Σχετικα με τους κομμωτές σκύλων..

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Ναι, υπαρχει και καλα!
Πληρωνεις ενα σωρο λεφτα (κατι για 3.500 Ευρωπουλα πηρε το αυτι μου) και μαθαινεις μαλλον μπωλικη θεωρια και πως να ξυρισεις σκλους ναρκομενους, αν κρινω απο τα λεγαμενα των πελτατων μου, που πηγαιναν πρωτα αλλου, πριν φτασουν σε μενα.

Βασικα το επαγελμα του κομμωτη σκυλων στην ελλαδα, οπος και σε πολλες αλλες χωρες, δεν ειναι επισιμα αναγνορισμενο (οπος και ο εκπαιδευτης σκυλων ας πουμε).

Ουτε στην γερμανια, οπου το εμαθα εγω, δεν ειναι αναγνωρισμενο!
Ετσι υπαρχουν ορισμενες σχολες, αλλα επειδη δεν υπαρχει καπιο επισιμο προγραμμα και κανονισμοι- ειναι θεμα τυχης να βρεις την σωστη σχολη- και να μην σου παρουν μονο τα λεφτα σου.

Εγω ειχα την τυχη να μεγαλονω σε κομμωτιριο σκυλων- ειχε η μαμα μου.
Εκει εμαθα απο πρωτο χερι ολα τα μυστικα και να ετοιμαζω πολλες φυλες ακομα και εκθεσιακα (οι δικοι μου ηταν φαναντικοι με εκθεσεις, εκτορφεις κανις και ο πατερας μου και εποπτης εκτροφης).

Ameli

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2008
179
0
Thessaloniki
Frenchiefan σ'ευχαριστω πολύ που μας διαφωτίζεις λιγο
Αλλα αφού δεν αναγνωρίζεται σαν επάγγελμα πως βγαζουν άδεια για να ανοιξουν το κομμωτήριο?και πες οτι κάποιοσ θέλει να ασχοληθεί με το επαγγελμα που να απευθυνθε'ι, απο που θα πάρει τις απαραιτητεσ γνωσεις (σε θεωριτική αλλα και πρακτικη βάση) που δεν έχει εμπειρία?

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
Frenchie,κριμα που ειμαστε μακρια.... :cry: εκλεισα ραντεβου για την Παρασκευη σε groomer για να δουμε τι θα δουμε :roll:

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
Βασω στο εστειλα αλλα θα σου πω εντυπωσεις πρωτα και μετα πας κι εσυ,εγω θα μεινω εκει εννοειται σε ολη τη διαρκεια και θα δουμε τι δουλεια κανουν,αναλογως θα σου πω :wink:

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
γιατί χρειαζεται άδεια?δεν νομίζω

γίνεται ό,τι γίνεται με όλα τα μη αναγνωρισμένα επαγγέλματα στην Ελλάδα
Ο,ΤΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΣΑΙ και ο Θεός Βοηθός :p

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Αλλα αφού δεν αναγνωρίζεται σαν επάγγελμα πως βγαζουν άδεια για να ανοιξουν το κομμωτήριο?και πες οτι κάποιοσ θέλει να ασχοληθεί με το επαγγελμα που να απευθυνθε'ι,
Απλα πας και κανεις εναρξη στην εφορια και ανοιγεις το κομμωτιρο.
Δεν νομιζω να υπαρχουν ιδιατερα προβληματα!
Δεν ξερω τις λεπτομεριες και ακριβες διαδικασιες, αλλα νομιζω οτι καθε φοροτεχνικος θα ξερει.

απο που θα πάρει τις απαραιτητεσ γνωσεις (σε θεωριτική αλλα και πρακτικη βάση) που δεν έχει εμπειρία?
Υποτιθεται, οτι και τις πρακτικες γνωσεις τηα αποκτας στην σχολη.
Αλλα σιγα της πρακτικες γνωσεις!!
Εγω και σημερα ακομα- μαθαινω συνεχος καινουργια πραγματα!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
παντως εγω ενα ξερω για αν πας σε κωμμωτηρια σκυλιων..δεν τα αφηνεις ποτε μονα τους...
αν δεν το επιτρεψουν απλα φευγεις.....!!!

φρανς ειμαστε πολυ τυχεροι που σε εχουμε εδω..

EVI.T

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2008
455
5
ATHENS
www.afghanhounds.gr
εμενα παντως η κολλητη μου πηγε ιταλια και σπουδασε...ασχολειται χρονια με τους σκυλους και τωρα εχει και πτυχιο γκρουμερ...στην ελλαδα δεν νομιζω οτι δινουν πτυχια...δεν ξερω αν το εκανε η μακαριτισα η Μαγια

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
kango1 said:
παντως εγω ενα ξερω για αν πας σε κωμμωτηρια σκυλιων..δεν τα αφηνεις ποτε μονα τους...
αν δεν το επιτρεψουν απλα φευγεις.....!!!

φρανς ειμαστε πολυ τυχεροι που σε εχουμε εδω..
:shock: :shock: :shock: φυσικα και δεν το αφηνεις
δεν την ξερω κι απο χθες για να της το αφησω,ασε που μου ειπε οτι θα κανει εκτιμηση πρωτα και μετα αν συμφωνω με το ποσο θα προχωρησουμε,αντε να δουμε :roll:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
EVI.T said:
εμενα παντως η κολλητη μου πηγε ιταλια και σπουδασε...ασχολειται χρονια με τους σκυλους και τωρα εχει και πτυχιο γκρουμερ...στην ελλαδα δεν νομιζω οτι δινουν πτυχια...δεν ξερω αν το εκανε η μακαριτισα η Μαγια
Και στην γερμανια παιρνεις "πτυχειο" απο τα "Scherschulen"- αλλα ποσο εγκυρο ειναι, αφου δεν ειναι αναγνωρισμενο επαγγελμα - και ετσι δεν ειναι και αναγνορισμενη σχολη??

Στην Ιταλια ειναι αναγνωρισμενο επαγγλμα?

Μια κοπελλα γνωστη μου ειχε μαθει στην Μαγια!
Απλα να κουρευει!
Τιποτα για συμπεριφορα σκυλων, των χειρησμο τους πανω στο τραπεζι κλπ.
Και εγω πιστευω, οτι αυτο ειναι το πιο δυσκολο κομματι της δουλειας μας και δεν μαθαινεται ετσι ευκολα σε μια σειρα μαθηματων, επειδη καθε μερα συνανταμε και αλλους χαρακτηρες με αλλα "κουσουρια" και συνηθιες.

Και βαιβαια δεν αφηνουμε τα σκυλια μας στα χερια ενος εντελος αγγνωστου ανθροπου!!
Σε καμια περιπτοση.
Πολλες φορες οστωστο ειναι καλυτερα να μην ειναι οι ιδιοκτητες στο ιδιο δωματιο, επειδη ο σκυλος τους ειναι πολυ πιο ηρεμος, οταν δεν τους βλεπει. Αλλα τους στελνω απλα διπλα, για να μην τους βλεπει πια!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εξαρταται τι θες βεβαια Σοφια.
Μαλλον ενα καλο ξερμπερδεμα- να βγαλει ολους τους τυχων κομπους και να ισιοσει τις μυτες.
Ισος να καθαρισει λιγο τα "γεννια", το πιπι/ποπο και τα ποδαρακια (οτι εξεχει- μην τα ξυρισει μεχρι τους ταρσους, οπος βλεπω συχνα και φαινεται σαν χαζο). Κοψιμο νυχιων, και καθαρισμα αυτιων ( να βγαλει της τριχες, αν εχει).

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
κομπους φυσικα δεν εχει η luna,εχει ομως μακρυνει ανομοιομορφα το μαλλι της,ξυρισμα με τιποτα,δεν υπαρχει και΄λογος,αυτο για το κωλι/πιπι θα το πω γιατι ειχαμε και ατυχημα χθες σχετικο :lol: και τα ματια της λιγο περιποιηση παραπανω το κλασικο προβλημα ξερεις,μαλλον ειναι στο σκυλι...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog