Η πολλη και σωστή βολτα είναι ένα από τα θεματα που από την αρχη με απασχολησε πολύ σοβαρα.
Ο λογος απλος. Ποιμενικο σκυλι που:
Θελει εκτονωση και παραστασεις και
Εχει τετοια δυναμη που αν δεν μαθει να περπαταει η βολτα γινεται αφορητη.
Θεωρω ότι μαθαμε αρκετα καλα να περπαταμε οποτε παω στην πρωτη ερωτηση:
Ποιος είναι ο σωστος και ιδανικος βηματισμός?
Εχω δει τεραστια υπεροχα σκυλια να σερνονται λες και πανε σε κηδεια γιατι οι ιδιοκτητες τους βαριουνται που ζουν.
Εμεις δεν ειμαστε ετσι. Εγω ειμαι νευρικο ατομο και το σκυλι μολις 8 μηνων και δεν βαρεθηκε ακομα τη ζωη του.
Οποτε παμε γοργά. Την βλεπω την Ηρα που ετσι της αρεσει περισσοτερο και την κουραζει λιγοτερο. Είναι σκυλι με μεγαλο διασκελισμο και μεγεθος.
Κουραζομαι όμως εγω καποια στιγμη από αυτόν τον ρυθμο.
Δευτερη ερωτηση.
Ποια είναι η σωστη θεση του σκυλιου?
Μπορω να την εχω με ελεγχο και διορθωσεις οπου την θελω.
Αν το κεφαλι της είναι στην ιδια ευθεια με το ποδι μου πιθανον δεν βλεπει όλα οσα θα μπορουσε στη βολτα.
Επισης, δεν εχω αμεσο ελεγχο σε περιπτωση που σκυψει να αρπαξει κατι από κατω.
Τελος, παρατηρησα ότι κανω περισσοτερες διορθωσεις κυριως γιατι μενει πισω λογω καποιου ερεθισματος.
Αν το ο λαιμος της είναι στην ευθεια του ποδιου μου, δηλαδη το κεφαλι της προηγειται, την βλεπω που παρασερνεται μερικες φορες να παει μπροστα.Οποτε διορθωνω για να επανελθει στην ταξη.
Μπορει όμως και κοιταει χαρουμενη δεξια – αριστερα.
Εχω από την άλλη εγω καλυτερη θέα και δεν μου ξεφευγει καμια της προθεση να αρπαξει σαβούρα.
Το ματι είναι πιο γρηγορο από το χερι. Αν βασιστω στην αισθηση ότι το λουρι τραβιεται προς τα κατω, μεχρι να το τραβηξω εχασα.
Αν δω την κινηση του κεφαλιου προς τα κατω, κερδισα.
Τελικα ποιο είναι το σωστο?
Ευχαριστω
Άρης
Ο λογος απλος. Ποιμενικο σκυλι που:
Θελει εκτονωση και παραστασεις και
Εχει τετοια δυναμη που αν δεν μαθει να περπαταει η βολτα γινεται αφορητη.
Θεωρω ότι μαθαμε αρκετα καλα να περπαταμε οποτε παω στην πρωτη ερωτηση:
Ποιος είναι ο σωστος και ιδανικος βηματισμός?
Εχω δει τεραστια υπεροχα σκυλια να σερνονται λες και πανε σε κηδεια γιατι οι ιδιοκτητες τους βαριουνται που ζουν.
Εμεις δεν ειμαστε ετσι. Εγω ειμαι νευρικο ατομο και το σκυλι μολις 8 μηνων και δεν βαρεθηκε ακομα τη ζωη του.
Οποτε παμε γοργά. Την βλεπω την Ηρα που ετσι της αρεσει περισσοτερο και την κουραζει λιγοτερο. Είναι σκυλι με μεγαλο διασκελισμο και μεγεθος.
Κουραζομαι όμως εγω καποια στιγμη από αυτόν τον ρυθμο.
Δευτερη ερωτηση.
Ποια είναι η σωστη θεση του σκυλιου?
Μπορω να την εχω με ελεγχο και διορθωσεις οπου την θελω.
Αν το κεφαλι της είναι στην ιδια ευθεια με το ποδι μου πιθανον δεν βλεπει όλα οσα θα μπορουσε στη βολτα.
Επισης, δεν εχω αμεσο ελεγχο σε περιπτωση που σκυψει να αρπαξει κατι από κατω.
Τελος, παρατηρησα ότι κανω περισσοτερες διορθωσεις κυριως γιατι μενει πισω λογω καποιου ερεθισματος.
Αν το ο λαιμος της είναι στην ευθεια του ποδιου μου, δηλαδη το κεφαλι της προηγειται, την βλεπω που παρασερνεται μερικες φορες να παει μπροστα.Οποτε διορθωνω για να επανελθει στην ταξη.
Μπορει όμως και κοιταει χαρουμενη δεξια – αριστερα.
Εχω από την άλλη εγω καλυτερη θέα και δεν μου ξεφευγει καμια της προθεση να αρπαξει σαβούρα.
Το ματι είναι πιο γρηγορο από το χερι. Αν βασιστω στην αισθηση ότι το λουρι τραβιεται προς τα κατω, μεχρι να το τραβηξω εχασα.
Αν δω την κινηση του κεφαλιου προς τα κατω, κερδισα.
Τελικα ποιο είναι το σωστο?
Ευχαριστω
Άρης