Ταξίδι στον Καναδά!

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
... τι λες τώρα!
Μήπως ν' ανοιχτεί καινούργιο θέμα να δούμε αν έχουν σχετική εμπειρία με την συγκεκριμένη τεχνική μέλη του φόρουμ; Πάντως, από ότι βλέπω, ο εν λόγω κτηνίατρος είναι και καθηγητής πειραματικής χειρουργικής.
Εάν τον εμπιστεύεσαι και η κοπέλα σου είναι διατεθειμένη να την φροντίσει, εγώ θα την έκανα πριν ταξιδέψει. Αυτό που πρέπει να ξεκινήσεις τώρα/χθες είναι η εξοικείωση με το crate. 200euros μου φαίνονται ΠΟΛΥ υπερβολικά! --για δες και εδώ Pet4u

christos|

Well-Known Member
9 Σεπτεμβρίου 2011
65
0
Ω Το link που παρέθεσα είναι απλώς για αναφορά! Αν το κάνει η Μπαλού,θα της το κάνει ο Φλαράκος Μιχαήλ,ο ίδιος που της έσωσε την ζωή! Το έχει κάνει σε πολλά και στην γάτα μιας καλής μας φίλης. Για το crate θα κοιτάξω!

christos|

Well-Known Member
9 Σεπτεμβρίου 2011
65
0
Καλησπέρα σε όλους!

Τελικά αγόρασα αυτό :

Κλουβιά Μεταφοράς & Ανταλλακτικά : STEFANPLAST GULLIVER 6 IATA ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

στα 148 ευρώ.Είναι αρκετά μεγάλο και χωράει άνετα η μικρή.Μπορεί να υπερέβαλα κι'όλας αλλά δεν πειράζει.

Το μόνο είναι ότι οι ρόδες είναι "εξτρα" και δεν τις είχαν.Επίσης είχαν μία ταίστρα και πήρα άλλη μία στα 7 ευρώ.

Η μικρή μπήκε μέσα από την πρώτη μέρα κι'όλας και είχε ξαπλώσει.Μάλλον αισθανόταν ασφάλεια.

Απλά θέλω να κάνω κάποιες ερωτήσεις.Καταλαβαίνω ότι το να μπει απλώς μέσα είναι ένα βήμα αλλά το να την εξοικειώσω με το περιβάλλον (που θα αντιμετωπίσει) πως θα το κάνω?

Θα αντιμετωπίσει φασαρία,πολυκοσμία,χτυπήματα στο κλουβί,αναταράξεις,θόρυβώδες περιβάλλον κτλ.Είναι που είναι λίγο φοβική,απλά τρελλαίνομαι (υπερβολικά) στην ιδέα όλων αυτών.Τι μπορώ και τι πρέπει να κάνω.....?

Η άλλη ερώτηση είναι χαζή αλλά θέλω να ρωτήσω.Τις ανάγκες της θα της κάνει εκεί που θα ξαπλώνει ή υπάρχει κάτι που μου διαφεύγει και δεν γνωρίζω?Δηλαδή αν κάνει 3-4 φορές την ανάγκη της,θα είναι ξαπλωμένη μέσα σε αυτά?

Διάβασα αρκετά ποστ εδώ και καταλαβαίνω ότι είναι απλά ένα σκυλί αλλά την λατρεύω την μικρή μου και θέλω αυτό το 11 ωρο ταξίδι να είναι όσο το λιγότερο οδυνηρό και προπάντων ασφαλές.

Διάβασα να "πρήξω" την αεροσυνοδό και τον πιλότο,ότι υπάρχει ζωντανό στις αποσκευές.Εκτός από αυτό,είπα στην κοπέλλα μου να βρει εισιτήριο στην ίδια πτήση και να ελέγχει το κάθε τι,σε σχέση με την Μπαλού.

Τα έξοδά της βγαίνουν στα 1000 ευρώ περίπου με ενδιάμεση στάση (καθώς δεν υπάρχει απευθείας αυτή την εποχή) Ξέρετε κάποια άλλη λύση που δεν έχουμε ψάξει?Κάποια εταιρεία που "προσέχει" περισσότερο τα κατοικίδια που μεταφέρει?Πιο ασφαλές?

Ευχαριστώ

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Φρόντισε να ειναι νηστικό για τουλάχιστον 12 ώρες και να εχει πιει όσο το δυνατόν λιγότερο νερό. Σίγουρα να εχει κάνει την ανάγκη τις ακριβώς πριν μπει στο κλουβί. Βάλε της κάποια κουβερτούλα μεςα ώστε να ειναι μαλακά και να απορροφήσει τυχόν τσισα που θα κάνει.
το πλήρωμα γνωρίζει αν και ποτε ταξιδεύει ζώο στο αεροπλάνο, απλά σιγουρεψου στην Ελλάδα οτι εισιτήριο της περιλαμβάνει και την μεταφορά στο σταθμό ανταπόκρισης, και πριν ανέβεις στο επόμενο αεροπλάνο ρωτά το πλήρωμα αν εχει φορτωθεί και το box της.
για τη φασαρία και τα χτυπήματα, ρωτά τον γιατρό σου αν ειναι ασφαλές να της δώσετε κάποιο ηρεμιστικό πχ ανθοθιαματα μπαχ (κάπως έτσι τα λένε).
Ειναι αρκετά μεγάλο ταξίδι και σίγουρα το σκυλάκι θα στρεασαριστει, αλλα δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Ηρεμιστικό να μην δώσετε.
Φροντίστε να ειναι νηστικιά και κουρασμένη και φυσικά θα ρωτήσετε αν την εχουν φορτώσει.
Με ποια εταιρεία θα ταξιδέψετε;

christos|

Well-Known Member
9 Σεπτεμβρίου 2011
65
0
Καλημέρα.

Δεν έχουμε κλείσει ακόμη εισιτήρια,καθώς εγώ θα φύγω πρώτος (σε λίγες μέρες) και μετά θα έρθει η κοπέλλα μου νε την μικρή.Σε περίπου 1,5 - 2 μήνες υπολογίζω.

Ηρεμιστικό με τίποτα,καθώς πρέπει να είναι ξύπνια,για να μπορεί να στέκεται και να ισσοροπεί,σε τυχόν αναταράξεις.

Πρέπει να της βάλω τσιπάκι,υποχρεωτικά και πρέπει να πάω στην Νομαρχία για να της βγάλω τα χαρτιά και το βιβλιάριο,μου είπαν.

Επίσης πρέπει να της κάνω και το αντι-λυσσικό εμβόλιο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
Οι ρόδες, έτσι κι αλλιώς απαγορεύονται.
Ηρεμιστικά, επίσης.
Φροντίζεις να είναι νηστική -εγώ θα την άφηνα και 24 ώρες νηστική- και να έχει πιεί το ελάχιστο νερό. Κουβερτούλα, πάνα, εφημερίδες, οτιδήποτε μπορείς να βάλεις στο box της, για την περίπτωση που λερωθεί. Εγώ θα έβαζα κουβερτούλα που θα την χρησιμοποιούσα ήδη από τώρα, για να έχει την μυρωδιά της και να νοιώθει οικεία και από πάνω πάνα ή εφημερίδες. Ρωτάς επανειλημμένως αν έχει φορτωθεί το box και αν γνωρίζουν ότι υπάρχει σκυλί στο αεροπλάνο και όλα καλά θα πάνε.

Η φίλη σου εννοείται, ότι θα είναι στην ίδια πτήση. Πως αλλιώς το σκεφτόσασταν; Να πάει ασυνόδευτη η μικρή;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.768
7.927
Ηρεμιστικό να μην δώσετε.
Φροντίστε να ειναι νηστικιά και κουρασμένη και φυσικά θα ρωτήσετε αν την εχουν φορτώσει.
Με ποια εταιρεία θα ταξιδέψετε;
Πολύ σημαντικό. Ας την έχει πάει πριν κανά δίωρο για τρέξιμο παιχνίδι να είναι τέζα ώστε να είναι πιο ήρεμη όσο το δυνατόν περισσότερο.

christos|

Well-Known Member
9 Σεπτεμβρίου 2011
65
0
Η φίλη σου εννοείται, ότι θα είναι στην ίδια πτήση. Πως αλλιώς το σκεφτόσασταν; Να πάει ασυνόδευτη η μικρή;

Το σκεφτόμασταν με πτήση τύπου cargo,όπου ειδικεύεται στην μεταφορά κατικοιδίων.Είχα βρει αυτήν την εταιρία Μεταφορά Ζώων

Μίλησα μαζί τους και μου είπαν γύρω στα 1000 ευρώ.Προτιμάω όμως να ταξιδέψει μαζί με την κοπέλλα μου αλλά δεν βρίσκει απ'ευθείας πτήση.