Σωστή επιλογή ράτσας για πρώτο σκύλο!

Χαρα

Member
9 Ιουλίου 2011
5
0
γεια σας,
εγω προτεινω ενα μπισον φριζε.Το προτεινω γιατι η συγκεκριμενη ρατσα οπως εχω ξαναπει δε μαδαει,δεν χρειαζεται ιδιαιτερη εκτονωση παρα μονο χαδια και αγκαλιες ΟΜΩΣ χρειαζεται τακικο βουρτσισμα και κουρεμα καθε δυο μηνες μπορεται να δειτε και το βιντεο απο την εκπομπη παρατριχα στο YOUTUBE

Χαρα

Member
9 Ιουλίου 2011
5
0
ΓΕΙΑ ΣΑΣ
ειμαι νεα στην παρεα σας ονομαζομαι χαρα ειμαι 13 χρονων και ειμαι η κοπελα που ειχα προτεινει το μπισον φριζε. ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΑΚΟΜΗ σκυλο και ενδιαφερομαι για την φυλη του μπισον φριζε εχω συγκεντρωσει 220 ευρω περιπου οποιος γνωριζει καποιον που εχει ζευγαρωσει μπισον φριζε ενδιαφερομαι για αρσενικο(εχω στειλει και στον χρηστη -eleni- κατι σαν μικρη αγγελια πανω στο συγκεκριμενο θεμα
ευχαριστω!8888888888888..jpg

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
με 220 ευρώ δεν παίρνεις σκυλάκι
μελέτα το κι άλλο
μάζεψε κι άλλα λεφτά
και όλα γίνονται

ΥΓ υπολόγισε γύρω στα 100 ευρώ για να καλύψεις και τα πρώτα του έξοδα-ότι σκύλο κι αν πάρεις
και μεταξύ μας-είσαι πολύ μικρή για σκυλάκι-στην ουσία το σκυλάκι θα το έχουν οι γονείς σου-οπότε πρέπει να τα πείτε όλοι μαζί :) :) :)

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Δεν είπα ότι το λες και το υποστηρίζεις μόνο εσύ αν αυτό κατάλαβες.

Δε χρειάζεται να τρελαθείς. Διατήρησε την άποψη σου δεν επιδιώκω να σε πείσω για τίποτα, όπως δεν επεδίωξα και σε άλλα θέματα.

Καμιά αντιπαράθεση.

Μόνο μια διευκρίνηση, αν βάσει της δικής σου συλλογιστικής το να συγκρίνεις το χαρακτηριστικό της μυρωδιάς με την ανθεκτικότητα σε δεδομένες καιρικές συνθήκες είναι το ίδιο σημαντικά και έχουν την ίδια υφή ως γνωρίσματα, εγώ δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.
Η δικη μου αποψη ειναι οτι στην επιλογη φυλης τα παντα μετρανε και τα παντα πρεπει να αναφερονται , καλα η κακα .
Η βαρυτητα του καθε ιδιαιτερου χαρακτηρηστικου , τυνχανει και διαφορετικης αξιολογησης απο καθε υποψηφιο και ειναι δικαιωμα του υποψηφιου να το γνωριζει .
Εμεις ,σαν μελη του forum , αν θελουμε να ειμαστε σωστοι ,θα πρεπει να εμπλουτιζουμε τις γνωσεις του υποψηφιου , ακομη και για αυτα που “αλλοι “ ισως θεωρουν ασυμαντα .

Στην απορια σου περι συγκρισης των χαρακτηριστικων (μυρωδια και αντοχη στο κρυο) εχω να σου αναφερω οτι
αν θα επρεπε να "διαλεγα" αναμεσα σε καποιες φυλες ,
θα ειχα παντα στο νου μου οτι το σκυλι θα εμενε μεσα στο σπιτι , μαζι μου ,
και οχι στο υπαιθρο , μες τα χιονια και με θερμοκρασια κατω το μηδεν ....
... λογικο ειναι να με ενδιεφερε περισσοτερο η ελλειψη οσμης ...
αλλα αυτο ειναι οπως προανεφερα ειναι καθαρα υποκειμενικη επιλογη ...
( μπορει να μην ηταν ο λογος της επιλογης αλλα σιγουρα θα μπορουσε να διαμωρφωσει το αποτελεσμα της τελικης επιλογης ....

Last edited:

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
στην επιλογη φυλης τα παντα μετρανε και τα παντα πρεπει να αναφερονται
Δε διαφωνώ σε αυτό σε καμία περίπτωση. Αλλά είναι τελείως διαφορετικό να σε ρωτάνε για τα θετικά και τα αρνητικά που πρέπει να ονοματίσεις σε μια συγκεκριμένη φυλή άρα εκεί αναφέρεις τα πάντα και εντελώς αντίθετη περίπτωση σα σκεπτικό να σου λένε απλά ποιές φυλές δε μυρίζουν.

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Προταθηκε ΚΟΚΟΝΙ και αναφερθηκε το γεγονος , απο ανθρωπους που γνωριζουν, οτι δεν τοσο εχει εντονη οσμη ...,σαν θετικο στοιχειο
Παρενεβηκα με post για να υποστηριξω την αποψη οτι "η οσμη δεν ειναι μονο θεμα τροφης αλλα εχει να κανει και με την φυλη...."
,ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΚΟΝΙ ...
εφερα λοιπον σαν παραδειγμα ΜΙΑ επισημανση του AKC .....
Αν παρακολουθουσες την ροη της συζητησης , θα εβλεπες οτι δεν ανεφερα απλα καποια φυλη ... αλλα δικαιολογουσα την αποψη μου χρησιμοποιωντας μια πολυ εγκυρη πηγη ....
....

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Προταθηκε ΚΟΚΟΝΙ και αναφερθηκε το γεγονος , απο ανθρωπους που γνωριζουν, οτι δεν τοσο εχει εντονη οσμη ...,σαν θετικο στοιχειο
Παρενεβηκα με post για να υποστηριξω την αποψη οτι "η οσμη δεν ειναι μονο θεμα τροφης αλλα εχει να κανει και με την φυλη...."
,ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΚΟΝΙ ...
εφερα λοιπον σαν παραδειγμα ΜΙΑ επισημανση του AKC .....
Αν παρακολουθουσες την ροη της συζητησης , θα εβλεπες οτι δεν ανεφερα απλα καποια φυλη ... αλλα δικαιολογουσα την αποψη μου χρησιμοποιωντας μια πολυ εγκυρη πηγη ....
....
ελπίζω να καταλαβαίνεις πάνω σε ποιό κομμάτι διαφώνησα, εσύ εννοούσες εντούτοις κάτι άλλο κι απλά δικαιολόγησες την άποψη σου με την πηγή, λυπάμαι κατάλαβα κάτι άλλο, όμως τώρα το εξήγησες.

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
" Δεν εννουσα τιποτε διαφορετικο" ..... και " δεν δικαιολογησα απλα την αποψη μου "
το γεγονος οτι το post ( #37) , που περιεχει την "επιμαχη φραση"
α) εχει παραπομπη σε προηγουμενο που αφορα κοκονι
β) αναφερει οτι " η μυρουδια ΔΕΝ ειναι μονο θεμα τροφης αλλα και φυλης και ισως και το κοκονι να ειναι σε αυτην την κατηγορια "
γ) φερνει παραδειγμα συγκεκριμενης φυλης που δεν εχει μυρουδια για να δικαιολογησει την αποψη οτι ΟΝΤΩΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΥΛΕΣ εχουν ελαχιστη εως καθολου μυρουδια ..
δ) εχει γινει μολις 3 post μετα την προτροπη για αποκτηση κοκονιου ....
ολα τα παραπανω θα επρεπε να τα εχεις λαβει υποψιν σου πριν χαρακτηρισεις κατι σαν
ρατσιστικο και μαλιστα post που η παρουσια του κανει περισσοτερο κακο απο οτι καλο (!!!) ...(σε ποιον αληθεια ?)
Δεν πρεπει να αφηνει καμια αμφιβολια ο σκοπος για τον οποιο γραφτηκε .....και παντως γραφτηκε με καλο σκοπο και νομιζω προσφερει στην επιλογη φυλης .
μενω στο τελευταιο κομματι το οποιο ειναι και το ζητουμενο...
" τώρα το εξήγησες " ... νομιζω οτι δεν θα χρειαζοταν παρα μια δευτερη αναγνωση απο μερους σου ,βλεποντας και την ροη του θεματος
αλλα εστω και ετσι " τελος καλο ολα καλα "

Last edited:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
για να ηρεμήσουμε λίγο
έχω να δηλώσω ότι όταν ήταν μπέμπα ακόμα η Αργώ είχε ανακαλύψει ένα νεκρό κουνάβι πάνω στο οποίο και κυλιόταν μετα μανίας
και
μπορεί να μην μύριζε σκυλίλα μετά
αλλά βρωμοκόπαγε ανυπόφορα
έτσι απέκτησε και το προσωνύμιο "Βρώμ" στο οποίο ακούει σαν να είναι ένα ακόμα ονομά της

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Δεν ειμαι σιγουρος αν καποιες φυλες μυριζουν και αλλες οχι η απλα εχει να κανει με το καθε σκυλι ξεχωριστα, ενα ειναι ομως σιγουρο πως οταν αμολανε αυτες τις φαρμακερες πορδες ολες οι ρατσες αφηνουν την ιδια μποχα. :D:D:D

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
οι πορδές έχουν να κάνουν με την τροφή και όχι με την φυλή
σίγουρα :lol:

οπότε σε θέμα επιλογής σκύλου-το θέμα φαρμακερότητας πορδής είναι σίγουρα άκυρο :D:D:D:D:D

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Δεν ειμαι σιγουρος αν καποιες φυλες μυριζουν και αλλες οχι η απλα εχει να κανει με το καθε σκυλι ξεχωριστα, ενα ειναι ομως σιγουρο πως οταν αμολανε αυτες τις φαρμακερες πορδες ολες οι ρατσες αφηνουν την ιδια μποχα. :D:D:D
χιουμορ..... και στο θεμα "αεριων" εχω καποια αντιστοιχη παραπομπη -παραδειγμα αλλα δεν τολμω πλεον να την αναφερω !!!!!

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
οι πορδές έχουν να κάνουν με την τροφή και όχι με την φυλή
σίγουρα :lol:

οπότε σε θέμα επιλογής σκύλου-το θέμα φαρμακερότητας πορδής είναι σίγουρα άκυρο :D:D:D:D:D
η αποψη μου εχει καποια διαφορα απο την δικη σου
" οι πορδές έχουν να κάνουν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ με την τροφή και όχι ΜΟΝΟ με την φυλή "

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.685
4.322
43
www.proudtobegreek.eu
η αποψη μου εχει καποια διαφορα απο την δικη σου
" οι πορδές έχουν να κάνουν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ με την τροφή και όχι ΜΟΝΟ με την φυλή "
Και με το κρύωμα επίσης....αν έχουν κρυώσει..άστα να πάνε...χαχαχα:D:D

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
μα δεν έχουν να κάνουν με την φυλή καθόλου ... πως το εννοείς ? μάλλον κάτι χάνω .......
:)

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
If your dog suffers from frequent flatulence, or "farting," it probably effects everybody in your household. Certain breeds, like the bulldog and the boxer, are more prone to this problem than others, but any dog can acquire a flatulence problem. Dog flatulence comes as a result of insufficient digestion. If you want to reduce or even eliminate the foul-smelling habit, you will need to adjust some of your dog's eating and exercise routines.

http://www.ehow.com/how_6555667_end-dog-flatulence.html
πιο βρομερα δεν γνωριζω αλλα πιο μεγαλη συχνοτητα υπαρχει σε ορισμενες φυλες.
ευγενικα... bulldogs και boxers ειναι πιο "επιρεπη" στο προβλημα ......απο οτι αλλες φυλες ....
(και οχι μονο )

Last edited:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
σημείωση moderator: καλό είναι να μην ανεβάζουμε αμετάφραστα κείμενα σε ξένες γλώσσες-υπάρχουν και μέλη που δεν γνωρίζουν ξένες γλώσσες. :)
μιά καλή ιδέα είναι να βάλουμε απλά το λίνκ και να κάνουμε μιά σύνοψη στα ελληνικά-αν δεν έχουμε όρεξη να μεταφράσουμε τα πάντα

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
σημείωση moderator: καλό είναι να μην ανεβάζουμε αμετάφραστα κείμενα σε ξένες γλώσσες-υπάρχουν και μέλη που δεν γνωρίζουν ξένες γλώσσες. :)
μιά καλή ιδέα είναι να βάλουμε απλά το λίνκ και να κάνουμε μιά σύνοψη στα ελληνικά-αν δεν έχουμε όρεξη να μεταφράσουμε τα πάντα

Eχεις δικαιο απολυτο για τα αμεταφραστα
αλλα ειναι η φυση του θεματος των " αεριων " που με εκανε να αποφυγω τα πολλα λογια !!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog