Σόγια

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
ξέρει κανείς αν η σόγια είναι κατάλληλη για σκυλί??

παλαιότερα είχα διαβάσει ότι το σογιέλαιο που περιείχαν κάποιες τροφές ήταν ύποπτο για διατροφικές διαταραχές και αλλεργίες στα σκυλιά.

τώρα βλέπω σε πολλές τροφές να περιέχετε αλλά αυτό που με εξέπληξε είναι ότι είναι η μοναδική πηγή πρωτείνης σε υποαλλεργική τροφή γνωστής εταιρείας :confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:

εχω χάσει επεισόδια???

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Αυτό αναρωτήθηκα και εγώ όταν έψαχνα την γκάμα της Techni-cal για να βρω τον κατάλληλο κωδικό για το σκύλο μου! Η εταιρία ισχυρίζονταν ότι η vegetarian τροφή της (στηρίζονταν σε άλευρο σόγιας) προσέφερε μια δίαιτα απαλλαγμένη από ζωικές πρωτεΐνες για σκυλούς που έχουν διατροφικές ευαισθησίες.

Η σόγια έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη (οι χορτοφάγοι θεωρούν πως μπορεί να υποκαταστήσει τα ζωικά προϊόντα), αλλά οι πρωτεϊνες της δεν παύει να είναι χαμηλότερης βιολογικής αξίας από τις πρωτεΐνες ζωικής προέλευσης.

Εγώ προσωπικά έχω τις επιφυλάξεις μου σχετικά με τις καινούργιες τάσεις στην διατροφή των σκύλων.
Θεωρώ ότι ο σκύλος είναι ένα σαρκοφάγο ζώο και δεν υπάρχει κανένας λόγος να μεταλλαχθεί σε φυτοφάγο.