κρίμαΔεν έχω δικηγορική εταιρεία :Ρ
κρίμαΔεν έχω δικηγορική εταιρεία :Ρ
Το καλύτερα ειναι σχετικό όπως βλέπεις..και επειδη δε συμφωνούν όλοι με όλα γίνονται ψηφοφορίες και η πλειοψηφία αποφασίζει.Δεν θα ηταν καλυτερα να εχεις περιορισμο γεννας/χρονικηπεριοδο/θυληκο?
Βαζεις 2, στραβωνουν, βαζεις τα αλλα 2.
Σίγουρα είναι δικό μου θέμα!Την προσωπική μου άποψη λέω με βάση τα κριτήρια που έχω στο μυαλό μου!Όρια υπάρχουν από το κράτος και τον ΚΟΕ...το αν συμφωνεί ο καθένας ή όχι είναι δικό του θέμα.Επίσης κάθε περίπτωση δεν ειναι η ίδια,υπάρχουν θέματα(όπως πχ ορμονικά) που σε καθοδηγούν για το πότε θα κάνεις τι...ώστε να κάνεις το καλύτερο(όπως θεωρείς) για το σκυλί σου.Αυτά και δε το συνεχίζω άλλο,όχι γιατι το προσπερνώ,απλά εξήγησα αρκετά και όποιος κατάλαβε κατάλαβε ότι θέλει ή οτι βολεύει...Οι εξετάσεις υγείας θα έπρεπε να είναι ΟΛΕΣ υποχρεωτικές για κάθε φυλή και όχι μόνο οι δυσπλασίες όπως και το DNA...λέμε τώρα...νομίζω οτι παραβγήκαμε όφ...αν θές να σου λύσω κάποια απορία στείλε μου πμ,ευχαρίστως θα απαντήσω,δεν κάνω αβαβά....
Αν κατάλαβα σωστά δεν σου έκατσε (όχι εσένα. του ερασιτέχνη γενικά) η γέννα με μια σκύλα άρα βγάζεις από την καβατζα την δεύτερη για να κάνεις γέννα;...αλλα για τον Α ή Β λογο πανε όλα στραβά,γιατι να σε περιορίσει ο νόμος και να μη μπορεις να βάλεις το αλλο ένα ή τα δυο;
Όταν ένας εκτροφεας εχει κρατησει κάποια θυληκα θεωρεί οτι ειναι κατάλληλα για αναπαραγωγή.Μπορει στο πλάνο λόγω του περιορισμού να έβαζε τις 2 αλλα επειδη δεν μπήκαν τελικά να βάλει τις άλλες που δε θα μπορούσε λόγω νόμου Οχι οτι δε θα ήθελε...θεωρητικά μιλώντας πάντα...Αν κατάλαβα σωστά δεν σου έκατσε (όχι εσένα. του ερασιτέχνη γενικά) η γέννα με μια σκύλα άρα βγάζεις από την καβατζα την δεύτερη για να κάνεις γέννα;
Συγνώμη αλλά αυτό δεν είναι ηθικό και σε καμία περίπτωση δεν είναι ερασιτεχνική εκτροφή. Κανονική κουταβοπαταγωγη είναι. Ντε και καλά να κάνω γέννα;
Ο ερασιτέχνης που ταυτόχρονα είναι και εραστής αν δεν του κάτσει η γέννα που είχε σαν πλανο και δε βγάλει το "τέλειο" κουτάβι που ονειρεύεται, δεν βάζει τον σκύλο καβατζα για να κάνει απλά μια γέννα. Σχεδιάζει την επόμενη με πλάνο για να βγάλει το κουτάβι των ονείρων του.
Σε οτι αφορα την αναπαραγωγη, αυτη ειναι η γνωμη μου, λειπουν πολλες λεπτομερειες και καποιες περιπτωσεις ετσι κι αλλιως δεν μπορεις να τις εχεις υπο ελεγχο.Στην πρωτη ΓΣ του ΣΕΕΣΕ, η προταση που (θα) υποστηριζα επιγραμματικα ειναι:
Για εστω και μια γεννα (ιδιωτες,περιστασιακοι εκτροφεις), να απαιτειται αδεια-δηλωση εκτροφης της θηλυκιας, με ή χωρις pg, και ασχετα αν θα τα χαρισει ή τα πουλησει.
Πιθανη ιχνηλασιμοτητα με εξεταση-ταυτοποιηση dna (επικοινωνια με κτηνιατρικες σχολες για ανιχνευση ενδιαφεροντος)
Μαικροτσιπ, εμβολια ηλικιες διαθεσης, υποτυπωδες συμβολαιο αγορας οπου να φαινεται αγοραστης-πωλητης-ποσό κτλ. Τα παραπανω Ιδια για ολους. Τα βασικα ας τα πω αυτοννοητα...
1. Αδεια για χομπιστες-χωρις εγκαταστασεις pansion-kennel οριο 2 γεννες ανα ετος, 3 ανα θηλυκο, και φορο 10-15%(?) στο εισοδημα απο πωληση κουταβιου.
2. Για επαγγελματιες, να εξεταστουν οι πιθανοτητες να μπορουν να εχουν μικροτερες-μεγαλυτερες-διαφορετικες εγκαταστασεις κυνοτροφειων Αναλογα με τη φυλη/ες που εκτρεφουν.
πιεση για ελεγχο και εποπτες γεννων στα αρμοδια οργανα και στο κρατος.
Προσπαθείς όμως!Εγινα και μελος, οχι ιδρυτικο, μηπως μπορεσω να εκφρασω την παραπανω αποψη και ισως καποιοι συμφωνουσαν μαζι μου κι απο μυγουλα που ειμαι, γινουμε σμηνος. Αλλα εμεινα μυγουλα.. δεν φωναζω αρκετα δυνατα φαινεται.
Σωστη ή λαθος η αποψη μου, προσπαθησα να την πω.Προσπαθείς όμως!
Το κατάλληλα για αναπαραγωγή δεν μου λέει κάτι.Όταν ένας εκτροφεας εχει κρατησει κάποια θυληκα θεωρεί οτι ειναι κατάλληλα για αναπαραγωγή.Μπορει στο πλάνο λόγω του περιορισμού να έβαζε τις 2 αλλα επειδη δεν μπήκαν τελικά να βάλει τις άλλες που δε θα μπορούσε λόγω νόμου Οχι οτι δε θα ήθελε...θεωρητικά μιλώντας πάντα...
δηλαδη;;;Εγινα και μελος, οχι ιδρυτικο, μηπως μπορεσω να εκφρασω την παραπανω αποψη και ισως καποιοι συμφωνουσαν μαζι μου κι απο μυγουλα που ειμαι, γινουμε σμηνος. Αλλα εμεινα μυγουλα.. δεν φωναζω αρκετα δυνατα φαινεται.
Κατάλληλα για αναπαραγωγή εννοώ οτι εχουν όλες τις προϋποθέσεις που θέλει ο εκτροφεας και πιστεύει οτι ίσως του δώσουν αυτο που αναζητά,οχι απλά οτι να’ναι,το θεωρώ αυτονόητο αλλιώς δεν ειναι κατάλληλα για αναπαραγωγή(δεν εννοώ πεντιγκρι )..τέτοια ωρα ο γραπτός λογος μου ειναι λιγο «νυσταγμένος»..ελπιζω αυτη τη φορά να έγινα κατανοητή στο τι εννοώ...Το κατάλληλα για αναπαραγωγή δεν μου λέει κάτι.
Κατάλληλα για αναπαραγωγή δεν σημαίνει ότι ζευγαρώνουν ότι να ναι επειδή είναι κατάλληλα για αναπαραγωγή. Είπαμε πως ο ερασιτέχνης άρα και ο εραστής κατά @Yorkaddict πρέπει να έχει πλάνο. Αλλιώς απλά παράγει κουτάβια.
Γιατί εγώ συνεχίζω να πιστεύω πως ο όρος ερασιτέχνης εκτροφέας είναι ένα παραθυράκι ώστε οι εκτροφείς να κάνουν πιο εύκολα κουταβοπαραγωγη; (εντάξει δεν τους τσουβάλιαζω όλους. Μην ξαναλέμε τα αυτονόητα )
Αν ρωτάς εμένα, αυτό οφείλει να κάνει, όποιος σέβεται τον εαυτό του, τους γύρω του και αυτό που αγαπάει και πρεσβεύει. Να φροντίζει να είναι ο ίδιος πιστός στις ιδεολογίες του και να προσπαθεί με τις πράξεις του, να αλλάξει τα κακώς κείμενα, στον βαθμό που μπορεί. Δυστυχώς, σε κάθε κομμάτι του σκυλοχώρου, μα σε κάθε κομμάτι, οι σαν εσένα είναι πάντα μειοψηφία. Δεν περνάει μέρα, που να μην συχτιρίζω με κάτι που μαθαίνω. Εχω σταματήσει πλέον να εκπλήσσομαι από την ηθική του καθενός, γιατί πολύ απλά, δεν υπάρχει. Δεν θα σταματήσω όμως, να κάνω εγώ για τον εαυτό μου ότι θεωρώ, ότι είναι σωστό. Οχι ρίχνοντας λάσπη στους άλλους όπως αρέσκονται κάποιοι μικροί. Αλλά με στάσεις ζωής όπως του @vasilis_mike και συμμετέχοντας, όπως εσύ και ο Μιχάλης και η Αργυρώ και η Κατερίνα και η Αντζελίνα και πολλοί ακόμη. Ολες οι άλλες θεωρίες που αραδιάζονται, είναι όντως για...αβαβά καταστάσεις.Σωστη ή λαθος η αποψη μου, προσπαθησα να την πω.
Βασιλη δεν χρειάζεται ο καθένας μας να δίνει τα διαπιστευτηρια του για το τι έχει κάνει για τα αδέσποτα η για τον σκύλο γενικότερα για να εκφέρει άποψη. Όλοι λίγο πολύ εδώ μέσα νοιαζόμαστε για τον σκύλο και φυσικά έχουμε το δικαίωμα να λέμε την αποψη μας χωρίς να έχει το δικαίωμα να την κρίνει (του στυλ τι μιλάς εσύ) κανένας.Θα σου απαντήσω σε προσωπικό επίπεδο.
Στην παρούσα φάση κρίνω τον νόμο και τα πιθανά παραθυράκια για ότι αυτό συνεπάγεται.
Όσο για το αν και πόσο προσφέρω εγώ σαν άτομο:
1).......
2)...... .
Ολοκληρη δεν την ακουσαν παρα 2 ατομα σε πηγαδακι.δηλαδη;;;
τι ποσοστο περιπου συμφωνουσε με αυτα
αρα το μεγαλυτερο ποσοστο του συλογου ειναι υπερ των 4 γεννων κλπ κλπ ετσι;;Ολοκληρη δεν την ακουσαν παρα 2 ατομα σε πηγαδακι.
Επιμερους η συντριπτικη πλειοψηφια πιστευει:
οτι σκυλοι χωρις πεντιγκρι δεν μπορουν να αναπαραγονται.
οτι ειναι λογικοτερο να πληρωνουμε στο κρατος "τελος" 20+(?)ευρω ανα κουταβι που γεννιεται-δηλωνεται (ακομα κι αν το κραταμε ή χαριζουμε) παρα να πληρωνουμε ποσοστιαιο φορο επι εισπραξης.
Μαρεκο πες μου σε παρακαλώ ότι δεν εννοείς την εκτροφεα - δικηγόρο που τόσος ντόρος έγινε τελευταία στο φόρουμ. Σε παρακαλώ πες μου ότι δεν κατάλαβα σωστά....... . Αλλά με στάσεις ζωής όπως του @vasilis_mike και συμμετέχοντας, όπως εσύ και ο Μιχάλης και η Αργυρώ και η Κατερίνα και η Αντζελίνα και πολλοί ακόμη. Ολες οι άλλες θεωρίες που αραδιάζονται, είναι όντως για...αβαβά καταστάσεις.
Έχεις δίκιο! !Βασιλη δεν χρειάζεται ο καθένας μας να δίνει τα διαπιστευτηρια του για το τι έχει κάνει για τα αδέσποτα η για τον σκύλο γενικότερα για να εκφέρει άποψη. Όλοι λίγο πολύ εδώ μέσα νοιαζόμαστε για τον σκύλο και φυσικά έχουμε το δικαίωμα να λέμε την αποψη μας χωρίς να έχει το δικαίωμα να την κρίνει (του στυλ τι μιλάς εσύ) κανένας.
Δεν θεωρώ τον εαυτό μου φιλόζωο, δεν θεωρώ τον εαυτό μου κυνοφιλο,(ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΈΣΟΥΝ ΟΙ ΤΑΜΠΈΛΕΣ) το αν έχω μαζέψει και κάμποσα κουτάβια και τους βρήκα σπίτι δεν αφορά κανέναν. Θα πω μόνο το αυτονόητο (η αυτό που θα πρεπε να ήταν αυτονόητο) και που αν έκανε ο καθένας μας δεν θα υπήρχαν αδέσποτα .
ΔΕΝ ΈΧΩ ΔΙΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΝΈΝΑ ΑΔΈΣΠΟΤΟ. ΔΕΝ ΈΧΩ ΣΥΜΒΆΛΕΙ ΚΑΘΌΛΟΥ ΏΣΤΕ ΝΑ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΑΔΈΣΠΟΤΑ.
μπορώ να έχω αποψη;;;;; ;;;;
γιατι ειμαστε αντρες πρωτον και δευτερον γιατι τα θυληκα γεννανΩπα; να στειρωνουν τα θηλυκα τους @vasilis_mike;;
Γιατι τα θηλυκα ειδικα;
Μα προσθεσω σε αυτα τα - πολυ σωστα - που λες οτι οι ιδιοκτητες θηλυκων, οπως και τα ιδια τα θηλυκα αλλωστε, ειναι λιγοτερο υπευθυνα ατομα απο τους ιδιοκτητες των αρσενικων. Η επιστημη εχει μιλησει!!γιατι ειμαστε αντρες πρωτον και δευτερον γιατι τα θυληκα γενναν
περα την πλακα ομως οσα αρσενικα και να στειρωθουν το θυληκο θα βρει να γ....ει παλι οποτε....