Σωματοφυλακή - Εκπαίδευση

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Μάλιστα... !!!

Ερώτηση... Παρακαλώ...

Αυτή είναι η πρώτη επαφή του σκύλου για "αγρίεμα"?
Δηλαδή, αυτό είναι το πρώτο του μάθημα για "δαγκώματα"?

ΥΓ
harryf3, καλως ήρθες

merlin 1

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2011
358
0
εαν ειδες το βιντεο το αναφερω πρωτο δαγκωμα χωρις μανικι

εχω κανει 8 φορες δαγκωματα συνολο με 2 διαφορετικους εκπαιδευτες

και τελικα επελεξα πως δεν θελω ο σκυλος να μαθει μονο αριστερο μανικι θελω καθε φορα

να αντιδραει σωστα στα ερεθισματα αλλα και οταν χρειαζεται να παιξει με μανικι ή

να κανουμε ipo , torc ,kai ta loipa να μπορει να ανταπεξελθει

επειδη πολυ λενε δεν γινετε να τα εχεις ολα σε ενα σκυλο ..... εγω απλα θα το κανω

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Συγνωμη για την αγνοια μου, αλλά αυτό μου εκανε ιδιαιτερη εντυπωση.
Οποιοδηποτε καλο δειγμα καποιων συγκεκριμενων φυλων (και ειδικα ροτ) δεν θα αρπαξει καποιον ξενο που θα μπει στο σπιτι και θα προσπαθησει να κλεψει το παιδι?
Έχω δύο σκύλους χάσκι και γκρένενταλ, η κοπέλα μου έχει ροτ τεσσάρων ετών, όλα θηλυκά. Χρειάστηκε να πάμε στο πατρικό της για δυο μέρες και για λόγους που αδυνατώ να εξηγήσω έπρεπε εγώ και τα τρία σκυλιά να κοιμηθούμε στο αυτοκίνητο. Οι γονείς της έχουν άλλα δυο ροτ μεγάλα σχετικά σε ηλικία, δέκα και οχτώ ετών και τα δυο αρσενικά. Ενώ τα δικά μου και το ροτ της κοπέλας μου είναι εκπαιδευμένα μόνο στη ΒΥ, τα ροτ των γονιών της είναι και στη φύλαξη. Αν και επέμενε ο πατέρας της παρά τα προβλήματα που υπήρχαν (δεν πήγαμε για ευχάριστο λόγο) να διαθέσει κάποιο χρόνο να με γνωρίσουν τα σκυλιά και να ανταλλάξει χειραψία μαζί μου μπροστά στα σκυλιά υποθέτω για να με δεχτούν τα σκυλιά ως γνωστό του σπιτιού, εντούτοις χρειάστηκε να μπω χθες το πρωί για να πλύνω τα δόντια μου και όλοι ήταν εκτός σπιτιού. Αν και τα σκυλιά δε με γιουχάρανε είχα την περιέργεια μιας και ήμουν μόνος μου κι ο λόγος που ήμουν εκεί δε με αγγίζει προσωπικά να περιεργαστώ το σπίτι τους μου έκανε τεράστια εντύπωση ότι τα σκυλιά ενώ απλά με ακολουθούσαν χωρίς να με πειράξουν στα άλλα δωμάτια, όταν πήγα να ρίξω μια ματιά στο υπνοδωμάτιο των γονιών της κοπέλας μου το ένα στάθηκε μπροστά στην πόρτα και το άλλο πλάγια και δίπλα του και μου έδειξε δόντι. Δεν ξέρω αυτό αν απαντάει στο ερώτημα κατά κάποιο τρόπο, ή όχι.

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
εαν ειδες το βιντεο το αναφερω πρωτο δαγκωμα χωρις μανικι

εχω κανει 8 φορες δαγκωματα συνολο με 2 διαφορετικους εκπαιδευτες

και τελικα επελεξα πως δεν θελω ο σκυλος να μαθει μονο αριστερο μανικι θελω καθε φορα

να αντιδραει σωστα στα ερεθισματα αλλα και οταν χρειαζεται να παιξει με μανικι ή

να κανουμε ipo , torc ,kai ta loipa να μπορει να ανταπεξελθει

επειδη πολυ λενε δεν γινετε να τα εχεις ολα σε ενα σκυλο ..... εγω απλα θα το κανω
Ναι βρε... Ενα ενα όμως...

Άλλο ρωτάω.... Ο σκύλος απο το πρώτο μάθημα πήρε δάγκωμα, σε μανίκι ή κάτι άλλο? Και έκτοτε, πάντα παίρνει δάγκωμα σε κάτι????

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
...... χρειάστηκε να μπω χθες το πρωί για να πλύνω τα δόντια μου και όλοι ήταν εκτός σπιτιού. Αν και τα σκυλιά δε με γιουχάρανε είχα την περιέργεια μιας και ήμουν μόνος μου κι ο λόγος που ήμουν εκεί δε με αγγίζει προσωπικά να περιεργαστώ το σπίτι τους μου έκανε τεράστια εντύπωση ότι τα σκυλιά ενώ απλά με ακολουθούσαν χωρίς να με πειράξουν στα άλλα δωμάτια, όταν πήγα να ρίξω μια ματιά στο υπνοδωμάτιο των γονιών της κοπέλας μου το ένα στάθηκε μπροστά στην πόρτα και το άλλο πλάγια και δίπλα του και μου έδειξε δόντι. Δεν ξέρω αυτό αν απαντάει στο ερώτημα κατά κάποιο τρόπο, ή όχι.
Τελειως διαφορετικο σεναριο...

Καταρχην το σπιτι ηταν αδειο.

Αν καποιος κοιμοταν μεσα στο σπιτι τι θα κανανε? Θα γαυγιζανε για να ειδοποιησουν? Θα ορμουσανε? Θα κανανε ο,τι κανανε και τωρα?

Σε αδειο σπιτι, καλα κανανε και δεν σε φαγανε και να μπει σε φασαριες ο ιδιοκτητης, εφοσον δεν κινδυνευε καποιο μελος της οικογενειας.

Αν αρχιζες να περιεργαζεσαι πραγματα τι θα γινοταν? Θα μπορουσες να κλεψεις κατι?

Αν ειχες σπρέι, θα τα εστελνες για υπνο.

Αν ειχες οπλο, θα τα εστελνες αδιαβαστα.

Εκτος αν ορμουσαν βλεποντας κατι σαν οπλο στο χερι σου. Κι αν προλαβαιναν.

Αν τα σκυλια ηταν ανεκπαιδευτα, μπορει να "πηγαινες" τζαμπα.

Σου εδωσαν ομως χρονο ( = ευκαιρια).

Εχω μπερδευτει, ομολογω.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
ayto αρη που ξεχνας ισως σε ξεμπερδεψει λιγο....
ειναι οτι ο πατερας της κοπελας του τον ειχε εισαγαγει στην αγελη....
τον δεχτηκαν τον μυρισαν..... αλλα ακομα τον ειχαν υπο ελεγχο..
ισως αν δεν ειχε υπαρξει η χειραψια..... να ηταν τελειως διαφορετικα τα πραματα....

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Στατιστικως, πολλα εγκληματα (ειδικα σεξουαλικης φυσεως) γινονται από γνωστους, έως και συγγενεις.

Προσωπικα δεν θα ηθελα καποιος που γνωρισαμε χθες να μπει σημερα στο σπιτι μου σαν κυριος.

Η ανεκπαιδευτη (σε φυλαξη) Ηρα κοντεψε να αρπαξει τον κολλητο μου, όταν αυτος πηγε να ανοιξει την πορτα του καινουριου μου αυτοκινητου και να μπει να το δει. Ημουν μακρια και πηρε πρωτοβουλια μονος του, λογω του θαρρους που μου εχει.

Η δικια σου πεταχτηκε από τον χωρο αποσκευων (τζιπ) στη θεση του οδηγου στο κλασμα με ένα μουγκρισμα.
Ο φιλος μου ενστικτωδως την γλυτωσε και εκλεισε την πορτα. Μετα από λιγη ωρα, εκτος αυτοκινητου, την χάιδευε.

Ο φιλος μου την εχει χαϊδεψει και ταϊσει πολλες φορες. Είναι ο μονος «ξενος» που επιτρεπω να της δινει φαγητο γιατι ειμαστε πολύ συχνα μαζι.

Μπορει να είναι τελειως λαθος αντιδραση αν το δεις σφαιρικα, αλλά καλλιστα μπορει καποιος που μολις του μιλησες και του ειπες τι ωρα είναι ή του εδωσες φωτια κλπ και φαινεται ότι δεν είναι εχθρος, να μπει και να σου παρει το αμαξι.

Βεβαια, στο παραπανω περιστατικο ήταν κολλητος μου που τον ηξερε καλα. Μπορει βεβαια να μην τον αναγνωρισε μεσα από το κλειστο αυτοκινητο…

Τετοιες ιστοριες εχω πάμπολλες, γι αυτό και εχω ματια 400. Προτιμω ο σκυλος να αντιδρα άμεσα παρά να καθεται και να περιμενει να δει τι θα συμβει, γιατι τοτε μπορει να είναι αργα.
Σημερα τα μεσα εξουδετερωσης σκυλων είναι πολλα και γρηγορα και αν ο σκυλος περιμενει, χανει το βασικο πλεονεκτημα της ταχυτητας και του αιφνιδιασμου.

Ferb

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
417
2
ΡΙΟ
www.rottweilers.gr
Μάλιστα... !!!

Ερώτηση... Παρακαλώ...

Αυτή είναι η πρώτη επαφή του σκύλου για "αγρίεμα"?
Δηλαδή, αυτό είναι το πρώτο του μάθημα για "δαγκώματα"?

ΥΓ
harryf3, καλως ήρθες
Αυτο το μαθημα ειναι καθαρα για αυτοπεποιθηση αν το παρατηρησεις θα δεις οτι προσπαθει να δωσει στο σκυλο οτι οταν μου γαυγιζεις φοβαμαι και φευγω μπορεις και να με δαγκωσεις.Οσο για τη δευτερη ερωτηση απο τι καλαβαινω απο το βιντεο χωρις να ειμαι ειδικος ο σκυλος εχει ξαναδαγκωσει,οχι απαραιτητα μανικι αλλα καποιο σκοινι η παιχνιδι.το δαγκωμα του ειναι πολυ καλο για πρωτη φορα νομιζω

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Αυτοπεποίθηση...

Γαβγίζεις, άρα φεύγω και αν θέλεις ή αν τα καταφέρεις δάγκωσε με.

Αυτή δεν είναι η φιλοσοφία?

Ferb

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2009
417
2
ΡΙΟ
www.rottweilers.gr
Περιπου ειναι σαν να του λεσ πωπω εισαι πολυ δυνατος σε φοβαμαι.οσκυλοσ παιρνει τα πανω του.σε αυτη τη φαση αν ο ερεθιστης ειναι αχετος τον κατεστρεψε το σκυλο.αλλα βλεπω οτι ο συγκεκριμενος καλα το παει

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
αυτη ειναι κ εχει χρηση κ στην χωρου κ στην σωματοφυλακη.στην ουσια του δειχνεις οτι οταν γαυγιζει ,αυτο που κανει εχει αποτελεσμα κ ο κακος που απο ενστικτο δεν τον θελει,σηωνεται κ φευγει.αρα ετσι ,το εγω του σκυλου αυξανεται.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
στην πορεια θα το παρει το δαγκωμα ,αλλα κ παλι με τροπο γιατι μπορει να τρομαξει.μετα απο καποιες φορες που ο κακος θα φυγει,θα ξεκινησει να επιμενει λιγο παραπανω.μετα παλι απο καποιες φορες θα επιμενει,θα παει πιο κοντα στον σκυλο κ θα του δωσει δαγκωμα.εκει πρεπει να προσεξουμε τα μανικια κτλ,ωστε να μην πονεσει ο σκυλος,να μην τρομαξει κ γενικα να μην γινει τιποτα που θα τον αποτρεψει στην πορεια ,απο το να θελει να δαγκωσει.στα πρωτα δαγκωματα,δεν πρεπει να ζοριστει,πρεπει γρηγορα να παρει το μανικι κ γενικα να μην στρεσαρει πολυ.ο χαρακτηρας του σκυλου ,εχει μεγαλη σημασια στους χρονους που θα γινουν αυτα.

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Ωραία...

Γαβγίζω=φεύγεις, παίρνω δάγκωμα έφυγες...

Και πότε πάμε σε κατά μέτωπο επίθεση προς τον σκύλο?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97