Ταξιδι με πλοιο

kate rina

Member
6 Φεβρουαρίου 2014
7
1
Αμπελοκηποι
Καλημερα σε ολους!
Την αλλη βδομαδα θα ταξιδεψω με την σκυλιτσα μου πρωτη φορα με πλοιο, συγκεκριμενα το blue star paros. Ειναι θηλυκο 12 μηνων, κοινωνικοποιημενη φιλικη με ανθρωπους και σκυλους. Εχει μερικες στιγμες που 'κλειδωνει' δυστηχως, δηλαδη απο το φοβο της κρυβεται στα ποδια μου αν καθομαι, η τραβαει σαν δαιμονισμενη αν περπαταμε. Αυτο γινεται ειτε αν ακουσει καποιο πολυ δυνατο ηχο, ειτε καποιο υπερενθουσιασμενο παιδακι τρεξει προς το μερος μας κτλ.
Αυτο που φοβαμαι ειναι οτι στη θεα των πλοιων, του θορυβου του λιμανιου, της μαζωξης ανθρωπων με βαλιτσες θα στρεσαριστει υπερβολικα. Δυστηχως δεν ειναι κατι που μπορω να δουλεψω για να την εξοικειωσω, οποτε παω στα τυφλα, με πολυ αισιοδοξια και ηρεμια. Επισης να αναφερω οτι ειναι 22 κιλα οποτε η αγκαλια δεν ειναι η ευκολη λυση στη περιπτωση μου.
Θα ηθελα να ρωτησω πως θα μπορουσα να αντιμετωπισω αυτη την περιπτωση, αν καποιος εχει αντιμετωπισει προβληματα 'επιβιβασης' σκυλου λογω του ιδιου του σκυλου, αν πρεπει να την πιεσω η να την αφησω να χαλαρωσει αν και δεν θα χουμε ανεση χρονου. Η λυση καποιου ηρεμηστικου/δραμαμινης δεν ειναι στα σχεδια μου.
Ζητω συγνωμη για το υποθετικο ακομα ανυπαρκτο προβλημα μου, καθε συμβουλη ευπροσδεκτη.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Το πρόβλημα που αντιμετώπισα εγώ είναι ότι ο σκύλος μου δεν ανέβαινε με τίποτα τις σκάλες του πλοίου. Πολλά σκυλιά τις φοβούνται. Αγκαλιά ανέβηκε και ήταν τότε γύρω στα 34 κιλά. Πίκρα.

Τώρα στην περίπτωση σας εγώ θα πήγαινα όσο πιο νωρίς γίνεται πριν αρχίσουν να επιβιβάζονται όλοι και να γίνεται σαματάς. ΘΑ πήγαινα στην καμπίνα μου ή θα έπιανα ένα κάπως απόμερο μέρος στο κατάστρωμα και θα ήταν όλα πιο εύκολα.

• Like
Reactions: kate rina

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Ολα οσα ειπε το κοριτσι αποπανω + να προσεξεις να μην κατσεις κοντα σε μερος που θα ακουγονται συνεχεια οι μηχανες του πλοιου. Περισσοτερο και απο τον θορυβο, το συνεχες τρανταγμα της λαμαρινας που δημιουργειται ενοχλει ακομα περισσοτερο τα σκυλια.

• Like

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Καλημέρα ! Εαν δεν έχει βρεθεί ποτέ ανάμεσα σε κόσμο-σκάλες-θόρυβο είναι πιθανό να συναντήσεις δυσκολίες στο ανέβασμα και την παραμονή στο κατάστρωμα.
Φρόντισε ο σκύλος να είναι νηστικός ή τουλάχιστον να μην έχει φάει το τελευταίο τρίωρο. Πάρε μαζί σου πολύ νόστιμες λιχουδιές ή το αγαπημένο του παιχνίδι για να τον δελεάσεις και να τον απασχολήσεις. Σε καμία περίπτωση μην τον τραβολογάς με πίεση εάν κλειδώσει, θα του αυξήσεις το στρες. Να εισαι κι εσυ όσο πιο χαλαρή γίνεται για να του μεταδώσεις σήματα ηρεμίας.

• Like

nikol_te

Well-Known Member
15 Μαϊου 2011
74
104
καλημερα!λοιπον,θα πας νωρις, για να μη βρεις πολυ κοσμο κ να πιασεις κ θεση. θα πας στο τερμα πανω καταστρωμα,πανω κ απο τα φλοκαφε τα εξωτερικα. εκει συνηθως ειναι ησυχα. πιανεις μια γονιτσα,εχει κ σταθερα σημεια να την δεσεις κ θα ειναι μια χαρα. παιχνιδακια κ λιχουδιτσες μαζι.
μονο που θα πρεπει να υπολογισεις την πορεια του ηλιου, για να μην σας πιασει πολυ. αν πχ πας κυκλαδες απο πειραια το πρωι,πιανεις δεξια οπως παει το πλοιο.
μην κατεβεις κατω πριν πιασει λιμανι το πλοιο,γιατι θα την τρελανουν οι σειρηνες οταν ανοιγει η πορτα κ η πολυκοσμια.
ειναι ολοι πολυ φιλικοι με τα σκυλια στα μπλου σταρ κ βοηθανε. εμενα να φανταστεις, 35 κιλα σκυλι,ουτε φιμωτρο δεν μου ζητησαν να βαλω.

kate rina

Member
6 Φεβρουαρίου 2014
7
1
Αμπελοκηποι
Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. Δεν ηξερα οτι υπηρχε και αλλο καταστρωμα πανω απο τα φλοκαφε, μαλλον εκει θα βολευτουμε αν ειναι συνεργασιμη με τις σκαλες.

• Like
Reactions: dnassib

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Γιατι δεν την προετοιμαζεις για αυτο που θα συναντησει;

Θα σου πω τι ειχα κανει οταν ο δικος μου ηταν μικρος ακομα.Πηγαινετε καποιες μερες νωριτερα στο λιμανι. Αφησε την να εξοικειωθει με το χωρο. Να τρεξει,να παιξει κοντα στο πλοιο,να περπατησει αναμεσα στο πληθος του λιμανιου. Ζητα απο καποιον υπαλληλο του πλοιου να σας αφησει να μπειτε μεχρι το γκαραζ. Να μυρισει,να κινηθει εκει μεσα. Λιχουδιες κ χαδια. Βγειτε εξω ξανα και ξανακαντα ολα απο την αρχη. Αν εχεις δυνατοτητα να το κανεις 2-3 μερες,θα ειναι ολα πιο ευκολα για το σκυλο.

Αν παλι,δεν μπορεις να τα κανεις αυτα,πηγαινε στο πλοιο πολυυυυ νωριτερα. Οταν δεν θα εχει καθολου κοσμου. Να μπει χαλαρα,να παρει το χρονο της. Να εχει κανει την αναγκη της,να ειναι ξαλαφρωμενη.Πηγαινετε στο χωρο που θα περασει το ταξιδι σας.

Αν ειναι σε σκυλιερα(κλουβι),αφιερωσε χρονο στο να παιξεις μαζι της εξω απο τη σκυλιερα και μεσα στη σκυλιερα. Βαλτην μεσα κ ξαναβγαλτην. Κανε ολα τα σχετικα σαν να την μαθαινεις να μενει σε crate.

Αν μεινετε μαζι στο καταστρωμα,δεσε την εκει που θα καθεστε κ περπατα λιγο πιο περα. Πλησιασε την,ξαναφυγε,κτλ.

Γνωμη μου ειναι να την πας στην σκυλιερα,να την μαθει, γιατι αν χρειαστει να πας τουαλετα εν πλω ή αν θελησεις για οποιοδηποτε λογο να μπεις μεσα στο πλοιο,δεν μπορεις να την αφησεις μονη στο καταστρωμα. Μπορεις να την αφησεις στην σκυλιερα, μεχρι να κανεις οτι θες κ να την ξαναπαρεις.

Γενικα,δωσε χρονο στη σκυλα να συνηθισει οσο μπορει. Μην ειναι ασχημη η πρωτη της εμπειρια με πλοιο,γιατι μετα δεν θα το θελει με τιποτα.

nikol_te

Well-Known Member
15 Μαϊου 2011
74
104
στις σκυλιερες στα μπλου σταρ,ειδικα το καλοκαιρι,προσωπικα δεν θα εβαζα το σκυλι μου ποτε!ζεχνουν απο τα ουρα,ειναι παντα γεματες σκυλια ως κ εξω απο αυτες,δεμενα πισω απο την πορτα,ενα χαλι μαυρο.μια χαρα θα περασετε καταστρωμα.

kate rina

Member
6 Φεβρουαρίου 2014
7
1
Αμπελοκηποι
@skylakos Αυτο θα ηταν το ιδανικο αλλα δεν εχω δικο μου αυτοκινητο για να κανω την διαδικασια. Αυτο που σχεδιασα ειναι να παμε στο λιμανι 3 ωρες νωριτερα, μαζι με ενα φιλο μου και το σκυλο του, να εξερευνησουν το λιμανι να παιξουν και να χαλαρωσουν.

Οι σκυλιερες στα μπλου σταρ δεν ειναι στο γκαραζ? Οπως και να χει προτιμω να ειμαστε μαζι στο καταστρωμα.

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Οι σκυλιερες στα blue star αν θυμαμαι καλα ειναι στο τελευταιο καταστρωμα πανω-πανω. Περσι που ταξιδεψαμε δεν θυμαμαι να ηταν σε ιδιαιτερα ασχημη κατασταση αλλα εκει που ειναι εχει πολυ θορυβο απο τις μηχανες του πλοιου.

Παντως και εγω ψηφιζω καταστρωμα μαζι σου, με λιγη καλη διαχειριση, ολα καλα θα πανε.

Παντως θα σου προτεινα να μην φας τον χρονο σου στο λιμανι, μπορει αντι να ηρεμησει να αγχωθει περισσοτερο ο σκυλος. Καλυτερα μεινε περισσοτερο χρονο πανω στο καραβι, να συνηθισει την εκει κατασταση.

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
στις σκυλιερες στα μπλου σταρ,ειδικα το καλοκαιρι,προσωπικα δεν θα εβαζα το σκυλι μου ποτε!ζεχνουν απο τα ουρα,ειναι παντα γεματες σκυλια ως κ εξω απο αυτες,δεμενα πισω απο την πορτα,ενα χαλι μαυρο.μια χαρα θα περασετε καταστρωμα.
σκυλιερες ! ποσο ασχημη λεξη... πω πω
(οχι επειδη το ειπες εσυ νικολ,απλα το πηρα σαν αφορμη :))
η ανθρωπινη εφευρετικοτητα στην πιο διαστροφικη της μορφη...σκυλιερα ! (n)

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Μη χαλιέσαι φίλος ! τσιμπησε λίγο απο τη σαλατιέρα, κανε ενα ντους στη μπανιέρα και ρίξε εναν υπνάκο κάτω απο μια κουνουπιέρα και θα σου περασει :LOL:

• Like
Reactions: ntoulis

D

Deleted member 14614

Guest
ολα μεσα στη ζωη ειναι..
εχω ενα σκυλο και ενα κουνελι.. ε αντε σκυλιερα θα βρω.. το κουνελι τι θα το κανω ? :D
Έτσι μου έρχεται να σου γράψω "στιφάδο", αλλά κρατιέμαι! :p
Εντάξει, συγγνώμη, ήταν κακία!
Πάρε "κουνελοκάλαθο", ξέρω και 'γω... :p

• Like
Reactions: Orilis and ntoulis

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
Έτσι μου έρχεται να σου γράψω "στιφάδο", αλλά κρατιέμαι! :p
Εντάξει, συγγνώμη, ήταν κακία!