Ταξίδι στον Καναδά!

christos|

Well-Known Member
9 Σεπτεμβρίου 2011
65
0
Καλησπέρα σε όλους!

Πήρα την απόφαση να φύγω για Καναδά μόνιμα και θα πάρω και την κουταβίνα μου,την Μπαλού!

Εχω διαβάσει σχετικά με το τι χρειάζεται και θα ήθελα κάποιες συμβουλές και βοήθεια από κάποιους που έχουν κάνει ή γνωρίζουν κάποια άτομα,που να έχουν πάει με τα τετράποδα τους σε υπερ-ατλαντικό ταξίδι.

Το συγκεκριμένο site:

Importing or Travelling with Dogs - Eight Months of Age or Older From Countries Not Recognized by Canada as Being Rabies-Free - Animals - Canadian Food Inspection Agency

παραθέτει ότι χρειάζεται:

Πιστοποιητικό Εμβολιασμού της Λύσσας

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της λύσσας πρέπει:

1.Να είναι γραμμένο στα αγγλικά ή στα γαλλικά
2.Να εκδοθεί και να υπογραφτεί από εξουσιοδοτημένο κτηνίατρο
3.Να γίνει ταυτοποίηση του ζώου (όπως στην φυλή, το χρώμα, και το βάρος)
4.Να αναφέρει ότι το ζώο είναι εμβολιασμένα κατά της λύσσας
5.Να αναφέρει την ημερομηνία του εμβολιασμού
6.Να υποδείξει το εμπορικό όνομα και τον αριθμό σειράς του εγκεκριμένου εμβολίου και να καθορίζει τη διάρκεια της ανοσίας (διαφορετικά, θα θεωρηθεί έγκυρη για ένα έτος από την ημερομηνία του εμβολιασμού).

Δεν χρειάζεται microchip για την είσοδό του στην χώρα.

Πέρα από αυτό,πιο αγχωμένος είμαι με την ίδια την μεταφορά της!

Καθώς είναι πάνω από 8 κιλά υπάρχουν 2 επιλογές:

1.Να ταξιδέψει στον χώρο τον αποσκευών με ελεγχόμενη ατμόσφιαρα και θερμοκρασία όπως είναι της καμπίνας.Σε αυτήν την περίπτωση 99% θα ταξιδέψει ΜΑΖΙ με την κοπέλλα μου οπότε μπορεί να βεβαιωθεί για την μεταφορά της στο άλλο αεροσκάφος.Αλλά όπως ανέφερα είναι παραπάνω ώρες (3) η συνολική διάρκεια της πτήσης.

2.Να έρθει με εταιρεία cargo.Εκεί μάλλον θα ταξιδέψει μόνη της απευθείας και θα την παραλάβω εγώ από το αεροδρόμιο στον Καναδά.

Τι πιστεύετε ότι είναι καλύτερο.Απλά φρικάρω που θα είναι τόσες ώρες μόνη της!

Επίσης το κακό είναι ότι επειδή θα έρθει μετά από μένα (με την κοπέλλα μου) εισιτήριο για απ'ευθείας δεν υπάρχει.

Πρέπει να γίνει στάση σε κάποια ευρωπαική χώρα ενδιάμεσα.Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξει αεροπλάνο και η Μπαλού.

Πολύ στρεσογόννο για ένα σκυλάκι πιστεύω και πως θα την μεταχειριστούν?

Δεν ξέρω.Μήπως το παρακάνω και εγώ με την ανυσηχία μου?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε βοήθεια ή καθησυχασμό!!!

Last edited:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.769
4.045
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Βασικά δεν έχεις και πολλές επιλογές, ο σκύλος πρέπει να ταξιδέψει με αεροπλάνο, ή ως cargo, ή ως baggage.

Πολλά σκυλιά πάντως ταξιδεύουν με αεροπλάνα καθημερινά, χωρίς προβλήματα. Μάθε την να κάθεται στο crate πριν ταξιδέψετε. Επίσης να αποφεύγεις πολύ ψηλές ή πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Δεν ξέρω πότε θα ταξιδέψεις αλλά αν είναι καλοκαίρι βρες πτήση αργά το βράδυ ή πρωί πρωί.

christos|

Well-Known Member
9 Σεπτεμβρίου 2011
65
0
Σε ευχαριστώ.Ναι το γνωρίζω μόνο με αεροπλάνο αλλά ψάχνω απαντήσεις πιο εξιδικευμένες σε σχέση με τις απορίες μου.

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Χρήστο έχω πετύχει στην γειτονία μου αρκετούς που έχουν κάνει το ταξίδι αυτό από Καναδά Λονδίνο ακόμα και από Ταιβαν, Νεα Ζηλανδία και μετά Λονδίνο.

Οπότε Χαλάρωσε δεν είσαι ο μόνος.

Τώρα μιας και θα πετάξει βάλε το Τσιπάκι αν δεν το έχει μην στο ζητήσουν όταν βγαίνεις από Ελλάδα ή όταν είσαι στο αεροδρόμιο για να αλλάξεις την πτήση για Καναδά.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
Δεν χρειάζεται microchip για την είσοδό του στην χώρα.
Ισως αυτή η πρόταση, είναι απλώς ενημερωτικού χαρακτήρα και δεν υποννοεί, ότι η Μπαλού δεν έχει ήδη τσιπ.

Μίλα με τον κτηνίατρό σου, να σε ενημερώσει για τις ακριβείς διαδικασίες του διαβατηρίου, το οποίο είναι φαντάζομαι υποχρεωτικό και στο οποίο, είναι υποχρεωτική η αναγραφή του τσιπ. Οπότε, το ότι δεν απαιτείται για την είσοδο του σκύλου στον Καναδά, δεν λέει τίποτα. Συνεννοηθείτε και για τις ακριβείς ημερομηνίες των εξετάσεων και των εμβολιασμών/αποπαρασιτώσεων, σε σχέση με την ημερομηνία αναχώρησης, για να μην υπάρξει καμμία έκπληξη δυσάρεστη.

Εχω φίλη, που ταξίδεψε με την σκύλα της προς Κορέα. Είχε το νου της, να επιβεβαιώσει την επιβίβαση του σκύλου και στην Αθήνα και στην ενδιάμεση στάση και να εξασφαλίσει ότι το πλήρωμα γνώριζε την ύπαρξή του, στον χώρο των αποσκευών και όλα πήγαν μια χαρά.

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Ο γνωστός μου ταξίδεψε με το σκύλο στις ΗΠΑ και μου είπε ότι τον άφησαν 2 φορές να το ελέγξει. Δεν ξέρω αν είναι έτσι σε όλες τις μεγάλες πτήσεις αλλά μπορεί να ρώτήσει η κοπέλα, δεν χάνει και τίποτα

Scalpel

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
556
1.425
Sydney - Australia
Φίλε Χρίστο,

Πριν κάποια χρόνια έπρεπε να οργανώσω κάτι αντίστοιχο για το 12 μηνών τότε Samoyed μου. Συγκεκριμένα έπρεπε να έλθει από Αυστραλία (στάση Ταυλάνδη) μέσω Ελλάδας σε Αγγλία. Είναι μια πολύπλοκη διαδικασία γενικότερα και γίνεται ιδιαίτερα περίπλοκη όταν εμπλέκεται και η Ελλάδα στο παιχνίδι (στην περίπτωσή σου είναι η χώρα αφετηρίας).

Η μία και μοναδική συμβουλή που θα δώσω είναι:

Μίλα απευθείας με την σχετική υπηρεσία του κράτους υποδοχής (Καναδάς). Είμαι βέβαιος ότι θα έχουν ξεκάθαρα guidelines με οδηγίες βήμα προς βήμα. Φρόντισε να ενημερώνεσαι προσωπικά και όχι μέσω φίλων των φίλων ω φίλε! Εγώ είχα γίνει "κολλητός" με τον Άγγλο υπάλληλο - τηλέφωνα email, μόνο λουλούδι δεν έπαιξε!
Αντίστοιχα βρες υπεύθυνο κτηνίατρο εδώ που θα κάνει και θα πιστοποιήσει κατάλληλα όλα τα προαπαιτούμενα.

Αν και εφόσον ταιριάξεις τις δυο άκρες δε θα έχεις πρόβλημα.
Αυτό είχα κάνει εγώ το 2001 και δεν χρειάστηκε ούτε καν η 6μηνη καραντίνα που έβαζαν τότε οι Άγγλοι σε όλα τα "εισαγόμενα". Με είχαν βέβαια ξεσκίσει στα φράγκα. Ενώ είχε τσιπ ζήτησαν και δεύτερο. Κάποιες εξετάσεις αίματος έπρεπε να γίνουν στα δικά τους εργαστήρια (πάρε αίμα από το σκυλί Αυστραλία - κούριερ για Αγγλία και 300 λίρες...) και άλλα πολλά... Δεν νομίζω όμως οι Καναδοί να είναι τέτοιοι αγιογδύτες!

Τώρα όσον αφορά το ταξίδι μην ανησυχείς. Απλά βεβαιώσου ότι το crate είναι κατάλληλο και φρόντισε να μιλήσεις απευθείας με την εταιρεία.

Καλή τύχη σας εύχομαι!

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Επειδή, όπως καταλαβαίνω, αυτό που σε ανησυχεί κυρίως είναι το ταξίδι, σου προτείνω να διαβάσεις αυτό το thread (ειδικά από την σελ. 23 και μετά και ιδιαίτερα από τη σελίδα 26, post #255) του Φώτη που πήραν την σκυλίτσα τους στην Καλιφόρνια. Ίσως δεν είναι το πιο καθησυχαστικό, αλλά πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει! Βέβαια, μιλάω χωρίς τον 'ξενοδόχο', αλλά μήπως να του έστελνες και ένα pm; Για τα υπόλοιπα, συμφωνώ και εγώ με αυτά που σου είπαν τα παιδιά -- καλή προετοιμασία, σωστός κτηνίατρος, λεπτομερή επικοινωνία με τις αρχές του Καναδά και την αεροπορική εταιρεία, καθώς και training για το crate.
Αλήθεια, σε ποιο μέρος του Καναδά θα πάτε; ;)

Exige

Well-Known Member
29 Μαϊου 2011
79
1
xalandri
Αντε Χρηστο κανε την αρχη με τα 8 κιλα και θα ακολουθησω και εγω με τα 62.Καλη επιτυχια

marmyt

Well-Known Member
28 Νοεμβρίου 2011
100
35
Θεσσαλονίκη
καλησπέρα κι από μένα, ο σκύλος μου είναι 8 μηνών κι έχει ταξιδέψει ήδη 3 φορές με αεροπλάνο. φυσικά σε πολύ πολύ πολύ μικρότερο ταξίδι και εντός ελλάδος, αλλά πίσω στις αποσκευές. γενικά ήταν βούδας και τις 3 φορές και δεν έδειξε να έχει στρεσαριστεί όταν τον πήρα την πρώτη φορά και τις άλλες δυο που ήξερε την διαδικασία πάλι δεν έδειξε ούτε πριν ούτε μετά κανένα άγχος. του είχα βάλει νεράκι, δεν τον είχα ταίσει και του είχα ένα κόκκαλο, το αγαπημένο του παιχνιδάκι και την κουβερτούλα του. τώρα εφόσον είναι πολλές ώρες ίσως χρειαστεί και μια πάνα ή στην αλλάγη του αεροπλάνου να την πάτε να κάνει την ανάγκη της. Σε καμία περίπτωση μην της δώσεις κάποιο ηρεμιστικό (μέχρι και βαλεριάνα) εκτός του οτι απαγορεύεται ο κτηνίατρος μου είπε ότι μπορεί να είναι κι επικίνδυνο. Τέλος τσέκαρε μήπως το σκυλί σου είναι από τις ράτσες που απαγορεύονται για λόγους υγείας (νομίζω ότι έχει να κάνει με το αναπνευστικό και αφορά κυρίως ράτσες με πλακουτσωτή μουσούδα) να μπαίνει στ αεροπλάνα. Κατα τ άλλα νομίζω η μικρή σου δεν θα χει θέμα. Τώρα αν δεν έχει συνηθίσει το κλουβάκι της, κάνε μερικές μέρες πριν και μια προετοιμασία ώστε να το νιώθει άνετα. Αυτά από μένα, καλό σας ταξίδι σας εύχομαι!

christos|

Well-Known Member
9 Σεπτεμβρίου 2011
65
0
Καλησπέρα σε όλους και όλες!

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.Αλλά έχω και άλλες!!!!!!!!

Λοιπόν,μίλησα με μια εταιρία που αναλαμβάνει μεταφορά κατοικιδίων.Μετά από συζήτηση μου είπε ότι πρέπει να έχει τσιπάκι για να βγει από την χώρα και μου είπε κάτι να καταχωρήσω την Μπαλού στην Νομαρχία ή να πάρω κάποια χαρτιά ότι είναι υγιής?

Ξέρει κάποιος ποιόν και που πρέπει να πάω και τι διαδικασία είναι αυτή?

Επίσης πρέπει τα χαρτιά της Μπαλού να είναι στα Αγγλικά.Κάποιος που πήγε Καναδά ή Αμερική,τα χαρτιά τα έγραψε ο κτηνίατρος στα Αγγλικά ή πήγατε σε επίσημο μεταφραστή(όπου έχει και την σφραγίδα?)

Το ρωτάω γιατί για να μεταφράσω την ταυτότητα την Ελληνική μου πήραν 15 ευρώ οπότε αν πρέπει μόνο να μου εκδώσει τα χαρτιά ο κτηνίατρος στα Αγγλικά τότε εντάξει.

Οσο για το βιβλιάριο που είναι στα Ελληνικά αλλά έχει κολλημένα κάποια αυτοκόλλητα (από φαρμακευτική αγωγή) με αυτό τι γίνεται?

Η εταιρία που μίλησα είναι μεταφορική γενικώς αλλά μεταφέρουν κατοικίδια και έχουν γραφείο στο Ε.Βενιζέλος.

Μου είπαν για το εισητίριο 750 + 23% φπα
και γι ατο crate 200 + 23% φπα

Αυτό με ενδιάμεση στάση στο Munich.

Δεν ξέρω αν είναι καλή η τιμή ή όχι.Το θέμα μου είναι ότι αν πω ΟΚ δεν θα έχει εξικοιωθεί η Μπαλού με το crate καθόλου+θόρυβο+κόσμο++++++

Να της έπαιρνα ένα Crate αλλά δεν ξέρω που πουλάνε εδώ.Πρέπει να είναι με τα πρότυπα της I.A.T.A.

Μου είπαν ότι μέσα στην τιμή είναι και διανυκτέρευση στο ενδιάμεσο σε ειδικό χώρο για κατοικίδια.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
Το βιβλιάριο κράτα το ενημερωτικά και αναμνηστικά. Δεν θα σου χρειαστεί πουθενά στο μέλλον.
Αυτό που θα τσεκάρουν, είναι το διαβατήριο, που θα σου φτιάξει ο κτηνίατρος.

Εκπαίδευση σε crate, πρέπει να ξεκινήσεις...προχθές. Θα χρειαστείς τέτοιου τύπου:

Θα προσέξεις να έχει "αέρα" 10 πόντους και στο ύψος και στο μήκος, του σκύλου σου. Θα βρεις στα pet shop. Και να ρωτήσεις, τους καταστηματάρχες, να είναι σίγουρα, εγκεκριμένα από την ΙΑΤΑ. Θα ξέρουν να σου πουν. Οι ρόδες απαγορεύονται. Μην ασχοληθείς.

christos|

Well-Known Member
9 Σεπτεμβρίου 2011
65
0
Σε ευχαριστώ για το Crate.Αυτό που μένει είναι το θέμα με την Κτνιατρική Υπηρεσία της Νομαρχίας και τι ακριβώς ζητάνε.Επίσης λίγο άσχετο αλλά και σχετικό.

Δεν της έχω κάνει στείρωση.Ηταν να κάνω την στείρωση και το μικροτσίπ μαζί αλλά τώρα με τα καινούργια δεδομένα του ταξιδιού,δεν θέλω να την ταλαιπωρήσω παραπάνω.

Το θέμα είναι ότι μπορώ να την κάνω την στείρωση στον χειρούργο (που την ξέρει πολύ καλά και που της έσωσε την ζωή), λαπαροσκοπικά και χωρίς νυστέρι ή να την κάνω στον Καναδά αφού ηρεμήσει.

Αλλο δίλημμα και αυτό......

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Σε πόσο καιρό θα φύγεις; -- έχει να κάνει άμεσα, κατά τη γνώμη μου, με την απόφαση σχετικά με τη στείρωση.
Ένα άλλο πράγμα που θα πρέπει να σκεφτείς είναι και το κόστος της στείρωσης στον Καναδά, το οποίο εικάζω ότι θα είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι στην Ελλάδα.

christos|

Well-Known Member
9 Σεπτεμβρίου 2011
65
0
Εγώ φεύγω σε λίγες μέρες.Η Μπαλού θα έρθει περίπου τέλη Μαίου αρχές Ιουνίου αν όλα πάνε καλά.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
Για να είμαι ειλικρινής, πρώτη φορά ακούω για τέτοια μέθοδο στείρωσης.