Σερφαροντας βρηκα τυχαια,το παρακατω αρθρο.
Και μη χειροτερα.
http://eleftheri-epistimi.blogspot.com/2009/02/blog-post_18.html
Και μη χειροτερα.
http://eleftheri-epistimi.blogspot.com/2009/02/blog-post_18.html
Συμφωνώ κι εγώ, δε μου αρέσουν οι αφορισμοί χωρίς τεκμηρίωση...Όχι ότι θέλω να αμφισβητήσω το άρθρο..
Απλά δεν μου αρέσει που στο τελείωμα του δεν υπάρχει ονοματεπώνυμο ποιός το έγραψε ή πηγή από που είναι οι πληροφορίες.
Έχεις δίκιο - και μένα με προβλημάτισε και σταδικά πέρασα σε κατεψυγμένο τυποποιημένο κοτόπουλο που δεν τρέφεται με "κρεατάλευρα" και που εξάλλου έχει την ίδια τομή κιλού με αυτό στη Βαρβάκειο (φαίνεται και από την όψην και τα λίπη του η διαφορά του0. Και πάλι τα Βαρβακειο-κρέατα είναι σαφώς πιο "τροφές" από τις ξηρές τροφές.Επισης , ειναι καλο να διαβαζουμε ολες τις λεπτομερειες .Απο το παραπανω λινκ :
''Μια τελευταία λέξη: πλιγούρι από κρέας και κόκαλα που προέρχεται από πηγές ακατάλληλες για ανθρώπινη κατανάλωση έχει πάρει τον δρόμο του για την βιομηχανία κατασκευής τροφών για πουλερικά. Αυτό σημαίνει ότι ζωικά παρασκευάσματα που έχουν παρασκευαστεί με την μέθοδο της μετατροπής κάτω από αμφίβολες συνθήκες δίνονται σαν τροφή στα πουλερικά που καταλήγουν στο τραπέζι μας. Θυμηθείτε όσα αναφέρθηκαν πιο πάνω όταν θα είστε έτοιμοι να φάτε το επόμενο κομμάτι κοτόπουλου ή γαλοπούλας''
Η διατροφικη αλυσιδα μπορει να προκαλεσει εφιαλτικες παρενεργειες για ολους ...ακομα και για ενα σκυλο που τρεφεται συνεχως με τα φθηνοτερα κοτοπουλα της ανθρωπινης αγορας.Ειναι σιγουρα καλυτερα απο την ξηρα τροφη αλλα και παλι , απεχουμε απο την ιδανικη διατροφη.
Στην οπως-και-να-εχει υποβαθμιση της ποιοτητας κρεατος πριν τη σφαγη, προσθεστε και την κακη διαχειριση του ( πχ σκανδαλα-προστιμα Βαρβακειου και χασαπικων με κατασχεσεις ακαταλληλων κρεατων , ποντικια , χαλασμενες καταψυξεις κλπ) .
Αυτο ειναι σιγουρο και το αναφερω παραπανω .... Και πάλι τα Βαρβακειο-κρέατα είναι σαφώς πιο "τροφές" από τις ξηρές τροφές.
Υπάρχει χαοτική διαφορά μεταξύ "υπολείματα" κρέατος και ακατάλληλα προς ανθρώπινη κατανάλωση κρέατα.Στην οπως-και-να-εχει υποβαθμιση της ποιοτητας κρεατος πριν τη σφαγη, προσθεστε και την κακη διαχειριση του ( πχ σκανδαλα-προστιμα Βαρβακειου και χασαπικων με κατασχεσεις ακαταλληλων κρεατων , ποντικια , χαλασμενες καταψυξεις κλπ) .
Δηλαδή τα πλατάρια κοτόπουλο είναι χαμηλής ποιότητα και για τα σκουπίδια?Απλα , σε πολλες αναλυσεις barf ή μαγειρευτου , βλεπω να αναφερονται τα φθηνοτερα δυνατα κρεατα ...ισως ειναι κρεατα χαμηλης ποιοτητας προελευσης ή ενα βημα πριν καταληξουν στον καδο σκουπιδιων (απο οπου ισως θα τα επαιρναν οι εταιρειες κροκετας ).
Για τα σκυλιά ή για τους ανθρώπους το λένε αυτό?Πολλες φορες λεμε ''Μην τρως συνεχεια κοτοπουλα γιατι θα βγαλεις βυζια απο τις πολλες ορμονες '' (μπορει να ειναι αστικος μυθος , δεν ξερω)
Ναι, των 9Ε είναι πιο ευχάριστω στο μάτι.Θελω και εγω να γυρισω τα σκυλια μου σε μαγειρευτο και η ποιοτητα κρεατος που θα επιλεξω με προβληματιζει λιγο.Εχει κιμα ας πουμε με 2,5 ευρω και κιμα με 9 ευρω.Περα απο το λιπος και το κομματι του ζωου απο οπου προερχονται , εχουν αλλη διαφορα ?
Ότι διαβάζω,είτε είναι ανυπόγραφο ή υπογεγραμένο πάντα τα διασταυρώνω.Για μένα δεν έχει καμία σημασία αν έχει όνομα.Τι θέλω να πώ με αυτό.Να υπενθυμήσω την υπόθεση H1N1.Μίλησαν καθηγητές,επιστήμονες και μάλιστα επώνυμα,και μας έλεγαν ........θυμάστε τι έλεγαν.Αποτέλεσμα πατάτα η υπόθεση αυτή.Ελπίζω να έγινα κατανοητός.Το συγκεκριμένο άρθρο αποτελείται από διάφορα άρθρα και τα έχει ενώσει σε ένα.Τα είχα βρεί στο διαδίκτιο παλιά.Τα περισότερα είναι από "σκυλοσάιτ".Δεν εννοούσα προέλευση ..εννοούσα κάποιο link άλλο απο όπου μπορεί να προέρχονται..ή το όνομα αυτού που τις έγραψε.
Δεν διαφωνω σε αυτο που λες .Πηγή U.S. Food and Drug Administration
http://www.fda.gov/AnimalVeterinary/NewsEvents/FDAVeterinarianNewsletter/ucm110419.htm
Υπάρχει χαοτική διαφορά μεταξύ "υπολείματα" κρέατος και ακατάλληλα προς ανθρώπινη κατανάλωση κρέατα.
Δεν ειναι παντα ετσι ...και εγω δεν αναφερομαι σε μερη του κοτοπουλου (πχ πλαταρια) αλλα στην προελευση του κοτοπουλου.Ιδια ειναι η κοτα η αλανιαρα που τρωει καλαμποκι και πρασιναδα και το ιδιο ειναι η κοτα που τρωει υπολειματα ζωων και διαφορα αλευρα αγνωστης προελευσης ? Πως μπορει να εχουν την ιδια τιμη ? Στον ανθρωπο ισως να ειναι αποδεκτο γιατι θα φαμε κοτα δυο φορες τη βδομαδα ...ο σκυλος ομως θα τρωει καθε μερα.Δηλαδή τα πλατάρια κοτόπουλο είναι χαμηλής ποιότητα και για τα σκουπίδια?
Αυτο θα το πω στον θείο μου που τα πέρνει και τα κάνει σούπα.
Ο λόγος που προτείνουν φτηνά κρέατα είναι γιατί δεν υπάρχει λόγος να δίνεις κρέατα "φιλέτα".
Για τα σκυλιά ή για τους ανθρώπους το λένε αυτό?
Άλλο ο σκύλος άλλο ο άνθρωπος.
Ναι, των 9Ε είναι πιο ευχάριστω στο μάτι.
Σαν άνθρωποι θέλουμε αυτό που τρώμε να φαίνεται και ωραίο.
Tην μακάβρια αποκομιδή ή τη συλλογή άχρηστων ζωικών καταλοίπων γενικά δεν την κάνει η ίδια Hills. H Hills και η κάθε Hills αγοράζουν άλευρα από τρίτους προμηθευτές.Επισης θελω να αναφερω και μια αλλη παραμετρο , σχετικη με το θεμα , που αξιζει ξεχωριστο ποστ (νομιζω ) :
Πολλοι φιλοι εδω παιρνουν τα πλαταρια 0,40 ευρω το κιλο ...τοσο μπορει να το πληρωσει δηλαδη ο απλος Ελληνας ιδιωτης που θα παρει 2-3-4 κιλα.
Ποσο ας πουμε θα τα αγοραζε η Hill's για να τα βαλει στη Chicken formula ? Να τα βαλω υπερπλουσια 0,10 ευρω ? (μιλαμε για χιλιαδες τονους ημερησιως , αγορασμενα απο Πολυεθνικη εταιρεια).
Αν δηλαδη στα 15 κιλα κροκετα βαλει (παλι πλουσια) 10 κιλα πλαταρια , θα της κοστισει 1 ευρω . Ποσα θα γλυτωσει αν μαζευει νεκρα σκυλια απο εδω και απο εκει και τα κανει κροκετα ? Μονο τα εξοδα περισσυλογης μου φαινονται περισσοτερα....(δεν βαζω καν το κοστος των confidentiality agreements που πρεπει να υπογραψει με τον καθε απλο υπαλληλο που θα μαζευει και θα επεξεργαζεται πτωματα σκυλων)
Απλα μια σκεψη κανω ...(ειναι λιγο μακαβρια , το ξερω ) Για μενα , δεν τιθεται θεμα ... η ξηρα τροφη δεν οτι καλυτερο αλλα θελω να διαχωρησω την πραγματικοτητα απο την υπερβολη.
Πολύ εύστοχη τοποθέτηση και εγώ δεν είμαι της υπερβολής,Επισης θελω να αναφερω και μια αλλη παραμετρο , σχετικη με το θεμα , που αξιζει ξεχωριστο ποστ (νομιζω ) :
Πολλοι φιλοι εδω παιρνουν τα πλαταρια 0,40 ευρω το κιλο ...τοσο μπορει να το πληρωσει δηλαδη ο απλος Ελληνας ιδιωτης που θα παρει 2-3-4 κιλα.
Ποσο ας πουμε θα τα αγοραζε η Hill's για να τα βαλει στη Chicken formula ? Να τα βαλω υπερπλουσια 0,10 ευρω ? (μιλαμε για χιλιαδες τονους ημερησιως , αγορασμενα απο Πολυεθνικη εταιρεια).
Αν δηλαδη στα 15 κιλα κροκετα βαλει (παλι πλουσια) 10 κιλα πλαταρια , θα της κοστισει 1 ευρω . Ποσα θα γλυτωσει αν μαζευει νεκρα σκυλια απο εδω και απο εκει και τα κανει κροκετα ? Μονο τα εξοδα περισσυλογης μου φαινονται περισσοτερα....(δεν βαζω καν το κοστος των confidentiality agreements που πρεπει να υπογραψει με τον καθε απλο υπαλληλο που θα μαζευει και θα επεξεργαζεται πτωματα σκυλων)
Απλα μια σκεψη κανω ...(ειναι λιγο μακαβρια , το ξερω ) Για μενα , δεν τιθεται θεμα ... η ξηρα τροφη δεν οτι καλυτερο αλλα θελω να διαχωρησω την πραγματικοτητα απο την υπερβολη.