Ταϊσμα σε kong

kkn

Member
7 Ιουνίου 2021
10
11
48
Καλημέρα!
Θεωρείται καλυτερο το να βαζω την τροφή (ξηρά) μέσα στο Kong παρά στο πιατακι, για ένα μικρό (3 μηνών), ζωηρό, λιχούδικο Κοκκερακι που στα 2 λεπτά καθαρίζει το πιατακι; Ώστε να τρώει πιο αργά τα 35 γρ που του αναλογούν τη φορά..

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Ε όχι βρε Κλαίρη!
Παραείναι μαρτύριο. Ειδικά για ένα μωρό.
Υπάρχουν ειδικά πιάτα στα μαγαζιά, γι' αυτές τις περιπτώσεις.
Ρώτα το pet shop της γειτονιάς σου. Ολο και κάτι θα έχει, ή θα μπορεί να σου φέρει.

• Like
Reactions: kkn

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Νομίζω ότι οι σκύλοι από ...κατασκευής ούτε τρώνε αργά, ούτε μασάνε ιδιαίτερα την τροφή τους, που δε χρειάζεται κιόλας, δεν ξεκινάει η πέψη από το στόμα όπως σ' εμάς. Αν μια μπουκιά χωράει στον οισαφάγο τους θα την καταπιουν χωρίς πρώτα να τη λιώσουν με τα δόντια.
Από την άλλη όντως υπάρχει διαφορά μεταξύ του "τρώει γρήγορα" και του "καταπίνει με ταχύτητα φωτός".

Όντως κάποιες περιπτώσεις είναι ανησυχητικές, και θέλεις όντως να τρώει αργά ίσως γιατί υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα, είτε γιατί υπάρχει κίνδυνος εμετού/παλινδρόμησης/bloat κλπ οπότε μπορείς να καταφύγεις σε κάποιο ειδικό πιάτο, που αναγκάζει το σκύλο να φάει αργά. Η γνώμη μου είναι ότι αν δεν υπάρχει όντως κάποιο πρόβλημα, καλύτερα να μη χρησιμοποιείται ειδικός εξοπλισμός, διότι μπορεί να δημιουργηθεί ένα πρόβλημα που δεν υπήρχε πχ. να στρεσάρεται ο σκύλος την ώρα του φαγητού.

Προφανώς εσύ ξέρεις καλύτερα τι τρώει και σε πόση ώρα. Από την άλλη, 35 γραμμάρια πόσο είναι; 10-15 κροκέτες; Ε, πόση ώρα να τις λιβανίζει :p

• Like

kkn

Member
7 Ιουνίου 2021
10
11
48
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Ειδικό πιατακι μάλλον εννοείτε εκείνο που είναι σαν.. λαβυρινθος, έτσι; Καλη ιδέα! Να πω την αλήθεια, την ιδέα του Kong μου την έδωσε η εκπαιδευτρια του! Ότι ο σκύλος είναι καλό να ψάξει την τροφή του..
Δεν ξέρω αν γίνεται κάτι το ανησυχητικό με την όλη ταχυτητα που τρώει..Περισσότερο γιατί θεωρουσα ότι όπως οι άνθρωποι, πρεπει να τρώει πιο.. ήρεμα.. Η αλήθεια είναι ότι δείχνει να μην χορταινει, γλυφει μετά το πιατακι μέχρι να το παρω και ψάχνει... Όμως, τόσο πρεπει να τρώει. Αφου παρω το πιατακι και μετά, φυσικά παυει να ψάχνει. Δίνω της Brit lamb and rice. Πολυ καλη και είμαι ευχαριστημενη από τα κακά του κλπ.

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Ξέρω πολύ ελάχιστους σκύλους να χορταίνουν μετά το φαγητό τους... η λιγούρα μάλλον είναι στο αίμα τους! Αν είσαι ικανοποιημένη με το βάρος, δεν υπάρχει λόγος να αυξήσεις την τροφή ούτε να ανησυχήσεις ιδιαίτερα με τη λαιμαργία του κουταβιού.

Ναι, αυτό είναι το πιατάκι που καθυστερεί τον σκύλο. To kong έχει την έννοια να αποσχολήσει τον σκύλο, πως θα του έδινες ένα παιχνίδι ή ένα μασουλητήρι. Για να δουλέψει πρέπει να το στουμπώσεις κάπως (πχ. κροκέτες + κομμάρτια φρούτα + κονσέρβα), ή να βάλεις μεγάλύτερα κομμάτια τροφής που ο σκύλος θα δυσκολευτεί να βγάλει. Αυτά όμως σε ένα χορτάτο σκύλο, για να παίξει. Αλλιώς είναι σα να του κάνεις καψόνι του έρμου, κρίμα είνα! Ίσως να το ξανασυζητούσες με την εκπαιδεύτρια μήπως εννοούσε κάτι άλλο και κάπου σε μπέρδεψε.

• Like
Reactions: kkn and Aliki V.

kkn

Member
7 Ιουνίου 2021
10
11
48
Ξέρω πολύ ελάχιστους σκύλους να χορταίνουν μετά το φαγητό τους... η λιγούρα μάλλον είναι στο αίμα τους! Αν είσαι ικανοποιημένη με το βάρος, δεν υπάρχει λόγος να αυξήσεις την τροφή ούτε να ανησυχήσεις ιδιαίτερα με τη λαιμαργία του κουταβιού.

Ναι, αυτό είναι το πιατάκι που καθυστερεί τον σκύλο. To kong έχει την έννοια να αποσχολήσει τον σκύλο, πως θα του έδινες ένα παιχνίδι ή ένα μασουλητήρι. Για να δουλέψει πρέπει να το στουμπώσεις κάπως (πχ. κροκέτες + κομμάρτια φρούτα + κονσέρβα), ή να βάλεις μεγάλύτερα κομμάτια τροφής που ο σκύλος θα δυσκολευτεί να βγάλει. Αυτά όμως σε ένα χορτάτο σκύλο, για να παίξει. Αλλιώς είναι σα να του κάνεις καψόνι του έρμου, κρίμα είνα! Ίσως να το ξανασυζητούσες με την εκπαιδεύτρια μήπως εννοούσε κάτι άλλο και κάπου σε μπέρδεψε.

Ωραία! Ευχαριστώ πολύ!

• Like
Reactions: sis

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Τι να μασήσει σκύλος σε κροκέτα 1εκ;
Εδώ σπάνε μια δυο κινήσεις μπούτι κοτόπουλο και χρουπ κάτω.

Αντίθετα με ότι ακολουθούν οι περισσότεροι, ειμαι της άποψης σε αυτή την ηλικία να τρώει αρκετά. Δεν λέω συνέχεια όσο θέλει. Αλλά να είναι "γεμάτο" σε κάθε γεύμα. Η δικιά μου 13βδομαδων θα φάει σε κάθε γεύμα περίπου 400-500γρ. Θέλει κάνα 10λ με τάισμα στο χέρι (δεν έχει δει ακόμα μπωλ).

• Like

kkn

Member
7 Ιουνίου 2021
10
11
48
Τι να μασήσει σκύλος σε κροκέτα 1εκ;
Εδώ σπάνε μια δυο κινήσεις μπούτι κοτόπουλο και χρουπ κάτω.

Αντίθετα με ότι ακολουθούν οι περισσότεροι, ειμαι της άποψης σε αυτή την ηλικία να τρώει αρκετά. Δεν λέω συνέχεια όσο θέλει. Αλλά να είναι "γεμάτο" σε κάθε γεύμα. Η δικιά μου 13βδομαδων θα φάει σε κάθε γεύμα περίπου 400-500γρ. Θέλει κάνα 10λ με τάισμα στο χέρι (δεν έχει δει ακόμα μπωλ).
Τόσα πολλα γραμμάρια; Τι σκυλάκι είναι όμως ; Ο δικός μου είναι Κοκκερακι κ τωρα ειναι 4 κιλά, 3 μηνών. Θεωρείς ότι να βαζω λίγα γραμμάρια παραπανω στο γευμα του; (θα ρωτήσω και τον κτηνιατρο όταν τον παω για εμβόλιο..)

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Ενδεικτικά το έγραψα. Για να μοιραστώ την γνώμη μου ότι στην ηλικία αυτή μη είμαστε τόσο αυστηροί.
Δεν ξέρω πόσο ζυγίζει. Τελευταία φορά στο κτηνίατρο ήταν 11,5κιλα αν θυμάμαι 11βδομαδων. Δεν δίνω ξηρά, το φαγητό της φτάνει σχεδόν 1½κιλο την ημέρα. Σιλουέτα όμως, γι'αυτό λέω μη φοβάσαι σε αυτη την ηλικία

• Like