Συστατικά ξηράς τροφής

teleia1985

Active Member
12 Δεκεμβρίου 2009
31
0
Ποσα πρεπει να ειναι τα %μιας καλης τροφης?
πχ σε προτεινες,λιπη,τεφρα,υδατανθρακες??
για ενα chiuhaua 15 μηνων??
help!!!

teleia1985

Active Member
12 Δεκεμβρίου 2009
31
0
Τα διαβασα ολα αυτα..απλα ρε παιδια,εχω μια απορια εχω chiuahua τρωει τωρα την

Royal Canin Mini Adult

εχεις ποσοστο πρωτειων 27%.Πιστευετε ειναι λιγο για ενα σκυλακι 3κιλων?κ την τρωει ευχαριστα.Του εχω αλαξει 3 τροφες,θελω το καλυτερο αλλα...υψηλα ποσοστα προτεινης σε τοσο μικρα σκυλακια δεν μου ακουγετε λογικο..το λεω αυτο γιατι ελεγα να του παρω Orijen που εχει 45%πρωτεινη.υπερβολικο ποσοστο μου ακουγετε,η γνωμη σας??

Last edited by a moderator:

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
αφου την τρωει ευχαριστα τι σε προβληματιζει?...αν ταιριαζει στο σκυλο σου,τοτε ειναι η καλυτερη τροφη!

27% πρωτεινη για ενηλικο σκυλο το βρισκω μια χαρα...ειδικα για την φυλη σου.

βεβαια σου λεω την γνωμη μου μονο.

(η orijen δεν κανει για ολους τους σκυλους και δεν ταιριαζει σε ολους τους σκυλους...το θεμα δεν ειναι ποση πρωτεινη παιρνει,αλλα ποσο την αφομοιωνει...44-45% δεν ειναι λιγο...)

Last edited:

teleia1985

Active Member
12 Δεκεμβρίου 2009
31
0
Σε ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση..
εε εχω τρελαθει με τοσα που διαβαζω για τις ξηρες.Κ γω πιστευω οτι 27% πρωτεινη ειναι καλη για ενα τετοιο σκυλακι..αν ειχα μεγαλοσωμο σιγουρα θα του επερνα με μεγαλυτερο % πρωτεινης.Επιπλεον, μο προβλιματισε οτι ειναι με 2αστερακια τροφη.ουυφφφ αγχωθικα..τα αλλα συστατικα της ειναι λιπη 16%,τεφρα 5.2%,ινες 1.3%
Πως σας φαινοντε?
απλα πρεπει να καταλιξω σε μια τροφη γιατι αν ειχε στομα το σκυλακι μου 8α με εβριζε,περα οτι εχω δωσει τρελα λευτα στις τροφες.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
πρεπει να καταληξεις σε μια τροφη για το στομαχι του σκυλου σου...δεν ειναι καλο να αλλαζουμε τροφες,απλα επειδη ανησυχουμε.

σε καταλαβαινω οτι θες να δωσεις το καλυτερο.

αρα εαν ταιριαζει -που απ'οτι μας λες ταιριαζει-,τοτε βρηκες την τροφη που θες.

η Royal ειναι μια πολυ καλη τροφη...δεν ειναι καμια μετρια.;)

επισης μην φανταστεις οτι ενα σκυλι επειδη ειναι μεγαλοσωμο χρειαζεται και περισσοτερη πρωτεινη,παντα.

υπαρχουν μικροσωμα και μεσαια με τετοια επιπεδα ενεργειας,που αντεχουν τα 45% ποσοστα πρωτεινης.

για τον δικο μου σκυλο (σαν φυλη) δεν ειναι και το καλυτερο μια τροφη με τετοια επιπεδα πρωτεινης.(εχω bullmastiff).

:)

teleia1985

Active Member
12 Δεκεμβρίου 2009
31
0
Να το χαιρεσε το σκυλακι σου!!!
εχεις δικιο απλα επειρεαζομαι..
λενε οτι το καλαμποκι δεν τους κανει καλο,αλλα εκανα μια ερευνα κ ειδα οτι ολες οι τροφες εχουν καλαμποκι..εμμ τι στο καλο?
παντως εκτως απο κροκετες του δινω κ φρουτακια κ μπισκοτακια για σκυλακια,κοτοπουλο βραστο(καμια φορα πχ σημερα εφαγε σαν επιβραβευση)..οποτε πιστευω περνει ολα τα συστατικα που χρειαζετε ε?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αν καιδεν ξέρω τι ταιράζει στο σκυλάκι σου, πιο σημαντικό από τα ποσοστά που κοιτάς είναι τα αναλυτικά συστατικά!

Ας πούμε, δνε έχει σημασιά μόνο το ποσοστό των πρωτεινων αλλα κυρίως το είδος τους....
Στα ποσοστά δεν βλέπεις τα συντηριτικά, τα πρόσθετα, το κρέας αν είναι κρέας...
κτλ...κτλ!;)

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
το Link που μας παρεθεσες,το εχουν "Βαλει" πολλες φορες διαφορα μελη εδω μεσα.

για εμενα δεν λεει και πολλα...

σου λεω κατι...αν μια τροφη εχει ενα αστερι στο dogfoodanalysis και ταιριαζει στον σκυλο σου,τοτε ειναι η καλυτερη.

teleia1985

Active Member
12 Δεκεμβρίου 2009
31
0
Ταιριαζει ενοεις αν την τρωει ευχαριστα?
ναι αυτο γινετε!!!μια κατοτερη που ειχα παρει,απλα κ μονο την μυριζε..
Σε ευχαριστω κ συγνωμη σε επριξα:(

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
ταιριαζει εννοω αν δειχνει και ειναι γεματος υγεια.[ζωντανια-ενεργεια,τριχωμα,δυνατη σκελετικη δομη,τα κοπρανα του ειναι καλα(οχι π.χ παρα πολυ μαλακα,δοιαρριες κλπ) και πολλα ακομη...]

επισης αν την τρωει ευχαριστα ειναι ενα δειγμα και αυτο.

δεν με επριξες,καλο ειναι που ενδιαφερεσαι και ρωτας και το ψαχνεις γενικοτερα.:)

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
http://www.dogfoodanalysis.com/dog_f...uct=1531&cat=6

Σας παραθετω το link κ αν εχετε την καλοσυνη να μου πειτε την γνωμη σας...
Aυτη δεν ειναι η RC που κυκλοφορει στην ελληνικη αγορα.
Αυτη που κυκλοφορει εδω ειναι η :
http://www.royalcanin.co.uk/my_pet/dog_products/size_health_nutrition/mini_dogs/mini_adult.aspx

Mπορει βαση συστατικων να μην ειναι η ''καλυτερη'' αλλα αν παει καλα ο σκυλος σου με αυτη δεν εχεις λογο να αλλαξεις(εκτος και θες εσυ να ψαξεις κατι ''ανωτερο'').

Την τρωει ευχαριστα αναφερεις κ αυτο ειναι καλο.Το να μην παρακαλας το σκυλι να φαει ή να τρωει ισα για να συντηρειται ειναι δυσκολο κ καθολου ευχαριστο.

Μην ανησυχεις για τα ποσοστα πρωτεινης,λιπους,τεφρας, δλδ την χημικη αναλυση, αλλα για τη λιστα με τα συστατικα της τροφης.

teleia1985

Active Member
12 Δεκεμβρίου 2009
31
0
Ναι,ειμαι ιταλια..αλλα εξωτερικα ιδιες μου φαινοντε..αυτη που κυκλοφορει ελλαδα ειναι καλυτερη η χειροτερη απο αυτην που πηρα εγω?
Κοιτα,δεν παρουσιασε κανενα κακο συπτωμα,τα κακακια ειναι σκληρα(οχι πολι αλλα κανονικα)..ενω με την προηγουμενη ηταν πολι μαλακα κ εκανε κ 3 4 φορες κακα την μερα.ενω τωρα 2..σημαντικο αυτο ε?σημαινει οτι δεν πρεπει να αποβαλει πολλα ασχημα συστατικα..ακομα για αλλεργιες κτλ δεν ξερω,μια βδομαδα την τρωει..
θα ηθελα κατι καλυτερο αλλα του αλαζω συνεχεια τροφη κ δεν ειναι σωστο.
Η λιστα με τα συστατικα της τροφης πως πρεπει να ειναι?

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Ναι,ειμαι ιταλια..αλλα εξωτερικα ιδιες μου φαινοντε..αυτη που κυκλοφορει ελλαδα ειναι καλυτερη η χειροτερη απο αυτην που πηρα εγω?
Αυτη που πηρες εσυ ειναι ιδια με εκεινη που κυκλοφορει Ελλαδα.Δηλαδη ο κωδικος για την ευρωπαικη αγορα.

H σωστη απορρόφηση της τροφης(αρα τροφη υψηλης πεπτικοτητας) φαινεται και στα κοπρανα.Δυο φορες την ημερα πιστευω ειναι καλα αν και δεν ειναι παντα κριτηριο για την επιλογη της τροφης τα τελεια κοπρανα(αλλος μπορει να τα θελει ''πετρα'' κ αλλος απλα να μαζευονται;)).
Ναι,δεν ειναι σωστο να αλλαζεις συνεχως τροφη(τουλαχιστον οχι σε τοσο συντομα χρονικα διαστηματα) ,γι αυτο μεινε για κανενα 2μηνο-3μηνο στην RC και κρινεις μετα εκ του αποτελεσματος αν θα συνεχισεις ή οχι.

Η λιστα με τα συστατικα της τροφης πως πρεπει να ειναι?
Οσο το δυνατον περισσοτερο κρεας μεσα στα 5 πρωτα συστατικα.

teleia1985

Active Member
12 Δεκεμβρίου 2009
31
0
Ναι τωρα δεν του την αλαζω..δεν εχει νοημα..
σας ευχαριστω πολι για τις απαντησεις σας!!!να χαιρεστε τα σκυλακια σας!!!!

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
εγω ταιζα την royal canin..της ταιριαζε πολυ απλα επειδη σαν τροφη η acana ειναι καπως καλυτερη βαση συστατικων ειπα να την αλλαξω..αποτελεσμα??εμετοι,διαρροιες γενικα το σκυλι μεσα σε μια εβδομαδα ειχε γινει χαλια...τωρα περιμενω με ανυπομονησια να τελειωσω τις σπουδες και να αρχισω μαγειρευτο..

μια τροφη επειδη ειναι καλυτερη δεν σημαινει οτι θα κανει και καλο στο σκυλι..αν ομως αυτη που δινεις ειναι πολυ χαλια τροφη (δεν μιλαω προσωπικα)λεγεται οτι η αλλαγη πρεπει να γινει σταδιακα και σε μεγαλο χρονικο διαστημα.αν και τεινω να πιστεψω οτι οι εναλλαγες καλο κανουν παρα κακο...δεν ξερω αν ειναι σωστη η λαθος η αποψη μου απλα πιστευω οτι "συνηθιζει' ο οργανισμος στις αλλαγες και δεν κανει το σκυλι τοσο ευκολα διαρροιες και εμετους με την παραμικρη αποκλιση απο την καθημερινη διατροφη.απλα η επικρατεστερη αποψη στηριζει την σταδιακη αλλαγη σε ευλογο χρονικο διαστημα..

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
εγω ταιζα την royal canin..της ταιριαζε πολυ απλα επειδη σαν τροφη η acana ειναι καπως καλυτερη βαση συστατικων ειπα να την αλλαξω..αποτελεσμα??εμετοι,διαρροιες γενικα το σκυλι μεσα σε μια εβδομαδα ειχε γινει χαλια...
Ειναι ζωντανο παραδειγμα για το ''οτι ταιριαζει στον καθε σκυλο''.;)
τωρα περιμενω με ανυπομονησια να τελειωσω τις σπουδες και να αρχισω μαγειρευτο..
Θα κανεις το καλυτερο.
αν και τεινω να πιστεψω οτι οι εναλλαγες καλο κανουν παρα κακο...δεν ξερω αν ειναι σωστη η λαθος η αποψη μου απλα πιστευω οτι "συνηθιζει' ο οργανισμος στις αλλαγες και δεν κανει το σκυλι τοσο ευκολα διαρροιες και εμετους με την παραμικρη αποκλιση απο την καθημερινη διατροφη.απλα η επικρατεστερη αποψη στηριζει την σταδιακη αλλαγη σε ευλογο χρονικο διαστημα..
Συμφωνω μαζι σου.:)

teleia1985

Active Member
12 Δεκεμβρίου 2009
31
0
Παιδια,πραγματικα εδινα μια χαλια τροφη πριν αρχισω την royal.του εδινα pedigree k επειδη ειδα ποσο χαλιισα ηταν δεν του εκανα σταδιακη αλαγη..κ φανταστειτε δεν εκανε διαροιες τπτ..Ναι δεν του την αλαζω για κανα 3 μηνο τουλαχιστον..κ το εχω ακουσει κ αλλες φορες οτι οι καλες τροφες μπορουν να κανουν κ τετοια..οποτε ας μεινω εκει που ειμαι κ ας μην ειναι κ τελεια!

Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
Και μένα δεν μου έκανε καθόλου διάρροιες με τη Royal, ίσα ίσα που έγιναν και λίγο πιο σκληρά. Πήρα ένα 3κιλο για να το δοκιμάσω και όντως ξετρελάθηκε (πριν είχαμε ένα θέμα, καθώς δεν πολυέτρωγε), αλλά τελικά αποφάσισα αντί για Royal να δώσω Acana Lamp & Apple (λόγω κάτι προβλημάτων δεν είχε μεγάλη ποικιλία) και ευτυχώς την τρώει με την ίδια ευχαρίστηση και χωρίς διάρροιες.