Σωματοφυλακή - Εκπαίδευση

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
ρε παιδες τι λεμε τωρα?
ο ερεθισμος γινεται για να μαθει ο σκυλος να δαγκωνει κ να πονηρευεται απο κει και περα μαθαινει να ελεγχεται και να λειτουργει κατ εντολη.
ο σκυλος μαθαινει το μανικι μονο σε ρεαλιστηκα σεναρια μαθαινει τον ανθρωπο γιαυτο και τα γουτσοου γουτσου μετα.
ο εχθρος στην αρχη κα στη συκεκριμενη περιπτωση ειναι το μανικι και μονο αυτο!

φιλαρακι οραιος ο σκυλακος σου,και πολυ ηρεμος αυτο ειναι πολυ καλο
αν θες μια γνωμη απλα πρεπει να ανεβεις εσυ γιατι μετα θα αρχισει να πεφτει ο σκυλος σου!

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
ερωτηση: αν ο σκυλος επιτεθει εντελει καπου που δεν πρεπει, και ο ιδιοκτητης δεν ειναι μπροστα, ποιος θα του δωσει την εντολη να αφησει το "μανικι"?
επισης θελω να πω οτι ο σκυλος ειναι ζωντανος οργανισμος, ΔΕΝ μπορει να εχεις τον απολυτο ελεγχο παντου και παντα και κυριως οταν δεν εισαι παρον. υποθετικα μιλωντας ενα κωλοπαιδο μες το καταχειμωνο με χοντρο μπουφαν περναει μπροστα απο τον σκυλο σου και του κανει τσαχπινιες. τον σκυλο κραταει ενας φιλος γιατι εχεις μπει νοσοκομειο για σκωληκοειδιτη. ντιν ντιν καμπανακι! μπουφανακι-μανικακι-φωνακλακι παιδακι-δαγκωματακι! συγνωμη για το τραβηγμενο σεναριο, αλλα ποιος μπορει να αποκλεισει οτι θα συμβει 100%? και ποιος εχει ευθυνη μετα?

οσον αφορα τα εργασιακα θεματα εχω να πω πως στον συγχρονο κοσμο που ζουμε και στον πολιτισμο που εχουμε αναπτυξει οι εργασιες σωματοφυλακης ειναι αχρηστες αν οχι βαρβαρες. αν εχεις το ροτβαιλερ σου μαζι σου καπου ειτε εχει μαθει σωματοφυλακη ειτε οχι, ποιος ηλιθιος θα σου επιτεθει? γνωστη μου εχει ενα καταπληκτικο ροτ, δεν εχει κανει ουτε κατα διανοια σωματοφυλακη, παρα μονο κοινωνικοποιηση και ΒΥ και ειναι ενα σκυλι χαρα θεου, ευτυχισμενο, ισορροπημενο, αλλα το παρουσιαστικο του μονο ειναι αποτρεπτικο απο μονο του. η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι πρεπει να στρεψουμε αλλου την αναγκη του σκυλου για "εργασια".

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
γνωστη μου εχει ενα καταπληκτικο ροτ, δεν εχει κανει ουτε κατα διανοια σωματοφυλακη, παρα μονο κοινωνικοποιηση και ΒΥ και ειναι ενα σκυλι χαρα θεου, ευτυχισμενο, ισορροπημενο, αλλα το παρουσιαστικο του μονο ειναι αποτρεπτικο απο μονο του. η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι πρεπει να στρεψουμε αλλου την αναγκη του σκυλου για "εργασια".
Συμφωνώ απόλυτα με την προσέγγιση αυτή προς οποιοδήποτε σκύλο , μου φαίνεται απόλυτα υγιής. Ένας τέτοιος σκύλος , και πολλοί άλλοι παρόμοιας φύσης, και μόνο με την φυσική τους παρουσία μας προστατεύουν, δεν θα έπαιζα ποτέ με τα φυσικά του ένστικτα και δεν εμπιστεύομαι και τον καλύτερο εκπαιδευτή να το κάνει..Όχι γιατί δεν υπάρχει κανείς εκπαιδευτής κατάλληλος για αυτό αλλά επειδή ο σκύλος ζει, αντιλαμβάνεται ερεθίσματα, αναπνέει και δρα το 90% της ζωής του με τον ιδιοκτήτη του και όχι με κάποιον εξειδικευμένο εκπαιδευτή, και ο απόλυτος έλεγχος ενός σκύλου που έχουμε καλλιεργήσει τα ήδη υπάρχοντα ένστικτα φύλαξης δεν υφίσταται.
Προσωπική μου άποψη βέβαια και ξέρω ότι το 60% όσων διαβάζουν διαφωνούν και την θεωρούν ίσως αφελή. Δεν θα προσπαθήσω να αλλάξω έναν τέτοιο σκύλο αλλά ούτε και να υπερτονίσω τα δυνατά του σημεία.

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
γιατι πρεπει να δαγκανουν δεν καταλαβαινω... αν τα ροτ δαγκανουν ανεξελεγκτα και με τη σωματοφυλακη δαγκανουν ελεγμενα οπως τΟ παρουσιαζετε εδω, τοτε μαλλον θα ηταν καλυτερο να μην υπαρχουν ροτ και κανενα 'ροτ'. εγω ξερω οτι το ειδος σκυλος ειναι ενας πιστος συντροφος με καποιες γενετικες προδιαγραφες για καθε φυλη. εμεις οι ιδιοκτητες πρεπει να φροντιζουμε για εναν υγιη, ισορροπημενο, φιλικο σκυλο. αν ποτε χρειαστει να σε προφυλαξει απο κατι, ενα ροτ θα το κανει. εκτος και αν ειστε τιποτα μεγιστανες που κουβαλατε διαμαντια στις τσεπες σας οταν πατε βολτες τον σκυλο σας και φοβαστε οτι σε καθε στενο σας εχουν στησει ενεδρα οι επιδοξοι ληστες διαμαντιων και μολατε τον σκυλο μη σας τα παρουν. τοτε καταλαβαινω υπαρχει αναγκη να ξερει να τους δαγκωνει τα χερια και μετα να του λετε αστον να ζησει τον ληστη, και να αφηνει. τι να πω

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
ναι υπαρχει ενας σημαντικος λογος
να κανει ο σκυλος αυτο που πρεπει να κανει
δηλαδη να δουλευει!
αμα ειναι ετσι να καταργηθουν οι μισες φυλες καινα υπαρχουν μονο πετ

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
μήπως θα ήταν ωφέλιμο να διαχωριστεί η συζήτηση σε:
1/ εκπαίδευση σωματοφυλακής
και
2/ IPO

ώστε να γίνει εκεί ξεχωριστή συζήτηση για την αναγκαιότητα/χρησιμότητα της διαφορετικής εκπαίδευσης των εργασιακών φυλών;
Οι δύο εκπαιδεύσεις διαφέρουν κατά πολύ σαν διαδικασία, σαν στόχος αλλά και σαν αποτέλεσμα.....

Φοβάμαι ότι η συζήτηση αν συνεχιστεί έτσι θα μετατραπεί σε ένα απίστευτο τουρλουμπούκι....:)

merlin 1

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2011
358
0
επειδη ελειπα και μολις γυρισα

χιλια μπραβο στα παιδια που απαντησαν με υπομονη στα ερωτηματα ......

χαιρομαι γιατι θα βρουν απαντησεις και οσοι εχουν φυσικη αγνοια

απαντω και εγω με τη σειρα μου

ο μερλιν εχει κοινονικοποιηθει οσο δεν φανταζεστε.... πχ

του παιρνεις το κοκαλο και σε κοιταει σαν χαζος

επισης εχει καλο κοντρολ και φανταστειτε εγω δεν τον πιεζω καθολου μονο με λογια

εχω φιλους που μου λενε οτι επειδη δεν τον πιεζω ο σκυλος θα παει χαραμη στα χερια μου

γιατι αποδειδει πιο λιγο απο αυτο που μπορει .

το προβλημα ειναι πως εγω πρεπει να μαθω σωστα

το αναγνωριζω φιλε superman

us'ton

Active Member
5 Αυγούστου 2011
35
0
Torino
Εκπαιδευω τον σκυλο μου στο ΙΠΟ και αυτος και οι προηγουμενοι αν τους ελεγα να επιτεθουν σε καποιον θα τον εστελναν νοσοκομειο και αμεσως μετα αν τους σταματουσα ο ιδιος ανθρωπος που δαγκωναν θα τα χαιδευε , δεν εχει σημασια αν ο σκυλος παιζει ή οχι η επιθεση ειναι επιθεση ειτε καποιος φοραει τον εξοπλισμο ειτε οχι και το ασε ειναι ασε και δεν υπαρχει περιπτωση αυτο να να γινει αλλιως εκτος αν κανω λαθος εγω , που δεν προκειται , ολα τα αλλα ειναι απλα υποθεσεις

τι σημαινει και γιατι να δαγκωνει ο σκυλος ; επειδη αρεσει στον ιδιοκτητη , εχει δραση , αρεσει στο σκυλο , αποκτας ελεγχο στον σκυλο , δουλευεις παρεα με τον σκυλο και γιατι στον σκυλο αρεσει να νιωθει οτι παραγει εργο και να ευχαριστει τον ανθρωπο .

souzi

Active Member
29 Αυγούστου 2011
29
0
thessaloniki
αυτη η ιδεα του εχω σκυλο και τον διαταζω γιατι ειμαι το αφεντικο και ενας καλος σκυλος ειναι ενας καλος δουλος ειναι που μου διαμορφωνεται σιγα σιγα.. το να εχεις κατι ζωντανο και να το ταιζεις επειδη κανει καλα τη δουλεια του μου φαινεται βαρβαρο.. αληθεια γτ δεν παιρνετε εναν securita? δε θα τον ταιζετε κιολας! δηλαδη αν ο σκυλος δε δαγκωνει τον πας για ευθανασια? δηλαδη κανεις δε συμμεριζεται οτι εχουμε να κανουμε με ζωες.. ο σκυλος απτη φυση του αμα τον ταιζεις ειναι κοντα σου.. εμεις πρεπει να το εκμεταλλευτουμε αυτο? και αληθεια υπαρχει ανθρωπος που πιστευει οτι απο ολους τους κινδυνους που διατρεχουμε καθημερινα, ενας σκυλος που δαγκωνει ειναι η λυση? απο μια σφαιρα μεχρι μια μπριζολα ειναι αρκετη για να φυγει απτη μεση..

us'ton

Active Member
5 Αυγούστου 2011
35
0
Torino
αυτη η ιδεα του εχω σκυλο και τον διαταζω γιατι ειμαι το αφεντικο και ενας καλος σκυλος ειναι ενας καλος δουλος ειναι που μου διαμορφωνεται σιγα σιγα..
Ενα απο τα κυρια χαρακτηριστικα του σκυλου ειναι οτι του αρεσει να ευχαριστει τον ανθρωπο υπακουοντας τον .

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Καλο θα ειναι αν καποιος δεν εχει ασχοληθει με θεματα σωματοφυλακης η φυλαξης να μην εκφερει γνωμη γιατι εκτιθεται. Καλο επισης θα ηταν να σκεφτουν καποιοι ποια ηταν και η αρχικη χρηση του σκυλου. Ο σκυλος ηταν και ειναι εργατης και αυτη ειναι η φυση του. Αν καποιοι, και εγω μαζι, εχουν κανει τα σκυλια τους μονο μαμ, κακα και νανι αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να αφοριστουν αυτοι που πραγματικα δουλευουν με τα σκυλια τους. Στο σκυλι αρεσει να δουλευει και ειναι πολυ πιο ευτυχισμενο απο ενα σκυλο που βγαινει δυο φορες τη μερα και ειναι μονο κρεβατι και καναπε. Απαραιτητη προϋποθεση για μενα βεβαια ειναι οτι ο εργατης θα πρεπει να μενει εντος του σπιτιου, εκτος και προκειται για εργατη ποιμενικο, και οτι θα ειναι μελος της οικογενειας και οχι απλα ενα εργαλειο.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
Στο σκυλι αρεσει να δουλευει και ειναι πολυ πιο ευτυχισμενο απο ενα σκυλο που βγαινει δυο φορες τη μερα και ειναι μονο κρεβατι και καναπε. .

αν μου επιτρέπεις να προσθέσω και το ισορροπημένο....:)

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
Καλο θα ειναι αν καποιος δεν εχει ασχοληθει με θεματα σωματοφυλακης η φυλαξης να μην εκφερει γνωμη γιατι εκτιθεται.
Ενα ανοιχτο forum ειναι για να ανταλλασονται αποψεις, ιδεες και εμπειριες απο γνωστες και μη. ο καθενας ειναι υπευθυνος για το τι γραφει και ποσο και αν θελει να εκτιθεται. το παρε-δωσε αποψεων μας παει μπροστα. μπορειτε αν θελετε να φτιαξετε ενα κλειστο forum να ευλογατε τα γενια σας. (τονος αστεΪσμου, για να μην παρεξηγηθω)

merlin 1

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2011
358
0
μαλλον πρεπει να μιλησουμε για τα προβληματικα σκυλια για να καταλαβεις σουζυ

εχεισ δει σκυλους με ανεια
εχεισ δει προβληματικους σκυλους ακομα και στο σκαι
ολα αυτα ειναι σκυλια χωρις δραστηριοτητα και υποφερουν απο πλυξη
κηνηγανε την ουρα τους τρωνε τα κακα τους και χιλια 2 αλλα
ολα τα ζωα τα κατοικιδια τα εκμεταλευεται ο ανθρωπος προς οφελος του
οπως τα σουβλακια που τρως ειναι και αυτα αθωα γουρουνακια και αυτα τα σφαζουνε στο βωμο τις απολαυσεις

με λιγα λογια μην κατακρινεις ολους εμας που κανουμε ενα χομπυ με το αγαπημενο μας πετ
προσπαθησα να σε προσεγγισω αναποδα

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Ενα ανοιχτο forum ειναι για να ανταλλασονται αποψεις, ιδεες και εμπειριες απο γνωστες και μη. ο καθενας ειναι υπευθυνος για το τι γραφει και ποσο και αν θελει να εκτιθεται. το παρε-δωσε αποψεων μας παει μπροστα. μπορειτε αν θελετε να φτιαξετε ενα κλειστο forum να ευλογατε τα γενια σας. (τονος αστεΪσμου, για να μην παρεξηγηθω)
Οι συζητησεις για να ειναι επικοδομητικες πρεπει να ανταλασονται αποψεις απο γνωστες του αντικειμενου. Δεν εχει νοημα καποιος που δεν ξερει να εκφερει γνωμη και μαλιστα αρνητικη. Στο κατω κατω δεν προκειται για κακοποιηση του ζωου αλλα για κατι που το ευχαριστει ιδιαιτερα. Ειναι σαν εγω που παιρνω το αυτοκινητο μου για να παω στη δουλεια και για ψωνια να παω στον Σουμαχερ και να του λεω πως δεν πρεπει να τρεχει τοσο γιατι η υπερβολικη ταχυτητα ειναι αιτια πολλων ατυχηματων.:)

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Η συζήτηση έχει ξεφύγει... το θέμα μας δεν είναι αν πρέπει ή δεν πρέπει να κάνουν οι σκύλοι σωματοφυλακή.
Το θέμα μας είναι η συγκεκριμένη δουλειά με το συγκεκριμένο σκύλο.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
ο καθε ενας μπορει να λεει την γνωμη του,αρκει να καταλαβαινει το ορια της λογικης απο της βλακειας.δεν το λεω για καποιον που ελαβε μερος στην κουβεντα,προς θεου,αλλα το θεωρω τεραστιο φαουλ να μην ξερει ο Α κατι κ να αντιδραει αρνητικα η να κατακρινει τον Β που εχει εστω αλλη αποψη απο την δικη του...αυτο ναι,ειναι βλακωδες κ μειωνει την αξια καθε κουβεντας.κατα τα αλλα,ξερει δε ξερει καποιος κατι,σαφως μπορει να εχει γνωμη κ φυσικα απο εκει κ μετα μπορει να εχει κ αποψη,αφου εχει κ εμπειρια πανω σε καποιο θεμα.

χρυσουλα η κουβεντα ειναι εντος θεματος εδω κ πολλες σελιδες.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Θα ήθελα να συμπληρώσω ότι σαφώς και πρεπει να συμμετέχουν και μη γνώστες σε μία συζήτηση, αρκεί να κάνουν ερωτήσεις, σαφώς να εκφράζουν τις επιφυλάξεις που λογικά δημιουργεί η άγνοιά τους, να είναι δεκτικοί και όχι να εκφράζουν απόλυτες θέσεις ή απόψεις ειδικά όταν η συζήτηση και οι απαντήσεις - επεξηγήσεις, δίνονται με κόσμιο τρόπο όπως σε αυτό το θέμα.

merlin 1

Well-Known Member
14 Αυγούστου 2011
358
0
ελα παμε στο θεμα

ερεθιστης σουπερ παντως παιδια το παληκαρι το χει εκπαιδευεται στην ιταλια

επισης πειτε ειδατε οτι αλαζει και χερια στο δαγκωμα ο σκυλος?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97