Σωστή διατροφή για boxer

Princess Aria

Member
15 Σεπτεμβρίου 2015
21
2
41
Σε 1 μήνα θα υποδεχτούμε στο σπίτι μας το νεο μέλος της οικογένειας,μια μποξερινα 2 μηνων,διαβάζοντας λοιπόν διάφορα ξεκίνησαν οι αποριες οσον αφορά τη σωστή διατροφή και θα ήθελα να ακούσω τις γνωμες όλων,για το ποια τροφή θεωρείτε καλή βάσει συστατικών και ποια συμπληρώματα μπορεί να χρειαστεί να της δωσω.Όλες οι συμβουλές έιναι καλοδεχούμενες :)

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
Σε 1 μήνα θα υποδεχτούμε στο σπίτι μας το νεο μέλος της οικογένειας,μια μποξερινα 2 μηνων,διαβάζοντας λοιπόν διάφορα ξεκίνησαν οι αποριες οσον αφορά τη σωστή διατροφή και θα ήθελα να ακούσω τις γνωμες όλων,για το ποια τροφή θεωρείτε καλή βάσει συστατικών και ποια συμπληρώματα μπορεί να χρειαστεί να της δωσω.Όλες οι συμβουλές έιναι καλοδεχούμενες :)
Να ειναι παντα γερη!και με το καλο να ερθει!!!
Θα σου ελεγα να κοιταξεις για μπαρφ(ΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ) υπαρχουν σχετικα θεματα νομιζω αρκετα στο φορουμ!

Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
Όπως λέει ο Logan μπορείς να διαβάσεις και να δώσεις barf[που είναι ό,τι πιο φυσικό για τον σκύλο], αλλά αν δεν μπορείς διάβασε εδώ [όλο το νήμα] να μάθεις 2-3 συστατικά που καλό είναι να αποφεύγονται στις ξηρές αλλά και άλλα 2-3 που καλό είναι να υπάρχουν. Προσοχή με την πρωτεϊνη που θα έχει η τροφή... maximum 28% περίπου.
Συμπληρώματα δεν χρειάζεται να δίνεις εφόσον ταϊζεις μια πλήρης και καλή τροφή εκτός και αν οι εξετάσεις της δέιχνουν ότι έχει κάποια έλλειψη.
Ο εκτροφέας σου τι σου είπε μόλις τον ρώτησες για την διατροφή της;;

Princess Aria

Member
15 Σεπτεμβρίου 2015
21
2
41
διαβάζοντας τα συστατικά απο κάποιες πολυδιαφημισμένες μάρκες ξηράς τροφής παρατήρησα ότι δεν ήταν και πολυ σόι οι πρωτες ύλες και ότι ήταν φουλ σε σιτηρά και κρεαταλευρα και έχασα πάσα ιδεα,να πω την αλήθεια....Όσο για barf που είπατε,δεν έχω ιδέα πως να φτιάχνω και το να πάρω ετοιματζιδικη δε ξέρω το κατα πόσο είναι καλή,αν ξέρετε κάποια πέιντε μου,η άρια δεν είναι απο εκτροφείο όμως απο αρκετά προσεγμένη γέννα,αν και το "πρωτο "μου παιδι που έφυγε μετα απο 12 χρόνια ευτυχίας που έζησα μαζι του ήταν ένα μπασταρδακι που με λάτρευε και τον λάτρευα

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
Εγω προλαβα και σου ευχηθηκα και σου ειπα και την γνωμη μου!τωρα περαστικα σου :D

Princess Aria

Member
15 Σεπτεμβρίου 2015
21
2
41
Εγω προλαβα και σου ευχηθηκα και σου ειπα και την γνωμη μου!τωρα περαστικα σου :D
Ευχαριστώ πολυ για τις ευχές και για τη συμβουλη,αλλά το περαστικά για τι???

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
Δεν απαντησες σωστα στην ερωτηση "κλειδι".Λογικα και θα σου γραψουν και καλως ισως να στα γραψουν και συμφωνω και εγω!αλλο που δεν ασχολουμε.

Princess Aria

Member
15 Σεπτεμβρίου 2015
21
2
41
Δεν απαντησες σωστα στην ερωτηση "κλειδι".Λογικα και θα σου γραψουν και καλως ισως να στα γραψουν και συμφωνω και εγω!αλλο που δεν ασχολουμε.
Συνεχίζω να μη καταλαβαίνω ,και δεν ήξερα ότι περνάω απο κάποιο τεστ και πρέπει να απαντήσω σωστά σε ερωτησεις κλειδια.άνοιξα ενα θεμα με τη διατροφή των Μποξερ για να μάθω και να πάρω γνώμες...κα που δε σας πιανω (n)

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
Καλο θα ηταν το σκυλακι που περιμενεις να ηταν απο εκτροφεα,για πολλους λογους!
Τωρα εγω παρολο που εχω αυτη την αποψη δεν θα προσπαθησω να αλλαξω την δικια σου...γιατι μεγαλα παιδια ειμαστε δοξα το θεο το ιντερνετ υπαρχει που μπορεις να βρεις τα παντα(και να την πατησεις βεβαια)ας το εψαχνες!!!
Φυσικα οι ευχες μου δεν αλλαζουν ουτε στο ελαχιστο επειδη δεν ειναι απο εκτροφειο αλλα απο "προσεγμενη" γεννα....

• Like
Reactions: Aslan

Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα

@Princess Aria Σου είπε ήδη ο Logan που να ψάξεις για να μάθεις για την Barf... με το καλό να δεχθείς το κουτάβι σου και καλό διάβασμα.

• Like
Reactions: Dimi_21

Princess Aria

Member
15 Σεπτεμβρίου 2015
21
2
41
Σαφως και είμαστε μεγάλοι άνθρωποι αλλά η ερώτηση μου ήταν σαφής όσον αφορά το θεμα που άνοιξα,οπότε θεωρώ το λιγότερο άτοπη τη νύξη για το εκτροφείο,εξάλλου γράφω στο dogforum όχι σε κάποιο forum που απευθύνεται μονο σε σκύλους απο εκτροφείο.
Σ ευχαριστώ για τις πληροφορίες πάντως,θα τις μελετήσω,σιγουρα.:):):)

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
Σαφως και είμαστε μεγάλοι άνθρωποι αλλά η ερώτηση μου ήταν σαφής όσον αφορά το θεμα που άνοιξα,οπότε θεωρώ το λιγότερο άτοπη τη νύξη για το εκτροφείο,εξάλλου γράφω στο dogforum όχι σε κάποιο forum που απευθύνεται μονο σε σκύλους απο εκτροφείο.
Αφού συγχύζεσαι με τα σχόλια περί εκτροφείου, γιατί δεν πας να ρωτήσεις τους παντογνώστες της σκυλοεκτροφής και θεούς της κυνολογίας που έκαναν την θεάρεστη αυτή γέννα από την οποία πήρες το κουτάβι? Αφού έκαναν τη γέννα, το λιγότερο που ξέρουν είναι να σου απαντήσουν και για διατροφή!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Καλώς ήρθες!
το ζήτημα της τροφής που θέτεις είναι συνυφασμένο και με τον τρόπο απόκτησης του κουταβιου. Όπως είπες dogforum είναι και εδώ συζητάμε και ενδιαφερόμαστε για την ευζωία των σκύλων. Οι γέννες ιδιωτών/φίλων/κλπ καθώς και των petshops(-->Puppymills) αντιπαραβάλλονται προς τον στόχο αυτό. Ο λόγος που όταν κάποιος θέλει καθαρόαιμο σκύλο, προτείνουμε ως μονόδρομο τον εκτροφεα ειναι γιατί μόνο ο εκτροφεας μεσα από την εμπειρία και τις γνώσεις του, μπορεί να σου δώσει ένα κουτάβι με όσο το δυνατόν λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης κληρονομικών ασθένειων. Μέσα από το Pedigree-γενεαλογικό δέντρο του κουταβιού, μπορείς να δεις τους προγόνους και να μάθεις και αυτοί τι ασθένειες είχαν και τι μπορεί να μετέφεραν στο κουτάβι σου. Αυτές τις πολυτιμες πληροφορίες μια γέννα ιδιώτη δεν μπορεί να στις προσφέρει, γιατι το κόστος εξετάσεων για συγκεκριμένες ασθένειες ανεβάζει αρκετά τα έξοδα της γέννας και μπορεί να βρεθείς "εκτεθειμένη" σε γονιδιακό πάρτυ.
Οπότε μη σου ξενίσει που όλοι εδώ θα σε αποτρέψουν από αυτόν τον τρόπο αποκτησης του κουταβιού σου. Και θα στο πουν κυρίως άτομα που έχουν rescue σκυλια...μαζεμένα από το δρόμο ή παρατημένα από τέτοιες γέννες ιδιωτών!

Και πάλι καλώς ήρθες, αλλά κράτα τα αυτιά σου (και τα μάτια σου) ανοιχτά εδώ μεσα!

• Like
Reactions: Aslan and Lavernne

Princess Aria

Member
15 Σεπτεμβρίου 2015
21
2
41
Αφού συγχύζεσαι με τα σχόλια περί εκτροφείου, γιατί δεν πας να ρωτήσεις τους παντογνώστες της σκυλοεκτροφής και θεούς της κυνολογίας που έκαναν την θεάρεστη αυτή γέννα από την οποία πήρες το κουτάβι? Αφού έκαναν τη γέννα, το λιγότερο που ξέρουν είναι να σου απαντήσουν και για διατροφή!
Κατ αρχάς δε συγχιζομαι και αν έχεις να απαντήσεις κάτι στο θεμα θα ήθελα να μου πεις αλλιως μπορείς να ανοίξεις ενα αλλο θεμα και και να σου απαντήσουν

Princess Aria

Member
15 Σεπτεμβρίου 2015
21
2
41
Καλώς ήρθες!
το ζήτημα της τροφής που θέτεις είναι συνυφασμένο και με τον τρόπο απόκτησης του κουταβιου. Όπως είπες dogforum είναι και εδώ συζητάμε και ενδιαφερόμαστε για την ευζωία των σκύλων. Οι γέννες ιδιωτών/φίλων/κλπ καθώς και των petshops(-->Puppymills) αντιπαραβάλλονται προς τον στόχο αυτό. Ο λόγος που όταν κάποιος θέλει καθαρόαιμο σκύλο, προτείνουμε ως μονόδρομο τον εκτροφεα ειναι γιατί μόνο ο εκτροφεας μεσα από την εμπειρία και τις γνώσεις του, μπορεί να σου δώσει ένα κουτάβι με όσο το δυνατόν λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης κληρονομικών ασθένειων. Μέσα από το Pedigree-γενεαλογικό δέντρο του κουταβιού, μπορείς να δεις τους προγόνους και να μάθεις και αυτοί τι ασθένειες είχαν και τι μπορεί να μετέφεραν στο κουτάβι σου. Αυτές τις πολυτιμες πληροφορίες μια γέννα ιδιώτη δεν μπορεί να στις προσφέρει, γιατι το κόστος εξετάσεων για συγκεκριμένες ασθένειες ανεβάζει αρκετά τα έξοδα της γέννας και μπορεί να βρεθείς "εκτεθειμένη" σε γονιδιακό πάρτυ.
Οπότε μη σου ξενίσει που όλοι εδώ θα σε αποτρέψουν από αυτόν τον τρόπο αποκτησης του κουταβιού σου. Και θα στο πουν κυρίως άτομα που έχουν rescue σκυλια...μαζεμένα από το δρόμο ή παρατημένα από τέτοιες γέννες ιδιωτών!

Και πάλι καλώς ήρθες, αλλά κράτα τα αυτιά σου (και τα μάτια σου) ανοιχτά εδώ μεσα!
Μα δε μπαίνω στην διαδικασία αγοράς κουταβιού αλλά κάποιος χαριζει κουτάβια απο τη γέννα της σκυλιτσας του και απλά θα πάρω ενα κουτάβι τόσο κακο έιναι????

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Μα δε μπαίνω στην διαδικασία αγοράς κουταβιού αλλά κάποιος χαριζει κουτάβια απο τη γέννα της σκυλιτσας του και απλά θα πάρω ενα κουτάβι τόσο κακο έιναι????
Δεν εχει σημασία για το ηθικό κομμάτι, αν δίνεται αντίτιμο ή όχι για την απόκτηση. Γιατι τα κουταβια αυτά που θα πάρεις εσύ και οι υπόλοιποι κηδεμόνες, στην ουσία στερούν από κουτάβια σε φιλοζωικές ένα σπιτι. Θα μου πεις "μα θα έβρισκα κουτάβι μποξερ σε φιλοζωική?", θα σου απαντησω ότι ναι θα μπορούσες να βρεις ενδεχομένως το "εξίσου μποξερ" κουτάβι και σε φιλοζωική. Αλλά θα στο προχωρήσω λιιιιιγο παρακάτω, γνωρίζοντας ότι μπορεί να με παρεξηγησεις...προφανώς το ότι θέλεις εσύ (και οι υπόλοιποι υποψήφιοι κηδεμόνες) μποξερ θεωρητικά στηρίζεται στην εμφάνιση του σκύλου και στο ότι διάβασες κάποια πράγματα για το χαρακτήρα του. Αυτά, όμως, δεν αρκούν για να θέλεις πραγματικά μποξερ. Γιατι αυτά που διάβασες μπορεί ωραιότατα να απέχουν έτη φωτος από αυτά που θα ζήσεις τα επόμενα χρόνια με ένα κουτάβι μη εκτροφικής γέννας. Ο εκτροφεας ζευγαρώνει σκυλια με σωστό χαρακτήρα. Δεν αρκει δηλαδη να θέλουμε απογόνους του υπέροχου στα μάτια μας, σκύλου μας. Πρέπει να εχει κριθεί αντικειμενικά ότι ο σκύλος και μορφολογικά και από χαρακτήρα και από υγεία είναι μποξερ όπως ορίζει το πρότυπο. Θα διάβασες ότι ειναι καλά με τα παιδιά, ναι και ενα σωρό αλλες φυλές και ημίαιμα είναι. Οπότε, αν ήθελες πραγματικό μποξερ, θα είχες ήδη μελετήσει και θα γνώριζες από πού θα το αποκτούσες.
Όσο καλές προθέσεις μπορεί να έχει καποιος που ζευγαρώνει τα σκυλιά του... δεν επαρκούν αυτές όταν μιλάμε για την ζωή ενός πλάσματος που θα σε συντροφεύει τα επόμενα χρόνια.
Διάβασε εδώ στο φορουμ για τις γέννες ιδιωτών, backyard breeding (byb) και σκέψου ήρεμα γιατί αντιδρούμε σε αυτό. Μην σε πιάσει το παράπονο ότι στην πέσαμε -δεν σε ξέρουμε για να εχουμε προσωπικά μαζί σου...να σε προφυλάξουμε θέλουμε και μακροπρόθεσμα -αποτρέποντας κόσμο από τετοιες γέννες- να εξαλείψουμε και το πρόβλημα.

Princess Aria

Member
15 Σεπτεμβρίου 2015
21
2
41
Δε με απασχολεί ή ράτσα και έτυχε να πάρω το συγκεκριμένο σκύλο,δεν ανήκω στη κατηγορία των ανθρώπων που περιμένουν να πάρουν έναν σκύλο για να δει ο περίγυρος τι σκύλο έχουν,ούτε θα τον παίρνω στη καφετέρια και θα κάθομαι μπροστά για να με κοιτάνε,και να σου πω την αλήθεια και την εκτροφή με σκοπο τη πωληση ενός κουταβιού τη θεωρω λάθος για τι και αυτή κατά βάση το οικονομικό όφελος έχει και όχι την απόλυτη αγάπη για τη καθε ρατσα.Δυστυχώς ελάχιστοι ιδιοκτητες σκυλων κάνουν στείρωση και γινονται γέννες και άνθρωποι σαν εμένα που παίρνουν έναν σκύλο τέτοια στο σπίτι τους (και δε τα σκανε στα εκτροφεία και λένε μετα αααα ο δικός μου ο σκύλος έχει πεντιγκρι,και τον κάνουν μόστρα σα τη μαϊμού στο τσίρκο )έρχονται να ρωτήσουν 5 πράγματα και βιώνονται αποδεκτές σχόλιων όπως τα παραπάνω,Τέλος πάντων έιμαι μεγάλη η συζήτηση και δε προσφέρει κάτι στη παρούσα φάση,σε ευχαριστώ πολυ πάντως για την όλη βοήθεια

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Θα επιμείνω στο να διαβάσεις διάφορα σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, threads γιατι πραγματικά εχεις παρεξηγήσει τι είναι και για ποιον λόγο κάποιος αποκτά καθαρόαιμο σκύλο. Στην εκτροφή το αντίτιμο που πληρώνεις στον εκτροφεα, αντικατοπτρίζει όχι ενα κουτάβι που μας φαίνεται αρτιμελές, αλλά όλες τις εξετάσεις, τις κρίσεις σε εκθέσεις μορφολογίας, τον ισορροπημένο χαρακτήρα, την φροντίδα διατροφής/γυμναστικής/εκπαίδευσης γενητόρων ΚΑΙ κουταβιών. Δεν ειναι η πώληση "κουτάβι προς χρήμα" αλλά "καθόλη τη διάρκεια ζωής του σκύλου υπηρεσίες εξέλιξης μιας φυλής προς χρήμα".
Επειδη λοιπόν βλέπω ότι διακατεχεσαι από ευαισθησίες σχετικά με την ευζωία των ζώων, θα σου ζητήσω για πολλοστή φορά να μελετήσεις και να το ξανασκεφτείς με καθαρό και ηρεμο μυαλό!

Για την τροφή όμως, το καλύτερο που θα μπορούσα και εγώ να προτείνω, είναι η barf.

• Like
Reactions: Aslan

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Ελεος...μια ζωη αυτη η ερωτηση κλειδι μας εχει φαει...δλδ πλεον το περιμένω, το θεωρω δεδομενο,δε μπορει λεω καποιος μεστο καλωσόρισμα θα το ριξει κ το παρασύνθημα!

Παμε παρακατω....
Φιλε μου με το καλο να το δεχτεις το "μωρακι" σου κ παντα ναναι υγιεστατο κ ευτυχισμένο!
Με σειρα προτιμησης :
1) BARF
2) Mαγειρευτο
3) Καλης ποιοτητας ξηρα

Η Μπαρφ, θελει διαβασμα, θελει δοσολογιες, καταψυξεις, ημ/νιες θελει 1002 εφοσον αποφασισεις να την φτιαξεις μονος σου, εαν ομως αποφασισεις κατι τετοιο πρεπει να σαι σε θεση να πεις ναι ειμαι άνετος εχω εμπιστοσυνη στις γνώσεις που αποκόμισα κ θα του προσφερω μια ολοκληρωμενη διατροφή!
Εαν οχι υπάρχει παντα κ η αγοραστή...οπως το πες ομως ουτε εγω εχω ιδιαιτερη εμπιστοσυνη γιατι πολυ ξεπηδανε τωρα τελευταια σαν τα μανιταρια...
Το μαγειρευτο επισης διαβασμα, να μαθεις τι επιτρεπεται κ τι απαγορευεται αλλα πολυ πιο ευκολο!
Η ξηρα,επισης διαβασμα αλλα ακομη πιο ευκολο κ σαφεστατα γρηγορο κ ευκολο, γιαυτην κ αμα εχουν γραφτει θέματα επι θεματων εδω μεσα, τις τοπ 5 θα τις ξεχωρισεις αμεσα μονο με μια γρήγορη αναγνωση, απο κει κ περα ειναι κ ποσα σηκωνει η τσέπη σου αλλα κ εν τελει τι θα κατσει καλα στον ιδιο τον σκυλο!

• Like
Reactions: manolo

Princess Aria

Member
15 Σεπτεμβρίου 2015
21
2
41
Σ ευχαριστώ πολυ για τη συμβουλή σου,θα το ψάξω για τη barf γιατί μου φαίνεται πολυ πιο φυσικός τρόπος διατροφής,απλά θα ήθελα να ενημερωθώ αρκετά πρωτού να ξεκινήσω κάτι τέτοιο στη μικρούλα για τι η ηλικία της με φόβιζει να σου πω την αλήθεια