Σχετικά με την ιδεολογία του φόρουμ

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Επισης θα ηθελα να αναφερω κατι που μου συνεβει οταν πριν απο μερες ανεφερα στον μελλοντικο κτηνιατρο που θα αναλαβει το μελλοντικο σκυλακι που ισως καποια μερα εντελη καταφερω να αποκτησω.
Οταν λοιπον του ειπα πως θελω γερμανικο ποιμενικο με ρωτησε αν θελω θηλυκο ή αρσενικο.Του απαντησα θηλυκο και η απαντηση του ηταν <<Ωραια, οταν θα ρθει η ωρα θα βρουμε κ εναν ομορφο αρσενικο να τα ζευγαρωσουμε!>>

Και ερωτω εγω τωρα.Οταν ο κτηνιατρος ο ιδιος μου λεει ετσι πως περιμενετε να ενηρωθει ο κοσμος και να αλλαξει η νοοτροπια των ανθρωπων?
Αν και απαντηθηκαν πολυ σωστα οσα ρωτησες μεχρι στιγμης, θελω μονο να προσθεσω οσον αφορα το κεντρικο θεμα της δημοσιευσης σου οτι ο κτηνιατρος ειναι κατ επαγγελμα κτηνιατρος και οχι κατ αναγκην κυνοφιλος ή ζωοφιλος οπως ήδη ειπωθηκε. Δεν ειναι καταλληλος για οποιαδηποτε αλλη συμβουλη(περαν των ιατρικων).

Προφανως και δεν θελει να αλλαξει κατι στην νοοτροπια των ανθρωπων γιατι σε αυτο το κατεστημενο ζει, εχει επενδυνσει, και βασικα δεν ενοχλειται. Οι γεννες με εναν ομορφο αρσενικο που σου προτεινε>περισσοτερα σκυλια>περισσοτεροι πελατες>καλυτερες δουλειες, ειναι η φυσιολογικη θεωρηση των πραγματων απο την πλευρα του επαγγελματια.

Το θεμα ειναι ΕΣΥ>ΕΜΕΙΣ τι κανουμε οταν βρισκουμε στο δρομο μας τετοια φαινομενα; Τα υποστηριζουμε; Τα προσπερναμε, απλα; Τα εκθετουμε; Τα ''ακυρώνουμε'' με οποιονδηποτε τροπο στο βαθμο που μπορουμε; Εγω στην θεση σου θα του αφηνα ενα μηνυμα και θα του παρεθετα να διαβασει καποια θεματα του dogforum περι εκτροφης, αναπαραγωγης, κλπ...

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Αυτό που μπορεί να κάνει ο καθένας που νοιάζεται, είναι να προσπαθήσει, όπου και όποτε του δίνεται η δυνατότητα να ενημερώσει. Εστω και έναν να προβληματίσεις και να το ψάξει λίγο περισσότερο, είναι επιτυχία.
Το κακό είναι οτι τις περισσότερες φορές η ενημέρωση γίνεται κατόπιν εορτής και συχνά με τρόπο τέτοιο που επηρεάζεται η ψυχολογία του ιδιοκτήτη που έκανε το λάθος και κατεπέκταση και η συμπεριφορά του απέναντι στο σκυλάκι του.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Αν θες να ενημερωθείς. ενημερώνεσαι.
Εδώ πάμε να αγοράσουμε κινητό και βρίσκουμε 100σελίδες να διαβάσουμε για review, απόψεις, τιμές κτλ.
Απλά στην Ελλάδα τα σκυλιά τα έχουμε χεσμένα και δεν αξίζει να αφιερώσουμε χρόνο/χρήμα σε αυτά.

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.008
2.720
Δραμα
Αντριαννα

εγω θα σου πω το εξης,πεφτεις στην εξης "παγιδα" να το πω...δεν ξερω
ολοι μας εχουμε στο μυαλο μας προτυπα που δεν ξερουμε καν οτι τα εχουμε...
δλδ,μας κανει πιο πολυ αισθηση μια παραβατικη συμπεριφορα οταν προερχεται απο καποιον με τιτλο...

πχ αλλιως μας φαινεται να χτυπησει καποιος με το αυτοκινητο του εναν πεζο και να φυγει
και αλλιως ενας γιατρος...στο ενα θα πεις "οδηγος αυτοκινητου αφησε αβοηθητο τον πεζο που χτυπησε"

και στο αλλο θα πεις "γιατρος αφησε αιμοφυρτο τον πεζο που χτυπησε" και ακουγεται αλλιως απλα γιατι ειναι αντικρουομενες οι εννοιες της ιασης που θα μπορουσε να παρεχει στον πεζο ο γιατρος

ετσι κ στην περιπτωση σου πιστευω,ο κτηνιατρος σου κανει περισσοτερο κλικ που ειναι ανενημερωτος...ειναι κ αυτος ανθρωπος ομως κ κατα πασα πιθανοτητα δεν εχει γνωση

θα συμφωνησω με καποιον που ειπε οτι το κακο δεν ειναι να μην ξες αλλα να μη θες να μαθεις λιγο πιο πανω

κ εγω δεν ηξερα ακριβως τι παιζει με τα εκτροφεια πριν μπω εδω (ηξερα απλα οτι τα πετσοπ ειναι η χειροτερη επιλογη για αγορα σκυλου κτωρα πλεον εχω περισσοτερα επιχειρηματα) αλλα τι εκανα?
εψαξα,εμαθα,ενημερωθηκα

εισαι η κλασσικη περιπτωση ανθρωπου ανοιχτομυαλου που τον τρωει ο ωχαδερφισμος του κοινωνικου του περιγυρου(και αυτο φαινεται κ απο αυτο που ειπες για τα σκουπιδια)...

wellcome.... και καλη δυναμη

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Πάντως, έχω ακούσει κι εγώ από καλούς κτηνιάτρους να λένε πως το σκυλί πρέπει να ζευγαρώσει μία φορά έστω για να αποφευχθεί ο κίνδυνος πυομήτρας, καθώς εμφανίζεται εάν δεν γονιμοποιηθεί το θηλυκό. Eδώ το φόρουμ βέβαια έχω διαβάσει την αντίθετη άποψη, ότι αν ζευγαρώσει ο κίνδυνος αυξάνεται. Εν τέλει, ΑΚΡΙΒΩΣ τι ισχύει;;
Δεν ισχυει κατι τετοιο σε καμια περιπτωση. Εμενα η Λαριτσα μου που επαθε πυομητρα στην πρωτη της περιοδο τι επρεπε να κανω να την εχω ζευγαρωσει απο 6 μηνων; Ακομα και να ειχε καποια βαση αυτο θα επρεπε να ζευγαρωνει και να γενναει σε καθε κυκλο. Ο μονος τροπος για να το προλαβεις ειναι η στειρωση.

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Πάντως στο φατσοβιβλίο που μπαίνω σε ένα γκρουπ με παγκς εκεί να δείτε μεγαλοπρεπέστατη ανάρτηση κτηνίατρου που χαρίζει κουταβάκια από γέννα αλλά και τι αποθεωτικά σχόλια των μελών του γρουπ για την ανθρωπιστική πράξη του γιατρού. Τα μπράβο πέφτουν σύννεφο!

Ο γιατρός να χαρακτηρίζει τους εκτροφείς λαμόγια, εγώ να γίνομαι ο κακός του γκρουπ με αυτά που γράφω, όλοι να νομίζουν και να με ρωτάνε αν είμαι εκτροφέας....

Όταν έγραψα σε ένα ποστ επί λέξη: "από κυνοφιλική παιδεία βλέπω οι περισσότεροι έχουν μαύρα μεσάνυχτα εδώ..." είχα ένα και μοναδικό like!!

Πλήρης απογοήτευση μιλάμε! Και να βλέπω μέρα παρά μέρα την καθε μία να γράφει ότι ψάχνει γαμπρό ή νύφη... Έβαλα κάποια λινκ για ενημέρωση αλλά τα έβαλα δεν τα έβαλα, το ίδιο και το αυτό!

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Όταν έγραψα σε ένα ποστ επί λέξη: "από κυνοφιλική παιδεία βλέπω οι περισσότεροι έχουν μαύρα μεσάνυχτα εδώ..." είχα ένα και μοναδικό like!!
Δημητρη ειναι απλο, λειπει η γενικοτερη παιδεια γι αυτο. Και δεν μιλαμε για ελλειψη σπουδων...

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Δημητρη ειναι απλο, λειπει η γενικοτερη παιδεια γι αυτο. Και δεν μιλαμε για ελλειψη σπουδων...
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Τελικά είχα 4 like!! Πολύ σωστά τα λες, άλλο η παιδεία και άλλο η μόρφωση!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Οι κτηνίατροι που είναι υπέρμαχοι της στείρωσης και εναντίον των ανεξέλεγκτων ζευγαρωμάτων είναι συνήθως αυτοί που βοηθάνε τις φιλοζωικές και βλέπουν τι γίνεται. Αλλιώς οι υπόλοιποι δεν μπάινουν καν στον κόπο να ενημερωθούν λίγο παραπάνω...Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι παραπάνω πελάτες...

Μου έχει τύχει να τσακωθώ πολύ άσχημα με κτηνίατρο σε φιλική παρέα επειδή έδινε τέτοιου είδους συμβουλές σε μια γνωστή μου και εκείνη τον άκουγε ευλαβικά....Τελικά του είπα ότι είναι 'ασχετος και αγύρτης και γίναμε κώλος...

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Οι κτηνίατροι που είναι υπέρμαχοι της στείρωσης και εναντίον των ανεξέλεγκτων ζευγαρωμάτων είναι συνήθως αυτοί που βοηθάνε τις φιλοζωικές και βλέπουν τι γίνεται. Αλλιώς οι υπόλοιποι δεν μπάινουν καν στον κόπο να ενημερωθούν λίγο παραπάνω...Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι παραπάνω πελάτες...

Μου έχει τύχει να τσακωθώ πολύ άσχημα με κτηνίατρο σε φιλική παρέα επειδή έδινε τέτοιου είδους συμβουλές σε μια γνωστή μου και εκείνη τον άκουγε ευλαβικά....Τελικά του είπα ότι είναι 'ασχετος και αγύρτης και γίναμε κώλος...
Συμφωνώ απόλυτα Κατερίνα με όσα γράφεις!

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Πάντως στο φατσοβιβλίο που μπαίνω σε ένα γκρουπ με παγκς εκεί να δείτε μεγαλοπρεπέστατη ανάρτηση κτηνίατρου που χαρίζει κουταβάκια από γέννα αλλά και τι αποθεωτικά σχόλια των μελών του γρουπ για την ανθρωπιστική πράξη του γιατρού. Τα μπράβο πέφτουν σύννεφο!

Ο γιατρός να χαρακτηρίζει τους εκτροφείς λαμόγια, εγώ να γίνομαι ο κακός του γκρουπ με αυτά που γράφω, όλοι να νομίζουν και να με ρωτάνε αν είμαι εκτροφέας....

Πλήρης απογοήτευση μιλάμε! Και να βλέπω μέρα παρά μέρα την καθε μία να γράφει ότι ψάχνει γαμπρό ή νύφη... Έβαλα κάποια λινκ για ενημέρωση αλλά τα έβαλα δεν τα έβαλα, το ίδιο και το αυτό!
Κάνω quote το δικό μου ποστ γιατι απλά έγινε ο χαμός στο γκρουπ! Ο Κτηνίατρος δεν ήταν κτηνίατρος αλλά απατεώνας που εξαπάτησε τους ενδιαφερόμενους (αυτούς που ξέρουν δλδ τον σωστό τρόπο απόκτησης σκύλου, χαχα...) με χρεώσεις σε paycards για τα μεταφορικά και άλλα διάφορα έξοδα που παρουσίαζε! Κάποιοι κατάλαβαν πιστεύω.... αλλά κάποιοι όχι.

Είδα ποστ που έλεγε: ' αντε παιδιά δεν πειράζει που την πατήσαμε, αρχίστε τα ζευγαρώματα γρήγορααα!'

Όταν της την είπα να μην παροτρύνει τον κόσμο χωρίς να γνωρίζει τις συνέπειες αυτών που λέει απάντησε: 'μμμ φιλοσοφίες, είμαι πλήρως ενημερωμένη, ευχαριστώ'.

Και η απάντηση μου: "Ενημερωμένη πλήρως? Και στον σωστό τρόπο απόκτησης σκύλου φαντάζομαι... Πάντως εγω που θεωρω τον εαυτό μου ότι έχω πολλα να μάθω ακόμα, δεν με κοροιδεψαν!"

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Αστα Γιάννη, μιλάμε η κυνοφιλική ασυνειδησία σε όλο της το μεγαλείο! Τρεις και ο κούκος αυτοί που σκέφτονται σωστά!
Κατάλαβα, μπαινεις υγιής και βγαίνεις τρελός...
Κτηνιατροι ''μαϊμούδες'' ασύστολα ζευγαρωματα, προξενία, μια ωραία ατμόσφαιρα...

Last edited: