και βεβαιωσεις.......

Οχι μετα απο πολλα χρονια.... "πρακτορας", δεν ενδιαφερομαι αν ο αλλος δεν μπορει να μου πει την ουσια "ποια ειναι τα σκυλια του" οχι μονο ο πολυδιαφημισμενος σκυλος που κρατησε του βγηκε κ λανσαρει παντου.......

Υ. Γ. Καποια στιγμη που θα εχω χρονο να φτιαξω σεντονια που θα περισσευαν κ στο hilton θα γραψω στο γνωστο θεμα για την "αναζητηση της γενιας της" η αλλιως "το τριτο ταξιδι"...... η αλλιως" οδηγιες για υποψηφιους πρακτορες CIA part2"......

• Like
Reactions: Yorkaddict

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Δεν ενδιαφερεται να μαθει τι "ποιοτητας" ηταν τα αλλα αδερφια? απο τι κ σε τι ηλικια πεθαναν οι προγονοι; ποιο ηταν το οριο ηλικιας κ η αιτια θανατου των τοκετοομαδων των προγονων; αν κ τι προβληματα εμφανισαν ολα αυτα τα ζωα στην διαρκεια της ζωης τους; πως ζουσαν σε τι συνθηκες τι εκαναν στην ζωη τους; πως ηταν ο χαρακτηρας των σκυλων της τοκετοομαδας;; αν σκυλια απο την τομετοομαδα των γονιων στα χερια αλλων εδωσαν απογονους, με τι ζευγαρωματα κ τι αποτελεσματα;;
Πως γινεται αυτα να μην ενδιαφερουν που στην τελικη ΕΙΝΑΙ η ουσια;;
Οπως το βλεπω εγω παντα ετσι;
Που ναι, οκ... Εχω καει λιγο παραπανω....
Σε καμια περιπτωση δεν εφτασα στο επιπεδο να κανω πχ. 2-3 διερευνητικα ταξιδια στο εξωτερικο, αλλα το τερματισα οσο μπορουσα και ηξερα στο ιντερνετικο ψαξιμο και κυριως στις ερωτησεις μου προς τον εκτροφεα. Νομιζα οτι μονο εγω θα ειχα ρωτησει τις αιτιες θανατου για ολα τα σκυλια που χρησιμοποιει το εκτροφειο και εχει καθιερωσει τις γραμμες του! χαιρομαι που τελικα διαπιστωνω οτι δεν ειμαι ο μονος...:cool:

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.455
12.888
Aθήνα
Δεν θα συμφωνησω με το "δεν υπαρχουν αυτα".
Εξαρτάται από το παρελθόν του κάθε σκύλου Ιστ και ποιοί εξεθρεψαν τους προγόνους του. Μπορεί για τις πρώτες 5,6 γενιές να έχεις τα στοιχεία που θες, αλλά πιο πίσω να επικρατεί χάος.
Προτιμώ χίλιες φορές έναν σκύλο με καθαρό και γεμάτο παρελθόν, παρά ένα "πυροτέχνημα" αγνώστου προέλευσης.

Αυτό θεωρώ πως είναι καθαρά στο χέρι μας να επιλέξουμε και σαν μελλοντικοί κηδεμόνες, αλλά και σαν μελλοντικοί εκτροφείς. Γιατί το ίδιο πρόβλημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πρώτοι, αντιμετωπίζουν και οι δεύτεροι. Στους εκτροφείς δε, το ίδιο πρόβλημα έχει πολύ μεγαλύτερες επιπτώσεις, γιατί στο παρελθόν βασίζεται το μέλλον. Εκεί μιλάμε για γενετικο υλικό.
Επομένως και αν το πάμε αντίστροφα, το pedigree ενός σκύλου δείχνει πολλά περισσότερα από όσα φανταζόμαστε για τις προθέσεις ενός εκτροφέα.

Last edited:
  • Like
Reactions: Siegfried

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Εξαρτάται από το παρελθόν του κάθε σκύλου Ιστ και ποιοί εξεθρεψαν τους προγόνους του. Μπορεί για τις πρώτες 5,6 γενιές να έχεις τα στοιχεία που θες, αλλά πιο πίσω να επικρατεί χάος.
Προτιμώ χίλιες φορές έναν σκύλο με καθαρό και γεμάτο παρελθόν, παρά ένα "πυροτέχνημα" αγνώστου προέλευσης.

Αυτό θεωρώ πως είναι καθαρά στο χέρι μας να επιλέξουμε και σαν μελλοντικοί κηδεμόνες, αλλά και σαν μελλοντικοί εκτροφείς. Γιατί το ίδιο πρόβλημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πρώτοι, αντιμετωπίζουν και οι δεύτεροι. Στους εκτροφείς δε, το ίδιο πρόβλημα έχει πολύ μεγαλύτερες επιπτώσεις, γιατί στο παρελθόν βασίζεται το μέλλον. Εκεί μιλάμε για γενετικο υλικό.
Επομένως και αν το πάμε αντίστροφα, το pedigree ενός σκύλου δείχνει πολλά περισσότερα από όσα φανταζόμαστε για τις προθέσεις ενός εκτροφέα.
Ενταξει ναι, οι 5-6γενιες κ εμενα μου φαινονται πολλες για να παρεις λεπτομερεις αναφορες. Εγω ειχα απαιτησεις για λεπτομεριες μεχρι την τριτη γενια (που σε μια οχι τοσο βιαστικη εκτροφη ηταν περιπου μια δεκαετια πισω, αλλα ειχα κ απαιτησεις πλαγιως του δεντρου. Δλδ ολα τα αδερφια της γενιας τα παιδια αυτων κλπ κλπ οτι τελοσπαντων μπορουσε καποιος να κανει tracking κι οτι δεν χανοταν στο αγνωστο......

Η σημασια και για τον αγοραστη ειναι τεραστεια, γιατι ο κανονας λεει οτι ο τοπ σκυλος εκτροφης ταδε, δεν θα φτασει στα χερια του Ελληνα που θελει pet. Ειναι δλδ ποιο πιθανον να παρεις σκυλο που φερνει στο μεσο ορο του εκτροφειου παρα στον σουπερ πρωταθλητη που ζευγαρωσε..... Κι αυτο ο εκαστοτε αγοραστης πρεπει να το καταλαβει.

Αυτο που λεει παραπανω ο @sea-mol ειναι γεγονος.
Ο ιδιοκτητης θα πρεπει να ξερει οτι κ με τον οσο ιδρωτα θα ριξει, παλι το τοπ δεν θα το παρει, γιατι ο καλος εκτροφεας θα το κρατησει για παρτη του.
Ευτυχης θα ειναι, αν οι προδιαγραφες του δεν ταιριαζουν με του εκτροφεα, οποτε ο καθενας θα παρει το καλυτερο γι αυτον......

Το δε bold παραπανω ειναι μια κουβεντα μονο του....
Ειδικα στα corso που το 70% των σκυλων δεν συνοδευονται απο εκτροφικο ονομα......
Αν δεν ξερεις ακριβως τι κ ποιος αντοστοιχει σε καθε ονομα απο πισω, δεν θα βγαλεις ακρη ποτε......

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Λίγο άσχετο με τη ροή της συζήτησης, αλλά λίγο σχετικό με τον τίτλο.
Βρήκα μία ομάδα στο fb που ...υποτίθεται είναι για "καθαρόαιμα γερμανικά ποιμενικά". Αναρτήσεις για ανεύρεση νύφης ,για ζευγάρωματα, για κουτάβια κτλ. Μέλη που ρωτάνε για τιμή και αυτοί που απαντούν "για πληροφορίες inbox".
Άλλα περίμενα να βρω, άλλα βρήκα. Οπότε θα επαναλάβω:
Πολύ ωραία τα αναλύουμε εδώ μέσα, όμως εκεί έξω η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Πολύ ωραία τα αναλύουμε εδώ μέσα, όμως εκεί έξω η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.
Γεγονος και συμφωνω μαζι σου.
Αυτο ομως δεν σημαινει οτι πρεπει να την αποδεχομαστε κ ολας, γιατι ετσι προδιαγραφουμε κ το μελλον που θα παραμεινει ιδιο κ χειροτερο.....

• Like
Reactions: Haris Drazen

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Γεγονος και συμφωνω μαζι σου.
Αυτο ομως δεν σημαινει οτι πρεπει να την αποδεχομαστε κ ολας, γιατι ετσι προδιαγραφουμε κ το μελλον που θα παραμεινει ιδιο κ χειροτερο.....
Σαφως και πρεπει να γραφουμε το σωστο, ωστε και ενας ενδιαφερομενος να αλλαξει ροτα. Κερδος ειναι.
Εγω απλα επισημανα οτι οι εντος φορουμ συζητησης απεχουν ετη φωτος απο τις εκτος. Για να μην τρεφει καποιος αυταπατες...
Και για να αποδεχτουμε οτι οσο και να φωναζουμε εδω μεσα, οσο και να τρωγομαστε με τα ρουχα μας, οι "εξω" θα μας κοιτανε σαν εξωγηινους.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.787
20.091
Και για να αποδεχτουμε οτι οσο και να φωναζουμε εδω μεσα, οσο και να τρωγομαστε με τα ρουχα μας, οι "εξω" θα μας κοιτανε σαν εξωγηινους.
Μέχρι να...σταματήσουν να μας κοιτάνε σαν εξωγήινους! ;)
Δεν πρέπει δηλαδή, να το αποδεχτούμε. Πρέπει να συνεχίσουμε να "φωνάζουμε", κυρίως έξω από δω. Αν έχω καταφέρει εγώ, μετά από ατελείωτο μπίρι-μπίρι, τουλάχιστον καμιά 10αριά τέρμα άσχετους συναδέλφους, να με ρωτάνε με ειλικρινές ενδιαφέρον μετά από κάθε αγώνα, πως πήγαμε και τι κάναμε, και να με συμβουλεύονται για ποικιλία σκυλοθεμάτων που μέχρι πρότινος, τους ήταν παντελώς άγνωστα, μπορούν όλοι, να κάνουν την διαφορά και να βάλουν το λιθαράκι τους. Ο καθένας μας, στο "αντικείμενό" του :p

Lef95

New Member
11 Νοεμβρίου 2018
3
5
29
Καλησπέρα σας,

Είμαι νέο μέλλος στο φόρουμ και άπειρος. Η υιοθεσία ενός σκύλου είναι ευθύνη που αφορά τα επόμενα 10 με 15 χρόνια και καθώς δεν είχα ποτέ σκύλο, θα ήθελα να σας θέσω κάποιες ερωτήσεις που εσείς ως έμπειροι μπορείτε να μου απαντήσετε. Με ενδιαφέρει να αποκτήσω έναν γερμανικό ποιμενικό καθώς τόσο οπτικά όσο και από πλευράς χαρακτήρα είναι ο σκύλος που εκτιμώ περισσότερο (αν μπορεί κανείς να πει κάτι τέτοιο).
Θέλω να δώσω αγάπη και φροντίδα στον σκυλάκο αν το αποφασίσω και θέλω να το κάνω υπεύθυνα και σωστά για αυτό χρειάζομαι την βοήθεια σας για να ενημερωθώ. Συγχωρήστε μου τις πολλαπλές ερωτήσεις. Σκέφτομαι να υιοθετήσω ένα σκύλο τους επόμενους μήνες και θέλω πρώτα να ενημερωθώ και να προετοιμαστώ καλά πριν πάρω την απόφαση.

1. Τι μηνιαία έξοδα απαιτεί για μία ισορροπημένη διατροφή ενός ενήλικα γερμανικού ποιμενικού;
  2. Tι ετήσια έξοδα απαιτεί η βασική κτηνιατρική φροντίδα;
  3. Αρκούν 2 καλές βόλτες την ημέρα και 1-2 φορές την εβδομάδα παιχνίδι και τρέξιμο σε πάρκο για να είναι υγιής και να εκτονώνεται; (Μένω σε διαμέρισμα)
  4. Είναι απαραίτητη επαγγελματική εκπαίδευση για να μην εξελιχθεί σε επιθετικό ενήλικα δεδομένου του ένστικτου για προστασία που έχει;
  5. Θα είναι δυστυχισμένος ένας σκυλάκος εάν λείπω στη δουλειά και μένει μόνος του παρότι θα του δίνω άπειρη αγάπη όταν θα επιστρέφω; (Είμαι τελειόφοιτος στην ιατρική και ανησυχώ γιατί θα πρέπει να λέιπω στο νοσοκομείο).
  6. Θα πρέπει να λάβω κάποιες παραμέτρους υπόψη μου στην απόφαση να αποκτήσω θυληκό ή αρσενικό εάν τελικα το αποφασίσω;
  7. Έχετε να προτείνετε αξιόπιστο εκτροφέα στη κεντρική ή βόρεια Ελλάδα; (Μένω στη Θεσσαλία).

Ζητώ συγνώμη για το πλήθος των ερωτήσεων, όμως μόνο σοβαρά και ώριμα μπορώ να δω την απόκτηση ενός σκυλάκου και θέλω ν το κάνω σωστά.

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τον πολύτιμο χρόνο σας,

• Like
Reactions: mareco

Man_os

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2018
65
87
Καβάλα
Καλως ήρθες φίλε Lef95!

Είμαι και εγώ νέος στον χώρο αυτό (με διαφορά μερικούς μόνο μήνες) και άνοιξα το post αυτό...
Απο την εισαγωγή σου καταλαβαίνω ότι δεν έχεις διαβάσει το παρών θέμα (δεν είναι κακό) αλλά θέλοντας να προλάβω τους συνφορουμήτες θα επισημάνω το πρώτο "κόκκινο πανί"...

Καλησπέρα σας,
Με ενδιαφέρει να αποκτήσω έναν γερμανικό ποιμενικό καθώς τόσο οπτικά όσο και από πλευράς χαρακτήρα είναι ο σκύλος που εκτιμώ περισσότερο (αν μπορεί κανείς να πει κάτι τέτοιο).
Στους κύκλους των φίλων του Γ.Π το οπτικό (βλέπε εκθεσιακό σκύλο μορφολογικής γραμμής) δεν συμβαδίζει απόλυτα με το θέμα χαρακτήρα βάση πάντα του προτύπου των Γ.Π (βλέπε σκύλο εργασιακής γραμμής). Με πολύ απλά λόγια ανέμενε απαντήσεις (άλλες θα είναι βασισμένες σε επιχειρήματα ενώ άλλες ίσως πιο δογματικές) και απο τις δύο παρατάξεις....
ΌΛΟΙ όμως θα σου πούνε ότι αν έχεις αποφασίσει υπεύθυνα ότι θέλεις καθαρόαιμο Γ.Π, να κοιτάξεις ο σκύλος που θα αποκτήσεις να είναι απο σοβαρό εκτροφείο και μόνο, να μην σταθείς στο οπτικό κομμάτι αλλά να εμβαθύνεις στην υγεία του σκύλου!
Για να κλείσω με την εισαγωγή σου θα σου πώ ότι υπάρχουν εκθεσιακοί σκύλοι με τον χαρακτήρα του προτύπου της φυλής αλλά θα χρειαστεί πολύ περισσότερο απο τους "επόμενους μήνες" για να τον βρείς!

Επιγραμματικά θα σου απαντήσω σε μερικά απο τα ερωτήματα σου αν και το καθένα είναι ξεχωριστό κεφάλαιο απο μόνο του...
  1. Δεν είμαι ο κατάλληλος να σου απαντήσει αλλά έχε υπόψιν σου ότι πρόκειται για μεγάλο σκύλο των 30-40 κιλών...
  2. Η βασική κτηνιατρική φροντίδα (την καλύπτεις) δεν είναι τίποτα μπροστά στα προβλήματα (ηθικά και οικονομικά) που μπορεί να αντιμετωπίσεις αν δεν προσέξεις με το θέμα τις καλής εκτροφής. Δεν έχω καμία πρόθεση να σε τρομάξω αλλά αυτό είναι το πιο σημαντικό, ψάξου εκεί!
  3. Αυτό που χρειάζεται είναι δύο καλές βόλτες την ημέρα με παιχνίδι και τρέξιμο για να είναι υγιής και να εκτονώνεται θα έλεγα εγώ.. και μιας και ανέφερες το διαμέρισμα (κ εγώ προς το παρόν σε διαμέρισμα μένω) εσύ θα είσαι άνετος με την τρίχα που θα αφήνει στο σπίτι?
  4. Το κομμάτι της επαγγελματικής εκπαίδευσης απευθύνεται πιο πολύ σε εσένα παρά στον σκύλο και ναι θεωρώ πως μόνο καλό μπορεί να σου κάνει..
  5. Αν μένεις μόνος σου και ειδικά με τις εφημερίες που θα έχεις πιστεύω ναι θα έχεις θέμα.. Σκέψου ένα κουτάβι 3-6 ή 10 μηνών μόνο του μέσα στο σπίτι για 16+ ώρες την ημέρα.... Αν όμως του παρέχεις την κατάλληλη εκτόνωση κάθε μέρα (αν μάθει δηλαδή σε ένα σταθερό και όσο γίνεται αμετάβλητο πρόγραμμα) τότε θα είσαι εντάξει, θεωρώ ότι είναι πολύ υπομονετική και προσαρμοστική φυλή.
  6. Η επιλογή θα πρέπει να γίνει με γνώμονα τον χαρακτήρα, δηλαδή πιο κουτάβι από την τοκετοομάδα ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σου, μπορεί το κατάλληλο για εσένα σκυλί να είναι αρσενικό μπορεί και θυλικό (ένας καλός εκτροφέας μπορεί να σε κατευθύνει).. Τα αρσενικά τείνουν να είναι πιο κυριαρχικά, κατά τα άλλα είναι θέμα γούστου (εγώ πχ θέλω αρσενικό)
  7. Το ποιος είναι αξιόπιστος εκτροφέας θα το αποφασίσεις εσύ βάση της γνώμης που θα έχεις σχηματίσει για αυτόν κατόπιν προσωπικής επαφής που θα έχεις μαζί του και κατόπιν εμπειριών που θα έχεις αποκομίσει μετά από πολύ διάβασμα και επισκέψεις σε πολλά εκτροφεία..
Τώρα επειδή είμαι και εγώ στο ίδιο τρυπάκι με εσένα και ξέρω ότι η απάντηση δεν σε καλύπτει καθόλου θα σου πω το εξής...
Η απάντηση που θα περίμενες να ακούσεις μπορεί να απέχει κατά πολύ από αυτήν που θα λάβεις!
Μπήκες σε ένα κυνοφιλικό forum να ζητήσεις βοήθεια για το θέμα της επιλογής κουταβιού (το πρώτο σωστό βήμα!). Έχε υπόψιν σου ότι απάντηση του τύπου <<Πάνε στον τάδε, έχει καλά κουτάβια κ εγώ από εκεί πήρα..>> δεν θα βρεις και δεν πρέπει να βρεις!
Απευθύνεσαι σε άτομα που τους ενδιαφέρει πραγματικά η σωστή εκτροφή και μόνο βάση αυτού θα σου απαντήσουν... Αν κάνεις τον κόπο να διαβάσεις το θέμα αυτό από την αρχή, θα δεις αξιόλογους ανθρώπους (μηδενός εξαιρουμένου) να καλύπτουν τα δικά μου ερωτήματα και να με παραπέμπουν σε παραπλήσια νήματα που βοηθούν να συμπληρωθεί το καρέ!

Καλή αρχή λοιπών από μένα και να είσαι σίγουρος μόνο κερδισμένος θα βγεις!

Lef95

New Member
11 Νοεμβρίου 2018
3
5
29
Καλως ήρθες φίλε Lef95!

Είμαι και εγώ νέος στον χώρο αυτό (με διαφορά μερικούς μόνο μήνες) και άνοιξα το post αυτό...
Απο την εισαγωγή σου καταλαβαίνω ότι δεν έχεις διαβάσει το παρών θέμα (δεν είναι κακό) αλλά θέλοντας να προλάβω τους συνφορουμήτες θα επισημάνω το πρώτο "κόκκινο πανί"...

Στους κύκλους των φίλων του Γ.Π το οπτικό (βλέπε εκθεσιακό σκύλο μορφολογικής γραμμής) δεν συμβαδίζει απόλυτα με το θέμα χαρακτήρα βάση πάντα του προτύπου των Γ.Π (βλέπε σκύλο εργασιακής γραμμής). Με πολύ απλά λόγια ανέμενε απαντήσεις (άλλες θα είναι βασισμένες σε επιχειρήματα ενώ άλλες ίσως πιο δογματικές) και απο τις δύο παρατάξεις....
ΌΛΟΙ όμως θα σου πούνε ότι αν έχεις αποφασίσει υπεύθυνα ότι θέλεις καθαρόαιμο Γ.Π, να κοιτάξεις ο σκύλος που θα αποκτήσεις να είναι απο σοβαρό εκτροφείο και μόνο, να μην σταθείς στο οπτικό κομμάτι αλλά να εμβαθύνεις στην υγεία του σκύλου!
Για να κλείσω με την εισαγωγή σου θα σου πώ ότι υπάρχουν εκθεσιακοί σκύλοι με τον χαρακτήρα του προτύπου της φυλής αλλά θα χρειαστεί πολύ περισσότερο απο τους "επόμενους μήνες" για να τον βρείς!

Επιγραμματικά θα σου απαντήσω σε μερικά απο τα ερωτήματα σου αν και το καθένα είναι ξεχωριστό κεφάλαιο απο μόνο του...
Δεν είμαι ο κατάλληλος να σου απαντήσει αλλά έχε υπόψιν σου ότι πρόκειται για μεγάλο σκύλο των 30-40 κιλών...
Η βασική κτηνιατρική φροντίδα (την καλύπτεις) δεν είναι τίποτα μπροστά στα προβλήματα (ηθικά και οικονομικά) που μπορεί να αντιμετωπίσεις αν δεν προσέξεις με το θέμα τις καλής εκτροφής. Δεν έχω καμία πρόθεση να σε τρομάξω αλλά αυτό είναι το πιο σημαντικό, ψάξου εκεί!
Αυτό που χρειάζεται είναι δύο καλές βόλτες την ημέρα με παιχνίδι και τρέξιμο για να είναι υγιής και να εκτονώνεται θα έλεγα εγώ.. και μιας και ανέφερες το διαμέρισμα (κ εγώ προς το παρόν σε διαμέρισμα μένω) εσύ θα είσαι άνετος με την τρίχα που θα αφήνει στο σπίτι?
Το κομμάτι της επαγγελματικής εκπαίδευσης απευθύνεται πιο πολύ σε εσένα παρά στον σκύλο και ναι θεωρώ πως μόνο καλό μπορεί να σου κάνει..
Αν μένεις μόνος σου και ειδικά με τις εφημερίες που θα έχεις πιστεύω ναι θα έχεις θέμα.. Σκέψου ένα κουτάβι 3-6 ή 10 μηνών μόνο του μέσα στο σπίτι για 16+ ώρες την ημέρα.... Αν όμως του παρέχεις την κατάλληλη εκτόνωση κάθε μέρα (αν μάθει δηλαδή σε ένα σταθερό και όσο γίνεται αμετάβλητο πρόγραμμα) τότε θα είσαι εντάξει, θεωρώ ότι είναι πολύ υπομονετική και προσαρμοστική φυλή.
Η επιλογή θα πρέπει να γίνει με γνώμονα τον χαρακτήρα, δηλαδή πιο κουτάβι από την τοκετοομάδα ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σου, μπορεί το κατάλληλο για εσένα σκυλί να είναι αρσενικό μπορεί και θυλικό (ένας καλός εκτροφέας μπορεί να σε κατευθύνει).. Τα αρσενικά τείνουν να είναι πιο κυριαρχικά, κατά τα άλλα είναι θέμα γούστου (εγώ πχ θέλω αρσενικό)
Το ποιος είναι αξιόπιστος εκτροφέας θα το αποφασίσεις εσύ βάση της γνώμης που θα έχεις σχηματίσει για αυτόν κατόπιν προσωπικής επαφής που θα έχεις μαζί του και κατόπιν εμπειριών που θα έχεις αποκομίσει μετά από πολύ διάβασμα και επισκέψεις σε πολλά εκτροφεία..
Τώρα επειδή είμαι και εγώ στο ίδιο τρυπάκι με εσένα και ξέρω ότι η απάντηση δεν σε καλύπτει καθόλου θα σου πω το εξής...
Η απάντηση που θα περίμενες να ακούσεις μπορεί να απέχει κατά πολύ από αυτήν που θα λάβεις!
Μπήκες σε ένα κυνοφιλικό forum να ζητήσεις βοήθεια για το θέμα της επιλογής κουταβιού (το πρώτο σωστό βήμα!). Έχε υπόψιν σου ότι απάντηση του τύπου <<Πάνε στον τάδε, έχει καλά κουτάβια κ εγώ από εκεί πήρα..>> δεν θα βρεις και δεν πρέπει να βρεις!
Απευθύνεσαι σε άτομα που τους ενδιαφέρει πραγματικά η σωστή εκτροφή και μόνο βάση αυτού θα σου απαντήσουν... Αν κάνεις τον κόπο να διαβάσεις το θέμα αυτό από την αρχή, θα δεις αξιόλογους ανθρώπους (μηδενός εξαιρουμένου) να καλύπτουν τα δικά μου ερωτήματα και να με παραπέμπουν σε παραπλήσια νήματα που βοηθούν να συμπληρωθεί το καρέ!

Καλή αρχή λοιπών από μένα και να είσαι σίγουρος μόνο κερδισμένος θα βγεις!

Αγαπητέ @Man_os ,

Σε ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική και ευγενική απάντηση σου καθώς και για τον χρόνο που αφιέρωσες. Καλώς σε βρήκα!
Το ξέρω πως το μήνυμα μου φαντάζει πολύ απλό ή basic συγκριτικά με όσα διαβάζω στο φόρουμ. Όλους όμως εδώ μας συνδέει η αγάπη και ο θαυμασμός για τους σκύλους. Θα προσπαθήσω να σου απαντήσω δίνοντας υλικό στον διάλογο μας.

Γράφοντας ''οπτικά'' ή ''χαρακτήρα'', εγώ δεν ήθελα να κάνω παραπομπή στο ''κόκκινο'' πανί που λες και εσύ, δηλαδή στο θέμα Εργασιακός γ.π Vs Εκθεσιακός. Αντιλαμβάνομαι την σημαντικότητα των πληροφοριών αυτών, απλώς εμένα προσωπικά δεν με απασχολούν. Με το ''οπτικά'' εννοούσα ότι μου αρέσει το χρώμα του, το τρίχωμα του, η σωματική του διάπλαση, η μύτη του, τα μάτια του κτλ κτλ. Αυτό που για εμένα είναι το σπουδαιότερο, είναι σαφώς ο χαρακτήρας. Και είναι και ο βασικός λόγος που θα ήθελα έναν γ.π. Η ευφυία του, που θαυμάζω και αν το αποφασίσω θα δεσμευτώ να την κρατώ σε εγρήγορση, το ότι δεν έχει συχνά αψυχολόγητες εξάρσεις ή επιθετικότητα, ότι είναι υπάκουος και συγκριτικά με άλλες ράτσες εύκολα εκπαιδεύσιμος, το ότι είναι προστατευτικός για τους αγαπημένους του, προσαρμοστικός κτλ κτλ .Ο χαρακτήρας και το να είναι υγιής ο σκυλάκος στο long term είναι για εμένα τα πιο σημαντικά. το αν δεν έχει τις τέλειες αναλογίες, η δεν είναι άψογος χρωματικά κτλ κτλ δεν με απασχολούν καθόλου. Ο χαρακτήρας είναι που με οδηγεί στο να επιθυμώ γερμανικό ποιμενικό εν συντομία.

Αναφορικά με τις τρίχες στο σπίτι, μεγάλωσα από παιδί σε μία οικογένεια με 4 περσικές μακρύτριχες λευκές γάτες. Είμαι συνηθισμένος και προσαρμοσμένος στο μάδημα ;) .

Στο κομμάτι των εφημεριών να σου πω την συλλογιστική μου. Εφημερίες θα ξεκινήσω πρακτικά σε 3 χρόνια από τώρα. Μέχρι τότε δε θα έχω εφημερίες, παρόλα αυτά σκέφτομαι σε βάθος 15ετίας για τον σκυλάκο. Σκέφτηκα λοιπόν πως καθώς θέλω να έχω έναν σκύλο, δεδομένου πως τα επόμενα χρόνια θα είναι μάλλον δυσκολότερα παρά ευκολότερα από άποψης ωραρίου, θα ήταν λογικό να αποκτήσω ένα κουτάβι όσο είμαι ακόμα χωρίς εφημερίες. ώστε α μη χρειάζεται να μένει μόνο του πολλές ώρες και ώστε να το κοινωνικοποιήσω σωστά και να έχω όλο το χρόνο και την υπομονή για να το εκπαιδεύσω και να καλλιεργήσω τις πνευματικές και σωματικές δυνατότητες του. Στη συνέχεια όταν θα έχω τις εφημερίες, θα μπορώ να έχω έναν σωστά διαμορφωμένο σκύλο, ενήλικα, που θα έχουμε δεθεί και θα καταλαβαινόματσε. Στη φάση εκείνη θα με βοηθήσει η οικογένεια μου για τις μέρες που θα εφημερεύω κρατώντας το σκυλάκο αν είμαι Ελλάδα και αν είμαι εξωτερικό (που θα τον πάρω μαζί μου φυσικά), εκείνες της μέρες σκέφτομαι το petsitting που στο εξωτερικό είναι διαδεδομένο και υπάρχουν επιλογές. Σκέφτομαι λοιπόν πως είτε θα αποκτήσω ένα κουτάβι στην εποχή που θα έχω τον περισσότερο χρόνο, είτε δεν θα αποκτήσω. Γιατί αργότερα θα είναι δυσκολότερο για εμένα παρά ευκολότερο. Σε κάθε περίπτωση θα του παρέχω και πολύ αγάπη και επαρκής εκτόνωση και παιχνίδι, δεν θα έκανα εκπτώσεις στην φροντίδα του σκύλου, θα έκανα στη δική παρά στη δική του.

Δεν γνωρίζω πως επιλέγει κανείς κουτάβι. Είναι ένα ''κλικ'' που συμβαίνει μεταξύ ενδιαφερόμενου και κουταβιού; Είναι εκείνο που θα τρέξει προς εσένα; Είναι το πιο ντροπαλό αν πχ. θέλεις ένα λιγότερο δυναμικό και περισσότερο ήρεμο σκύλο; Δυστυχώς δεν το γνωρίζω.

Για το εκτροφείο αντιλαμβάνομαι πως μία απάντηση όπως αυτή που ανέφερες θα ήταν ρηχή. ( Πήγαινε εκεί είναι καλός κτλ κτλ). Όμως όταν κάποιος για παράδειγμα έχει εδώ και 10 χρόνια 1 ή 2 γ.π από συγκεκριμένο εκτροφείο, και παρέμειναν σε καλή κατάσταση υγείας και γνωρίζει και άλλους 2 που πήραν από εκεί και όλα κύλησαν ομαλά, και που όλα αυτά τα χρόνια η σχέση με τον εκτροφέα ήταν άψογη κτ κτλ, τότε γιατί να μην μπορεί να φανεί χρήσιμη ως πληροφορία;
Με αυτό το σκεπτικό ρώτησα και εγώ. Όμως η προσωπική επαφή και η εντύπωση που θα σου αφήσει ο εκτροφέας είναι πολύ σημαντικά.

Εσύ βρήκες σκυλάκο τελικά; :)

Σε ευχαριστώ και πάλι για την όμορφη συζήτηση και τις πληροφορίες!

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
@Lef95 καλώς ήρθες...για άπειρος μια χαρά τα λες, στην θεωρία.
Πρακτικά να σου απαντήσω μόνο στο θέμα σκύλος με ιδιοκτήτη έναν άνθρωπο που εργάζεται πολλές ώρες: Είναι πάρα πολύ δύσκολος συνδυασμός, ως αδύνατος. Χρειάζεται βοήθεια...Αν αυτή θα έρθει στάνταρ από την οικογένεια σου, καλώς. Για pet sitting στην Ελλάδα το ξεχνάμε, στο εξωτερικό δεν γνωρίζω τα δεδομένα.
Σε κάθε περίπτωση, είσαι σίγουρος ότι η οικογένειά σου θέλει, αλλά κυρίως μπορεί να βοηθήσει; αν χτίσεις όλη αυτή την ωραία σχέση που περιγράφεις με τον σκύλο σου ,να υπολογίζεις ότι η συναναστροφή του σκύλου με άλλους ανθρώπους χαλάει πολλά απ όσα με κόπο έχεις καταφέρει. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες...
Απλά κράτα τον προβληματισμό και σκέψου το καλά...ένας σκύλος μόνος σε ένα σπίτι επί 10-12 δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να είναι ένας ευτυχισμένος σκύλος.