Ταξίδι με σκύλο εκτός ΕΕ,.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Επειδή τα εισιτήρια για τα Φερρυ Βοατ Πάτρα -Ανγκονα έχουν ακριβύνει ασύστολα, σκεφτόμαστε σοβαρά το Καλοκαίρι του 2008 να πάμε οδικός από Ελλάδα- Γερμανία.
Επειδή περνάμε τότε και χώρες ( η χώρα) εκτός ΕΕ, χρειαξεται σίγουρα εξέταση τίτλου για αντισώματα της λυσσάς, από αναγνωρισμένο εργαστήριο.

Ξέρει κανείς σας τις ακριβές διαδικασίες θα πρέπει να ακολουθήσω ( που στέλνεται το αίμα, πόσο καιρό πριν πρέπει να γίνει κλπ.)? Επειδή όλα αυτά θέλουν και κάποιο χρόνο- θέλω να ετοιμαστώ έγκαιρα. Μην έχουμε εκπλήξεις στο τέλος..

Δυστυχώς ο κτηνίατρος μας έχει βαθιά μεσάνυχτα στο θέμα αυτό, και σίγουρα δεν μπορώ να απευθύνω εκεί με αυτήν την ερώτηση!!!

magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Γεια σου FrenchieFan. Έχω περάσει πριν 2 χρόνια με την σκύλα μου από χώρες εντός και εκτός EE. Το μόνο σίγουρο που πρέπει να είχα μαζί μου ήτανε: pet passport, το σκυλί chip, βιβλιάριο υγείας και φίμωτρο (το φίμωτρο το πήραμε έτσι, ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να κολλήσει ο άλλος, στην πραγματικότητα δεν χρειάστηκε). Πριν το ταξίδι τηλεφώνησα στης πρεσβείες για επιβεβαίωση απαραίτητων χαρτιών. Πριν περίπου 10 μήνες μια φίλη μου ταξίδεψε με σκύλα σχεδόν από ίδιες χώρες και δεν χρειάσθηκε τίποτα παραπάνω :) .

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Τσιπ και Ευροπαικο Pet Passport εχει ετσι και αλλιος το μωρο μου!

Ξερω σιγουρα οτι χρειαζεται εξεταση για τιτλου αντισοματων, οταν ο σκυλος περασει απο χωρες εκτος ΕΕ. Εξαιρεση εδω αποτελεουν καπιες αναφερομενες τριτες χωρες ( που ειναι π.χ. ,Bosnien-Herzegowina, Liechtenstein, Νορβιγια, Ελβετια, Αυστραλια, Kροατια, USA )
στης οποιες επικρατουν οι ιδιες συνθηκες με αυτες της ΕΕ και δεν χρειαζονται ειδικα πραγματα.

Η Σερβια/Μοντενεγρο ειναι μια απο αυτες τις "μη αναφερομενες τριτες χωρες". Και μαλλον θα περασουμε απο Σερβια, πιγαινοντας γερμανια.

Για να μπορει να επανελθει ο σκυλος μετα σε χωρα της ΕΕ, πρεπει να εχει κανει εξεταση τιτλου.

Για ολα τα παραπανω ειμαι σιγουρη- δεν ξερω μονο που και πος γινεται αυτη η εξεταση!

magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
FrenchieFan έχουμε περάσει από την Σερβία και το μόνο που κάνανε στα σύνορα ήτανε να χαϊδέψουνε την Siba. Αν όντως να ήτανε απαραίτητες διάφορες εξετάσεις που λες τι να πρώτο κάνανε όλοι που πάνε στης εκθέσεις με τα σκυλιά τους στης διάφορες χώρες της Ευρώπης. Στο βιβλιάριο υγείας του σκύλου τα εμβόλια πρέπει να ισχύον αινείτε. Για επιβεβαίωση πάρε τηλέφωνο την σερβική πρεσβεία.
FrenchieFan να ξενερώσεις από το ταξίδι, 1000 φορές από Ιταλία, πρώην Γιουγκοσλαβία, Βουλγαρία έχει χάλια δρόμους και περιορισμένη ταχύτητα, καμία σχέση με την Αυστρία, Γερμανία, Ιταλία. Και εμείς του χρόνου πάμε διακοπές εξωτερικό και μόνο από Ιταλία.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
pet passport, το σκυλί chip, βιβλιάριο υγείας και φίμωτρο

αντισωματα όχι
Πρέπει το σκυλί να έχει εμβολιαστεί το λιγότερο 1 μήνα πρίν για λύσσα + όλα τα άλλα εμβόλια να είναι απλά εντάξει.
Στο πετ - passport θα υπογράψει ο κτηνίατρος ότι μπορεί να ταψιδεψει 2 μέρες πριν ξεκινήσει. Παρε και pedigree αν εχεις, γιατί μπορεί στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ τελωνειο να σου πουν οτι το αγορασες τωρα και να σου ζητάνε φόρο. Αν πεις ότι το βιβλιάριο έχει σφραγίδες έλληνα κτηνιάτρου και ΝΑ άρα από Ελλάδα ήρθε, πιάνει και αυτό ...

Σκόπια πρόσεχε το όριο ταχύτητας, αν σου κοψουν πρόστιμο δίνεις 50 ευρώ και φεύγεις - το προτείνεις στον αστυνομικό εσύ, μην κολλήσεις ...

Διόδια πρόσεχε τί θα σου ζητήσουν, μπορεί να πληρώσεις 5-6 ευρώ, τα περισσότερα είναι κοντά στο 1 ευρώ. ΔΕΝ παίρνεις οτο-στόπ...

Αυτές οι χώρες είναι καλύτερες από την Ελλάδα στο θέμα σκύλος ΟΛΕΣ.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
FrenchieFan να ξενερώσεις από το ταξίδι, 1000 φορές από Ιταλία, πρώην Γιουγκοσλαβία, Βουλγαρία έχει χάλια δρόμους και περιορισμένη ταχύτητα, καμία σχέση με την Αυστρία, Γερμανία, Ιταλία. Και εμείς του χρόνου πάμε διακοπές εξωτερικό και μόνο από Ιταλία.
@magi
χτες ημασταν με ενα ζευγαρι Γερμανων που ηρθαν πριν απο μια εβδομαδα απο γερμανια- μεχρι ελλαδα, απο Σερβια, Κροατια κλπ. με τον γερμανικο μολοσσο τους.

Περασαν πολυ καλα στο ταξιδη μας ειπαν- και το συνηστουν ανπεπιφυλακτα! Επισης μας ειπαν οτοι εχουν πολυ καλους και ολοκαινουργιους δρομους.
Εκεινει μας ειπαν και για το Τεστ αντισοματων, που το εκαναν βεβαια στην γερμανια.

@Δενις
Thanks, ηλπιζα οτι θα απαντησεις, επειδη νομιζω οτι εχεις παει σε καποιες εκθεσεις εκει?

Βιβλιαριο με τα εμβολια δεν εχει προβλημα, Πεδιγρεε επισης υπαρχει.
Τσιπ εχει επησης- αρε ειμαστε ετοιμοι???
Να εδω και ο Vincent, ο μολοσσος τουριστας, με την Εσμεραλντα μου

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Oxi, δεν είστε έτοιμοι ... πρέπει να ....
εμβολιαστεί το λιγότερο 1 μήνα πρίν για λύσσα + όλα τα άλλα εμβόλια να είναι απλά εντάξει.
Στο πετ - passport θα υπογράψει ο κτηνίατρος ότι μπορεί να ταψιδεψει 2 μέρες πριν ξεκινήσει.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
denis said:
Oxi, δεν είστε έτοιμοι ... πρέπει να ....
εμβολιαστεί το λιγότερο 1 μήνα πρίν για λύσσα + όλα τα άλλα εμβόλια να είναι απλά εντάξει.
Στο πετ - passport θα υπογράψει ο κτηνίατρος ότι μπορεί να ταψιδεψει 2 μέρες πριν ξεκινήσει.
Ok!
Το οτι αφορα απλα κτινιατρικα θεματα- δεν εχω κανενα προβλημα.
Σε κτηνιατρο δουλευω!!
Αυτο εννοουσα.

Και ετσι και αλλιος εχουμε χρονο ακομα!
Καλοκαιρι 2008 θα γινει αυτος ο "Γυρος της Ευρωπης".
Αν ειμαστε καλα!!!

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Τον χειμώνα που μας πέρασε, ταξίδεψα Πάτρα Βενετία, και απο εκεί πήγα Αυστρία, Γερμανία, Ελβετία, και πάλι Ιταλία μέχρι Μπάρι και πισω στην Πάτρα, και ουδείς ζήτησε να δει το παραμικρό χαρτί για τον σκύλο.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
amangos said:
Τον χειμώνα που μας πέρασε, ταξίδεψα Πάτρα Βενετία, και απο εκεί πήγα Αυστρία, Γερμανία, Ελβετία, και πάλι Ιταλία μέχρι Μπάρι και πισω στην Πάτρα, και ουδείς ζήτησε να δει το παραμικρό χαρτί για τον σκύλο.
Την παραπανω διαδρομη την εχω κανει και εγω με σκυλο και επισης δεν μου ζητηθηκαν πουθενα χαρτια.
ΑΛΛΑ : Εκτος απο την ελβετια (οι οποια ειναι αναφερομενη τριτη χωρα/gelistetes Drittland) ολες οι αλλες ειναι στην ΕΕ. και ετσι δεν τιθεται ετσι και αλλιος ζητημα!

Το Link του Keyman ειναι κατι που εψαχνα!
Thanks!

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Στην Ελβετία μπήκα με ένα βανάκι φορτωμένο με πράγματα της έκθεσης, είδαν τον σκύλο, δεν ειπαν τίποτα, απλώς με ρώτησαν τι είναι όλα αυτά που κουβαλάω, τους εξήγησα ότι συμμετείχα σε κάποια έκθεση και είναι τα πράγματα του στάντ, και με αφήσανε να περάσω, απλώς πληρώνοντας περί τα 30 ευρώ για τέλη κυκλοφορίας ενός ετους (κάτι σαν διόδια για την χρήση του δρόμου για έναν χρονο)

Προφανώς με το αεροπλάνο είναι πιο πολύπλοκα τα πράγματα.

magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Λιπών, μίλησα με μια γνωστή που γύρισε πριν 2 εβδομάδες από το ταξίδι (Πολωνία-Ελλάδα, πέρασε από Σερβία ) με την ντόμπη της. Σχετικά με το εμβόλιο της λύσσας : όταν τελειώνει το εμβόλιο της μέρες του ταξιδιού μας πρέπει να το κάνουμε 1 μήνα πριν, για να αρχίζει να λειτουργεί στο οργανισμό. Αν το έχει κάνει το εμβόλιο το σκυλί πχ. 5,6 μήνες πριν το ταξίδι δεν χρειάζεται να το κάνουμε ξανά.
Έτσι και αλλιώς μέχρι το καλοκαίρι 2008 μπορεί να χρειαστεί και σε μας τσιπ :wink:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Επειδή τα εισιτήρια για τα Φερρυ Βοατ Πάτρα -Ανγκονα έχουν ακριβύνει ασύστολα, σκεφτόμαστε σοβαρά το Καλοκαίρι του 2008 να πάμε οδικός από Ελλάδα- Γερμανία.
Eίναι σίγουρα φθηνότερα? :? :?
Και αν ναι, πόσο? Αξίζει τον κόπο? Νομίζω θα πίασετε τα 2 - 2.500 χλμ 5.000 χοντρικά πήγαινε έλα Χ 1,40 μέσο όρο βενζίνη και ... 8 γεμίσματα = περίπου 600 ευρώ ? Στο καράβι ξεκουράζεσαι κιόλας, αλλά ... μακριά από το καζίνο ... εγώ την έπαθα (πάλι) 8)

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Μονο το Φερρυ, με καμπινα (για να ξεκουραστεις, επειδη καταστρομα δεν λεει) υψηλη Περιοδος, τρια ατομα, σκυλος και αμαξι 1200-1500 ευρω!
Και τοτε ειμαστε μονο στην Ανγκονα- εχουμε αλλα 1200 χλμ μπρωστα μας, δεν εχουμε φαει τιποτα (και στο φερρυ εχουν κααατι τιμες...) και ουτε διοδια εχουμε πληροσει....