Καλημερα σε ολους!Την αλλη βδομαδα θα ταξιδεψω με την σκυλιτσα μου πρωτη φορα με πλοιο, συγκεκριμενα το blue star paros. Ειναι θηλυκο 12 μηνων, κοινωνικοποιημενη φιλικη με ανθρωπους και σκυλους. Εχει μερικες στιγμες που 'κλειδωνει' δυστηχως, δηλαδη απο το φοβο της κρυβεται στα ποδια μου αν καθομαι, η τραβαει σαν δαιμονισμενη αν περπαταμε. Αυτο γινεται ειτε αν ακουσει καποιο πολυ δυνατο ηχο, ειτε καποιο υπερενθουσιασμενο παιδακι τρεξει προς το μερος μας κτλ.
Αυτο που φοβαμαι ειναι οτι στη θεα των πλοιων, του θορυβου του λιμανιου, της μαζωξης ανθρωπων με βαλιτσες θα στρεσαριστει υπερβολικα. Δυστηχως δεν ειναι κατι που μπορω να δουλεψω για να την εξοικειωσω, οποτε παω στα τυφλα, με πολυ αισιοδοξια και ηρεμια. Επισης να αναφερω οτι ειναι 22 κιλα οποτε η αγκαλια δεν ειναι η ευκολη λυση στη περιπτωση μου.
Θα ηθελα να ρωτησω πως θα μπορουσα να αντιμετωπισω αυτη την περιπτωση, αν καποιος εχει αντιμετωπισει προβληματα 'επιβιβασης' σκυλου λογω του ιδιου του σκυλου, αν πρεπει να την πιεσω η να την αφησω να χαλαρωσει αν και δεν θα χουμε ανεση χρονου. Η λυση καποιου ηρεμηστικου/δραμαμινης δεν ειναι στα σχεδια μου.
Ζητω συγνωμη για το υποθετικο ακομα ανυπαρκτο προβλημα μου, καθε συμβουλη ευπροσδεκτη.