Τα γαλακτοκομικά προϊόντα στη διατροφή του σκύλου

eadie

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2008
246
0
αθηνα
η ιντουλα μου ειναι πλεον 4 μηνων!!!!!!!!! σμουυυυυυτς! θελω να ρωτησω κατι.οταν την πηρα ητανε περιπου 2.5 μηνων και μου ειπανε να μην της δινω γαλακτοκομικα.σημερα ομως που ετρωγα απογευματινο μου η ιντη μου εξεφρασε την επιθυμια της για γαλακτοκομικα.βουτηξα το δαχτυλο μου σε γαλα και το εγλυψε,και επισης δοκιμασε και κασερι και της αρεσε.λενε πως φερνουν διαροια αλλα δεν συνεβη κατι τετοιο.μπορω λοιπον να της δωσω γαλα να πιει??????? ευχαριστω πολυ.

Last edited by a moderator:

nick!

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
125
0
Ολοι οι κτηνιατροι απαντανε οχι,απ'οτι μου εχουν πει δεν μπορουν να πεψουν σωστα αυτες τις τροφες, ασχετα αν τους αρεσουν.

eadie

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2008
246
0
αθηνα
επειδη απλως μου εδειξε οτι του αρεσει.αλλωστε οτι χρειαζεται ενα σκυλι τα παιρνει και απο την ξηρα τροφη σωστα>???? ενημερωτκα ρωταω

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
στο σκυλί αρέσει επίσεις οι κονσέρβες , τα φαγητά με μπαχαρικά που τρώμε, τα περιττώματα στον δρόμο κλπ

τίποτα από αυτά δεν εχει κάτι να του προσφέρει ενώ αντίθετα κάποια από αυτά μπορεί να το βλάψουν

καλύτερα να αποφεύγουμε λοιπόνότι δεν είναι απαραίτητο

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Γάλα ούτως ή άλλως δεν κάνει γιατί έχει μεγάλη ποσότητα λακτόζης που προκαλεί προβλήματα στα σκυλιά. Αντίθετα μπορείς να δώσεις γιαούρτι, κεφίρ και τα λοιπά γαλακτοκομικά με μύκητες. Όλα αυτά για μαγειρευτά και barf.
Όταν όμως δίνεις ξηρά δεν δίνεις τίποτα επιπλέον..

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Νομιζω ειναι διαφορετικο...μου εχουν πει πως κανει καλο...οχι καθε μερα ομως!!! 2 γιαουρτακια την εβδομαδα δινω εγω...

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Δύο γιαουρτάκια τη βδομάδα είναι πολύ!!
Και εφόσον δίνεται ξηρά τίποτα επιπλέον δε χρειάζεται όπως είπα και 2 ποστ πριν-ίσα ίσα επηρρεάζετε την ισσοροπία.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
δεν ξερω βρε Βασω μ...δεν εχω δει αρνητικα απο αυτο.
Μπορω να σου πω πως το παω εναλλαξ...δινω πχ σημερα ενα αυγο το πρωι κ βραδυ κανονικα ξηρα...μετα 2 μερες δινω πρωι γιαουρτι και βραδυ παλι ξηρα κανονικα...πολλοι κανουν κατι παρομοιο...δεν ξερω...ειναι επιλογη του καθενος...τη σκυλα μ δεν τη πειραζει...:confused:

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Παρεπιπτόντως Νίκο τί γιαούρτι δίνεις?
Θεωρώ ότι ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού σχεδον καθημερινά είναι αρκετό για σκυλί στα κιλά της Χιόνας-για να είναι σε ισσοροπία το εντερικό σύστημα.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Δινω ενα προβιο απο πυλινο κεσε!!!:D
μερικες φορες π δεν ειχα τετειο εδωσα ''αγελαδιτσα''...
Κοιτα επειδη δεν δινω καθημερινα γιαουρτι,το δινω λιγο μαζεμενο...αλλα δεν τη πειραζει...:rolleyes:

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
μπα...με ολες τις αλλαγες στη διατροφη και τοοοση ποικιλια π εχουμε δοκιμασει, χωνευει τωρα και σολα παπουτσιου!!!(χαχαχαχαχα):D

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
καλό αυτό με την ισοροπία της διατροφής...
αλλά και η ποικιλία πιστεύω πως είναι καλύτερη
μάλιστα αυτό που οσφραίνομαι ώς τέλειο είναι να αλλάζει η ποικιλία με τις εποχές του χρόνου-εγώ δίνω ξηρά κυρίως αλλά και αυγό-φρούτα-ωμό ψάρι-σκόρδο

όσον αφορά τα γαλακτοκομικά
τυρί φέτα για κέρασμα εκπαίδευσης πολύ καλό-πλυμμένο απ την άλμη ε
γιαούρτι ή καλύτερα κεφίρ μιά φορά την ημέρα μόλις φάει την ξηρή ένα κουταλάκι

γάλα όσα σκυλιά μου έφαγαν η κένωση τους έπιανε πολύ χώρο προς τα πέρα και καθόλου πρός τα επάνω... τσεεεεερλ δηλαδή:eek::eek::eek:

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
αλλά και η ποικιλία πιστεύω πως είναι καλύτερη
μάλιστα αυτό που οσφραίνομαι ώς τέλειο είναι να αλλάζει η ποικιλία με τις εποχές του χρόνου-εγώ δίνω ξηρά κυρίως αλλά και αυγό-φρούτα-ωμό ψάρι-σκόρδο
Εγω συμφωνω με kokoni!:D