Τα κανει στο μπαλκονι αλλα...

vivi7

Active Member
5 Σεπτεμβρίου 2015
42
3
33
Καλησπερα παιδια. το κουταβι μ ειναι 4μηνων κ μαλλον ημιαιμο τζακ ρασελ. Λοιπον οσο ηταν ακομα πιο μικρη της ειχα φτιαξει ενα παρκο στο δωματιο μ κ στο μπαλκονι που θα δειτε στην φωτο εκανε εκει την αναγκη της. Οταν ανοιξα το παρκο τον τελευταιο 1μιση μηνα και την αφησα ελευθερη σε ολο το σπιτι αρχικα πηγαινε κ εκανε τσισα παντου αλλα κακα πηγαινε στο μπροστινο μπαλκονι του σπιτιου κ οχι στο πισω του δωματιου μ,εκει που τα εκανε δλδ. Γιατι αλλαξε μπαλκονι? προσπαθω να την φερνω να τα κανει στο δικο μ αλλα εκεινη εχει κολησει με το μπροστινο. εχω κ πανα κ εφημεριδα δοκιμασα αλλα δεν εβγαλα ακρη. εχετε καμια αλλη προταση? υπαρχει περιπτωση να μην το αλλαξει γιατι τωρα τον τελευταιο 1μιση μηνα τα κανει μονο στο μπροστινο.
Α επισης οταν το βραδυ κοιμαμαι κ κλεινω την πορτα του δωματιου μ (η μονη της προσβαση για τουαλετα ειναι το δικο μ μπαλκονι το πισω δλδ) παει στην πορτα κ την γρατζουναει για να παει στο αλλο μπαλκονι αλλα αν δεν της ανοιξω τοτε πηγαινει στο δικο μ κ της δινω μια λιχουδια κ της λεω μπραβο.
Σορυ για την πολυλογια..

Attachments

ευα α'

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2015
55
22
35
Εγώ είχα με το Λαμπραντόρ μου μια παρόμοια κατασταση (ενω ήξερε πίσω τα έκανε κάνα δυο φορες μεσα-τσισα) το είχα ανεβάσει εδώ και μου ειπαν οτι είναι μικρο ακόμα οποτε θα κανει και τα λάθη του (3,5 μηνών). Στην δικιά σου περιπτωση παιζει ρολο και η ηλικία της αλλά και οτι πλέον είναι ελευθερη ενω πριν δεν είχε αλλη επιλογή. Εσύ να επιμενεις συνέχεια και αν έχεις χρονο προσπάθησε να είσαι απο πίσω της ώστε να μην έχεις ατυχηνατα. Θέλω να σε ρωτησω, εσύ επιμενεις και την βάζεις πίσω όταν παει να τα κανει;; Ααα και κάτι ακόμα..δεν χρειαζεται να σταματησεις να την βάζεις στο παρκο για κάνα δίωρο. Καλό κανει και σε εσένα και σε αυτήν γιατί 'απελευθερωρωνει' το στρες της!

Κάτι άλλο:Δεν την λυποσουν όλη μέρα σε ενα παρκο; Κανονικά θέλει..:Φαι, βολτα , παιχνιδι και μέσα στο παρκο για ύπνο...μόλις ξυπνήσει παλι τα ίδια ;)

• Like
Reactions: vivi7

vivi7

Active Member
5 Σεπτεμβρίου 2015
42
3
33
Εγώ είχα με το Λαμπραντόρ μου μια παρόμοια κατασταση (ενω ήξερε πίσω τα έκανε κάνα δυο φορες μεσα-τσισα) το είχα ανεβάσει εδώ και μου ειπαν οτι είναι μικρο ακόμα οποτε θα κανει και τα λάθη του (3,5 μηνών). Στην δικιά σου περιπτωση παιζει ρολο και η ηλικία της αλλά και οτι πλέον είναι ελευθερη ενω πριν δεν είχε αλλη επιλογή. Εσύ να επιμενεις συνέχεια και αν έχεις χρονο προσπάθησε να είσαι απο πίσω της ώστε να μην έχεις ατυχηνατα. Θέλω να σε ρωτησω, εσύ επιμενεις και την βάζεις πίσω όταν παει να τα κανει;; Ααα και κάτι ακόμα..δεν χρειαζεται να σταματησεις να την βάζεις στο παρκο για κάνα δίωρο. Καλό κανει και σε εσένα και σε αυτήν γιατί 'απελευθερωρωνει' το στρες της!

Κάτι άλλο:Δεν την λυποσουν όλη μέρα σε ενα παρκο; Κανονικά θέλει..:Φαι, βολτα , παιχνιδι και μέσα στο παρκο για ύπνο...μόλις ξυπνήσει παλι τα ίδια ;)
Ευχαριστώ για την απάντηση σου. Φυσικά και την λυπομουν αλλά όλοι μου λέγανε ότι το σωστό είναι για τον πρώτο καιρό να είναι εκεί για να μάθει τα βασικά.
Οσο μπορώ την κυνηγάω από πισω αλλά δεν ξέρω πότε ακριβώς θα πάει για να τα κάνει η για να κάτσει να κοιταει από κατω απο το μπαλκόνι :Ρ
Τουλάχιστον το απόγευμα και το βράδυ που τρώει μετά την βγάζω βόλτα και τα κάνει εξω, αλλα το πρωινό της λόγω πολυ ζέστης δεν την βγαζω και τα κάνει στο '' λάθος'' μπαλκόνι.. Απλα δεν μπορώ να καταλάβω πως εφόσον έμαθε να τα κάνει απο την αρχή στο σωστό, τώρα τα κάνει στο άλλο που δεν πρέπει..

ευα α'

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2015
55
22
35
Τίποτα. Πρεπει να είναι μέσα στο παρκο το σκυλί για όλη του τη χωή αλλά μέχρι 2-3 ώρες χαλάρωσης. Όταν είναι στην αρχή που κοιμούνται όλη μέρα (σχεδόν) τοτε πρεπει να την 'εξαντλησεις' εσύ με παιχνιδι γιατί είναι και κουτάβι και το χρειάζεται το παιχνιδι της και μετα στο παρκο και να κοιμηθεί ;) Κοιτά, αν την ταιζεις κάθε μέρα την ίδια ωρα τοτε θα καταλαβεις ποτε πηγαινει. Π.χ. ο δικός μου παει 7 το πρωι και 11-12 το βράδυ για κακακια του. (Για τσισα τρέχεις όλη μέρα στο μπαλκόνι :ROFLMAO:) Κοιτά τώρα, εγώ πιστεύω πως τα σκυλιά όταν τα εκπαιδευουμαι πρεπει να έχουμε ενα μέρος (δεν είμαι σίγουρη, απλα έτσι μου φαίνεται αν και πρεπει να Καλυψώ αυτήν την απορία μου) για τουαλέτα π.χ. θα δίνεις επιβράβευση ή στη βόλτα ή στο μπαλκόνι για να το διατυπώσει πιο εύκολα και να μην μπερδευτεί (αλλα ψαξτο γιατί έχω απορία και εγώ αν γίνεται να έχουν δυο τουαλέτες) Εγώ πιστεύω, όπως σου είπα και πανω, οτι επειδή την είχες περιορισμένη και δεν είχε αλλη επιλογή και τώρα 'ξεθαρεψε' οποτε να την βάζεις μέσα τις ώρες που παιζει οτι θα κανει κακά της και συνέχισε Έτσι για να μάθει. Και εγώ είχα πάθει ενα μικρό σοκ ενω είχε μαθει εξω αλλά κατάλαβα πως χρειαζεται λιιγο ακόμα εκπαίδευση. Σορρυ για την πολυλογια ;)

• Like

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
Καλό κανει και σε εσένα και σε αυτήν γιατί 'απελευθερωρωνει' το στρες της!
Πρεπει να είναι μέσα στο παρκο το σκυλί για όλη του τη χωή αλλά μέχρι 2-3 ώρες χαλάρωσης.
Θα ήθελες να τα αναλύσεις λίγο περισσότερο, τα δύο αυτά θέματα;

• Like

ευα α'

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2015
55
22
35
Εννοώ οτι το παρκο ή το crate είναι και αυτό μέσα στην σκυλιασα ζωή και αυτό που πρεπει να έχουμε απο την πρωτη. Όταν είναι η πρωτη μέρα μας βοηθάει το παρκο στο να εκπαιδευσουμε το κουτάβι πανω στην πάνα και όσο μεγαλώνει και έχει ηδη μάθει να τα κανει εξω, να το βάζουμε εκεί μέσα στις ώρες που είναι ήρεμο και χαλαρό για κάνα δυιωρο και να βγάλει το στρες του στο δικο τυ χώρο. Εγώ το λυπομουν όταν το άκουγα αυτό αλλά μιλησα με πολλούς και μου ειπαν οτι σε έμας φαίνεται σαν φυλακη. Φυσικά πάντα πρεπει να έχει μέσα παιχνιδια , να παίξει λίγο και να κοιμηθεί ;)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
Αλλο πράγμα είναι το πάρκο και άλλο το crate. Το πάρκο, είναι αποκλειστικά σχεδόν, κουταβίσιο αξεσουάρ. Σε έναν ενήλικο σκύλο, δεν προσφέρει τίποτα. Πόσο μάλλον, όταν λες, για όλη του την ζωή. Προφανώς, το μπερδεύεις με την έννοια του crate, που λέμε όλοι, ότι καλό είναι, να μάθει ο σκύλος μας, να το δέχεται ως φωλιά του. Ως την γωνιά που δεν θα το ενοχλεί κανείς, και που θα χρησιμοποιεί για να ησυχάζει. Οχι για να βγάζει το στρες του. Στρες γιατί να έχει άλλωστε; :)

vivi7

Active Member
5 Σεπτεμβρίου 2015
42
3
33
Καλα ολα αυτα αλλα εγω ακομα δε ξερω τι αλλο να κανω.. :/
και επισης μου δημιουργηθηκε αλλη μια απορια.. αν κ ειναι ακομα μικρη αλλα ειναι κακο να εχει ουσιαστικα 2 τουαλετες? μια εξω κ μια το μπαλκονι?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
4 μηνών δεν έπρεπε να έχει την επιλογή, να τα κάνει μέσα.
Η τουαλέτα είναι μία. Εκτός σπιτιού, στην βόλτα.

vivi7

Active Member
5 Σεπτεμβρίου 2015
42
3
33
4 μηνών δεν έπρεπε να έχει την επιλογή, να τα κάνει μέσα.
Η τουαλέτα είναι μία. Εκτός σπιτιού, στην βόλτα.
εξηγησα οτι τα κανει μεσα(στο μπαλκονι δλδ) τα κακα μονο μετα το πρωινο φαγητο γτ δε μπορω να την βγαλω λογω ζεστης.μονο τσισα κανει ολη την ημερα στο μπαλκονι

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
Μέχρι το κοντινότερο δεντράκι / παρκάκι / πεζοδρομιάκι, δεν παθαίνει τίποτα, να πεταχτεί.
Ακόμη και αγκαλιά αν χρειαστεί.

Εναλλακτικά α) αλλάζεις το ωράριο του φαγητού βου) περιορίζεις τον χώρο που κινείται, τουλάχιστον τις επίμαχες στιγμές και γου) αν δεν μπορείς κάτι από τα προηγούμενα, προσαρμόζεσαι σ'αυτό που κάνει, και απλώς περιμένεις να μεγαλώσει και να το κόψει :)

• Like

vivi7

Active Member
5 Σεπτεμβρίου 2015
42
3
33
Μέχρι το κοντινότερο δεντράκι / παρκάκι / πεζοδρομιάκι, δεν παθαίνει τίποτα, να πεταχτεί.
Ακόμη και αγκαλιά αν χρειαστεί.

Εναλλακτικά α) αλλάζεις το ωράριο του φαγητού βου) περιορίζεις τον χώρο που κινείται, τουλάχιστον τις επίμαχες στιγμές και γου) αν δεν μπορείς κάτι από τα προηγούμενα, προσαρμόζεσαι σ'αυτό που κάνει, και απλώς περιμένεις να μεγαλώσει και να το κόψει :)
Το α) δε γινεται γτ τρωει 3 φορες την ημερα οποτε δεν μπορει να γινει καποια αλλαγη. β) αυτο ακουγεται σωστο. γ) και αυτο επισης.. :p btw γελασα με το βου και το γου :p :LOL:
Eυχαριστω για την απαντηση!!

• Like
Reactions: mareco

ευα α'

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2015
55
22
35
Κοίτα, υπάρχουν τοοσα κουταβια αδεσποτακια που ζουν στους δρόμους και περνάν πολύ χειρότερα και αντιμετωπιζουν κρύο, βρωμιά, χιόνι, ζέστες.... Τώρα αν βγεις για ούτε 5 λεπτά στην γωνία της πολύ κατοικίας σου δεν θα πάθει και τίποτα.

*Όταν βγάζω βόλτα το δικό μου και πετυχενω αδεδποτακια (ξες τα καημένα μες την βρωμια) και βλέπω πως είναι το δικό μου, είναι σαν κακομαθημένο παιδάκι ;) *