Έχω δύο σκύλους χάσκι και γκρένενταλ, η κοπέλα μου έχει ροτ τεσσάρων ετών, όλα θηλυκά. Χρειάστηκε να πάμε στο πατρικό της για δυο μέρες και για λόγους που αδυνατώ να εξηγήσω έπρεπε εγώ και τα τρία σκυλιά να κοιμηθούμε στο αυτοκίνητο. Οι γονείς της έχουν άλλα δυο ροτ μεγάλα σχετικά σε ηλικία, δέκα και οχτώ ετών και τα δυο αρσενικά. Ενώ τα δικά μου και το ροτ της κοπέλας μου είναι εκπαιδευμένα μόνο στη ΒΥ, τα ροτ των γονιών της είναι και στη φύλαξη. Αν και επέμενε ο πατέρας της παρά τα προβλήματα που υπήρχαν (δεν πήγαμε για ευχάριστο λόγο) να διαθέσει κάποιο χρόνο να με γνωρίσουν τα σκυλιά και να ανταλλάξει χειραψία μαζί μου μπροστά στα σκυλιά υποθέτω για να με δεχτούν τα σκυλιά ως γνωστό του σπιτιού, εντούτοις χρειάστηκε να μπω χθες το πρωί για να πλύνω τα δόντια μου και όλοι ήταν εκτός σπιτιού. Αν και τα σκυλιά δε με γιουχάρανε είχα την περιέργεια μιας και ήμουν μόνος μου κι ο λόγος που ήμουν εκεί δε με αγγίζει προσωπικά να περιεργαστώ το σπίτι τους μου έκανε τεράστια εντύπωση ότι τα σκυλιά ενώ απλά με ακολουθούσαν χωρίς να με πειράξουν στα άλλα δωμάτια, όταν πήγα να ρίξω μια ματιά στο υπνοδωμάτιο των γονιών της κοπέλας μου το ένα στάθηκε μπροστά στην πόρτα και το άλλο πλάγια και δίπλα του και μου έδειξε δόντι. Δεν ξέρω αυτό αν απαντάει στο ερώτημα κατά κάποιο τρόπο, ή όχι.Συγνωμη για την αγνοια μου, αλλά αυτό μου εκανε ιδιαιτερη εντυπωση.
Οποιοδηποτε καλο δειγμα καποιων συγκεκριμενων φυλων (και ειδικα ροτ) δεν θα αρπαξει καποιον ξενο που θα μπει στο σπιτι και θα προσπαθησει να κλεψει το παιδι?
Ναι βρε... Ενα ενα όμως...εαν ειδες το βιντεο το αναφερω πρωτο δαγκωμα χωρις μανικι
εχω κανει 8 φορες δαγκωματα συνολο με 2 διαφορετικους εκπαιδευτες
και τελικα επελεξα πως δεν θελω ο σκυλος να μαθει μονο αριστερο μανικι θελω καθε φορα
να αντιδραει σωστα στα ερεθισματα αλλα και οταν χρειαζεται να παιξει με μανικι ή
να κανουμε ipo , torc ,kai ta loipa να μπορει να ανταπεξελθει
επειδη πολυ λενε δεν γινετε να τα εχεις ολα σε ενα σκυλο ..... εγω απλα θα το κανω
Τελειως διαφορετικο σεναριο......... χρειάστηκε να μπω χθες το πρωί για να πλύνω τα δόντια μου και όλοι ήταν εκτός σπιτιού. Αν και τα σκυλιά δε με γιουχάρανε είχα την περιέργεια μιας και ήμουν μόνος μου κι ο λόγος που ήμουν εκεί δε με αγγίζει προσωπικά να περιεργαστώ το σπίτι τους μου έκανε τεράστια εντύπωση ότι τα σκυλιά ενώ απλά με ακολουθούσαν χωρίς να με πειράξουν στα άλλα δωμάτια, όταν πήγα να ρίξω μια ματιά στο υπνοδωμάτιο των γονιών της κοπέλας μου το ένα στάθηκε μπροστά στην πόρτα και το άλλο πλάγια και δίπλα του και μου έδειξε δόντι. Δεν ξέρω αυτό αν απαντάει στο ερώτημα κατά κάποιο τρόπο, ή όχι.
Αυτο το μαθημα ειναι καθαρα για αυτοπεποιθηση αν το παρατηρησεις θα δεις οτι προσπαθει να δωσει στο σκυλο οτι οταν μου γαυγιζεις φοβαμαι και φευγω μπορεις και να με δαγκωσεις.Οσο για τη δευτερη ερωτηση απο τι καλαβαινω απο το βιντεο χωρις να ειμαι ειδικος ο σκυλος εχει ξαναδαγκωσει,οχι απαραιτητα μανικι αλλα καποιο σκοινι η παιχνιδι.το δαγκωμα του ειναι πολυ καλο για πρωτη φορα νομιζωΜάλιστα... !!!
Ερώτηση... Παρακαλώ...
Αυτή είναι η πρώτη επαφή του σκύλου για "αγρίεμα"?
Δηλαδή, αυτό είναι το πρώτο του μάθημα για "δαγκώματα"?
ΥΓ
harryf3, καλως ήρθες