Τα απομεινάρια του... Lucky...

Labrador Retriever

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2010
875
0
28
Πειραιας
βρε μια χαρα ειναι!!!

ειναι και επικοδομητικό και τουλαχιστον συναναστρεφεσαι με ΑΝΘΡΩΠΟΥς (συγνωμη για τα κεφαλαία)

απλώς καταλαβαινεις...
κλασσικη ελληνιδα μανα

ααααααααααααχαχαχαχαχχα

πόσο υπερβολικες γινόμαστε τελικα...............?????????:confused::confused::eek::eek:
Εγω εκανα αμαν να μαθω στη μανα μου πως ανοιγει και πως κλινει ο υπολογιστης,οποτε ξερει μονο οτι ειναι ενας ιστοτοπος που μιλας με ανθρωπους.Και τα γνωστα...με ποιον μιλας,τι κανεις,γιατι δε διαβαζεις.. xD

xrysopsaro

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
70
0
Ξάνθη
Εγω εκανα αμαν να μαθω στη μανα μου πως ανοιγει και πως κλινει ο υπολογιστης,οποτε ξερει μονο οτι ειναι ενας ιστοτοπος που μιλας με ανθρωπους.Και τα γνωστα...με ποιον μιλας,τι κανεις,γιατι δε διαβαζεις.. xD
καλα κι εμενα που ο γιός μου σημερα ειναι 8 ήδη δυο χρόνια πριν ηξερε καποια πραγματα στο pc που δεν ηξερα..
κι εχω και ecdl παναθεμα με..

εεεεεεεεεεεεε βρεεεεεε τί εχω να μαθω η άτιμηηηη
κι εγινα μανα στα 23-με τα σημερινα δεδομενα,όχι των γιαγιαδων μας-
ααααααααααααααααααααχχχχχχχχχχχχχ

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
καλημερα σε όλους!

έχω ένα κοπριτάκο 7 μηνων τον οποίο και φροντίζω να παίρνω μαζί μου όσο περισσότερο μπορω (ακόμη και στη δουλειά)
τον βγάζω 3 φορές την ημέρα,μετα το γεύμα του, τις ίδιες ώρες και γενικώς θεωρώ ότι είμαι πολύ συνεπείς απέναντί του
με εξαίρεση τις κυριακές που αντί για τις 7,30
τον βγάζω γύρω στις 9,30-10,00 εχω όμως φροντίσει να τον βγάλω πιο αργα το προηγουμενο βραδυ (και παντα κατουράει...:()

παρ΄όλα αυτά το πρόβλημα μου είναι άλλο...
δεν τη παλέυει με τίποτα μόνος...
ακόμη και για 2 ώρες να φύγω καταστρεφει ότι βρεί...με μια προτίμηση στα χαρτια,πχ περιοδικα τετράδια,κτλ.
γενικώς τα έχω μεταφέρει σε σημεία που -πιστευα-ότι δεν μπορεί να τα προσελκύσει όμως σήμερα αναθεώρησα,όταν τον άφησα για 45 λεπτα περίπου στο γραφείο μου και ανεβηκε και εφαγε τιμολογια, ξέσκισε το χαρτί κουζίνας,και μασησε το καλωδιο απο το στερεοφωνικό και το τηλέφωνο...:(:(:(

όταν ειναι μαζί μου πάντως είναι τύπος και υπογραμμος...όλη την ημέρα χουζούρι και ύπνο
επίσης να πω ότι στις βόλτες τον λύνω για να τρεξει και να εκτονωθει (ευτυχως βοηθάει πολύ η γειτονια μας γιατί έχει πολλές αλάνες και χωράφια οπότε δεν κινδυνέυει ούτε το σκυλί ούτε και κάποιος περαστικός)

ξερω ότι θα μου προτεινετε εκπαίδευση
...όμως δεν δύναμαι αυτή τη στιγμή...

υγ να μην αναφερω ότι χθες σκαρφάλωσε στο συνθετο και εφαγε 4 παρακαλω!:mad:σοκοφρετακια υγείας...:eek::eek::eek::eek:
όλο κι όλο 2 ώρες έλειψα απο το σπίτι
Συγγνώμη που είναι λίγο off topic αυτό που θα πω αλλά θέλω να αναφερθώ στα γεύματα του για να μην έχεις ΚΑΙ άλλα προβλήματα!

Θέλω να μου πεις την γνώμη σου,αν σε έβαζα να φας και μετά σου έλεγα,πήγαινε κάνεις ποδήλατο για 1 ώρα ή πήγαινε να κολυμπήσεις για 1 ώρα ή πήγαινε να τρέξεις για 1 ώρα,θα ήμουν σίγουρος ότι δεν θα τα κατάφερνες να γυρίσεις πίσω γιατί θα είχες μείνει στον τόπο!

Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν σου προτείνω τα γεύματα να τα δίνεις μετά την βόλτα!
Μόλις έρχεστε από την βόλτα θα τον αφήνεις τον σκύλο να ξελαχανιάζει να ηρεμεί και θα του δίνεις μετά το γεύμα του (συνήθως 30 λεπτά αφότου έχουμε γυρίσει)!

Αυτό σαν συμβουλή!

Ας έρθουμε στο θέμα μας!
ξερω ότι θα μου προτεινετε εκπαίδευση
...όμως δεν δύναμαι αυτή τη στιγμή...
Δεν χρειάζεται να πας σε κάποιον εκπαιδευτή για να κάνεις κάποια στοιχειώδη πράγματα!
Μπορείς σε καθημερινή βάση να δουλεύεις τον σκύλο σου και να του δώσεις να καταλάβει!
Μπορείς ας πούμε μετά την βόλτα σας και αφού έχει ηρεμήσει,έχει ξελαχιανιάσει και έχει φάει, όπως είναι φυσικό θα έχει "βαρύνει" σε συνδιασμό με την κούραση που θα έχει να εκμεταλλέυτεις την ευκαιρία που σου δίνεται και να τον εκπαιδεύσεις στο να μένει μόνος του!Την 1η φορά θα είναι ανήσυχος,τις κάθε επόμενες φορές όλο και θα χάνει το ενδιαφέρον του στο να χαλάει τον κόσμο,ώσπου στο τέλος θα είναι τόσο κουρασμένος και χορτασμένος που θα βαριέται να σηκώσει ακόμα και το βλέφαρο!

Δεν θέλει κάτι,εφευρετικότητα θέλει και να του το πασσάρεις την κατάλληλη στιγμή!
Θυμήσου,ο καλύτερος σκύλος είναι ο κουρασμένος σκύλος!

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
labrador retriever,
ομολογώ ότι δεν είχα ιδέα ότι υπάρχει τέτοιο πράμα,,,,

το έψαξα λίγο στο νετ και έμεινα άφωνη!
θα το κοιτάξω πάντως να βρω
τελειο!

μήπως ξέρεις πως μπορώ να φτίαξω ένα αυτοσχέδιο προς το παρών?
με πλαστικό μπουκαλακι νερού πχ?
τί κόστος μπορέι να έχει μια τέτοια συσκευη?
Το κόστος τους δεν είναι ψηλό, εσύ θα χρειαστείς το μικρό (βγαίνουν σε μεγέθη ανάλογα με τον σκύλο), μην φτιάξεις κάποιο αυτοσχέδιο μπορεί να τραυματιστεί το σκυλάκι σου στην προσπάθεια να φάει αυτό που έχεις μέσα. Αυτά που σου είπε ο Στέλλιος είναι βασικά. Ο Λαμπραντοράκος δεν έχει σκύλο ...αλλά είναι σαν να έχει:D. Ασχολήσου μαζί με το παιδί σου (δεν θυμάμαι αν έγραψες την ηλικία του)με την εκπαίδευση του σκύλου, θα περάσετε καλά όλοι μαζί:)

xrysopsaro

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
70
0
Ξάνθη
Στελιο, ο γιατρός μου είπε ότι η ιδανική ώρα για βόλτα έιναι μισή ώρα μετα το φαγητο....

(αν και το μεσημέρι κάνω το αντίθετο)
όπως το θέτεις πάντως δίκιο έχεις

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Εγώ το φαγητό το δίνω μετά την βόλτα. Άν του δώσω φαγητό και μετά βόλτα, συνήθως στη βόλτα τρέχει πηδάει και μπορεί να μου κάνει εμετό. Μετά την βόλτα αφού έχει τρέξει ,τρώει με όρεξη και αφού είναι και εκτονωμένος και πιο <βαρύς> με το φαγητό μετά αράζει..

xrysopsaro

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
70
0
Ξάνθη
εν τω μεταξυ του πήρα και κάτι κόκκαλα (αυτά που έιναι απο δερμα ζώου)
με τους κόμπους στο πλάι και δε τα γουστάρει καθόλου....
τα δε στικάκια, τα τσακίζει....
τί άλλο θα δουν τα ματάκια μου...:D

Labrador Retriever

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2010
875
0
28
Πειραιας
Συγγνώμη που είναι λίγο off topic αυτό που θα πω αλλά θέλω να αναφερθώ στα γεύματα του για να μην έχεις ΚΑΙ άλλα προβλήματα!

Θέλω να μου πεις την γνώμη σου,αν σε έβαζα να φας και μετά σου έλεγα,πήγαινε κάνεις ποδήλατο για 1 ώρα ή πήγαινε να κολυμπήσεις για 1 ώρα ή πήγαινε να τρέξεις για 1 ώρα,θα ήμουν σίγουρος ότι δεν θα τα κατάφερνες να γυρίσεις πίσω γιατί θα είχες μείνει στον τόπο!

Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν σου προτείνω τα γεύματα να τα δίνεις μετά την βόλτα!
Μόλις έρχεστε από την βόλτα θα τον αφήνεις τον σκύλο να ξελαχανιάζει να ηρεμεί και θα του δίνεις μετά το γεύμα του (συνήθως 30 λεπτά αφότου έχουμε γυρίσει)!

Αυτό σαν συμβουλή!

Ας έρθουμε στο θέμα μας!

Δεν χρειάζεται να πας σε κάποιον εκπαιδευτή για να κάνεις κάποια στοιχειώδη πράγματα!
Μπορείς σε καθημερινή βάση να δουλεύεις τον σκύλο σου και να του δώσεις να καταλάβει!
Μπορείς ας πούμε μετά την βόλτα σας και αφού έχει ηρεμήσει,έχει ξελαχιανιάσει και έχει φάει, όπως είναι φυσικό θα έχει "βαρύνει" σε συνδιασμό με την κούραση που θα έχει να εκμεταλλέυτεις την ευκαιρία που σου δίνεται και να τον εκπαιδεύσεις στο να μένει μόνος του!Την 1η φορά θα είναι ανήσυχος,τις κάθε επόμενες φορές όλο και θα χάνει το ενδιαφέρον του στο να χαλάει τον κόσμο,ώσπου στο τέλος θα είναι τόσο κουρασμένος και χορτασμένος που θα βαριέται να σηκώσει ακόμα και το βλέφαρο!

Δεν θέλει κάτι,εφευρετικότητα θέλει και να του το πασσάρεις την κατάλληλη στιγμή!
Θυμήσου,ο καλύτερος σκύλος είναι ο κουρασμένος σκύλος!
Δεν υσχιει οτι πρεπει αν το βγαζεις 20-30 λεπτα μετα το φαϊ για να αφοδευσει;Εχω διαβασει οτι χονευουνε γρηγορα,και μετα απο υπνο,εντονο παιχνιδι και φαϊ θελουν να αφοδευσουν.

xrysopsaro

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
70
0
Ξάνθη
Δεν υσχιει οτι πρεπει αν το βγαζεις 20-30 λεπτα μετα το φαϊ για να αφοδευσει;Εχω διαβασει οτι χονευουνε γρηγορα,και μετα απο υπνο,εντονο παιχνιδι και φαϊ θελουν να αφοδευσουν.

κι εσυ το ίδιο αναφερεις....?

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Εγώ ταίζω συνήθως μετά την βόλτα.

Έτσι λειτουργεί καλύτερα ο δικός μου σκύλος,
αλλά και στο μυαλό μου πάντα έχω πως η εκτόνωση είναι από τα σημαντικότερα κομμάτια του παζλ για έναν ισσοροπημένο σκύλο,
και η βόλτα με γεμάτο στομάχι βαραίνει τον σκύλο ο οποίος κουράζεται πολύ γρηγορότερα σε σχέση με άδειο στομάχι,
και δεν καταναλώνει την ενέργεια που πρέπει.
Μπορεί να είναι λανθασμένη η άποψη αυτή, τουλάχιστον όμως με τον δικό μου σκύλο, έτσι λειτουργούμε καλύτερα.

Εκτός αυτου, για μένα ο σκοπός της βόλτας δεν είναι να τα "κάνει" ο σκύλος,
αλλά να γουστάρει, να εκτονωθεί, να είναι πιο κοντά στο φυσικό του περιβάλλον, να μυρίσει να τρέξει κλπ..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97