Τάισμα και επιθετικότητα

GPPRC

Member
30 Δεκεμβρίου 2010
6
0
Έχω ένα lab 5,5 μηνών και όποτε και τον ταίζω 3 φορές την ημέρα. Όμως δεν μασάει την τροφή αλλά την καταπήνη(αυτό δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα). Όταν ομως προσπαθώ να του κοντέψω δείχνει τα δόντια της και γαβγίζει σαν τρελή και καμιά φορά επιτήθεται στο πόδι μου. Τι μπορώ να κάνω για να σταματήσω αυτή την συμπεριφορά?

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
με το που παει να σε δαγκωσει παρτου το φαι για καμια ωρα και μετα παλι τα ιδια,δωστου το μισο φαι απο το χερι σου για καποιες μερες.δωστου να καταλαβει οτι αμα πα να στει κατσει δε θα φαει.καντο ετσι καποιες μερες και μετα ξεκινα οταν αφηνεις το μπολ να μη σηκωνεις το χερι να το αφηνεις κρατωντας το μπολ στο πατωμα να τρωει δηλαδη με το χερι σου διπλα σιγα σιγα βημα βημα

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
καλημερα, καλως ηλθες...
5,5 μηνων λαμπραντορακι... ποσο καιρο τοχεις το θηριο?
απο που το πηρες και μεχρι να το παρεις πως μεγαλωσε...?
βασικα η επιθετικοτητα εκδηλωνει ανασφαλεια... ως προς το οτι θα του παρεις το φαι? οτι θα το ενοχλησεις την ωρα που τρωει..?
αληθεια τι το ταιζεις?
να σκεφτεις πως θα αποβαλλεις την ανασφαλεια του σκυλου και πως θα κερδισεις την εμπιστοσυνη του...
πως μεγαλωνει το κουταβι? που μενει? μεσα- εξω?
ποσες ωρες περνατε μαζι? βολτα βγαινει?
ειναι πολλα θεματα μαζι και οχι μονο το φαγητο...
εκει εκφραζεται αλλα προερχεται απο αλλου... αν θελεις και μπορεις απαντησε στις ερωτησεις μηπως μπορεσουμε και βοηθησουμε αποτελεσματικα..
μια και ηρθες... γενικα πες δυο τρια πραματακια... συστησου... να ξερουμε και το ονομα του θηριου...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Εάν κάθε τόσο προκαλείς/ενοχλείς το σκύλο πηγαίνοντας πάνω από το κεφάλι του την ώρα που τρώει, θα έχεις χειρότερα στο μέλλον. Μην του παίρνεις το πιάτο την ώρα που τρώει, θα του επιτείνεις ακόμα περισσότερο την τάση να προστατευσει την τροφή του. Ξεκίνα ταΐζοντας τον με το χέρι.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Αν πλησιάζει το σκύλο την ώρα που τρώει, ο σκύλος αγριεύει και επιχειρήσει να του πάρει το πιάτο, το πιο πιθανό είναι να καταλήξει αντί για δαγκωμένο πόδι όπως τώρα, με άσχημα δαγκωμένο χέρι. :)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Σε μια ήδη επιθετική συμπεριφορά αν του πάρεις το φαγητό εκείνη την ώρα τον προκαλείς να τον ξανά-υπερασπιστεί όποτε και να ξαναδαγκώσει!

Θα συμφωνήσω με την ROTTIE!

Την επόμενη φορά ήρεμα θα κάτσεις κάτω στο πάτωμα θα την φωνάξεις να έρθει σε σένα ήρεμα και θα της δίνεις το φαγάκι της με ηρεμία από το χέρι σου!

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Λοιπόν έχω και εγώ ένα λαμπ περίπου 3,5 μηνών για να μήν είχα τέτοια αποτελέσματα έκανα τα εξής παρακάτω πράγματα συχνά πυκνά:
1.το τάιζα τις κροκέτες με το χέρι μου
2.της έπαιρνα το φαγητό και της το ξανα έδινα πίσω,αυτό γινόταν αρκετές φορές με πρόθεση όμως να της βάλω και άλλη τροφή,έτσι στο 3.τέλος όταν την πλησίαζα την ώρα του φαγητού με κοιτούσε περιμένοντας να της προσθέσω τροφή!
4.το ίδιο έκανα και με τα διάφορα κόκαλα που της έπαιρνα κατά καιρούς
Επίσης ποτέ δεν της πήρα το φαγητό για να της το δώσω μετά απο μία ώρα,μπορεί και να ωφελεί το μέτρο αυτό,δεν ξέρω κατα πόσο όμως!

Τώρα όσον αφορά το γεγονός πως καταπίνει ολόκληρη την τροφή του χωρίς να την σπάει μην σε ανησυχεί όλα το κάνουν αυτό,με τον καιρό θα πάψει πια να το κάνει!

GPPRC

Member
30 Δεκεμβρίου 2010
6
0
Τη σκύλα την έχω έξω όμως περνάω αρκετές ώρες μαζί της και την βγάζω και αρκετές φορές βόλτα. Επίσης την πείρα πολύ μικρή (1,5 μηνών).
Την ταίζω με το χέρι και δεν έχει κανένα πρόβλημα, ούτε δαγκώνει ούτε επιτήθεται αντιθέτος περιμένεινα της δώσω εντολή να έρθει να φάει.
Όταν την ταίζω στο μπολ, αν προσπαθήσω να της σπρώξω την τροφή που ρίχνει έξω με το πόδι τότε αγριεύει αν σκήψω και την μαζέψω με τα χέρια δεν έχει πρόβλημα.

Theo

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2010
356
1
Αθηναίων Πολιτεία
Αν και ποτέ δεν είχα τέτοια προβλήματα με την Cuba εως τώρα, θα σου πω πως το λύσαμε σε χάσκι τον Ivan που είχα παλαιότερα.

Κρατούσαμε το πιατάκι με τα χέρια και δίναμε με το χέρι. Το αφήναμε κάτω, το ξαναπέρναμε, το ξαναδίναμε. Αν αγρίευε ηρεμία στη φωνή και τάισμα από χέρι πάλι.

Επίσης δεν απομακρυνόμουν από το πιάτο. Καθόμουν δίπλα και έκανα κάτι άλλο, ας του δημιουργούσα ένταση και πίεση στο να φάει πιο γρήγορα. Σιγά-σιγά ηρεμεί και εξοικειώνεται.

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Συμφωνώ με τον Theo. Το να του απομακρύνεις το πιάτο ,όπως λέει ο superman, είναι ένα παιχνίδι κυριαρχίας, όπου του δίνει να καταλάβει ποιός είναι το αφεντικό. Αυτό δεν θα σου το πρότεινα για τώρα. Δείξε της οτι δεν είσαι απειλή μιας και αντιδράει με πολύ μεγάλη ανασφάλεια όσο αφορα το θέμα της τροφής .
Αποφάσισε και ακολούθησε μια μέθοδο όμως, για να μην την μπερδέψεις .

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
καποια στιγμη θα γινει κ αυτο που λεει ο υπερηρωας ,αλλα οχι τωρα.οπως σου ειπαν τα παιδια λοιπον κ προσθεσε σε αυτο μια καλυτερη λιχουδια απο αυτην που τρωει με το χερι σου.βαλτης λιγη κροκετα στο πιατο κ συγχρονως πλησιασε με ενα κομματι κοτοπουλο πχ το οποιο θα εχει δει απο πιο πριν οτι εχεις στο χερι σου.στην πορεια δεν θα της το δειχνεις πιο πριν.ετσι θα συνδιασει το χερι σου με κατι καλο κ οχι απειλητικο.παντα κατι καλυτερο στο χερι απο αυτο που τρωει λοιπον.

οταν σου γρυλιζει της βαζεις καμια φωνη?πως συμπεριφερεται?επισης τρωει απο μονη της οταν αποφασησει η περιμενει να την αφησεις εσυ?

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
ρε παιδια 5μιση μηνων ειναι οχι 2μιση.εγω πιστευω οτι αλλο προσπαθει να περασει ο σκυλος.μπορει να εχει τσαμπουκα.μπορει να χρειαζετε να δειξει πιος ειναι ο αρχηγος.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
πρωτα καλο ειναι να δοκημαζεις με την "συζητηση".ακομη καλυτερο ειναι να μενεις εκει.αν αν αν αν ,μετα απο πολλα αν αλλαζεις τακτικη.

GPPRC

Member
30 Δεκεμβρίου 2010
6
0
Το έλυσα το πρόβλημα: από το έδαφος που είχα το μπολ το στερέωσα πιο ψηλά και τώρα δεν έχω κανένα πρόβλημα

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
ποιο ακριβως προβλημα ελυσες με την τοποθετηση του φαγητου ψηλα...
δεν τρωει πλεον λαιμαργα???? ή την επιθετικοτητα...? η και τα δυο....???

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
εγω παλι γιατι καταλαβα οτι το κουταβι ετρωγε απο το χερι του χωρις προβλημα, δεν ειχε θεμα στο να του πιασει το πιατο αλλα αντιδρουσε ασχημα οταν του εσπρωχνε το πιατο με το ποδι?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97