Στο videos πρεπει να ειναι με κομμενα τα αυτια.Απαγορεύεται στη χώρα μας ο ακρωτηριασμός ουράς και αυτιών ει μη μόνο για ιατρικό λόγο.
Δεν συμμετέχουν σε εκθέσεις μορφολογίας αλλά ούτε πλέον και στην εκτροφή τα σκυλιά αυτά.
Στο videos πρεπει να ειναι με κομμενα τα αυτια.Απαγορεύεται στη χώρα μας ο ακρωτηριασμός ουράς και αυτιών ει μη μόνο για ιατρικό λόγο.
Δεν συμμετέχουν σε εκθέσεις μορφολογίας αλλά ούτε πλέον και στην εκτροφή τα σκυλιά αυτά.
κανείς μας....Αν και, μέχρι τώρα που μιλάμε, δεν έχω καταλάβει πως θα επηρέαζαν (αρνητικά) την εκτροφή, per se...
το βίντεο είναι από το Μιλάνο που φιλοξενήθηκε η παγκόσμια έκθεση μορφολογίας σκύλων. Δεν έχουμε όλες οι χώρες την ίδια νομοθεσία (και δεν γίνεται να την έχουμε), γι'αυτό είπα ότι απαγορεύεται στη χώρα μαςΣτο videos πρεπει να ειναι με κομμενα τα αυτια.
Δηλαδή, λες, του δικού μου, να του κόψω άμεσα ΚΑΙ τα αυτιά???...και μερικές παρατηρήσεις από εμένα.
...Στις κυνομαχίες χρησιμοποιούνται περισσότερο σκύλοι με άκοπα αυτιά.
@canis , αυτη η παρατηρηση ειναι απαραδεκτη....και μερικές παρατηρήσεις από εμένα.
1. Ο σκύλος δεν υποφέρει όταν έχει κομμένα αυτιά. Πιθανόν να "υπέφερε" λίγο όταν αυτά κόπηκαν (για μερικές ώρες ή μέρες καθ' υπερβολή).
όταν λες όσους έχεις δει? με καθαρόαιμα από εκτροφείο μικρότερα από 3 ετών? Ή γενικά σε σκυλοβόλτα να σου πει ο Α ότι εχει αμσταφ -χωρίς απαραίτητα να είναι, άρα δεν είναι από εκτροφείο άρα δεν υπόκειται γενικότερα σε έλεγχο.Ποια είναι λοιπόν η άποψη για τους εκτροφείς που δίνουν σκυλιά με κομμένα αυτιά(Δίνουν στην Ελλάδα?)?Εγώ όσους έχω δει με amstaff με κομμένα αυτιά δηλώνουν άγνοια & ότι τα πήραν έτσι.Ποια είναι η ευθύνη του ιδιοκτήτη εδώ?
Χαίρομαι που είσαι κάθετος/η & εννοείται συμφωνώ.Μακάρι να είχαν όλοι την ίδια άποψη. Από εκτροφείο ήταν 2 αμσταφ που ρώτησα και τα πήραν έτσι νομίζω. Αλλά εδώ κάπου νομίζω πως έχω διαβάσει κάτι αντίστοιχο. Ποια είναι η ευθύνη του ιδιοκτήτη όμως σε κάτι τέτοιο?όταν λες όσους έχεις δει? με καθαρόαιμα από εκτροφείο μικρότερα από 3 ετών? Ή γενικά σε σκυλοβόλτα να σου πει ο Α ότι εχει αμσταφ -χωρίς απαραίτητα να είναι, άρα δεν είναι από εκτροφείο άρα δεν υπόκειται γενικότερα σε έλεγχο.
Είναι παράνομο...end of story. Δεν χρειάζεται να "εχουμε" άποψη επ'αυτού.
Ακριβως...Όταν κάτι είναι παράνομο η ευθύνη αυτού που παρανομεί περιγράφεται από τον νόμο.
Μπορούμε να διαφωνούμε με έναν νόμο, μπορούμε να συζητάμε τις διαφωνίες μας, μπορούμε να αγωνιζόμαστε ίσως και για την κατάργηση του... αλλά δεν μπορούμε να μην τον σεβόμαστε όσο είναι σε ισχύ και/ή να προτρέπουμε άλλους να κάνουν το ίδιο.
Μη συζητήσουμε όμως εδώ για τον συγκεκριμένο νόμο.
Επισης δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ιδιοκτητων που παίρνουν τα σκυλια χωρις ακρωτηριασμό και επειδη θέλουν οι ιδιοι, πάνε και κόβουν αυτιά. Άλλη κουβέντα και αυτό.Κανένας εκτροφεας επίσημος εντός Ελλαδος δεν δίνει με κομμένα αφτια εδω και 3,5 χρόνια.Πριν επιτρεπόταν και δίνονταν και ετσι...Απαγορεύεται και δεν εχει να κερδίσει τιποτα απο αυτο.
το σκυλί και το παιδί όπως το μάθεις είναι.Αλλαζοντας λοιπον κλιμα..ειναι μια καταπληκτικη φυλη..που συμφωνα με την δικη μου εμπειρια ως τωρα καθε αλλο παρα επικινδυνη φυλη ειναι..κ τοσο παιχνιδιαρικη που εχει κερδισει και τους πιο δυσπιστους στη γειτονια.Το westie το γειτονα πολυ ομορφο αλλα επειδη γαυγιζει συνεχεια..ολοι γκρινιαζουν..Ivi wins..flawless victory!!!