Επισης θα ηθελα να αναφερω κατι που μου συνεβει οταν πριν απο μερες ανεφερα στον μελλοντικο κτηνιατρο που θα αναλαβει το μελλοντικο σκυλακι που ισως καποια μερα εντελη καταφερω να αποκτησω.
Οταν λοιπον του ειπα πως θελω γερμανικο ποιμενικο με ρωτησε αν θελω θηλυκο ή αρσενικο.Του απαντησα θηλυκο και η απαντηση του ηταν <<Ωραια, οταν θα ρθει η ωρα θα βρουμε κ εναν ομορφο αρσενικο να τα ζευγαρωσουμε!>>
Και ερωτω εγω τωρα.Οταν ο κτηνιατρος ο ιδιος μου λεει ετσι πως περιμενετε να ενηρωθει ο κοσμος και να αλλαξει η νοοτροπια των ανθρωπων?
Αν και απαντηθηκαν πολυ σωστα οσα ρωτησες μεχρι στιγμης, θελω μονο να προσθεσω οσον αφορα το κεντρικο θεμα της δημοσιευσης σου οτι ο κτηνιατρος ειναι κατ επαγγελμα κτηνιατρος και οχι κατ αναγκην κυνοφιλος ή ζωοφιλος οπως ήδη ειπωθηκε. Δεν ειναι καταλληλος για οποιαδηποτε αλλη συμβουλη(περαν των ιατρικων).
Προφανως και δεν θελει να αλλαξει κατι στην νοοτροπια των ανθρωπων γιατι σε αυτο το κατεστημενο ζει, εχει επενδυνσει, και βασικα δεν ενοχλειται. Οι γεννες με εναν ομορφο αρσενικο που σου προτεινε>περισσοτερα σκυλια>περισσοτεροι πελατες>καλυτερες δουλειες, ειναι η φυσιολογικη θεωρηση των πραγματων απο την πλευρα του επαγγελματια.
Το θεμα ειναι ΕΣΥ>ΕΜΕΙΣ τι κανουμε οταν βρισκουμε στο δρομο μας τετοια φαινομενα; Τα υποστηριζουμε; Τα προσπερναμε, απλα; Τα εκθετουμε; Τα ''ακυρώνουμε'' με οποιονδηποτε τροπο στο βαθμο που μπορουμε; Εγω στην θεση σου θα του αφηνα ενα μηνυμα και θα του παρεθετα να διαβασει καποια θεματα του dogforum περι εκτροφης, αναπαραγωγης, κλπ...