Σχολή Σκύλων Οδηγών Τυφλών - Λάρα

liajoe

Well-Known Member
H Σίσσυ σε καινούριες περιπέτειες με την μαμά της αυτο το καλοκαίρι.
Τις επισκέφτηκα τον Ιούλιο και δουλέψαμε στην κοινωνικοποίηση και βασική υπακοή. Και οι δύο τους πολλές φορές δυσκολεύονται με την κατάσταση της κυκλοφορίας (να βρίσκουν σωστά τις διαβάσεις) στην Θεσσαλονίκη αλλα δεν το βάζουν κάτω - υπομονή & επιμονή! :)

1) & 3) διάβαση
2) Η Σίσσυ (όπως όλα τα κουτάβια) μαθαίνει να κάνει τις ακαθαρσίες της στην άκρη του πεζοδρομίου,
στο δρόμο όταν η κατάσταση το επιτρέπει.

Attachments

liajoe

Well-Known Member
1) & 2) Τα κορίτσια περιμένουν να μπούν στο λεωφορίο και η Σίσσυ μαθαίνει την θέση της μπροστά.

3) Στο πλοίο η Σίσσυ και τα παιδάκια.

Attachments

liajoe

Well-Known Member
Ο Ιορδάνης και ο Μike :)

Παρέα με την Αθηνα και την Σίσσυ τους επισκεφτήκαμε και δουλέψαμε πάνω στις καθημερινές ρουτίνες
και των δύο σκυλιών. Η Σίσσυ λατρεύει τον κήπο του Μike και ο Ιορδάνης με τον αδερφό του χαρήκαν
να βλέπουν τα δύο σκυλιά μαζί :)

Attachments

liajoe

Well-Known Member
Κίρκη, (6 μηνών) ημίαιμο Γερμανικός Ποιμενικός είναι το καινούργιο μέλος της οικογένειας Λάρας
Εντάχθηκε τον Απρίλιο στην ανάδοχη οικόγενεια της.

Λένε οτι είναι, "μια πολύ γλυκιά σκυλίτσα, γεμάτη ζωή και μεγάλη περιέργεια για τα πάντα!
Ααα είναι και πεισματάρα! " :p
Εμείς ευχόμαστε της Κίρκις και της οικογένειας της, καλά μαθήματα, και οτι το πείσμα είναι χάρισμα :)

Attachments

liajoe

Well-Known Member
Last edited:

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Amazing Video!!!!!!
Μου θύμισε κάτι self video του '90 που τραβάγαμε όλοι στις παραλίες γιατι μόλις πρωτο είχαν βγει οι καμερες!Πραγματικά το ένιωσα! Την κοπέλα με ποιον και γιατι την πείρατε εσεις απο το λιμάνι;
Κριμα που δεν είχε καλύτερο ήχο! Θα ήταν τέλειο.!
Τωρα μου ρθε να κανω και εγω ζουζουνιες με την "αρκουδα" μου!!! Πολυ feel-good movie!
Σίγουρα αντιμετωπίζεις δυσκολίες στην καθημερινότητα που εμεις δε μπορούμε καν να φανταστούμε!
Κι έχω μια απορία, αν στην πέσουν στο δρόμο αδέσποτα με τη Μεη πως το αντιμετωπίζεις; H Μεη τι κάνει;
Και βεβαια δε χωράνε σχόλια για τη Μεη, αυτη η φάτσα ευτυχίας ακόμα κι αν πνίγεται σε 40 βαθμούς υπο σκιάν δεν παίζεται!!!!

Thanks!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Εγώ έχω μία ακόμη απορία που δεν θυμάμαι αν έχουμε ξανασυζητήσει.
Τα σκυλιά σαν την Μέη, τι είναι εκπαιδευμένα να κάνουν, σε περίπτωση κινδύνου του ιδιοκτήτη τους; Σε περίπτωση ας πούμε, που απειληθούν στον δρόμο, από κάποιον κακοποιό.

liajoe

Well-Known Member
Εγώ έχω μία ακόμη απορία που δεν θυμάμαι αν έχουμε ξανασυζητήσει.
Τα σκυλιά σαν την Μέη, τι είναι εκπαιδευμένα να κάνουν, σε περίπτωση κινδύνου του ιδιοκτήτη τους; Σε περίπτωση ας πούμε, που απειληθούν στον δρόμο, από κάποιον κακοποιό.
Καλησπέρα :)
Καταλαβαίνω την ερωτήση σου. Οι σκύλοι οδηγοί δεν εκπαιδεύονται καθήκοντα ασφαλείας.
Τα σκυλιά με επιθετικές τάσεις δεν μπαίνουν στο πρόγραμμα εκπαίδευσης. Ο λόγος
γιατί κυκλοφορούν ανάμεσα σε κόσμο (παιδιά, άλλα ζώα) και τους επιτρέπεται η είσοδος σε χώρους με κόσμο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Το καταλαβαίνω αυτό. Αρα, αν ο ιδιοκτήτης βρεθεί σε κίνδυνο, θα παραμείνουν αμέτοχα.

liajoe

Well-Known Member
Πολυ feel-good movie!
Eυχαριστούμε :)

Κι έχω μια απορία, αν στην πέσουν στο δρόμο αδέσποτα με τη Μεη πως το αντιμετωπίζεις;
H Μεη τι κάνει;
Σε μια τέτοια περίπτωση ο χρήστης - δηλαδή Άννα Μαρία το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να βάλει τον σκύλο -
Μεη στην θέση Κάστε δίπλα του και να αγνοήσουν τα αδέσποτα.

Στη πλατέια της Κρήτης τα αδέσποτα με αυτον τον τρόπο γνώρισαν την Μέη και δεν την βλέπουν ώς απειλή.
Το σημαντικό είναι να μένουν χρήστης και σκύλος ψύχραιμοι και εάν χρειαστεί να φωνάξουν βοήθεια.

Οι σκύλοι οδηγοί δεν μαθαίνουν να αντιδρούν σε περίπτωση επίθεσης απο σκύλους ή ανθρώπους.

Τέλος, με βάσει την εμπειρία μου (και στην Ελλαδα) ο απλός αδέσποτος σκύλος δεν θα επιτεθεί στα καλά καθούμενα...

liajoe

Well-Known Member
Το καταλαβαίνω αυτό. Αρα, αν ο ιδιοκτήτης βρεθεί σε κίνδυνο, θα παραμείνουν αμέτοχα.
H λογική λεει ναι. Οι εμπειρίες (συμβαίνουν σε χώρες, έχει συμβεί και στην Ελβετία) δείχνουν οτι κάποια σκυλιά
παθαίνουν πανικό, ενώ άλλα απλά γαυγίζουν. Πάντως ενώ παραμένουν στην περιοχή, το κάνουν αμέτοχα.
Πολλά απο αυτά πρέπει να αποσυρθούν απο το πρόγραμμα γιατί δεν μπορούν να δουλεψουν σωστά.

Πάντως οι παραπάνω καταστάσεις καταγράφτηκαν με χρήστες Labrador & Golden Retriever,
ενώ οι χρήστες με German Shepherd, Giant Poodle & Giant Schnauzer δεν έχουμε συναντήσει.

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Υπάρχει κίνδυνος να ''χαλάσει'' ο σκύλος μετά από επίθεση από άλλον σκύλο?
Μιλάω για έτοιμο σκύλο.