Τα φωτα σας μαγκες!

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Παιδιά μιλάμε για ένα παλικάρι δεκαέξι ετών που στην τελική μπήκε στη διαδικασία να γραφτεί σ' ένα φόρουμ και να ρωτήσει δυο πράγματα. Προτάσεις τύπου "πάρε λούτρινο/χάρισέ τον" δε βοηθάνε κανέναν. Κάπου ώπα δηλαδή. Φυσικό είναι να μη γνωρίζει κάποια πράγματα στην ηλικία του. Γι αυτό είναι εδω (αν δε φύγει τρέχοντας), για να μάθει.

Εγώ φίλε Γιώργο θα προτείνω, ειδικά τώρα που κλείνουν και τα σχολεία, να πάρεις το χρόνο σου και να διαβάσεις όσο πιο πολύ μπορείς. Το φόρουμ πιστεύω θα σε βοηθήσει πολύ. Δες βιντεάκια, διάβασε άρθρα και ο σκυλάκος σου είναι ακόμα μωρό. Μην περιμένεις να χτιστεί η Ρώμη σε μια μέρα. Όσο ασχολείσαι τόσο θα σε ανταμείβει. 3 ώρες σύνολο τη μέρα είναι όντως λίγες. Ξεκίνα να ασχολείσαι να του μαθαίνεις βασική υπακοή και μην περιμένεις θαύματα. Ένα πράγμα τη φορά. Η βόλτα μπορεί ακόμα να τον τρομάζει. Πάρε κάτι που να του αρέσει πολύ μαζί. Λίγο σαλαμάκι, λίγο τυράκι, κομματάκια κρέας για να τον επιβραβεύεις και δούλεψε μαζί του.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Ο σκύλος σου έχει μεγαλώσει τελείως λάθος πράγμα που φανερώνει η απόκτησή του. Εκεί οφείλονται τα περισσότερα προβλήματα απο αυτά που αναφέρεις συν το δέσιμο και η απομόνωση για την περισσσότερη ημέρα. Πρέπει να ζητήσεις βοήθεια απο επαγγελματία εκπαιδευτή πρωτού παγιωθούν συμπεριφορές.

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Παιδιά μιλάμε για ένα παλικάρι δεκαέξι ετών που στην τελική μπήκε στη διαδικασία να γραφτεί σ' ένα φόρουμ και να ρωτήσει δυο πράγματα. Προτάσεις τύπου "πάρε λούτρινο/χάρισέ τον" δε βοηθάνε κανέναν. Κάπου ώπα δηλαδή. Φυσικό είναι να μη γνωρίζει κάποια πράγματα στην ηλικία του. Γι αυτό είναι εδω (αν δε φύγει τρέχοντας), για να μάθει.

Εγώ φίλε Γιώργο θα προτείνω, ειδικά τώρα που κλείνουν και τα σχολεία, να πάρεις το χρόνο σου και να διαβάσεις όσο πιο πολύ μπορείς. Το φόρουμ πιστεύω θα σε βοηθήσει πολύ. Δες βιντεάκια, διάβασε άρθρα και ο σκυλάκος σου είναι ακόμα μωρό. Μην περιμένεις να χτιστεί η Ρώμη σε μια μέρα. Όσο ασχολείσαι τόσο θα σε ανταμείβει. 3 ώρες σύνολο τη μέρα είναι όντως λίγες. Ξεκίνα να ασχολείσαι να του μαθαίνεις βασική υπακοή και μην περιμένεις θαύματα. Ένα πράγμα τη φορά. Η βόλτα μπορεί ακόμα να τον τρομάζει. Πάρε κάτι που να του αρέσει πολύ μαζί. Λίγο σαλαμάκι, λίγο τυράκι, κομματάκια κρέας για να τον επιβραβεύεις και δούλεψε μαζί του.
Συμφωνώ με το νεαρό της ηλικίας.Αλλα για μένα ένας άνθρωπος 16 ετών δεν πρέπει να πάρει σκύλο για πολλούς λόγους.Καταρχην εξαρτάται ακόμα οικονομικά από άλλους οπότε δεν μπορεί να αποφασίσει μόνος του για το μέλλον του σκύλου.Επισης τα περισσότερα παιδιά σ αυτή την ηλικία θέλουν σκύλο αλλά δεν θέλουν τις ευθύνες λόγω ηλικίας πράγμα αρκετά λογικό.Επισης δεν είναι έτοιμα να θυσιάσουν άλλες διασκεδάσεις για τον σκύλο.Χωρια από αυτά τα μικρό προβλήματα υπάρχουν και σοβαρότερα...Δλδ που θα βρεθεί αυτή η ψυχή όταν ο Γιώργος θα περάσει σε μια σχολή και ύστερα πάει φαντάρος?Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι εφόσον το σκυλί σε αυτή την ηλικία μένει έξω και δη στο πατρικό του δεν υπάρχει περίπτωση να μετακομίσει εντός κατά τα φοιτητικά του χρόνια..

Επίσης για να είμαι ειλικρινής αυτό "το δε θέλω να γίνει το σκυλί κοπριτης" με προϊδεάζει ότι το σκυλί θα γίνει από αυτά τα συμπαθή μαντροσκυλα με πληγές στο λαιμό από την αλυσίδα και συνεχές γαύγισμα σε οτιδήποτε μεγαλύτερο από παραμυκιο..Επίσης δεν τον είδα πολύ πρόθυμο να ακούσει συμβουλές αλλά μάλλον να διατυπώσει απόψεις.

Αν όντως θέλει να ακούσει κάποια πράγματα και συμβουλές κυρίως για το καλό του σκύλου εννοείται ότι είμαστε εδώ για αυτό

Υ.γ για το πρώτο κομμάτι του ποστ μ πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Τρεις είναι οι περιπτώσεις:
  • Ή το ζώο δέχεται υπερπληθώρα πληροφοριών και καταστάσεων που δεν μπορεί να διαχειριστεί και έτσι το βλέπεις μονίμως μαζεμένο.
  • Ή το ζώο έχει θεματάκι με τον χαρακτήρα του.
  • Ή το ζώο δέχεται λάθος χειρισμούς από σένα.

Από αυτό που διαβάζω καταλαβαίνω ότι συμβαίνουν και τα τρία παραπάνω πράγματα με επιφύλαξη στο δεύτερο λόγω ότι δεν γνωρίζω/ουμε τον σκύλο.

Το καθημερινό σας πρόγραμμα ποιο είναι?

• Like
Reactions: GRDANE and TARA

Krhth

Member
16 Ιουνίου 2017
17
4
44
Καλημερα! Ειναι φανερο οτι εχεις κανει πολλα λαθη και ο σκυλος δεν σε θελει. Ειναι πολυ ευκολο ενας σκυλος να μην θελει η να φοβαται το αφεντικο του το βλεπω συνεχεια.. το θεμα ειναι οτι οι ιδιοι δεν το πιανουν. Οταν λες στον ΔΙΚΟ ΣΟΥ σκυλο ελα για παιχνιδι η χαδι και δεν ερχεται υπαρχει σοβαρο προβλημα! Επισης αφου βλεπεις κατι τετοιο ΠΟΤΕ ΔΕΝ του κανεις αποτομες κινησεις ΔΕΝ τον σηκωνεις με τα δυο του ποδια πανω σου και ΔΕΝ τον σηκωνεις ολοκληρο προφανως! Χειροτερευεις απλα την μεταξυ σας σχεση και οταν μεθαυριο μπει στην επομενη φαση της ηλικιας του και απο τον φοβο του ριξει και καμια δαγκα εννοειται οτι δεν θα φταιει ο σκυλος! Και 10 μηνων ο σκυλος κουταβακι θεωρειται θελει ηρεμες κινησεις και με το μαλακο! Φωνες τραβιγματα για χαδι και με το ζορι να κανει κινησεις, χειροτερο θα τον κανουν. Για να σε υπολογισει για αρχηγο του πρεπει να εισαι ηρεμος σταθερος χωρις φωνες και νευρα σιγουρα.. θα δεθεις μαζι του μαθαινοντας του εντολες μεσω του παιχνιδιου σας και στις βολτες σας! Μικρος ειναι ακομα μαθαινει, και ο δικο μου φοβοντας πολυ τωρα 11 μηνων και δεν καταλαινει τιποτα αλλα ποτε δεν τον πιεσα και ποτε δεν το στρεσαρα.. επισης ο δικος μου 6 μηνων σηκωσε πρωτη φορα ποδι και στην αρχη δεν κατουρουσε εξω μετα χαλαρωσε απο μονος του. Θα σ ελεγα να διαβασεις οσα περισσοτερα μπορεις απο εδω μεσα, δεν πειραζει αν δεν μπορεις να παρεις εκπαιδευτη αλλα σιγουρα θα εχεις χρονο να διαβασεις, να δεις βιντεακια στο ιντερνετ για εντολες ειναι πανευκολα! Για να μπηκες εδω να γραψεις φαινεται οτι ενδιαφερεσαι, καλη συνεχεια.
Ευχαριστω πολυ! Εισαι το μονο ατομο που με καταλαβαινει εδω μεσα ολοι οι αλλοι κανουν τους εξυπνους!ναι ισχυει οτι εχω κανει πολλα απο αυτα απλα θα ηθελα καποιες συμβουλες σχετικα με το πως και απο που να ξεκινησω!!Ευχαριστώ

Krhth

Member
16 Ιουνίου 2017
17
4
44

Ναι η αληθεια ειναι ενιωσα αρκατα αβολα με ολες αυτες τις απαντησεις!!Η αληθεια ειναι οτι τοσι καιρο δεν μπορουσα να αφιερωσω οσο χρονο ηθελα στον σκυλο ποσο ακομα οσο χρονο ηθελε κανονικα και μιας και εκλεισαν τα σχολεια και εχω αρκετω χρονο αποφασισα να συγκεντρωθω σε αυτον διοτι τον αγαπω και για αυτο τον εχω κιολας..απλα θα ηθελα να μου πειτε απο που και πως να αρχισω!επισης απαντησεις τυπου εισαι μικρός και ανευθυνος και δωσε τον και αλλα τετοια να λειπουν..Ευχαριστώ πολυ φιλε - φιλη!

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Ναι η αληθεια ειναι ενιωσα αρκατα αβολα με ολες αυτες τις απαντησεις!!Η αληθεια ειναι οτι τοσι καιρο δεν μπορουσα να αφιερωσω οσο χρονο ηθελα στον σκυλο ποσο ακομα οσο χρονο ηθελε κανονικα και μιας και εκλεισαν τα σχολεια και εχω αρκετω χρονο αποφασισα να συγκεντρωθω σε αυτον διοτι τον αγαπω και για αυτο τον εχω κιολας..απλα θα ηθελα να μου πειτε απο που και πως να αρχισω!επισης απαντησεις τυπου εισαι μικρός και ανευθυνος και δωσε τον και αλλα τετοια να λειπουν..Ευχαριστώ πολυ φιλε - φιλη!
Κανένας δεν είχε σκοπό να σ κάνει να νιώσεις άβολα..αν ήταν έτσι δε θα σοαταλουσαμε τον χρόνο μας... ειλικρινά για μένα το πρώτο και κυριότερο είναι να μπει ο σκύλος μέσα..

• Like
Reactions: Krhth

Krhth

Member
16 Ιουνίου 2017
17
4
44
Κανένας δεν είχε σκοπό να σ κάνει να νιώσεις άβολα..αν ήταν έτσι δε θα σοαταλουσαμε τον χρόνο μας... ειλικρινά για μένα το πρώτο και κυριότερο είναι να μπει ο σκύλος μέσα..
Αυτο φιλε δεν γινεται για καποιους συγκεκριμενους λογους

Krhth

Member
16 Ιουνίου 2017
17
4
44
Δεν μενω σε πολη μενω σε επαρχεια και τα πραγματα δεν ειναι οπως εσεις πιστευετε ο σκυλος οπως προαναφερα δεν ειναι δεμενος ολη μερα ειναι λυτος μεσα στην αυλη η οποια ειναι αρκετα μεγαλη!!

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
Γιωργο, αν το χεις παρει αποφαση να ξεκινησεις να δουλευεις με τον σκυλο σου για να χτισετε μια καλυτερη σχεση, θα σου προτινα να διαβασεις τα αρθρα που θα βρεις απο την παρακατω σελιδα:http://pettraining.gr/εκπαίδευση-σκύλων/βασική-εκπαίδευση-σκύλου/

Επισης αν τα αγγλικα ειναι σε επιπεδο lower θα σε συμβουλευα να μπεις στο youtube και να κανεις εγγραφη στα παρακατω 2 καναλια:
1) https://www.youtube.com/user/kikopup
2) https://www.youtube.com/channel/UCZzFRKsgVMhGTxffpzgTJlQ

Στο youtube εχει πληθωρα βιντεο να δεις και να δοκιμασεις να μαθεις πραγματα στον σκυλο σου. Ορεξη θελει και χρονο για ενασχοληση. Καλη επιτυχια ευχομαι.

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Δεν μενω σε πολη μενω σε επαρχεια και τα πραγματα δεν ειναι οπως εσεις πιστευετε ο σκυλος οπως προαναφερα δεν ειναι δεμενος ολη μερα ειναι λυτος μεσα στην αυλη η οποια ειναι αρκετα μεγαλη!!
Εεε και εγώ σε επαρχεία μένω...γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος αν μπορείς,δλδ ποιοι λόγοι σε εμποδίζουν να βάλεις το κουτάβι μέσα π.χ

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
[Φίλε μ Γιώργο κοίταξε για το σκυλί δεν έχει τόσο σημασία αν είναι δεμένος ή αν έχει 100 στρέμματα χώρο ν τρέξει...Ποιο μεγάλη σημασία έχει να είναι με την αγέλη του..Αγέλη σημαίνει οικογένεια για το σκύλο.Μονο ως μέρος μιας τέτοιας μπορεί να αναπτυχθεί σωστά.Μεσα σε αυτή θα μάθει τ πρέπει και τη δε πρέπει κλπ.

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Γιωργο, αν το χεις παρει αποφαση να ξεκινησεις να δουλευεις με τον σκυλο σου για να χτισετε μια καλυτερη σχεση, θα σου προτινα να διαβασεις τα αρθρα που θα βρεις απο την παρακατω σελιδα:http://pettraining.gr/εκπαίδευση-σκύλων/βασική-εκπαίδευση-σκύλου/

Επισης αν τα αγγλικα ειναι σε επιπεδο lower θα σε συμβουλευα να μπεις στο youtube και να κανεις εγγραφη στα παρακατω 2 καναλια:
1) https://www.youtube.com/user/kikopup
2) https://www.youtube.com/channel/UCZzFRKsgVMhGTxffpzgTJlQ

Στο youtube εχει πληθωρα βιντεο να δεις και να δοκιμασεις να μαθεις πραγματα στον σκυλο σου. Ορεξη θελει και χρονο για ενασχοληση. Καλη επιτυχια ευχομαι.
Συμφωνω!! Ξεκινα απο τα πολυ απλα πχ μαθε πως μαθαινουμε το κατσε το μεινε.. αυτα στο youtube τα βρισκεις σε ενα δευτερολεπτο! Οπως βλεπεις πρωτα θα μαθαινεις εσυ και μετα ο σκυλος.. και αυτο ειναι η μαγια του να εχουμε σκυλο πιο πολυ ο σκυλος μαθαινει εμας και μας κανει να κοψει το μυαλο μας! Φτιαξε προγραμμα με ωραριο.. ποτε τρωει ποτε παιζετε κ κανετε εντολες ποτε πατε βολτα (φυσικα μετα το φαι ποτε ασκηση μονο ξεκουραση). Τις εντολες να του τις μαθαινεις σαν παιχνιδι, οταν δεν κανει καποια απλα προσπερνα χωρις λιχουδια- επιβραβευση σε αλλη εντολη που θα ξερεις οτι εχει μαθει καλυτερα! Κλεινε καθε μαθημα θετικα με εντολες που του ειναι πλεον πανευκολες και πολυ επιβραβευση. Μη του μαθαινεις 10 εντολες μαζι, μια μια!(ολα αυτα που λεω δεν ειναι τιποτα το σπανιο θα τα βρεις και στο ιντερνετ). Γενικα οχι αποτομες κινησεις οχι πιεση φωνη ή νευρα γιατι θα πηγαινεις ενα βημα μπροστα και δυο πισω, μην πηγαινει κ ο κοπος σου τζαμπα.

Για βολτα πολλες μικρες βολτουλες για αρχη (εγω τον πηγαινα 5-7 την ημερα απο 4 λεπτα η καθε μια ομως ισα ισα δλδ για να συνηθισει τους θορυβους και τις κινησεις) οταν αρχισει να αγχωνεται μη τον πιεζεις, να γυρνατε πισω.. οταν τον βλεπεις να χαλαρωνει χαδι ή λιχουδια ΑΝ θελει..

Εγω στον δικο μου αν ηθελα να διορθωσω μια ασχημη συμπεριφορα πχ γρυλισμα σε εμενα κτλ τον εβαζα να κατσει μπροστα μου τον κοιτουσα αυστηρα και αμα πηγαινε να φυγει τον ξαναεβαζα.. ουτε ξυλο ουτε πνιχτη εκανα.. τον εβλεπα να χαλαρωνει λοιπον σιγα σιγα (εβγαζε γλωσσα κτλ) και τοτε τον αφηνα.. αλλη διορθωση η τιμωρια εγω δεν εχω χρησιμοποιησει. Αλλιως η επαφη με επαγγελματια ειναι υποχρεωτικη.

Κρητη μενεις; Αχ ωραια που ειναι.. προσοχη μεγαλη σε σκνιπες τσιμπουρια με αρρωστιες που θα τρεχετε και δεν θα φτανετε! Παντα αμπουλα μια φορα το μηνα σιτρονελα σπρει καθε σουρουπο να σου γινουν συνηθεια αυτα!!!

Γενικα θα σου ελεγα να μεινεις στο φορουμ και να διαβαζεις οσο συχνα μπορεις παλαιοτερα και τωρινα θεματα.

Krhth

Member
16 Ιουνίου 2017
17
4
44
Συμφωνω!! Ξεκινα απο τα πολυ απλα πχ μαθε πως μαθαινουμε το κατσε το μεινε.. αυτα στο youtube τα βρισκεις σε ενα δευτερολεπτο! Οπως βλεπεις πρωτα θα μαθαινεις εσυ και μετα ο σκυλος.. και αυτο ειναι η μαγια του να εχουμε σκυλο πιο πολυ ο σκυλος μαθαινει εμας και μας κανει να κοψει το μυαλο μας! Φτιαξε προγραμμα με ωραριο.. ποτε τρωει ποτε παιζετε κ κανετε εντολες ποτε πατε βολτα (φυσικα μετα το φαι ποτε ασκηση μονο ξεκουραση). Τις εντολες να του τις μαθαινεις σαν παιχνιδι, οταν δεν κανει καποια απλα προσπερνα χωρις λιχουδια- επιβραβευση σε αλλη εντολη που θα ξερεις οτι εχει μαθει καλυτερα! Κλεινε καθε μαθημα θετικα με εντολες που του ειναι πλεον πανευκολες και πολυ επιβραβευση. Μη του μαθαινεις 10 εντολες μαζι, μια μια!(ολα αυτα που λεω δεν ειναι τιποτα το σπανιο θα τα βρεις και στο ιντερνετ). Γενικα οχι αποτομες κινησεις οχι πιεση φωνη ή νευρα γιατι θα πηγαινεις ενα βημα μπροστα και δυο πισω, μην πηγαινει κ ο κοπος σου τζαμπα.

Για βολτα πολλες μικρες βολτουλες για αρχη (εγω τον πηγαινα 5-7 την ημερα απο 4 λεπτα η καθε μια ομως ισα ισα δλδ για να συνηθισει τους θορυβους και τις κινησεις) οταν αρχισει να αγχωνεται μη τον πιεζεις, να γυρνατε πισω.. οταν τον βλεπεις να χαλαρωνει χαδι ή λιχουδια ΑΝ θελει..

Εγω στον δικο μου αν ηθελα να διορθωσω μια ασχημη συμπεριφορα πχ γρυλισμα σε εμενα κτλ τον εβαζα να κατσει μπροστα μου τον κοιτουσα αυστηρα και αμα πηγαινε να φυγει τον ξαναεβαζα.. ουτε ξυλο ουτε πνιχτη εκανα.. τον εβλεπα να χαλαρωνει λοιπον σιγα σιγα (εβγαζε γλωσσα κτλ) και τοτε τον αφηνα.. αλλη διορθωση η τιμωρια εγω δεν εχω χρησιμοποιησει. Αλλιως η επαφη με επαγγελματια ειναι υποχρεωτικη.

Κρητη μενεις; Αχ ωραια που ειναι.. προσοχη μεγαλη σε σκνιπες τσιμπουρια με αρρωστιες που θα τρεχετε και δεν θα φτανετε! Παντα αμπουλα μια φορα το μηνα σιτρονελα σπρει καθε σουρουπο να σου γινουν συνηθεια αυτα!!!

Γενικα θα σου ελεγα να μεινεις στο φορουμ και να διαβαζεις οσο συχνα μπορεις παλαιοτερα και τωρινα θεματα.
Ωχχχ..η βολτα που τον πηγαινα εγω κρατουσε 2 ωρες μπορει και παραπανω

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Ωχχχ..η βολτα που τον πηγαινα εγω κρατουσε 2 ωρες μπορει και παραπανω
Ναι ειναι ακομα μικρουλης και κουραζεται.. αν κ περισσοτερο το λεω για να ξε αγχωθει πιο ευκολα και να του ρχεται το καινουργιο σιγα σιγα. για να μην αγχωνεται στις βολτες δλδ καλυτερα πολλες κ μικρες.. για εκτονωση ειναι πολυ καλο να του πετας κ να φερνει μπαλακι ή φρισμπι στον ελευθερο χωρο που εχετε πχ..

Krhth

Member
16 Ιουνίου 2017
17
4
44
Ναι ειναι ακομα μικρουλης και κουραζεται.. αν κ περισσοτερο το λεω για να ξε αγχωθει πιο ευκολα και να του ρχεται το καινουργιο σιγα σιγα. για να μην αγχωνεται στις βολτες δλδ καλυτερα πολλες κ μικρες.. για εκτονωση ειναι πολυ καλο να του πετας κ να φερνει μπαλακι ή φρισμπι στον ελευθερο χωρο που εχετε πχ..
Αυτο πως θα του το μαθω; Ευχαριστώ παρα πολυ πάντως!

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
paixnidi-mpalaki-me-sxoini.jpg Ποιο το να το φερνει πισω;; Πχ κανενα μπαλακι του τεννις του εχεις πεταξει να δεις τι κανει;; Στα περισσοτερα σκυλια βγαινει αυθορμητα να το κυνηγισουν απλα σε μερικα δεν βγαινει να το φερουν πισω ή το φερνουν αλλα δεν στο δινουν ξανα ευκολα.. αυτο θα το δεις εσυ πως θα παει.. αγορασε για πιο ευκολια και ενα μπαλακι με λουρι ενσωματωμενο πανω που ειναι για να το πιανεις εσυ ενω το εχει ο σκυλος στο στομα του , απο πετ σοπ και μπορεις να του μαθεις την εντολη "αστο".

αν θες δες τα βιντεακια αυτα της Kikopup, εμενα με βοηθησαν στο να μπω γενικα στην λογικη αρκετα..

Και μπαλακι εννοω κατι τετοιο

• Like
Reactions: Krhth

Krhth

Member
16 Ιουνίου 2017
17
4
44
View attachment 62943 Ποιο το να το φερνει πισω;; Πχ κανενα μπαλακι του τεννις του εχεις πεταξει να δεις τι κανει;; Στα περισσοτερα σκυλια βγαινει αυθορμητα να το κυνηγισουν απλα σε μερικα δεν βγαινει να το φερουν πισω ή το φερνουν αλλα δεν στο δινουν ξανα ευκολα.. αυτο θα το δεις εσυ πως θα παει.. αγορασε για πιο ευκολια και ενα μπαλακι με λουρι ενσωματωμενο πανω που ειναι για να το πιανεις εσυ ενω το εχει ο σκυλος στο στομα του , απο πετ σοπ και μπορεις να του μαθεις την εντολη "αστο".

αν θες δες τα βιντεακια αυτα της Kikopup, εμενα με βοηθησαν στο να μπω γενικα στην λογικη αρκετα..

Και μπαλακι εννοω κατι τετοιο
Ευχαριστώ πολυ! Επειδη απο αυριο θα αρχισω να του μαθαινω τις βασικες εντολες μπορει καποιος να μου πει αν πρεπει να τον επιβραβευω μονο με χαδι η η λιχουδια θα τον βοηθησει περισσοτερο; το λεω αυτο γιατι μπορει ο σκυλος να εχεις την αισθηση οτι τωρα θα το κανω για να φαω και οταν δεν εχω λιχουδια δεν θα το κανει και ενα αλλο προβλημα θα ειναι το να καταργηθει η λιχουδια

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Ευχαριστώ πολυ! Επειδη απο αυριο θα αρχισω να του μαθαινω τις βασικες εντολες μπορει καποιος να μου πει αν πρεπει να τον επιβραβευω μονο με χαδι η η λιχουδια θα τον βοηθησει περισσοτερο; το λεω αυτο γιατι μπορει ο σκυλος να εχεις την αισθηση οτι τωρα θα το κανω για να φαω και οταν δεν εχω λιχουδια δεν θα το κανει και ενα αλλο προβλημα θα ειναι το να καταργηθει η λιχουδια
Ξεκινάς με λιχουδια αλλά σιγά σιγά την κόβεις...η λιχουδια είναι για να κλειδώσει μια εντολή..Αφού την μάθει αρχίζει να του δίνεις λιχουδια 5/10 μετά 2/10 κλπ...Πάντα όμως με μπράβο...Όταν έχει κλειδώσει μπορείς να αλλάξεις την επιβράβευση σε παιχνίδι χάδι οτιδήποτε

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Να ρωτήσω κάτι το θέμα εμπιστοσύνης και όλα τα άλλα τα χθεσινά τα λύσατε??

• Like
Reactions: GRDANE

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν