Γειά σας,θέλω σκύλο,τί ράτσα να πάρω;θέλω σκύλο φύλακα και όμορφο.Κατά προτίμηση να είναι γλυκος και πολύ πιστός . Έχω μεγάλο κήπο με γκαζόν περιφραγμένο . Ευχαριστώ σε όσους μου απαντήσουν.
Pitbull για φύλαξη?Τωρα στο θεμα μας....αν θες φυλακα πρεπει να ειναι καποια δυναμικη φυλη (οπως ροτβαιλερ,πιτ-μπουλ,ντοπερμαν,κανε κορσο,ντογκο αρτζεντινο,πρεσα καναριο,και ολα τα ποιμενικα οπως κεντρικης ασιας,καυκασου,ελληνικα ποιμενικα κτλπ και σιγουρα ξεχναω και αρκετες αλλες φυλες)
Γιάννη, προσωπικά το είχα καταλάβει ότι κάπως έτσι το είπες απλά το σχολίασα για να μη νομίζει κάποιος διαβάζοντας λίγο καιρό μετά ότι θα πάρει pitbull για να του βγάλει φύλαξη χώρου. ;-)Γιωργο...να πω σε αυτο το σημειο οτι τα συμπεριελαβα λογο "δυναμικης φυλης" αν και εχω δει και πιτμπουλακι να βγαζει φυλαξη (φυσικα στο youtube) και τελος να πω οτι οποιος θελει φυλαξη...βαζει συναγερμο η πληρωνει σεκιουριτι. Απλα ο κωστας ζητησε να παρει σκυλο που να χει και μια καποια "σχεση" με φυλαξη...εξ ου και προτινα τα παραπανω. Ειναι αυτονοητο για μενα οτι οποιοδηποτε σκυλακι ρατσατο η mixed απο την στιγμη που δενεται με την οικογενεια/αγελη του θα την προστατεψει κιολας αν ο μη γενητω χρειαστει!
κωστα καλως ηρθες. Η αποκτηση σκυλου ειναι μεγαλο θεμα και θελει ψαξιμο. Πριν πω οτιδηποτε αλλο να σου πω οτι δεν παιρνουμε σκυλους απο πετ-σοπ γιατι προερχονται απο puppy mills(google it και θα καταλαβεις) επισεις απο γεννα ιδωτων παλι δεν παιρνεις γιατι δεν εχεις εικονα των γονεων (οποτε οι κληρονομικες παθησεις ειναι δεδομενες)! Σκυλο παιρνουμε απο Φιλοζωικες και καταφυγια ζωων και απο εκτροφεις. (εκτροφεις θα βρεις στην σελιδα του ΚΟΕ- Κυνολογικος Ομιλος Ελλαδας)
Τωρα στο θεμα μας....αν θες φυλακα πρεπει να ειναι καποια δυναμικη φυλη (οπως ροτβαιλερ,πιτ-μπουλ,ντοπερμαν,κανε κορσο,ντογκο αρτζεντινο,πρεσα καναριο,και ολα τα ποιμενικα οπως κεντρικης ασιας,καυκασου,ελληνικα ποιμενικα κτλπ και σιγουρα ξεχναω και αρκετες αλλες φυλες) αλλα περαν της φυλης...εχει σημασια το μεγεθος του σκυλου οχι στο θεμα φυλαξης..στο θεμα τροφης οτι δηλ. θα εχει ενα 'αλφα' κοστος η σητιση ενος μεγαλοσωμου σκυλου. Επισης ο καλλωπισμος ειναι αλλο θεμα καθοτι αλλο χρονο για βουρτσισμα θα δαπανησεις για ενα κοντοτριχο αλλο για ενα μακρυτριχο. και τελος η εκπαιδευσιμοτητα ενος σκυλου...καθοτι αλλα σκυλια εχουν μικροτερη και αλλα μεγαλυτερη περιοδο εκμαθησης μιας βασικης εκπαιδευσης.
Ξεκινα ψαξε και διαβασε και ενημερωσου για τις φυλες που ανεφερα παραπανω...και εδω ειμαστε να τα ξαναπουμε. (Φυσικα να παρακολουθεις το θεμα καθοτι οι πιο παλιοι και καλυτερα γνωστες των φυλων θα μπορεσουν να σου προσφερουν περαιτερω πληροφοριες και να λυσουν τυχον αποριες σου.)