ΤΟΥΑΛΕΤΑ

Pampos

Active Member
6 Φεβρουαρίου 2016
38
0
38
Καλησπέρα@ Έχς ενα ιμιαιμο γκριφον θηλυκο 7 μηνων κι ενω ξερει οτι πρεπει να τα κανει εξω, τρωει φλασιες και τα κανει μες στο σπιτι σε ενα σημειο ποθ τα ειχε κανει καποτε..Μπορει να λειπω 8 ςρεσ απ το σπιτι και να κρατηθει και να τα κανει οταν ειμαστε μαζι στο σπιτι στο συγκεκριμενο σημειο. Την εχσω δει και την εχς μαλωσει και παλι τα ιδια.. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Αν το πάτωμα σε εκείνο το σημείο δεν είναι ξύλινο ή μαρμαρινο, αφού το καθαρίσεις πέρασε το με λίγη αποσμινη ή ξύδι. Κι αυστηρό ΜΗ οπότε τη δεις να πηγαίνει εκεί και να παίρνει στάση. Σημαντικό να την προλάβεις πριν ο κάνει ή κατά τη διάρκεια.

Pampos

Active Member
6 Φεβρουαρίου 2016
38
0
38
ΟΤΑΝ ΡΙΞΩ ΞΥΔΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΓΝΩΣΩ Η' ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΩ ΕΤΣΙ ΒΡΕΓΜΕΝΟ ΜΕ ΞΥΔΙ;

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Ότι σε βολεύει. Αυτό που κάνει ουσιαστικά το ξύδι (όξινο διάλυμα) είναι ότι εξουδετερωνει τη μυρωδιά από τα ούρα, αυτήν της αμμωνίας (που είναι αλκαλική). Με απλά λόγια, δεν λειτουργεί απωθητικά ως προς το σημείο. Απλά αφαιρεί από το σημείο το οσφρητικό ερέθισμα.
(πολλές φορές τα σκυλιά ουρούν σε σημείο που υπάρχει μυρωδιά ούρων, είτε για να "νικήσουν" τους αντιπάλους που είχαν ουρησει πριν εκεί, είτε για να ενισχύσουν το δικό τους μαρκάρισμα, είτε γιατί πολύ απλά να αντιλαμβανεται τη μυρωδιά όπως εμείς την πινακιδουλα "wc".)

Pampos

Active Member
6 Φεβρουαρίου 2016
38
0
38
Καλησπερα!!! Εριξα ξυδι σε εκεινο το σημειο και παει και γλυφει το ξυδι.. και επισης να τα ξαναεκανε στο ιδιο σιημειο..Βεβαια οποτε τη βλεπω να πλησιαζει εκει φωναζω "ΜΗ"

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
Άκρως οικολογικό και μη τοξικό είναι το ξύδι, δε νομίζω ότι έχει κάτι το επικίνδυνο.

• Like
Reactions: Orilis

Brave

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
106
112
46
Καλή σας ημέρα. Δεν θα παθει κάτι απο το ξύδι. Θέλω όμως να τονίσω ότι το ξύδι καλύπτει την μυρωδιά των ούρων όσο αφορά την ανθρώπινη όσφρηση και όχι των σκύλων και αν έχουμε και περιπτώσεις λαγωνικών-κυνηγόσκυλων τρις χειρότερα.Προσπάθησε όσο μπορείς με υπομονή και σίγουρα με πολύ επιμονή να είσαι κάθετος στο ότι απαγορεύεται να πηγαίνει εκεί. Σαφώς και θα υπάρξουν ατυχήματα ωστόσο λύση δεν είναι η κάλυψη της μυρωδιάς αλλά η κατανόηση του "μη".

Pampos

Active Member
6 Φεβρουαρίου 2016
38
0
38
Βασικα δεν εχω στανταρ ωρες που τη βγαζω εξω αλλα τη οποτε ειμαι σπιτι τη βγαζω καθε 3 ωρες και κανει τα τσισακια της με το ποθ βγαινει αλλα καποιες φορες τα κανει και μες στο σπιτι μονο στο συγκεκριμενο σημειο. Επισης ειναι καποιες βδομαδες που τη βγαζω καθε μερα 4.30 το πρςι και καποιες αλλες ποθ τη βγαζω κατα τις 11. Καθε μα καθε πρωι οταν τη βγαζω στις 11 να μαζευω απ το διαδρομο. Πως θα τη μαθω να τα κανει μονο εξω;

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος, αλλά νομίζω ότι ακόμα και στους 7-8 μήνες ένα σκυλάκι μπορεί να μην τα κρατάει όσο ένα άλλο, λόγω του ότι η κύστη του δεν έχει ακόμα μεγαλώσει. Οπότε, ίσως θα πρέπει να το βγάζεις πιο συχνά έξω και να το επιβραβεύεις, ειδικά στην αρχή, με κάποιου είδους λιχουδιά.
Επίσης, γνωρίζεις κι εσύ πιστεύω ότι μετά τον ύπνο, το παιχνίδι και το φαγητό ο σκύλος σίγουρα θα θέλει να...ξαλαφρώσει, οπότε τον αρπάζεις όπως είναι μαζί με μία λιχουδιά και τον πηγαίνεις έξω για να κάνει την ανάγκη του.

• Like
Reactions: dnassib

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Βασικα δεν εχω στανταρ ωρες που τη βγαζω εξω αλλα τη οποτε ειμαι σπιτι τη βγαζω καθε 3 ωρες και κανει τα τσισακια της με το ποθ βγαινει αλλα καποιες φορες τα κανει και μες στο σπιτι μονο στο συγκεκριμενο σημειο. Επισης ειναι καποιες βδομαδες που τη βγαζω καθε μερα 4.30 το πρςι και καποιες αλλες ποθ τη βγαζω κατα τις 11. Καθε μα καθε πρωι οταν τη βγαζω στις 11 να μαζευω απ το διαδρομο. Πως θα τη μαθω να τα κανει μονο εξω;
Θα πρέπει να εισαι πιο σταθερός στην ωρα της βόλτας ειδικά τωρα που το μαθαίνει για πρώτη του φορά.και φυσικα επιβράβευση καθε φορά που τα κανει έξω.

• Like
Reactions: dnassib and elverg

Χρύσα-Χόμερ

Well-Known Member
3 Απριλίου 2016
72
38
44
Αθηνα-Βριλησσια
Καλήσπερα...Εχω ενα σκυλάκι αρσενικό,περίπου 7 μηνών (το πήρα απο φιλοζωική και υπολογίζουν οτι γεννήθηκε αρχές σεπτέμβρη).Εχω ενα θεματάκι με την τουαλέτα του όμως...εδω και καιρό τα κάνει κανονικά έξω απλά τα κάνει πολύ συχνά...και εννοώ κάθε 2 ώρες.Ο σκυλάκος έχει φτάσει στο σημείο να κάνει τσίσα 12 φορές τη μέρα (και δεν είναι μαρκάρισμα) είναι κανονική ποσότητα και νομίζω οτι βγάζει περισσότερα υγρά απο αυτά που πίνει.Στο νερό έχει πάντα πρόσβαση και δεν το περιορίζω.Ο κτηνίατρος είπε να παρει αντιβίωση για 6 μέρες αλλά δεν είδα κάποια βελτίωση.Το επόμενο βήμα ειναι να γίνει ηπέρηχος.
Και ερωτώ εγώ τους έμπειρους εδω...Αν υποθέσουμε οτι ειναι 7 μηνών κουτάβι είναι φυσιολογικό αυτό που συμβαίνει?????
Υ.Γ. έφτασα στο σημείο να τον πηγαίνω 4 βόλτες την ημέρα και τις υπόλοιπες φορές που θέλει τουαλέτα του έμαθα να κατεβαίνει μόνος του στην αυλή και να έρχεται.

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Αυτο που περιγραφεις μονο φυσιολογικο δεν ειναι...
Ο κτηνιατρος επι ποιας βασης συνεστησε αντιβιωση?
Στην θεση σου θα ψαχνομουν κ αμεσα (το συμπτωμα της πολυουριας μπορεις να κρυβει απο πισω 1002)

• Like

Χρύσα-Χόμερ

Well-Known Member
3 Απριλίου 2016
72
38
44
Αθηνα-Βριλησσια
Κατ'άρχην να πω οτι δυσκολευτηκα να καταληξω σε κτηνιατρο και αυτος που εχω ειναι ο μονος που μου εδινε οδηγιες απο το τηλ σε ο,τι χρειαστηκα (απο την πρωτη μερα ο μικρος ειχα το βηχα του κυνοκομειου).Μου ειπε οτι το πιο πιθανο σε τοσο μικρη ηλικια ειναι να υπαρχει καποιο μικροβιο.οποτε πηρε την αντιβιωση και αν δεν βελτιωθει μου ειπε να κανουμε υπερηχο μηπως υπαρχει κατι στα νεφρα.Το μονο καλο ειναι οτι τα βραδυ κοιμαται κανονικα. (παλι καλα γιατι δεν εντεχω κι εγω)

Demi_k

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
71
56
40
Εγώ στη θέση σου θα έκανα μια καλλιέργεια ούρων και μια εξέταση αίματος...

Χρύσα-Χόμερ

Well-Known Member
3 Απριλίου 2016
72
38
44
Αθηνα-Βριλησσια
Θα ξεκινησουμε λεει με υπερηχο αυριο.Η αλήθεια είναι οτι δεν ειπε τιποτα για εξετασεις ουρων η αιματος και με αγχωσε λιγακι...μαλλον θα ψαχνω για κτηνιατρο παλι. Και ηθελα να σας ρωτησω αν ειχε κανεις τετοιο περιστατικο και τι εκανε ο κτηνιατρος

Demi_k

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
71
56
40
Κατι παρομοιο εμενα δε μου εχει τυχει,εγω απλως καποια στιγμη ειχα δει ροζ σταγονες στο πατωμα και καταλαβα οτι ηταν απο τα ουρα του!ο γιατρος με ρωτησε αν εχει συχνοουρια η πολυουρια και μας εκανε μια καλλιεργεια να αποκλεισει καποιο μικροβιο η ουρολοιμωξη!τελικα ηταν μια απλη ουρολοιμωξη και δε χρειαστηκε παραπανω εξετασεις!ξεκινηστε με υπερηχο αφου ετσι σας ειπε και προχωρατε αναλογα!εγω θα εκανα τις αιματος πιο πολυ για να δω το ζαχαρο του!

Χρύσα-Χόμερ

Well-Known Member
3 Απριλίου 2016
72
38
44
Αθηνα-Βριλησσια
Αποφασισα να αλλαξω γιατρο (αν και δεν εχω πολλες επιλογες χωρις μεταφορικο και με ενα σκυλακο να κανει εμετο σε ξενα αυτοκινητα) και θα παω αυριο το πρωι.ξεκιναμε με αιματος και ουρων μου ειπε.Σε λιγες μερες θα γινει και καλλιεργια μιας και την αντιβιωση την σταματησε πριν λιγες μερες.Ο υπερηχος μου ειπε ισως χρειαστει αργοτερα.Αλλα με ανησυχησε γιατι προβλεπει θεμα με τα νεφρα.Αιμα δεν εχω δει να βγαζει.(εχουμε και ατυχηματα βλεπεις σε λευκο πλακακι).Οπως κι αν εχει θα κανω ο,τι πει και θα ξερω αυριο

• Like

Brave

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
106
112
46
Καλησπέρα. Δεν ξέρω να σου απαντήσω κάτι στο θέμα σου. Συμφωνω για τις εξετάσεις,ωστόσο ο δικός μου που ειναι 6μηνών κάνει πάρα πολλες φορες την ημέρα τσίσα και σε ποσότητα. Έχει και εμένα μόνιμη πρόσβαση στο νερό και η κτηνίατρος,μου είπε ότι απο τη στιγμή που βγάζει ποσότητα δεν ανησυχουμε. Αν πήγαινε και εκανε σταγόνες ή έκανε την κίνηση χωρίς να βγάζει τίποτα τότε θα είχαμε πρόβλημα. Τα κουτάβια συνηθίζουν να ουρούν κάθε φορά που ξυπνάνε,μετά απο παιχνίδι,απο στρες,απο μεγάλη χαρά. Βέβαια αυτή είναι η αποψη της δικής μου κτηνιάτρου εσυ πρέπει να ακολουθήσεις το δικό σου γιατρό. Να ρωτήσω και κάτι ήταν πάντα έτσι(απο πιο μικρό)ή το απέχτησε ξαφνικά?