ΤΑΤΣΙ [Akita Inu]

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Βλέπω την απάντηση σας κ μ έκανε να ξαναψάξω τα προηγούμενα posts, μήπως μου διέφυγε κάποιο που να δικαιολογεί την τόσο θιγμένη στάση σας, αλλά πραγματικά δεν το βλέπω. Σας καλωσόρισαν και απλώς σας παρέθεσαν κάποιες πληροφορίες που σας αφορούν
Αναφέρετε ότι τα χρήματα που ζητάνε οι εκτροφείς, είναι πολλά. Άρα, γνωρίζετε ποιος είναι ο σωστός τρόπος απόκτησης σκύλου, παρολ αυτά, προχωρήσατε στην αγορά, ενισχύσατε άλλη μια ανεύθυνη γέννα κ χρησιμοποιείτε μια βολική δικαιολογία.
Το μόνο που εύχομαι είναι το σκυλάκι να είναι υγιές, γιατί αν του τύχει κάτι, μπορεί να σας φανούν εξίσου πολλά κ τα χρήματα για τον κτηνίατρο.

fandasia

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2012
158
0
Αγαπητε κατα τον κ.ο.ε και τον f.c.i ισχυει το εξης: σκυλος που δεν εχει pedigree δεν ειναι καθαροαιμο.
Αυτο ειναι μια αλη ιστορια και γιατι υποστιριζεται.Απλη ερωτηση που την εχω κανει και μου την εχουν κανει.
Απαντηση: μονο στην θεωρια-ΟΧΙ.
και τι ενοω.
Εχουμε 2 σκυλια που εχουν pedigree οποτε κατα πολους λογους καθαροαιμα.Τα ζευγαρωνουμε αλλα για πολους λογους και ας πουμε εναν λογο εφοριας,δεν δηλωνεις την γεννα.Τα κουταβια ειναι μπασταρδικα η οχι καθαραιμα\?
Η απαντηση στην θεωρια ειναι οχι αλλα στην πραξη διαφερει κατα παρα πολυ.Οι περισσοτεροι εδω ισως διαφωνησουν αλλα δυστηχως ειναι η αληθεια.Δηλαδη ενας εκτροφεας που δεν θελει να δηλωσει την γεννα του αυτη και να τα πουλησει μαυρα οσοι ειναι εκτροφεις εδω μεσα και ξερουν τι ενοω,επαγγελματιες η γεννα δεν θα ειναι καθαροαιμη?Οχι φυσικα,απλα για αλους λογους δεν δηλωσαν και κατα κ.ο.ε δεν ειναι καθαροαιμο.Το θεμα δεν ειναι οι εκθεσεις αλλα αν οντως παρθει απο εκτροφεα σωστο,και ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΛΑ ΤΗΝ ΡΑΤΣΑ και τον λογο που το θες,εαν σε κρινει καταλληλο θα σου δωσει το καταλληλο για εσενα.Ειναι μια μεγαλη κουβεντα με πολλες αποψεις και διαφορετικες.Απλα αγοραζοντας το απο εναν εκτροφεα εαν πραγματικα ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΦΥΛΗ τοτε εκμιδενιζεις πολλες ασχημες μελλοντικες πιθανοτητες.

stath4000

Active Member
19 Μαϊου 2013
33
0
ΧΑΝΙΑ
μαλλον δεν εγινα κατανοητος!!! δεν ενιωσα καθόλου θιγμενος ισα ισα ενιωσα τυψεις για το λαθος μου να παρω κουταβακι απο ιδιωτη απλως ειπα οτι κατα την γνωμη μου οταν καποιος πρωτο μπει στο φορουμ ισως να νιωσει αβολα αφου δεν φταιει ηθελημενα αλλα συνηθως λογω βλακειας οπως εγω ή και λογω μην σωστης ενημερωσης απο λαθος ανθρωπους αγγελιες κτλ και δεν θα επιμεινω για τις τιμες των εκτροφεων αλλα σιγουρα φωτια χωρις καπνο δεν γινεται με καταλαβαινετε ελπιζω αν υπηρχε καλύτερη ενημερωση θα αποφευγονταν δικα μου λαθη οπως και πολλων αλλων ελπιζω η ευχη σας να πραγματοποιηθει και να ειμαι τυχερος με την μικρη μου ημιαιμη ακιτα!!

fandasia

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2012
158
0
Ο λογος σου ειναι καθαρα οικονομικος και των καταλαβαινω,αλλα οι τιμες ενος εκτροφεα και το πως ρυθμιζονται ειναι κατι που μονο οι εκτροφεις το γνωριζουν και οσοι ειναι επαγγελματιες εκτροφεις εδω μεσα καταλαβαινουν τι ενοω.Οταν εχω αγορασει εναν σκυλο η μια σκυλα 5.000 ευρω για λογους απλους για εναν εκτροφεα αλλα πολυ περιπλοκο για καποιον που δεν γνωριζει απο εκτροφες,και το κοστος το μηνιαιο+εκθεσεις+βραβεια+τιτλους+εργασια+συντηρηση+κοστος εκτροφειου+εφορια+κερδος+μεροκαματο πακιστανου (αν υπαρχει ) και φυσικα το αιμα την γραμμη του σκυλου,το υψος της εκτροφης και αρκετα ακομα γιατι μην ξεχναμε πως ενας επαγγελματιας εκτροφεας ζει απο αυτο το επαγγελμα,τοτε θα καταλαβεισ ισως γιατι τα εκτροφικα καθαρα σκυλια ειναι παντα ποιο ακριβα.Τωρα ποιο οικονομικες λυσεις ειναι σιγουρα οι υπολοιπες....

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Αγαπητε κατα τον κ.ο.ε και τον f.c.i ισχυει το εξης: σκυλος που δεν εχει pedigree δεν ειναι καθαροαιμο.
Αυτο ειναι μια αλη ιστορια και γιατι υποστιριζεται.Απλη ερωτηση που την εχω κανει και μου την εχουν κανει.
Απαντηση: μονο στην θεωρια-ΟΧΙ.
και τι ενοω.
Εχουμε 2 σκυλια που εχουν pedigree οποτε κατα πολους λογους καθαροαιμα.Τα ζευγαρωνουμε αλλα για πολους λογους και ας πουμε εναν λογο εφοριας,δεν δηλωνεις την γεννα.Τα κουταβια ειναι μπασταρδικα η οχι καθαραιμα\?
Η απαντηση στην θεωρια ειναι οχι αλλα στην πραξη διαφερει κατα παρα πολυ.Οι περισσοτεροι εδω ισως διαφωνησουν αλλα δυστηχως ειναι η αληθεια.Δηλαδη ενας εκτροφεας που δεν θελει να δηλωσει την γεννα του αυτη και να τα πουλησει μαυρα οσοι ειναι εκτροφεις εδω μεσα και ξερουν τι ενοω,επαγγελματιες η γεννα δεν θα ειναι καθαροαιμη?Οχι φυσικα,απλα για αλους λογους δεν δηλωσαν και κατα κ.ο.ε δεν ειναι καθαροαιμο.Το θεμα δεν ειναι οι εκθεσεις αλλα αν οντως παρθει απο εκτροφεα σωστο,και ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΛΑ ΤΗΝ ΡΑΤΣΑ και τον λογο που το θες,εαν σε κρινει καταλληλο θα σου δωσει το καταλληλο για εσενα.Ειναι μια μεγαλη κουβεντα με πολλες αποψεις και διαφορετικες.Απλα αγοραζοντας το απο εναν εκτροφεα εαν πραγματικα ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΦΥΛΗ τοτε εκμιδενιζεις πολλες ασχημες μελλοντικες πιθανοτητες.
Λυπάμαι που θα διαφωνίσω μαζί σου.
Ένας εκτροφέας που δεν θα δηλώσει την γέννα δεν θα το κάνει λόγο εφορίας.
Θα το κάνει ή γιατί είναι η δευτερη γέννα ,μέσα στον χρόνο, ή γιατί τα σκυλιά είναι μικροτερα απο την επιτρεπομενη ηλικία για ζευγάρωμα ή γιατι το Pd σκύλων δείχνει καποιο πρόβλημα υγιειας (πχ έχει δυσπλασία σε μεγάλο βαθμό και είναι ακατάλληλη για αναπαραγωγή.
Αν τα δουμε όλα αυτά τοτε βγάζουμε το εκτροφέας απο την πρόταση και βαζουμε κουταβοπαραγωγός.
Έτσι μένουμε
α.στο ηθικό του πράγματος κατά πόσο θέλω να ενισχύσω αυτόν τον κουταβοπαραγωγο
β.κατά πόσο το σκυλάκι μας προέρχεται απο υγιεις γονείς που αυτό μας μεγαλώνει τις πιθανότητες να είναι οκ και το κουτάβι μας.
Τώρα αυτό με την εφορία και αυτό με το έμπλεξα και δεν πρόλαβα να δηλώσω την γεννα .......

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.767
7.926
Ο λογος σου ειναι καθαρα οικονομικος και των καταλαβαινω,αλλα οι τιμες ενος εκτροφεα και το πως ρυθμιζονται ειναι κατι που μονο οι εκτροφεις το γνωριζουν και οσοι ειναι επαγγελματιες εκτροφεις εδω μεσα καταλαβαινουν τι ενοω.Οταν εχω αγορασει εναν σκυλο η μια σκυλα 5.000 ευρω για λογους απλους για εναν εκτροφεα αλλα πολυ περιπλοκο για καποιον που δεν γνωριζει απο εκτροφες,και το κοστος το μηνιαιο+εκθεσεις+βραβεια+τιτλους+εργασια+συντηρηση+κοστος εκτροφειου+εφορια+κερδος+μεροκαματο πακιστανου (αν υπαρχει ) και φυσικα το αιμα την γραμμη του σκυλου,το υψος της εκτροφης και αρκετα ακομα γιατι μην ξεχναμε πως ενας επαγγελματιας εκτροφεας ζει απο αυτο το επαγγελμα,τοτε θα καταλαβεισ ισως γιατι τα εκτροφικα καθαρα σκυλια ειναι παντα ποιο ακριβα.Τωρα ποιο οικονομικες λυσεις ειναι σιγουρα οι υπολοιπες....
Δεν είναι καθόλου μια μεγάλη κουβέντα με πολλές απόψεις, θα διαφωνήσω κι εγώ μαζί σου. Η πραγματικότητα είναι αντικειμενική και θέλει τους λόγους που ανέφερε η/ο vek για να μην δηλώνει ένας εκτροφέας μία γέννα. Όλα τα άλλα περί εφορίες είναι κολοκύθια ρίγανη. Και βέβαια είναι κουταβοπαραγωγός.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Υπάρχει περιορισμός που να λέει όχι πάνω απο μια γέννα σε έναν χρόνο για το εκτροφείο;
εγώ ήξερα ότι ο ΚΟΕ δεν εκδίδει pedigree για τα κουτάβια μιας σκύλας τα οποία προέρχονται απο τον δεύτερο οίστρο της αν αυτή έχει γεννήσει και στον πρώτο του ίδιου χρόνου. Δηλαδή γίνεται το ζευγάρωμα στον πρώτο οίστρο της σκύλας(ξαναλέω, στον πρώτο οίστρο για το 2012 ας πούμε, όχι στον πρώτο της οίστρο γενικά), γεννιούνται τα κουτάβια, δηλωση γέννας, pedigree κλπ και ο εκτροφέας την ξαναζευγαρώνει στον αμέσως επόμενο οίστρο, τότε τα κουτάβια δεν παίρνουν pedigree (ίσως για να αποφύγουν την ταλαιπωρία του ζώου;; )

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Δυο γεννες σε δυο διαδοχικους οιστρους επιτρεπεται απο οσο ειχα διαβασει , αλλα η σκυλα πρεπει να ξεκουραστει ολο τον επομενο χρονο , δηλαδη να μην ζευγαρωσει τους επομενους δυο οιστρους .

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Με τον παλιό κανονισμό ήταν ή 1 γέννα τον χρόνο ή αν εκανε 2 συνεχόμενες γέννες τότε ένα χρόνο καθολου, με τον καινουργιο είναι μία γέννα τον χρόνο και νομίζω ότι κατέβηκαν και απο 8 γέννες στην ζωή της σκύλας έγιναν 6 και μέχρι τα 8 χρόνια.
Ο εκτροφέας μπορεί να κανει όσες γέννες θέλει τον χρόνο απο το ΚΟΕ αλλά όχι με την ίδια σκύλα.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Καλημερα stath,να χαιρεσαι το τερατακι σου και να περασετε πολλα ομορφα χρονια μαζι!
Ολοι με καλη προθεση σου λενε ο'τι σου λενε για να μην ξανακανεις το ιδιο λαθος ξανα!

stath4000

Active Member
19 Μαϊου 2013
33
0
ΧΑΝΙΑ
καλημερα και σε εσενα συλβ το ξερω οτι εχουν ολοι καλη προθεση εννοειται αυτο!!!και εσυ να χαιρεσαι το ομορφο σκυλακι σου

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Καλώς ήρθες να την χαίρεσαι(συμφωνώ με ότι σου έχουν πει τα παιδιά)και να περνάτε όμορφα!
Είναι λίγο στραβωμένη στην φώτογραφία?:cool:

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
κουκλίτσα είναι!!! να την χαίρεσαι καλώς ήρθες στο φόρουμ;)

Shadid-akos...

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2010
65
11
Maidenhead, UK
καλώς ήρθες stath!
Οκ σου την πέσανε λίγο άλλα μόνο από αγάπη κ ενδιαφέρον για τους "φίλους" μας, και είμαι σίγουρος ότι δεν θα την ξανακάνεις.
Κούκλα η μικρή, να την χαίρεσαι την "στραβωμένη γιατί μασάω την ροζ παντόφλα σου"!

jo.d

Well-Known Member
8 Μαϊου 2012
147
0
βουλα
ειναι κουκλα.Καλως ηρθες και ευχομαι να ζησετε πολλες ομορφες στιγμες μαζι.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.247
Μέλη
20.026
Νεότερο μέλος
Μάρα