Καλησπέρα σε όλους!
Πήρα την απόφαση να φύγω για Καναδά μόνιμα και θα πάρω και την κουταβίνα μου,την Μπαλού!
Εχω διαβάσει σχετικά με το τι χρειάζεται και θα ήθελα κάποιες συμβουλές και βοήθεια από κάποιους που έχουν κάνει ή γνωρίζουν κάποια άτομα,που να έχουν πάει με τα τετράποδα τους σε υπερ-ατλαντικό ταξίδι.
Το συγκεκριμένο site:
Importing or Travelling with Dogs - Eight Months of Age or Older From Countries Not Recognized by Canada as Being Rabies-Free - Animals - Canadian Food Inspection Agency
παραθέτει ότι χρειάζεται:
Πιστοποιητικό Εμβολιασμού της Λύσσας
Το πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της λύσσας πρέπει:
1.Να είναι γραμμένο στα αγγλικά ή στα γαλλικά
2.Να εκδοθεί και να υπογραφτεί από εξουσιοδοτημένο κτηνίατρο
3.Να γίνει ταυτοποίηση του ζώου (όπως στην φυλή, το χρώμα, και το βάρος)
4.Να αναφέρει ότι το ζώο είναι εμβολιασμένα κατά της λύσσας
5.Να αναφέρει την ημερομηνία του εμβολιασμού
6.Να υποδείξει το εμπορικό όνομα και τον αριθμό σειράς του εγκεκριμένου εμβολίου και να καθορίζει τη διάρκεια της ανοσίας (διαφορετικά, θα θεωρηθεί έγκυρη για ένα έτος από την ημερομηνία του εμβολιασμού).
Δεν χρειάζεται microchip για την είσοδό του στην χώρα.
Πέρα από αυτό,πιο αγχωμένος είμαι με την ίδια την μεταφορά της!
Καθώς είναι πάνω από 8 κιλά υπάρχουν 2 επιλογές:
1.Να ταξιδέψει στον χώρο τον αποσκευών με ελεγχόμενη ατμόσφιαρα και θερμοκρασία όπως είναι της καμπίνας.Σε αυτήν την περίπτωση 99% θα ταξιδέψει ΜΑΖΙ με την κοπέλλα μου οπότε μπορεί να βεβαιωθεί για την μεταφορά της στο άλλο αεροσκάφος.Αλλά όπως ανέφερα είναι παραπάνω ώρες (3) η συνολική διάρκεια της πτήσης.
2.Να έρθει με εταιρεία cargo.Εκεί μάλλον θα ταξιδέψει μόνη της απευθείας και θα την παραλάβω εγώ από το αεροδρόμιο στον Καναδά.
Τι πιστεύετε ότι είναι καλύτερο.Απλά φρικάρω που θα είναι τόσες ώρες μόνη της!
Επίσης το κακό είναι ότι επειδή θα έρθει μετά από μένα (με την κοπέλλα μου) εισιτήριο για απ'ευθείας δεν υπάρχει.
Πρέπει να γίνει στάση σε κάποια ευρωπαική χώρα ενδιάμεσα.Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξει αεροπλάνο και η Μπαλού.
Πολύ στρεσογόννο για ένα σκυλάκι πιστεύω και πως θα την μεταχειριστούν?
Δεν ξέρω.Μήπως το παρακάνω και εγώ με την ανυσηχία μου?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε βοήθεια ή καθησυχασμό!!!
Πήρα την απόφαση να φύγω για Καναδά μόνιμα και θα πάρω και την κουταβίνα μου,την Μπαλού!
Εχω διαβάσει σχετικά με το τι χρειάζεται και θα ήθελα κάποιες συμβουλές και βοήθεια από κάποιους που έχουν κάνει ή γνωρίζουν κάποια άτομα,που να έχουν πάει με τα τετράποδα τους σε υπερ-ατλαντικό ταξίδι.
Το συγκεκριμένο site:
Importing or Travelling with Dogs - Eight Months of Age or Older From Countries Not Recognized by Canada as Being Rabies-Free - Animals - Canadian Food Inspection Agency
παραθέτει ότι χρειάζεται:
Πιστοποιητικό Εμβολιασμού της Λύσσας
Το πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της λύσσας πρέπει:
1.Να είναι γραμμένο στα αγγλικά ή στα γαλλικά
2.Να εκδοθεί και να υπογραφτεί από εξουσιοδοτημένο κτηνίατρο
3.Να γίνει ταυτοποίηση του ζώου (όπως στην φυλή, το χρώμα, και το βάρος)
4.Να αναφέρει ότι το ζώο είναι εμβολιασμένα κατά της λύσσας
5.Να αναφέρει την ημερομηνία του εμβολιασμού
6.Να υποδείξει το εμπορικό όνομα και τον αριθμό σειράς του εγκεκριμένου εμβολίου και να καθορίζει τη διάρκεια της ανοσίας (διαφορετικά, θα θεωρηθεί έγκυρη για ένα έτος από την ημερομηνία του εμβολιασμού).
Δεν χρειάζεται microchip για την είσοδό του στην χώρα.
Πέρα από αυτό,πιο αγχωμένος είμαι με την ίδια την μεταφορά της!
Καθώς είναι πάνω από 8 κιλά υπάρχουν 2 επιλογές:
1.Να ταξιδέψει στον χώρο τον αποσκευών με ελεγχόμενη ατμόσφιαρα και θερμοκρασία όπως είναι της καμπίνας.Σε αυτήν την περίπτωση 99% θα ταξιδέψει ΜΑΖΙ με την κοπέλλα μου οπότε μπορεί να βεβαιωθεί για την μεταφορά της στο άλλο αεροσκάφος.Αλλά όπως ανέφερα είναι παραπάνω ώρες (3) η συνολική διάρκεια της πτήσης.
2.Να έρθει με εταιρεία cargo.Εκεί μάλλον θα ταξιδέψει μόνη της απευθείας και θα την παραλάβω εγώ από το αεροδρόμιο στον Καναδά.
Τι πιστεύετε ότι είναι καλύτερο.Απλά φρικάρω που θα είναι τόσες ώρες μόνη της!
Επίσης το κακό είναι ότι επειδή θα έρθει μετά από μένα (με την κοπέλλα μου) εισιτήριο για απ'ευθείας δεν υπάρχει.
Πρέπει να γίνει στάση σε κάποια ευρωπαική χώρα ενδιάμεσα.Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξει αεροπλάνο και η Μπαλού.
Πολύ στρεσογόννο για ένα σκυλάκι πιστεύω και πως θα την μεταχειριστούν?
Δεν ξέρω.Μήπως το παρακάνω και εγώ με την ανυσηχία μου?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε βοήθεια ή καθησυχασμό!!!
Last edited: