ΤΡΟΦΗ ORIGEN PUPPY LARGE BREED

coach11

Member
15 Φεβρουαρίου 2010
22
0
ΤΑΙΖΩ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΒΙΣΙΑ ORIGEN ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΦΥΛΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 45 ΗΜΕΡΕΣ.Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΑΡΣΕΝΙΚΟΥ ΚΟΥΤΑΒΙΟΥ ΜΟΥ ΡΑΤΣΑΣ NEWFOUNDLAND ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΑΣ 4,5ΜΗΝΩΝ,ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ BARF ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ 12 ΚΙΛΑ ΠΙΟ ΒΑΡΥΣ .ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΒΑΡΟΣ ΣΤΟ ΚΟΥΤΑΒΙ ΜΟΥ . ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑΙΣΩ ΚΑΤΙ ΆΛΛΟ;

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να γράφεις με μικρά και κανονικά γράμματα :p

Το δεύτερο να ρωτήσεις τον κτηνίατρό σου αν το σκυλί σου έχει καλό βάρος.

Ιδιαίτερα στις μεγαλόσωμες φυλές, δεν είναι ότι καλύτερο τα πιο βαριά κουτάβια...

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
ΤΑΙΖΩ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΒΙΣΙΑ ORIGEN ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΦΥΛΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 45 ΗΜΕΡΕΣ.Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΑΡΣΕΝΙΚΟΥ ΚΟΥΤΑΒΙΟΥ ΜΟΥ ΡΑΤΣΑΣ NEWFOUNDLAND ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΑΣ 4,5ΜΗΝΩΝ,ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ BARF ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ 12 ΚΙΛΑ ΠΙΟ ΒΑΡΥΣ .ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΒΑΡΟΣ ΣΤΟ ΚΟΥΤΑΒΙ ΜΟΥ . ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑΙΣΩ ΚΑΤΙ ΆΛΛΟ;
καταρχην γραψε με μικρα γραμματα και σε μικροτερο μεγεθος. Δωσε στοιχεια ηλικια και ακριβες βαρος. Το οτι ειναι πιο βαρυ μπορει να σημαινει οτι το ενα ειναι παχυσαρκο το οτι εσυ δεν το ταιζεις σωστα το οτι οντως το ενα κουταβι θα γινει μεγαλυτερο απο το αλλο αν και 12 κιλα φανταζουν αρκετα πρεπει οπωσδηποτε ομως να μας πεις ηλικια και ακριβες βαρος για να κανουμε μια εκτιμηση

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
μισες πληροφοριες

ποσα κιλα ειναι το κουταβι σου?

....και οσο λιγοτερα,τοσο το καλυτερο (για τα ποδια του)
βαρος πρεπει να παρει μετα τον 1 - 1,5 χρονο,μην ξεχνας οτι η αναπτυξη του τελειωνει στα 2,5

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
τωρα μοιλις ειδα οτι σε αλλο ποστ λες οτι ειναι 26,5 κιλα 4 μηνων και ο αδερφος του 38. Ειναι μεγαλη διαφορα για αυτην την ηλικια. Καταρχην ειδα για τα προβληματα που ανεφερες στο αλλο σου ποστ διαβασε προσεχτικα τι σου ειπε η κατερινα για ενα κουταβι τοσο μεγαλοσωμης φυλης θελει πολυ προσοχη ο χωρος που κινειται καθως και ο τροπος παιχνιδιου του σε τετοιες ηλικιες ειναι το κλειδι στο προβλημα σου. Τον εκτροφεα σου τον εχεις μιλησιε αυτος θα σε κατατοπισει καλυτερα απο ολους οσν αφορα το βαρος αφου ξερει καλυτερα απο ολους τις γραμμες του. Η τροφη που ταιζεις ειναι εξαιρετικης ποιοτητας αν και πολλοι θα πουν οτι εχει πολυ πρωτεινη και δεν κανει για κουταβια μεγαλοσωμα διαφωνω αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα. Ρωτα οπωσδηποτε τον εκτροφεα σου. Εσενα το σκυλι πως σου φαινεται αδυνατο βαλε καμια φωτο να το δουμε

coach11

Member
15 Φεβρουαρίου 2010
22
0
Ο δικός μου ειναι 4,5 μηνων και έχει βάρος 26 κιλά και τρέφεται εδώ και 45 ημέρες με την origen puppy large breed.Πρίν τις 45 αυτές ημέρες τρέφονταν με διατροφή BARF απο τον εκτροφέα. Ο αδελφός του που τον έχει ο εκτροφέας , τρέφεται μέχρι τώρα με διατροφή BARF και ζυγίζει 38 κιλα.Ο κτηνίατρος που είδε σήμερα τον δικό μου , μου είπε ότι θα μπορούσε να είναι λίγο πιο βαρύς. Ίσως όμως το ότι ταϊζα ξηρά τροφή και δεν πήρε πολλά κιλκά πιθανόν με έσωσε απο τα χειρότερα λόγω συνθηκών διαβίωσης και σχετικά με το κουτάβι μου μπορείται να δείτε στην κατηγορία υγεία και ασθένειες όπου αναφέρω για κινητικά προβλήματα τα οποία όμως σιγά σιγά και με την αλλαγή περιβάλλοντος διορθώνονται .Τί πρέπει λοιπόν να κάνω σχετικά με την διατροφή;

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
Ο δικός μου ειναι 4,5 μηνων και έχει βάρος 26 κιλά και τρέφεται εδώ και 45 ημέρες με την origen puppy large breed.Πρίν τις 45 αυτές ημέρες τρέφονταν με διατροφή BARF απο τον εκτροφέα. Ο αδελφός του που τον έχει ο εκτροφέας , τρέφεται μέχρι τώρα με διατροφή BARF και ζυγίζει 38 κιλα.Ο κτηνίατρος που είδε σήμερα τον δικό μου , μου είπε ότι θα μπορούσε να είναι λίγο πιο βαρύς. Ίσως όμως το ότι ταϊζα ξηρά τροφή και δεν πήρε πολλά κιλκά πιθανόν με έσωσε απο τα χειρότερα λόγω συνθηκών διαβίωσης και σχετικά με το κουτάβι μου μπορείται να δείτε στην κατηγορία υγεία και ασθένειες όπου αναφέρω για κινητικά προβλήματα τα οποία όμως σιγά σιγά και με την αλλαγή περιβάλλοντος διορθώνονται .Τί πρέπει λοιπόν να κάνω σχετικά με την διατροφή;
δινεις τα σωστα γραμμαρια ξηρας;

coach11

Member
15 Φεβρουαρίου 2010
22
0
τρώει περίπου 700-800 γραμμάρια καθημερινά. Σε μια σκύλα απο το ίδιο εκτροφείο που είχα την ταϊζα pro plan και παντα ημουνα 10 κιλά πίσω απο τα στάνταρτ του εκτροφέα .

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
τρώει περίπου 700-800 γραμμάρια καθημερινά. Σε μια σκύλα απο το ίδιο εκτροφείο που είχα την ταϊζα pro plan και παντα ημουνα 10 κιλά πίσω απο τα στάνταρτ του εκτροφέα .
παντως σε τετοιες φυλες καλυτερα πιο αδυνατο παρα υπερβαρο

coach11

Member
15 Φεβρουαρίου 2010
22
0
Η εικόνα του κουταβιού μου δεν μπορεί να εκτιμηθεί κλινικά γιατί έχει πολύ και παχύ τρίχωμα .Πάντως πιστεύω ότι άλλα 5 κιλά θα τα ¨σήκωνε¨ άνετα .Πώς θα τα πάρει όμως;

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Η εικόνα του κουταβιού μου δεν μπορεί να εκτιμηθεί κλινικά γιατί έχει πολύ και παχύ τρίχωμα .Πάντως πιστεύω ότι άλλα 5 κιλά θα τα ¨σήκωνε¨ άνετα .Πώς θα τα πάρει όμως;
Τι σχέση έχει το τρίχωμα με τα κιλά??? Με το μάτι το ζυγίζεις??

Γιατι πιστεύεις οτι πρεπει να πάρει άλλα 5?

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Μέχρι να διορθωθούν τα προβλήματα που έχει στα πίσω και μπροστά πόδια, η γνώμη μου είναι να μην τον παχύνεις ακόμα.
Με κάθε κιλό που θα παίρνει θα καθυστερει και η διόρθωση των ποδιών του.
Καλύτερα είναι να του δίνεις κάποια συμπληρώματα, (γιαούρτι, αυγό), παρά να του αυξήσεις τη τροφή.
Μπορεις να τον παχύνεις αργότερα αν χρειάζεται...